Naujienos

Griliai negęsta: 3 Amerikos ir Viduržemio jūros šalių receptai mėsos mėgėjams

2022-01-12 17:46:19

Nors šaltukas vis labiau spaudžia – nereiškia, kad negalime pasimėgauti ant grilio ruoštais ypatingo skonio patiekalais.

Juk ant žarijų galima ruošti pačius įvairiausius patiekalus: pradedant blynais, sriubomis ir baigiant ypatingo skonio mėsa, kuri yra vienas mėgstamiausių kepsninėje ruošiamų patiekalų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai – maisto ruošimu ant grilio mėgaujasi ir žiemą, o šaltuoju metų laiku pirkėjai ištikimi lieka tradicinei kiaulienai.

„Mėsos produktai tarp pirkėjų paklausūs yra ištisus metus. Nepriklausomai nuo metų laiko, populiariausia mėsa – kiauliena. Tiesa, žiemą daugiau susidomėjimo sulaukia smulkinta mėsa. Lietuviai taip pat ypatingai mėgsta ir vištieną, jautieną, veršieną, kurių gausų asortimentą esame paruošę. Nors šiltuoju metų sezonu tinklo pirkėjai renkasi daugiau ant žarijų kepti skirtos mėsos, susidomėjimas ja išlieka ir žiemą“, – teigia V. Budrienė.

Naudingi eksperto patarimai

Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad žiemą grilinant mėsą ar kitus mėgstamus ingredientus galioja tos pačios taisyklės, kaip ir šiltuoju metų sezonu. Visgi, nedidelės, eksperto išduodamos gudrybės, grilyje ruošiant maistą, padės sukurti tobulo skonio patiekalus, kurie užkariaus artimųjų ar svečių širdis.

„Grilius žmonės naudoja visais sezonais, žinoma, spaudžiant šaltukui tai daroma kiek rečiau, tačiau pastebime, kad gyventojai nelinkę kepsninių uždaryti ir žiemą. Šaltuoju metų laiku norisi sotesnio maisto, todėl ant grilio kepama įvairiausios rūšies mėsa ar jos gaminiai: kepsniai, dešrelės, taip pat ant jo dažnai atsiduria ir įvairiausios daržovės. Be to, kepsninėse gaminami netgi troškiniai ar verdamos sriubos. Ir nors kiekvienas grilio meistras turi savų paslapčių ir mėgstamų prieskonių, reikėtų atkreipti dėmesį ir į detales, kurios yra būdingos šaliai, iš kurios kilęs receptas“, – sako G. Bačkovas ir dalijasi keliais patarimais, kuriais vadovaujantis pagaminsite nepaprasto skonio ant žarijų ruoštus patiekalus.

Grotelės. Kaskart panaudojus grilį, būtina kruopščiai išvalyti ir švariai nuplauti groteles bei visus grilio įrankius. Prie grotelių ar įrankių prikepę likučiai gali sugadinti net aukščiausios kokybės mėsos skonį.

Druska. Jeigu kepate nemarinuotą mėsą, pasūdykite ją kepdami. Druska linkusi gerti drėgmę, todėl užberkite jos tik tuomet, kai mėsa jau bus beveik iškepusi – taip ji išliks sultinga.

Marinavimas. Mėsą stenkitės supjaustyti vienodo dydžio ir storio gabalėliais – jie ne tik tolygiau marinuosis, bet ir keps. Marinatą paruoškite likus bent kelioms valandoms iki kepimo, o jeigu turite galimybę, užmarinuokite mėsą iš vakaro.

Įrankiai. Svarbiausia, kepdami grilyje nenaudokite šakutės. Jei mėsą subadysite, iš jos išbėgs visos sultys ir kepsnys, kuris galėjo būti neatsispiriamai gardus, taps sausas bei sunkiai įkandamas. Įsigykite specialiai griliui skirtas žnyples ir naudokite tik jas.

