Naujienos

Ką kepsime šias Velykas? Išbandykite 3 madingiausius šio pavasario kepinius

2021-03-30 08:50:55

Velykos – jau visai ant nosies, o kartu su jomis ir amžinas klausimas – ką gardaus išsikepti šiemet? Nors Velykiniai kepiniai turi ypatingą reikšmę ant lietuvių stalo, tačiau šiemet Velykos bus kitokios, todėl metas išbandyti ir atrasti kiek kitokius Velykų receptus.

„Šias šventes kviečiame pasitikti kepant madingiausius ir visus socialinius tinklus užkariavusius kepinių „hibridus“ – maišykite tikrą kulinarinę prancūzišką klasiką su Velykinėmis tradicijomis ir liksite nustebinti“, – pataria „Malsenos“ kepimo akademijos ambasadorė Sonata Šalkauskaitė ir kviečia išbandyti tris netikėtus receptus.

Minkštutėliai mieliniai pyragai, gardžios pynės ar saldūs ir burnoje tirpstantys keksai – be jų lietuviškas velykinis stalas neįsivaizduojamas. Tačiau ne tik Lietuva, kone kiekviena krikščioniško pasaulio šalis turi savo specifinę Velykų duoną, bandeles ar pyragus, kuriems kepti pasitelkiamos tradicijos ir iš kartos į kartą perduodami receptai. Tačiau pastaraisiais metais vis daugiau žmonių atranda kepimą namuose, ieško naujų ir netikėtų skonių, todėl improvizuoja su klasikiniais ir tradiciniais receptais.

„Šiemet Velykos bus kitokios, negu buvome įpratę, todėl ir švęsti siūlome jas su kitokias kepiniais – sukurdami netikėtus ir ypatingus velykinius skonius. O kas nutinka, kai sujungiame sausainį ir šokoladinį pyragą? O kruasaną ir keksiuką? Cruffins, bagnuts, townies, duffins, cretzels, chonuts – ne, tai ne burtažodžiai, tai tradicinių kepinių hibridai, kurie sujungia ir maišo tarpusavyje klasikinius receptus ir visas įsigaliojusias kepimo taisykles”, – „Malsenos“ kepimo akademijos metu pasakojo jos ambasadorė.

Kepinių hibridai – kas tai? Pavyzdžiui, jeigu jūs dievinate kruasanus, tačiau mielai išmėgintumėte šiuos sviestinius raguolius kitokiu „formatu“, galite išbandyti kretzelius – pretzelių ir kruasanų hibridus. Tai tik vienas iš daugybės pavyzdžių, kurie dėl savo patrauklios ir fotogeniškos išvaizdos itin populiarėja socialiniuose tinkluose.

Vieni pirmųjų hibridinius kepinius Lietuvoje išpopuliarino Vilniaus kepykla BKRY, kurios veidas Dovydas Vaisovas džiaugiasi, kad lietuviai nebijo eksperimentuoti ir atranda naujų bei netikėtų kepinių.

„Mes turime savotišką filosofiją ir į kepinius žiūrime truputį kitaip: visas mūsų asortimentas neprimena kitų tradicinių kepyklėlių asortimento ir net jeigu mes darome kruasaną, tai jis bus visai kitoks – pavyzdžiui, rožinis. Visas mūsų kolektyvas patys dažnai keliauja, ragauja kažką naujo ir atveža šias idėjas į Lietuvą. Aš pats dešimt metų dirbau ne Lietuvoje, todėl man pažįstama visai kita, Lietuvoje mažai žinoma kepinių specifika, tie patys hibridiniai kepiniai, kurie Lietuvoje dar tik pradeda populiarėti. Todėl norisi parodyti, kad galime žaisti, maišyti skirtingas tešlas ir jų gamybos technikas, eksperimentuoti su spalvomis, tekstūromis ir skoniais“, – sako kepėjas D. Vaisovas.

Todėl šias Velykas pamėginkite atrasti naujus ir netikėtus kepinių skonius bei derinius ir nustebinkite savo šeimos narius.

