Naujienos

Ką kepsime šias Velykas? Išbandykite 3 madingiausius šio pavasario kepinius

2021-03-30 08:50:55

Velykos – jau visai ant nosies, o kartu su jomis ir amžinas klausimas – ką gardaus išsikepti šiemet? Nors Velykiniai kepiniai turi ypatingą reikšmę ant lietuvių stalo, tačiau šiemet Velykos bus kitokios, todėl metas išbandyti ir atrasti kiek kitokius Velykų receptus.

„Šias šventes kviečiame pasitikti kepant madingiausius ir visus socialinius tinklus užkariavusius kepinių „hibridus“ – maišykite tikrą kulinarinę prancūzišką klasiką su Velykinėmis tradicijomis ir liksite nustebinti“, – pataria „Malsenos“ kepimo akademijos ambasadorė Sonata Šalkauskaitė ir kviečia išbandyti tris netikėtus receptus.

Minkštutėliai mieliniai pyragai, gardžios pynės ar saldūs ir burnoje tirpstantys keksai – be jų lietuviškas velykinis stalas neįsivaizduojamas. Tačiau ne tik Lietuva, kone kiekviena krikščioniško pasaulio šalis turi savo specifinę Velykų duoną, bandeles ar pyragus, kuriems kepti pasitelkiamos tradicijos ir iš kartos į kartą perduodami receptai. Tačiau pastaraisiais metais vis daugiau žmonių atranda kepimą namuose, ieško naujų ir netikėtų skonių, todėl improvizuoja su klasikiniais ir tradiciniais receptais.

„Šiemet Velykos bus kitokios, negu buvome įpratę, todėl ir švęsti siūlome jas su kitokias kepiniais – sukurdami netikėtus ir ypatingus velykinius skonius. O kas nutinka, kai sujungiame sausainį ir šokoladinį pyragą? O kruasaną ir keksiuką? Cruffins, bagnuts, townies, duffins, cretzels, chonuts – ne, tai ne burtažodžiai, tai tradicinių kepinių hibridai, kurie sujungia ir maišo tarpusavyje klasikinius receptus ir visas įsigaliojusias kepimo taisykles”, – „Malsenos“ kepimo akademijos metu pasakojo jos ambasadorė.

Kepinių hibridai – kas tai? Pavyzdžiui, jeigu jūs dievinate kruasanus, tačiau mielai išmėgintumėte šiuos sviestinius raguolius kitokiu „formatu“, galite išbandyti kretzelius – pretzelių ir kruasanų hibridus. Tai tik vienas iš daugybės pavyzdžių, kurie dėl savo patrauklios ir fotogeniškos išvaizdos itin populiarėja socialiniuose tinkluose.

Vieni pirmųjų hibridinius kepinius Lietuvoje išpopuliarino Vilniaus kepykla BKRY, kurios veidas Dovydas Vaisovas džiaugiasi, kad lietuviai nebijo eksperimentuoti ir atranda naujų bei netikėtų kepinių.

„Mes turime savotišką filosofiją ir į kepinius žiūrime truputį kitaip: visas mūsų asortimentas neprimena kitų tradicinių kepyklėlių asortimento ir net jeigu mes darome kruasaną, tai jis bus visai kitoks – pavyzdžiui, rožinis. Visas mūsų kolektyvas patys dažnai keliauja, ragauja kažką naujo ir atveža šias idėjas į Lietuvą. Aš pats dešimt metų dirbau ne Lietuvoje, todėl man pažįstama visai kita, Lietuvoje mažai žinoma kepinių specifika, tie patys hibridiniai kepiniai, kurie Lietuvoje dar tik pradeda populiarėti. Todėl norisi parodyti, kad galime žaisti, maišyti skirtingas tešlas ir jų gamybos technikas, eksperimentuoti su spalvomis, tekstūromis ir skoniais“, – sako kepėjas D. Vaisovas.

Todėl šias Velykas pamėginkite atrasti naujus ir netikėtus kepinių skonius bei derinius ir nustebinkite savo šeimos narius.

1. Kruasano ir mielinės pynės hibridas – šokoladinė babka

Babka yra nuo senų laikų kepamas mielinis pyragas, tačiau ne taip senai šis kepinys įgavo naują tekstūrą – įprasta mielinė tešla buvo pakeista sluoksniuota tešla, taip sujungiant sviestinį kruasano traškumą ir minkštą babkos tekstūrą. Atraskite netikėtą kepyklos BKRY kepėjo D. Vaisovo receptą!