Temperatūra. Prieš kepdami, mėsą kurį laiką palaikykite kambario temperatūroje. Ji iškeps kur kas tolygiau ir skaniau, jei nepatirs staigaus temperatūrų skirtumo.

Vartymas. Grilyje kepamą mėsą stenkitės apversti tik vieną. kartą viso kepimo metu. Mažiau vartoma mėsa iškepa tolygiau, o jos paviršiuje susiformuoja gardi plėvelė, suteikianti kepsniui unikalų skonį. Kai manote, kad jau laikas apversti mėsą, suimkite ją žnyplėmis ir atsargiai pakelkite. Jei ji limpa prie grotelių, dar kelias minutes pakepkite ir tik tuomet apverskite.

Patiekimas. Grilyje keptą mėsą norisi valgyti iškart, vos tik nuimate ją nuo grotelių, tačiau neskubėkite. Ką tik iškepusią mėsą įvyniokite į foliją, palaukite apie 20 minučių ir tik tuomet patiekite. Per šį laiką mėsoje tolygiai pasiskirstys sultys ir kepsnys bus maloniai minkštas.

Vištiena. Jei vištieną kepate su odele, gausiai ištepkite ją sviestu ar aliejumi. Papildomas riebalinis sluoksnis užtikrins, kad mėsa neprarastų savo riebalų ir neišsausėtų.

Dešrelės. Dešreles kepkite tik ant mažos ar vidutinės ugnies, kad neįtrūktų odelė ir neišbėgtų sultys, kuriose slypi svarbiausios skonio savybės. Dar vienas patarimas – prieš kepant dešreles patepti sviestu arba aliejumi. Šitaip jos neprilips prie grotelių.

Daržovės. Dažniausiai grilyje kepamos bulvės arba kukurūzai. Prieš kepdami šias daržoves, gausiai aptepkite jas sviestu ir užberkite mėgstamų prieskonių. Daržoves visuomet kepkite suvyniotas į foliją ant vidutinio stiprumo ugnies.

G. Bačkovas dalijasi ir trimis, skirtingų pasaulio kraštų įkvėptais mėsiškais receptais, kuriuos lengvai pasigaminsite ant grilio.

Grilyje kepta jautienos išpjova su Chimichurri padažu

Jums reikės:

• 2 jautienos pjausnių (kiekvieno apie 400 g)
• 2 a. š. alyvuogių aliejaus
• 2 žiupsnelių druskos
• šviežiai maltų pipirų
• rozmarino šakelės
• 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus

Chimichurri padažui:

• 100 ml alyvuogių aliejaus
• 1 citrinos sulčių
• ½ a. š. malto raudonėlio
• ¼ a. š. maltų kmynų
• 1 mažo raudonojos aštraus čili pipiro
• 4 v. š kapotų petražolių
• 2 v. š kapotų žirnių
• 1 žaliosios citrinos sulčių
• 2 žiupsnelių druskos
• šviežiai maltų pipirų

Gaminame:

Lengvai ištepkite abi kepsnių puses alyvuogių aliejumi, apiberkite druska ir pipirais. Mėsą dėkite ant gerai įkaitinto grilio ir kiekvieną kepsnių pusę kepkite apie 4 minutes. Kol mėsa kepa, pabarstykite ją rozmarinu ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kai kepsniai iškeps, įdėkite juos į įkaitintą lėkštę, uždenkite aliuminio folija ir leiskite atvėsti 5-10 minučių. Kol kepsniai vėsta, paruoškite padažą. Į dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite visus padažui skirtus ingredientus ir gerai išmaišykite. Su šiuo padažu ir patiekite kepsnius.