1. Kruasano ir mielinės pynės hibridas – šokoladinė babka

Babka yra nuo senų laikų kepamas mielinis pyragas, tačiau ne taip senai šis kepinys įgavo naują tekstūrą – įprasta mielinė tešla buvo pakeista sluoksniuota tešla, taip sujungiant sviestinį kruasano traškumą ir minkštą babkos tekstūrą. Atraskite netikėtą kepyklos BKRY kepėjo D. Vaisovo receptą!

Jums reikės: 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 5 g druskos, 22 g cukraus, 11 g šviežių mielių, 95 g šalto vandens, 13 g kiaušinių masės (kiaušinio plakinio), 23 g šalto sviesto (tešlai), 125 g kambario temperatūros sviesto sluoksniavimui, 250 g riešutų kremo, 80 g žemės riešutų.

Kaip ruošti tešlą?

- Sluoksniuotą tešlą geriausia pasiruošti dieną prieš, kad tešla fermentuotųsi pernakt šaldytuve.
- Į dubenį sudėkite visus tešlos ingredientus, išskyrus vandenį ir sviestą. Tešlą maišykite ir į ją po truputį pilkite vandenį, kad ši sukibtų. Dėkite šaltą sviestą ir toliau maišykite 10 min. Suformuotai tešlai leiskite pailsėti 10 min.
- Į skardą dėkite maistinio popieriaus, ant jo tešlą iškočiokite į maždaug 25 cm pločio ir 20 cm ilgio stačiakampį, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį šaldytuve.
- Sudėkite du kepimo popieriaus lakštus, o tarp jų – kambario temperatūros sviestą. Kočėlo pagalba iš viršaus po truputį spauskite sviestą ir kočiokite, kad sviestas pasiskirstytų į plokščią stačiakampį. Paruoštą sviestą dėkite į šaldytuvą kartu su tešla iki kito ryto.
- Ryte tešlą kočiokite maždaug į 25 cm pločio ir 40 cm ilgio stačiakampį. Sviestą iškočiokite į maždaug 25 cm pločio ir 20 cm ilgio stačiakampį. Tuomet sviestą dėkite į tešlos vidurį, kad kraštuose liktų maždaug po 10 cm. Tuomet tešlos dalis be sviesto – užlenkite į vidurį. Kai viską pasiruošiate, sviestą su kočėlo pagalba pradėkite spausti iš tešlos viršaus, kad šis įsikočiotų per tešlą. Turimą stačiakampį perlenkite per pusę.
- Sulankstę tešlą, dėkite ją į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad ši pailsėtų.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, ją kočiokite išilgai iki 40 cm ilgio ir 25 cm pločio. 1/3 tešlos iš kairės pusės lenkite iki 2/3 dalies, o likusią 1/3 tešlos iš dešinės užlenkite lygiai taip pat.
- Tešlą vėl apvyniokite maistine plėvele ir dėkite dar vienai valandai pailsėti į šaldytuvą. Po valandos tešla jau yra paruošta kočiojimui ir formavimui.

Babkos ruošimas:

- Pasiruoškite įdarą. Riešutus susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje, o riešutų kremą pašildykite, kad šis lengviau teptųsi ant tešlos.
- Tešlą iškočiokite apie 3 mm storio, 40 cm ilgio ir 25 cm pločio. Tešlą ištepkite riešutų kremu, berkite riešutus ir sukite tešlą iš apačios į viršų, kad gautųsi viena graži suktinė. Tuomet ją perpjaukite išilgai ir pinkite pynutę.
- Pasiruoškite kepimo formą. Į ją dėkite kepimo popieriaus, jį galite šiek tiek patepti sviestu. Į vidų dėkite babką, uždenkite maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kildinimui 2-2,5 val. kambario temperatūroje.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C ir kepkite apie 20 min.

2. Kruasano ir mafino hibridas krufinas

Krufinas yra kruasano ir keksiuko hibridas. Šis kepinys gaminamas iš sluoksniuotos brijošė tešlos ir kepamas keksiukų formelėse. Krufinai yra įdaromi įvairiais kremais, vaisiais, uogienėmis ar net varške, o vėliau gardinami įvairiais glajais. Išbandykite kepyklos BKRY kepėjo D. Vaisovo krufinų receptą.