Jums reikės: 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 5 g druskos, 22 g cukraus, 11 g šviežių mielių, 95 g šalto vandens, 13 g kiaušinių masės (kiaušinio plakinio), 23 g šalto sviesto (tešlai), 125 g kambario temperatūros sviesto sluoksniavimui, 250 g riešutų kremo, 80 g žemės riešutų.

Kaip ruošti tešlą?

- Sluoksniuotą tešlą geriausia pasiruošti dieną prieš, kad tešla fermentuotųsi pernakt šaldytuve.
- Į dubenį sudėkite visus tešlos ingredientus, išskyrus vandenį ir sviestą. Tešlą maišykite ir į ją po truputį pilkite vandenį, kad ši sukibtų. Dėkite šaltą sviestą ir toliau maišykite 10 min. Suformuotai tešlai leiskite pailsėti 10 min.
- Į skardą dėkite maistinio popieriaus, ant jo tešlą iškočiokite į maždaug 25 cm pločio ir 20 cm ilgio stačiakampį, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį šaldytuve.
- Sudėkite du kepimo popieriaus lakštus, o tarp jų – kambario temperatūros sviestą. Kočėlo pagalba iš viršaus po truputį spauskite sviestą ir kočiokite, kad sviestas pasiskirstytų į plokščią stačiakampį. Paruoštą sviestą dėkite į šaldytuvą kartu su tešla iki kito ryto.
- Ryte tešlą kočiokite maždaug į 25 cm pločio ir 40 cm ilgio stačiakampį. Sviestą iškočiokite į maždaug 25 cm pločio ir 20 cm ilgio stačiakampį. Tuomet sviestą dėkite į tešlos vidurį, kad kraštuose liktų maždaug po 10 cm. Tuomet tešlos dalis be sviesto – užlenkite į vidurį. Kai viską pasiruošiate, sviestą su kočėlo pagalba pradėkite spausti iš tešlos viršaus, kad šis įsikočiotų per tešlą. Turimą stačiakampį perlenkite per pusę.
- Sulankstę tešlą, dėkite ją į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad ši pailsėtų.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, ją kočiokite išilgai iki 40 cm ilgio ir 25 cm pločio. 1/3 tešlos iš kairės pusės lenkite iki 2/3 dalies, o likusią 1/3 tešlos iš dešinės užlenkite lygiai taip pat.
- Tešlą vėl apvyniokite maistine plėvele ir dėkite dar vienai valandai pailsėti į šaldytuvą. Po valandos tešla jau yra paruošta kočiojimui ir formavimui.

Babkos ruošimas:

- Pasiruoškite įdarą. Riešutus susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje, o riešutų kremą pašildykite, kad šis lengviau teptųsi ant tešlos.
- Tešlą iškočiokite apie 3 mm storio, 40 cm ilgio ir 25 cm pločio. Tešlą ištepkite riešutų kremu, berkite riešutus ir sukite tešlą iš apačios į viršų, kad gautųsi viena graži suktinė. Tuomet ją perpjaukite išilgai ir pinkite pynutę.
- Pasiruoškite kepimo formą. Į ją dėkite kepimo popieriaus, jį galite šiek tiek patepti sviestu. Į vidų dėkite babką, uždenkite maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kildinimui 2-2,5 val. kambario temperatūroje.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C ir kepkite apie 20 min.

2. Kruasano ir mafino hibridas krufinas

Krufinas yra kruasano ir keksiuko hibridas. Šis kepinys gaminamas iš sluoksniuotos brijošė tešlos ir kepamas keksiukų formelėse. Krufinai yra įdaromi įvairiais kremais, vaisiais, uogienėmis ar net varške, o vėliau gardinami įvairiais glajais. Išbandykite kepyklos BKRY kepėjo D. Vaisovo krufinų receptą.

Jums reikės: 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 5 g druskos, 22 g cukraus, 11 g šviežių mielių, 95 g šalto vandens, 13 g kiaušinių masės (kiaušinio plakinio), 23 g šalto sviesto (tešlai), 125 g kambario temperatūros sviesto sluoksniavimui. Įdarui: 100 g sviesto, 5 g cinamono, 50 g cukraus.