Kiaulienos šonkauliukai su barbekiu padažu

Jums reikės:

• 3 kg kiaulienos šonkaulių be odos

Sausam marinatui:

• 1 a. š. druskos
• 1 a. š. rudojo cukraus
• 1 a. š. saldžiosios paprikos
• ½ a. š. „Cayenne“ pipirų
• ½ a. š. cinamono
• ½ a. š. džiovinto imbiero
• ½ a. š. maltos kalendros

Barbekiu padažui:

• 100 ml pomidorų padažo
• 300 g nuluptų pomidorų
• 50 ml „Vusterio“ padažo
• 1 a. š. maltų kmynų
• 3 v. š. rudojo cukraus
• 1 a. š. džiovinto imbiero
• 1 a. š. malto cinamono
• 1 a. š. maltos kalendros
• 1 v. š. maistinio acto

Gaminame:

Kiaulienos šonkauliukus įtrinkite marinato prieskonių mišiniu ir palikite šaldytuve visai nakčiai. Kad pagamintumėte padažą, sumaišykite visus jo ingredientus ir 45 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros. Šonkauliukus sudėkite ant kepimui skirto popieriaus, pusę padažo užpilkite ant mėsos ir uždenkite aliuminio folija. Šonkauliukus taip kepkite apie 2 valandas. Po to ištepkite juos likusiu padažu ir patalpinkite į orkaitę dar vienai valandai. Nuimkite foliją, padidinkite kepimo temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 15-20 minučių, kol pažadas karamelizuosis.

Vištiena „Al Matonne“

Jums reikės:

• 1 viščiuko (apie 1 kg)
• 2 česnako skiltelių
• 1 citrinos
• 1 v. š. sviesto
• 2 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 a. š. čiobrelių
• 2 a. š. druskos
• šviežių pipirų

Gaminame:

Išpjaukite viščiuko stuburą taip, kad mėsos dalys neatsiskirtų. Delnais spauskite abi viščiuko puses, kad jos prasivertų ir išsiskleistų. Pagardinkite vištą druska, pipirais, įtrinkite grūstu česnaku, čiobreliais ir apšlakstykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi. Vidinę mėsos pusę ištepkite sviestu. Padėkite viščiuką odos puse žemyn ant įkaitinto grilio, uždėkite ant jo groteles ir prispauskite plyta ar kitu sunkiu daiktu. Viską uždenkite aliuminio folija. Kepkite viščiuką apie 20 minučių, tada numikite groteles ir plytą, apverskite jį, vėl uždėkite svorį ir kepkite dar 15-20 minučių. Įsitikinkite, kad mėsa gerai iškepė, jeigu reikia, kepkite dar ilgiau. Iškepus patiekite iš karto. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-01-26 13:50:52

Egzotiškieji tamarindai: kas tai per vaisiai, kaip ir su kuo jie valgomi

Ar žinojote, kas yra tamarindai? Šie egzotiški vaisiai pasižymi neįprastu saldžiarūgščiu skoniu, kuris primena citrinų, abrikosų ir datulių derinį. O dar neįprastesnė yra jų išvaizda.
       2022-01-26 10:00:31

Kitoks žvilgsnis į mėsainius: kaip pasigaminti sveikesnius ir egzotiškesnius

Mėsainis ne veltui yra vadinamas gatvės maisto karaliumi. Vis dažniau atrandame mėsainius, kurie atstovauja ne greito maisto kategoriją. Mėsainius galime ruošti iš sveikų ingredientų.
       2022-01-26 09:40:36

Nepraleiskite svarbiausio dienos valgio: trys greitai paruošiamų pusryčių idėjos

Praleisti pusryčius ir iškeisti juos į bent kelias minutes miego ryte – itin viliojanti ir maloniai nuodėminga mintis. Atsilaikyti sunku, tačiau to nereikėtų paversti įpročiu, skatinančiu atsisakyti valgyti ryte.
       2022-01-26 09:38:39

Žiedinis kopūstas – idealus pasirinkimas nuolat skubantiems: 3 receptai

Nors žiemą norisi valgyti riebiau ir sočiau, svarbu nepamiršti ir šviežio bei sveiko maisto: žalumynų ir daržovių. Vertėtų paskanauti ir žiedinių kopūstų, žinomų ir kalafiorų pavadinimu. Tai soti, tačiau visai nekaloringa daržovė.
       2022-01-25 18:11:16