Jums reikės: 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 5 g druskos, 22 g cukraus, 11 g šviežių mielių, 95 g šalto vandens, 13 g kiaušinių masės (kiaušinio plakinio), 23 g šalto sviesto (tešlai), 125 g kambario temperatūros sviesto sluoksniavimui. Įdarui: 100 g sviesto, 5 g cinamono, 50 g cukraus.

- Pasiruoškite tešlą taip pat, kaip nurodyta babkos recepte iki žingsnio „Babkos ruošimas“.
- Pasiruoškite kepimo formeles, kuriose kepsite savo krufinus. Geriausia, kad šios būtų iš aliuminio folijos. Formeles patepkite sviestu, galite įberti šiek tiek cukraus.
- Pasiruoškite cinamoninį užtepą, kurį dėsite ant tešlos. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
- Tešlą iškočiokite maždaug į 20 cm ilgio ir 10 cm pločio lakštą, 4 mm storio. Ant iškočiotos tešlos dėkite užtepo masę ir paskirstykite ją per visą tešlą. Supjaustykite tešlą į 5 cm ilgio ir 4 cm pločio stačiakampius. Iš turimos tešlos masės turėtų gautis 7-8 krufinai.
- Sukite kiekvieną mažą juostelę atskirai (į suktines). Susuktą ragelį padalinkite į dvi lygias dalis, pjaunant išilgai. Turite gauti tešlos juosteles. Šias tešlos juosteles susukite taip, kad gautumėte sraigės namelio raštą. Likusį kraštelį pakiškite po susuktu krufinu.
- Dėkite susuktus krufinus į formeles ir kildinkite apie 2-3 val. kambario temperatūroje.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite apie 13-15 min. Kai krufinai iškepa, palaukite apie 5 min., kad šie atvėstų formelėse ir nesukristų. Išėmus krufinus, juos galima apvolioti cukruje.

3. Šokoladinio pyrago ir sausainio hibridai – mini pyragėliai „brookie“

Ar tai sausainis? Ne, tai brookie! Tai milžiniški sausainiai, kurie iš išorės yra traškūs ir tvirti, o viduje drėgni, tąsūs ir turtingo, ryškaus skonio. Perlaužus brookie galite pamatyti, jog viduje jis turi įprastą šokoladinio pyrago konsistenciją, o iš išorės atrodo it sausainis.

Jums reikės: 110 g šalto sviesto, 100 g rudojo cukraus, 50 g baltojo cukraus, 1 kiaušinio (M), 100 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų ir 60 g „Ekstra“ kvietinių miltų, 40 g kakavos, ½ arbatinio šaukštelio krakmolo, ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, ½ arbatinio šaukštelio druskos, 300 g juodojo šokolado (smulkinto).

Gaminimas:

- Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.
- Sumaišykite šaltą sviestą, pjaustytą kubeliais, su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite.
- Į sausainių masę įsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, krakmolą, druską, tuomet įmaišykite smulkintą šokoladą.
- Atšaldykite tešlą: įdėkite ją į šaldytuvą maždaug 30-45 min.
- Paėmus tešlą į rankas suformuokite maždaug 100 g tešlos rutuliukus.
- Išklokite orkaitės skardą sviestiniu popieriumi, dėkite suformuotus sausainius. Skardoje telpa 4 sausainiai, kai naudojame 100 g sausainių tešlos.
- Kepkite sausainius apie 7-9 min.
- Prieš ragaudami palikite sausainius atvėsti bent 10-15 min.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2021-04-14 14:30:44

Lengvai parauginti agurkai – pavasariško pietų stalo pažiba

Organizmą vitaminais papildyti siekiantys pirkėjai iš parduotuvių lentynų jau kurį laiką renkasi šviežius ridikėlius, morkas, kopūstus, salotas ar agurkus.
       2021-04-13 11:54:49