- Pasiruoškite tešlą taip pat, kaip nurodyta babkos recepte iki žingsnio „Babkos ruošimas“.
- Pasiruoškite kepimo formeles, kuriose kepsite savo krufinus. Geriausia, kad šios būtų iš aliuminio folijos. Formeles patepkite sviestu, galite įberti šiek tiek cukraus.
- Pasiruoškite cinamoninį užtepą, kurį dėsite ant tešlos. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
- Tešlą iškočiokite maždaug į 20 cm ilgio ir 10 cm pločio lakštą, 4 mm storio. Ant iškočiotos tešlos dėkite užtepo masę ir paskirstykite ją per visą tešlą. Supjaustykite tešlą į 5 cm ilgio ir 4 cm pločio stačiakampius. Iš turimos tešlos masės turėtų gautis 7-8 krufinai.
- Sukite kiekvieną mažą juostelę atskirai (į suktines). Susuktą ragelį padalinkite į dvi lygias dalis, pjaunant išilgai. Turite gauti tešlos juosteles. Šias tešlos juosteles susukite taip, kad gautumėte sraigės namelio raštą. Likusį kraštelį pakiškite po susuktu krufinu.
- Dėkite susuktus krufinus į formeles ir kildinkite apie 2-3 val. kambario temperatūroje.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite apie 13-15 min. Kai krufinai iškepa, palaukite apie 5 min., kad šie atvėstų formelėse ir nesukristų. Išėmus krufinus, juos galima apvolioti cukruje.

3. Šokoladinio pyrago ir sausainio hibridai – mini pyragėliai „brookie“

Ar tai sausainis? Ne, tai brookie! Tai milžiniški sausainiai, kurie iš išorės yra traškūs ir tvirti, o viduje drėgni, tąsūs ir turtingo, ryškaus skonio. Perlaužus brookie galite pamatyti, jog viduje jis turi įprastą šokoladinio pyrago konsistenciją, o iš išorės atrodo it sausainis.

Jums reikės: 110 g šalto sviesto, 100 g rudojo cukraus, 50 g baltojo cukraus, 1 kiaušinio (M), 100 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų ir 60 g „Ekstra“ kvietinių miltų, 40 g kakavos, ½ arbatinio šaukštelio krakmolo, ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, ½ arbatinio šaukštelio druskos, 300 g juodojo šokolado (smulkinto).

Gaminimas:

- Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.
- Sumaišykite šaltą sviestą, pjaustytą kubeliais, su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite.
- Į sausainių masę įsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, krakmolą, druską, tuomet įmaišykite smulkintą šokoladą.
- Atšaldykite tešlą: įdėkite ją į šaldytuvą maždaug 30-45 min.
- Paėmus tešlą į rankas suformuokite maždaug 100 g tešlos rutuliukus.
- Išklokite orkaitės skardą sviestiniu popieriumi, dėkite suformuotus sausainius. Skardoje telpa 4 sausainiai, kai naudojame 100 g sausainių tešlos.
- Kepkite sausainius apie 7-9 min.
- Prieš ragaudami palikite sausainius atvėsti bent 10-15 min.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2021-07-28 12:37:14

Ekspertė pataria, kokį maistą turėtume valgyti, kad padidintume savo ištvermę

Užsiimant fizine veikla – sveikas ir subalansuotas maistas yra būtinas, norint pasiekti gerų rezultatų. Su mityba derinamas sportas suteiks daugiau energijos ir ištvermės, padės sumažinti nuovargį ir pagerins pasiekimus.
       2021-07-27 11:13:38

Trys patiekalai iš kiaulienos mentės: išbandykite burnoje tirpstančius receptus

Kiauliena – viena populiarausių mėsos rūšių. Vasarą iš kiaulienos gaminami šašlykai, kepsniai ir įvairiausi troškiniai. Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad šią mėsą paruošite itin skaniai, jei atkreipsite dėmesį, kam geriausiai tinkamos skirtingos jos dalys.
       2021-07-26 12:53:41

5 traškių marinuotų agurkėlių paslaptys ir korėjiečių pamėgtas receptas

Vasarai įpusėjus vis dažniau pradedame galvoti apie konservuotų daržovių atsargas. Šiuo metu, kai yra pats agurkų derėjimo pikas, puikus laikas užsiimti agurkų konservavimu.
       2021-07-09 17:48:33

Atgaivina ne tik vanduo: 5 daržovės, kurias verta valgyti karštą vasaros dieną

Į Lietuvą vėl sugrįžus karščių bangai, organizme svarbu išlaikyti skysčių balansą. Ir nors karštuoju metų laiku gerti norisi daugiau, organizmo atsargas galima papildyti ne vien vartojant daugiau skysčių, bet ir valgant daugiau vandens sudėtyje turinčių produktų.
Daugiau naujų naujienų
       2021-08-02 16:46:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 212