Naminis riešutų sviestas – per 5 minutes: prireiks vos trijų ingredientų

Mėgstate pasmaližiauti, tačiau atidžiai stebite, kas atsiduria jūsų lėkštėje? Į savo racioną įtraukite riešutų sviesto, kuris yra ne tik ypatingo skonio, bet ir pasižymi įvairiausių gerųjų savybių gausa. Be to, šį skanėstą paprastai pasigaminsite ir namuose.
       2022-01-25 16:14:52

Apelsinai – ne tik vitaminų šaltinis, bet ir puikus pagardas mėsai

Žiemos sezonu itin populiarūs tampa citrusiniai vaisiai: mandarinai, apelsinai ir citrinos. Nors daugelis juos valgo kaip gaivų desertą, šių vaisių panaudojimas kulinarijoje yra žymiai platesnis – keletas apelsino griežinėlių gali suteikti nuostabų aromatą bei netikėtą skonį keptai mėsai.
Daugiau naujų naujienų
       2022-01-26 17:40:06

Šiemet profesinės mokyklos priims daugiau pirmakursių

Šiais metais didinimas priėmimas į informacijos ir ryšių, sveikatos priežiūros, socialinio darbo, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės sričių profesinio mokymo programas.
       2022-01-26 17:25:50

Anykščius pamilusi Justė Arlauskaitė-Jazzu: „Čia poezija tiesiog tvyro ore“

„Kokia nuostabi vieta, kuriai reikia tik meilės!“ – kartą lankydamasi Anykščiuose ir pamačiusi patalpas iš nuostabos aiktelėjo dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.
       2022-01-26 14:07:26

AB Vilniaus šilumos tinklai užsitikrino dujų tiekimo diversifikavimą vasariui

AB Vilniaus šilumos tinklai įsigijo 335 000 MWh dujų šilumos gamybai - tai pirmas tiesioginis didžiausio šalyje centralizuotos šilumos tiekėjo sandoris su dujų tiekėju UAB „Ignitis“.
       2022-01-26 13:59:09

Jau ateinantį dešimtmetį mūsų gydymo planus sudarinės dirbtinis intelektas

Per pastarąjį dešimtmetį žmonijos sveikata pasikeitė neatpažįstamai. Gerėjanti sveikatos priežiūra, efektyvesni vaistai ir gydymo metodai padėjo reikšmingai pailginti gyvenimo trukmę ir sumažinti vaikų mirtingumą.
       2022-01-26 13:53:55

Vaistinių atstovai pasiruošę nuotolinių vaistinių sistemos diegimui

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) paskelbus apie nuotolinių vaistinių sistemos e. sveikatoje startą balandžio mėnesį, šalies vaistinių atstovai teigia esantys pasiruošę ilgai lauktiems pokyčiams.
       2022-01-26 13:50:52

Egzotiškieji tamarindai: kas tai per vaisiai, kaip ir su kuo jie valgomi

Ar žinojote, kas yra tamarindai? Šie egzotiški vaisiai pasižymi neįprastu saldžiarūgščiu skoniu, kuris primena citrinų, abrikosų ir datulių derinį. O dar neįprastesnė yra jų išvaizda.
       2022-01-26 12:35:04

Manote, kad puikiai pažįstate „Android“ operacinę sistemą? Nežinomos gudrybės

Pirmaujančios verslo statistikos platformos „Statista“ 2021 m. duomenimis, net 7 iš 10 išmaniųjų telefonų rinkoje turi „Android“ operacinę sistemą.
       2022-01-26 12:21:25

Kaip planuoti kelionę, kad netektų atostogų leisti stebint banko sąskaitą?