Jautiena – sportininkų pamėgta, itin paprastai paruošiama mėsa

Bulių mėsa, buliena arba tiesiog jautiena – viena populiariausių mėsos rūšių, kurioje yra gausu įvairiausių vitaminų bei mineralų. Ši mėsa ypatingai pamėgta tarp sportininkų, mat ji pasižymi dideliu baltymų kiekiu.
       2021-04-13 07:03:15

Konditerio patarimai: gudrybės, kurios pamėgtus desertus pavers sveikesniais

Atšilus orams vis dažniau susirūpiname ne tik savo sveikata, bet ir kūno linijomis, todėl prieš save apdovanojant įvairiausiais desertais dažniau susimąstome ar verta juos valgyti.
       2021-04-12 08:05:53

Mėsos patiekalus primenantis naminis seitanas populiarėja tarp sveikuolių

Augalinė mityba sulaukia vis didesnio visuomenės pripažinimo. Kol vieni apsisprendžia kardinaliai pakeisti savo mitybos įpročius atsisakant mėsos, kiti sveikai besimaitinantys visavalgiai į savo valgiaraštį įtraukia dar daugiau vegetariškų bei veganiškų patiekalų.
Daugiau naujų naujienų
       2021-04-15 09:51:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 1168

Atlikus 17363 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 1168. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-04-15 08:29:05

Simptomas, kurį aštrina stresas: kas yra tinitas ir kaip su juo kovoti?

Jei be jokio išorinio stimulo ausyse ar galvoje girdite tam tikros formos ūžesį, tuomet priklausote maždaug 20 proc. planetos žmonių, kurie bent kartą gyvenime susiduria su bene dažniausiu klausos sistemos sutrikimu – paslaptinguoju tinitu.
       2021-04-15 08:23:39

Skaitmenizacija: kaip tai realizuoti?

Dar prieš prasidedant pandemijai Europos Sąjunga (ES) išreiškė siekį tapti pasaulinės skaitmeninės ekonomikos pavyzdžiu ir dalį savo išteklių nukreipė į šio prioriteto įgyvendinimą.
       2021-04-15 07:38:36

Elektroninių sukčiavimų mastas Lietuvoje per pandemiją išaugo kartais

Finansinių sukčiavimų virtualioje erdvėje daroma žala per metus padidėjo kartais: Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenimis, vien pirmąjį šių metų ketvirtį elektroniniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų išviliojo 2,9 mln. eurų,
       2021-04-14 14:30:44

Lengvai parauginti agurkai – pavasariško pietų stalo pažiba

Organizmą vitaminais papildyti siekiantys pirkėjai iš parduotuvių lentynų jau kurį laiką renkasi šviežius ridikėlius, morkas, kopūstus, salotas ar agurkus.
       2021-04-14 14:17:38

Vyriausybei pristatytas Galimybių pasas, atversiantis daugiau uždarytų veiklų

Šiandien Vyriausybei pristatyta Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengta galimybių paso koncepcija. Šis pasas leis greičiau atlaisvinti daugelį verslų ir sugražinti dalį žmonių į veiklas, kurios dėl karantino suvaržymų iš esmės yra paralyžiuotos.
       2021-04-14 11:46:00

Trečios koronaviruso COVID-19 bangos naujas REKORDAS: 1311

Atlikus 19681 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 1311. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-04-14 11:28:10

Už 1000 eurų kompensaciją bus galima įsigyti elektrinį motorolerį, motociklą

Sunaikinusieji savo taršų automobilį vietoje jo, be mažataršio automobilio, galės įsigyti ir elektrinį motociklą arba elektrinį motorolerį.
       2021-04-14 11:22:18

Pasiruoškite – siuntos iš ne ES valstybių brangs ir iki jūsų keliaus ilgiau

Kiekvieną dieną Lietuvoje registruojama po kelias dešimtis tūkstančių mažaverčių siuntų iš ne Europos Sąjungos (ES) valstybių. Nuo liepos 1 d. visi Bendrijos gyventojai gaunantys tokias siuntas susidurs su pokyčiais, kurie nebus malonūs ─ reikės ne tik daugiau pinigų, bet ir daugiau kantrybės.
       2021-04-14 11:16:48

Kaip vartoti antibiotikus, kad šie mums padėtų, o ne kenktų?