Atlikus 5788 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 212. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-08-01 22:06:07

Prezidentas ES lyderiams: kartu įveikime nelegalios migracijos iššūkį

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su ES Tarybai pirmininkaujančios Slovėnijos Ministru Pirmininku Janez Janša laišku kreipėsi į kitus ES lyderius, siekdami atkreipti jų dėmesį į prie ES/Lietuvos ir Baltarusijos sienos augančią įtampą ir kenkėjiškus Baltarusijos režimo veiksmus.
       2021-08-01 18:46:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 184

Atlikus 8116 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 184. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-31 11:50:10

Bakterijos: šiltuoju sezonu jos padės puoselėti sveikatą ir grožį

Šiandien žodis „bakterijos“ neretai kelia tik neigiamas asociacijas – siejame jas su ligomis, nusilpusiu imunitetu ir kitomis sveikatai žalingomis blogybėmis. Tačiau ne visos bakterijos yra žalingos – gerųjų bakterijų mūsų organizmams dažnai trūksta, ypač šiltuoju atostogų sezonu.
       2021-07-31 11:46:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 397

Atlikus 16198 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 397. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-30 14:35:35

Laiškai į „Gmail“ paštą? 3 patarimai, kaip atlaisvinti užsikimšusią paskyrą

Beveik kas ketvirtas Žemės gyventojas – daugiau nei 1,8 mlrd. vartotojų – naudojasi „Google“ paskyra, rodo tyrimų bendrovės „Statista“ duomenys.
       2021-07-30 13:56:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 346

Atlikus 12937 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 346. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-29 11:10:27

Daugiau nei pusė darbuotojų jaučiasi persidirbę – kaip jiems padėti?

Beveik pusė (41 proc.) darbuotojų galvoja apie didelius karjeros pokyčius per artimiausius metus, o kiek daugiau nei pusė jaučiasi persidirbę, rodo „Microsoft“ ataskaita „Work Trend Index“.
       2021-07-29 09:56:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 380

Atlikus 14162 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 380. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-28 12:37:14

Ekspertė pataria, kokį maistą turėtume valgyti, kad padidintume savo ištvermę

Užsiimant fizine veikla – sveikas ir subalansuotas maistas yra būtinas, norint pasiekti gerų rezultatų. Su mityba derinamas sportas suteiks daugiau energijos ir ištvermės, padės sumažinti nuovargį ir pagerins pasiekimus.
       2021-07-28 10:56:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 337

Atlikus 12693 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 337. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-28 10:17:17

Kaip vystosi smegenys: trumpai apie vaiko raidą ir jos skatinimą

Vos tik gimusį kūdikį pasaulis pasitinka spalvų, garsų, skonių ir judesių įvairove – jis ją jaučia, tačiau kiekvienu iš šių jutimų jam dar reikės išmokti naudotis pačiam.
       2021-07-28 06:22:20

Pandemija išryškino specialistų trūkumą – kaip įmanoma to išvengti?

Pandemijos metu medicinos produktų tiekimas strigo ne tik dėl viešųjų pirkimų, tiekėjų pajėgumų, ar dėl koronaviruso pandemijos pakitusių tiekimo grandinių. Daugeliu atvejų nebuvo įvertinti poreikiai, pokyčiai, nesuplanuoti ir nesuprojektuoti scenarijai, nes daugeliui net nekilo mintis, kad šiuos veiksmus atlikti būtina.
       2021-07-27 11:13:38

Trys patiekalai iš kiaulienos mentės: išbandykite burnoje tirpstančius receptus

Kiauliena – viena populiarausių mėsos rūšių. Vasarą iš kiaulienos gaminami šašlykai, kepsniai ir įvairiausi troškiniai. Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad šią mėsą paruošite itin skaniai, jei atkreipsite dėmesį, kam geriausiai tinkamos skirtingos jos dalys.
       2021-07-27 09:42:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 211

Atlikus 13426 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 211. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-27 08:34:57

NVSC specialistai: „Šiuo metu negali būti ignoruojami net menkiausi simptomai

„Galvojau, jog peršalau dėl netinkamai pasirinkto kondicionieriaus automobilyje režimo ar skersvėjo namuose, kai gelbėjausi nuo vasaros kaitros, todėl tirtis dėl koronavirusinės infekcijos neskubėjau“.
       2021-07-27 08:05:30