Kelionės nebūtinai visada turi būti brangios, tačiau dauguma žmonių neatsižvelgia į išlaidas, kurias patiria atostogaudami.
       2022-01-26 10:54:22

Lietuvoje sparčiai daugėja apie vyną išmanančių mėgėjų

Bet kokie Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai šiandien atveria nuomonių įvairovę. Jų margumyne girdėti balsų, teigiančių, kad alkoholio keliamas problemas Lietuvoje galima spręsti ne draudimais, o švietimu, edukacija.
       2022-01-26 10:52:41

Vaikiški šviesos projektoriai: ką naudinga žinoti prieš įsigyjant?

Miegas - svarbiausias geros nuotaikos, savijautos, sveikatos rodiklis. Miegame visi, tačiau, ypač daug laiko tai darydami praleidžia mūsų mažieji - vaikai. Miegas jiems yra be galo svarbus.
       2022-01-26 10:52:05

Didžiausios 2022 m. pavasario mados tendencijos

Dar visai neseniai garsiausios pasaulio mados sostinės žibėjo nuo mados savaitės renginių. Jų metų mados namai pristatė pavasario/vasaros mados tendencijas. Nepaisant to, kad prabanga dvelkiančius renginius pakoregavo pandemija, jų metu pasirodžiusios tendencijos privertė nustebti ne vieną mados pasaulio žinovą.
       2022-01-26 10:48:58

Tyrimas atskleidė, kaip atrodo lietuviška, latviška ir estiška svajonės

„Svajonių darbas“, „naujas automobilis“, „sveikas vaikas“, „mano namai“, „geras laikas“ – tai frazės, kuriomis žiniasklaidoje apibūdinamos Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų svajonės, rodo „Luminor“ banko užsakymu atliktas tyrimas.
       2022-01-26 10:10:40

REKORDAS: praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai - 9490

Atlikus 30557 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 9490. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2022-01-26 10:00:31

Kitoks žvilgsnis į mėsainius: kaip pasigaminti sveikesnius ir egzotiškesnius

Mėsainis ne veltui yra vadinamas gatvės maisto karaliumi. Vis dažniau atrandame mėsainius, kurie atstovauja ne greito maisto kategoriją. Mėsainius galime ruošti iš sveikų ingredientų.
       2022-01-26 09:54:36

Vairuotojų krizė tampa nepakeliama – kviečia dirbti užsieniečius

Vilkikų vairuotojų krizė Europoje neslūgsta – masiškai trūkstamą kvalifikuotą darbo jėgą bandoma pritraukti iš užsienio. Lenkijos parlamentas priėmė įstatymą, siekiant palengvinti užsieniečių įdarbinimą, o vokiečiai pripažino, kad logistikos sektorius be darbo migrantų nebeišsiverčia.
       2022-01-26 09:40:36

Nepraleiskite svarbiausio dienos valgio: trys greitai paruošiamų pusryčių idėjos

Praleisti pusryčius ir iškeisti juos į bent kelias minutes miego ryte – itin viliojanti ir maloniai nuodėminga mintis. Atsilaikyti sunku, tačiau to nereikėtų paversti įpročiu, skatinančiu atsisakyti valgyti ryte.
       2022-01-26 09:38:39

Žiedinis kopūstas – idealus pasirinkimas nuolat skubantiems: 3 receptai

Nors žiemą norisi valgyti riebiau ir sočiau, svarbu nepamiršti ir šviežio bei sveiko maisto: žalumynų ir daržovių. Vertėtų paskanauti ir žiedinių kopūstų, žinomų ir kalafiorų pavadinimu. Tai soti, tačiau visai nekaloringa daržovė.
       2022-01-26 09:34:46

Įgūdžiai 2022-aisiais: ko ieškos darbdaviai ir ko trūksta darbuotojams

2021-ųjų gale personalo valdymo pasaulyje didžiojo persikvalifikavimo tendenciją pakeitė didžiojo atsistatydinimo bumas. Įvairių tyrimų duomenimis, vis daugiau (kartais net iki 60 proc.) šiandien dirbančių žmonių 2022-aisiais keis darbovietę, o neretai – ir veiklos sritį.
       2022-01-26 09:29:38