Antibiotikai – vaistai, o ne panacėja nuo visų ligų. Kartais tuo klaidingai įtikėję žmonės antibiotikais griebiasi gydyti virusines ligas, taip sau darydami didelę žalą.
       2021-04-14 11:05:42

Ar mokame taupyti? 5 patarimai pradedantiesiems

Mintyse savo pinigus pradedame leisti jų dar nė negavę. Juk išleisti daug smagiau negu taupyti – galima iš karto džiaugtis nusipirktu daiktu, o taupomi pinigai bus išleidžiami tik vėliau ir einamuoju momentu jokio džiaugsmo neteiks.
       2021-04-14 10:58:23

VDU rektorius J. Augutis: svarbu prisitaikyti ir nebijoti mokytis čia ir dabar

„Mane dažnai stebina Lietuvoje girdimos kalbos, kad žmonių su aukštuoju išsilavinimu šalyje turėtų būti mažiau. Esą vieną išsilavinusį, aukštąjį išsilavinimą turintį asmenį darbo rinkoje turėtų atitikti bent aštuoni darbininkai.
       2021-04-14 10:42:40

Startuolių verslas ir rinkodara: ką daryti, kad idėja neužstrigtų stalčiuje?

Pažinti tikslinę auditoriją, pasirinkti tinkamus kanalus jai pasiekti ir sulauktą dėmesį paversti pardavimais – viena svarbiausių startuolių ir apskritai bet kokio sėkmingo verslo užduočių.
       2021-04-13 15:32:36

Epidemiologai: pastarąsias savaites didžiausią susirūpinimą kelia darželiai

Šalies ugdymo įstaigose praėjusios savaitės pabaigoje fiksuoti 87 aktyvūs koronavirusinės infekcijos (COVID-19 ligos) protrūkiai, kai savaitę prieš tai – pusantro karto mažiau, t. y. 49.
       2021-04-13 11:54:49

Jautiena – sportininkų pamėgta, itin paprastai paruošiama mėsa

Bulių mėsa, buliena arba tiesiog jautiena – viena populiariausių mėsos rūšių, kurioje yra gausu įvairiausių vitaminų bei mineralų. Ši mėsa ypatingai pamėgta tarp sportininkų, mat ji pasižymi dideliu baltymų kiekiu.
       2021-04-13 10:01:22

Atostogos 2021: dauguma lietuvių ilsėsis Lietuvoje

Reklamos planavimo agentūros „Inspired UM“ tyrimas rodo, jog pasaulinis karantinas neišgąsdino Lietuvos gyventojų ir jie planuoja atostogas praleisti ne namuose, tačiau tolimų kelionių dažnas atsisakys - net 53 proc. teigė atostogoms pasirinksiantys Lietuvą.
       2021-04-13 09:58:14

Vaida Kurpienė: „Maisto išmestume mažiau, jei susitvarkytume šaldytuvą“

Ar dažnai tenka išmesti nesuvartotą ar su pasibaigusio galiojimo data maistą? Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos duomenimis, daugiau nei pusė maisto atliekų išsivysčiusiose Europos Sąjungos šalyse susidaro namų ūkiuose.
       2021-04-13 09:46:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 1178

Atlikus 17382 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 1178. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-04-13 09:10:13

Seimas pritarė siūlymui griežtinti atsakomybę už neeksploatuojamus automobilius

Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms (projektas Nr. XIIIP-4532(2), kuriomis siekiama reglamentuoti ne tik neeksploatuojamų,
       2021-04-13 09:04:56

Naujoji Lietuvos raudonoji knyga – atmintinė kiekvienam gyventojui

Po 14 metų pertraukos išleista nauja Lietuvos raudonoji knygą. Kapitalinį Aplinkos ministerijos leidinį rengė beveik 50 mokslininkų ir gamtininkų daugiau kaip ketverius metus.
       2021-04-13 09:00:05

Statybas stabdo laiku nesuvaldytos rizikos ir nenumatytos atsakomybės

Laikinai stojančios įvairių objektų statybos mūsų šalyje yra tapusios ganėtinai įprastu reiškiniu. Lazdynų baseinas Vilniuje, Kauno centre stūksantis viešbutis-vaiduoklis, Nidos kultūros centras yra tik keletas to neišvengusių pastatų.
       2021-04-13 08:42:37