Kardiologė atskleidė, kodėl virpa širdis ir kas svarbu pajutus simptomus

Aukštas kraujospūdis gali lemti prieširdžių virpėjimo atsiradimą – širdies ritmo sutrikimą, kuris bendroje populiacijoje nustatomas maždaug 3 proc. vyresnių nei 20 metų žmonių, rodo naujausi moksliniai tyrimai.
       2021-07-26 15:23:35

Išsigelbėjimas keliaujantiems: 5 programėlės, kurias būtina turėti prieš kelionę

Atlaisvinus karantiną ir atvėrus sienas su užsienio šalimis, vis daugiau lietuvių ryžtasi keliauti tiek svetur, tiek Lietuvoje. Šiemet birželį skrydžių srautas buvo perpus didesnis ne praėjusiais metais tuo pat metu, rodo Lietuvos oro uosto duomenys.
       2021-07-26 14:42:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 96

Atlikus 4253 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 96. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-26 12:53:41

5 traškių marinuotų agurkėlių paslaptys ir korėjiečių pamėgtas receptas

Vasarai įpusėjus vis dažniau pradedame galvoti apie konservuotų daržovių atsargas. Šiuo metu, kai yra pats agurkų derėjimo pikas, puikus laikas užsiimti agurkų konservavimu.
       2021-07-26 12:15:14

Ieškant gamtinių dujų vagystės – rastas sandėlis vogtų daiktų

Atliekant pranešimo apie galimą dujų vagystę tyrimą, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) Verslo atsparumo skyriaus darbuotojas Andrejus Pavlovas kartu su kolegomis iš apskaitų valdymo komandos ne tik nustatė stambų dujų vagystės faktą, kurio preliminari žala gali siekti apie 11 tūkst. eurų, bet ir kitas, galimai nusikalstamos, veiklos apraiškas.
       2021-07-25 11:47:30

Ką galima pasiimti iš viešbučio kambario ir kaip neišgąsdinti kaimyno lėktuve

Atostogų metu mes norime atsipalaiduoti, nevaržyti savęs, pamiršti taisykles. Tačiau ir keliaujant nedera užmiršti gero elgesio principų – jie gali padėti lengviau gauti tai, ko norite.
       2021-07-25 10:42:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 189

Atlikus 7127 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 189. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-25 09:28:14

Vargina kiekvieną vasarą užklumpanti alergija? Technologijos gali pagelbėti

Vasara ne vienam žmogui asocijuojasi ne tik su malonumais, bet ir su alergija, kurią atneša užterštas oras, žiedadulkės ar net saulė.
       2021-07-24 12:32:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 231

Atlikus 13030 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 231. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-23 13:24:27

Apgaulingos sukčių svetainės – kaip ant delno, tačiau jų niekas neblokuoja

Lietuvoje veikianti dirbtinio intelekto taikyme ir kibernetiniame saugume besispecializuojanti informacinių technologijų įmonė UAB „Acrux cyber service“, bendradarbiaudama su kibernetinio saugumo analitiku Dariumi Povilaičiu, atliko tyrimą.
       2021-07-16 13:38:17

Finansiniai sukčiai užsirovė: pabandė apgauti banko valdybos narį

Pastaruoju metu itin suaktyvėję telefoniniai sukčiai atakuoja Lietuvos gyventojus, tačiau ir jiems pasitaiko blogų dienų: „specialistė“ paskambino „Luminor“ banko technologijų tarnybos vadovui Iljai Sovetovui, kuris pokalbį panaudojo informacijai apie sukčių metodus gauti.
       2021-07-16 12:32:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai: 82

Atlikus 7995 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 82. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-07-16 11:52:54

Darbdavių vilionės: kaip į organizaciją pritraukti stiprius darbuotojus?

Daugelio darbuotojų svajonė – pasiekti tokį profesinį lygį, kad darbdaviai eitų dėl jų iš proto. Tačiau net ir esant itin geidžiamu darbuotoju rinkoje, ar nuolat linksniuojamu perspektyviu IT specialistu, neretai tenka pasukti galvą, kuri gi įmonė užtikrins lūkesčius ar asmenines vertybes atitinkančią aplinką bei padės pakelti karjerą į dar aukštesnį lygį.
       2021-07-16 10:40:26

Karščio pavojus augintiniams: kaip automobilyje turėtų keliauti keturkojai

Karštomis vasaros dienomis Lietuvos keliuose vis dažniau galima pamatyti kartu su šeimininkais automobiliu keliaujančius ir jų augintinius.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.