„Angliuko“ vartojimo ypatumai – gali prireikti ir 30 tablečių per dieną

Kilus virškinimo sutrikimams, ko gero, dažniausias preparatas, kurio griebiamasi – aktyvinta anglis, geriau žinoma „angliuko“ pavadinimu. „Eurovaistinės“ vaistininkai sako, kad vaistinėse dažnai teiraujamasi šio preparato.
       2021-04-13 08:34:28

Elektromobilių bumą prognozuoja jau po penkerių metų: kainos susilygins

Nepaisant globalios pandemijos, praėjusiais metais visame pasaulyje įsigytų naujų elektromobilių skaičius pasiekė rekordines aukštumas. Tai lėmė ne tik keliami vis griežtesni taršos reikalavimai automobilių gamintojams, bet ir didėjantis elektromobilių pasirinkimas ir gerėjanti jų įkrovimo infrastruktūra.
       2021-04-13 08:29:08

9 svarbiausi faktai apie mokesčių susigrąžinimą iš Didžiosios Britanijos

Didžioji Britanija iki šiol išlieka viena populiariausių lietuvių emigracijos krypčių. Tačiau ne visi ten dirbę tautiečiai pakankamai žino apie mokesčių susigrąžinimo galimybes. Ką kiekvienam, dirbančiam svetur, būtina žinoti apie mokestinių permokų atgavimą?
       2021-04-13 08:24:51

Kauno startuolių ekosistemą stiprins Silicio slėnyje sėkmės sulaukęs lietuvis

Vieno sėkmingiausio Lietuvos mobiliųjų aplikacijų startuolio „GetJar“ ir „Google“ milžinės autonominių automobilių kompanijoje „Waymo“ dirbęs ir susipažinęs su Silicio slėnio kūrėjais lietuvis padės vystyti verslą Kauno startuoliams.
       2021-04-13 07:31:09

„Linas Agro Group“ valdoma žemės ūkio bendrovė investuoja į melžimo robotus

Kėdainių rajono Labūnavos žemės ūkio bendrovėje užbaigtas svarbus modernizacijos etapas ir planuojamos naujos šimtatūkstantinės investicijos į fermų atnaujinimą bei pažangias technologijas, kurios užtikrins aukščiausius gyvūnų gerovės standartus.
       2021-04-13 07:10:36

Įtrauktiems į pensijų kaupimą – dar vienas raginimas apsispręsti

Į antros pakopos pensijų kaupimą šiemet įtraukti gyventojai netrukus sulauks registruotų laiškų. Gyventojai, kurie iki šiol nepriėmė sprendimo dėl dalyvavimo pensijų kaupime turi galimybę pasirinkti iki birželio pabaigos.
       2021-04-13 07:03:15

Konditerio patarimai: gudrybės, kurios pamėgtus desertus pavers sveikesniais

Atšilus orams vis dažniau susirūpiname ne tik savo sveikata, bet ir kūno linijomis, todėl prieš save apdovanojant įvairiausiais desertais dažniau susimąstome ar verta juos valgyti.
       2021-04-13 06:31:10

Braškes auginantis ūkininkas Manfredas Rudis džiaugiasi atradęs savo kelią

Joniškio rajone braškes auginantis Manfredas Rudis džiaugiasi atradęs savo kelią ir sako, kad savame ūkyje atidirbęs 12 valandų nejaučia nuovargio, o nuotaika visada pakili, nes daug padaryta. Smulkaus ūkio verlas plečiamas – praeitais metais ūkyje auginta 2,2 ha braškių, o šiais – 3,7 hektaro.
       2021-04-13 06:24:41

„Kad jūs matytumėte, kaip tas vyras pradėjo tą duonos kepaliuką bučiuoti..."

„Onkologijos institute dirbau daugiau kaip 40 metų, – pasakoja maltiečių savanorė Aldona Pupelienė. – Daug ten teko visko matyti – žmogiškų tragedijų, skausmo, netekčių...
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.