Vaistininkas atsako, ką daryti stipriai sušalus žiemos metu

Nušalti ar sušalti galima ne tik esant labai žemai oro temperatūrai, bet ir stipriam vėjui bei didelei drėgmei, todėl planuojant veiklą lauke reikėtų atsižvelgti į jutiminę temperatūrą.
       2022-01-26 09:14:09

Finansiniai sukčiai iš gyventojų ir verslo pernai išviliojo 10,2 mln. eurų

Finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių pernai išviliojo 10,2 milijono eurų – dukart daugiau nei 2020-aisiais, kai nuostoliai sudarė 4,8 milijono eurų, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys.
       2022-01-26 09:05:24

Kaip pradėti taupyti nuosavam būstui: 4 žingsnių planas

Mokėti ne nuomos mokestį, o savų namų paskolos įmoką būtų daug maloniau, sutiktų daugelis šiuo metu galvojančių apie nuosavo būsto įsigijimą.
       2022-01-26 09:00:15

Scenografė Birutė Ukrinaitė apie Undinės apdarą be žuvies uodegos

Scenografė ir kostiumų dailininkė Birutė Ukrinaitė teatre kartu su režisieriumi Gyčiu Padegimu dirba jau beveik ketvirtį amžiaus ir vizualiai yra apipavidalinusi daugiau nei 50 spektaklių.
       2022-01-25 18:34:59

Prezidentas pasirašė Asmens vardo ir pavardės rašymo dokumentuose įstatymą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė Seimo priimtą Asmens vardo ir pavardės rašymo dokumentuose įstatymą. Asmenvardžių rašymas dokumentuose pirmą kartą yra sureguliuotas įstatymo lygmeniu.
       2022-01-25 18:18:46

Kokį automobilio akumuliatoriaus kroviklį pirkti?

Kiekvienam vairuotojui savo namuose pravartu turėti akumuliatoriaus kroviklį. Norint, kad akumuliatorius tarnautų ilgai, labai svarbu palaikyti tinkamą jo įkrovą. Taigi, kroviklis ne tik leidžia reguliariai pakrauti akumuliatorių, bet ir įkrauti jį kai automobilis sunkiai užsiveda.
       2022-01-25 18:11:16

Naminis riešutų sviestas – per 5 minutes: prireiks vos trijų ingredientų

Mėgstate pasmaližiauti, tačiau atidžiai stebite, kas atsiduria jūsų lėkštėje? Į savo racioną įtraukite riešutų sviesto, kuris yra ne tik ypatingo skonio, bet ir pasižymi įvairiausių gerųjų savybių gausa. Be to, šį skanėstą paprastai pasigaminsite ir namuose.
       2022-01-25 18:07:30

Lietuviškai mišrainei konkurentų nėra: ekspertai apie tai ko reikia pirkėjams

Kasmet maisto pasaulyje apžvelgiamos naujos tendencijos. Dalis jų keičiasi kasmet, pavyzdžiui, skirtingų pasaulio virtuvių išpopuliarėjimas. Tačiau kai kurios tendencijos įsitvirtina ilgam ir tampa mūsų kasdienybės dalimi.
       2022-01-25 18:01:44

„Rail Balticos“ statyboms tęsti Lietuva prašys apie 687 mln. eurų

Lietuva kartu su Latvija, Estija ir bendrąja Baltijos šalių įmone „RB Rail AS“ pateikė paraiškas gauti papildomą Europos Sąjungos (ES) finansavimą europinės vėžės geležinkelio plėtros projektui „Rail Baltica“.
       2022-01-25 17:58:53

Ekranas kur panorėjus: „Samsung“ pristatė įrenginį, kuris nustebins galimybėmis

Mobilumas ir universalumas šiandien yra vienos esminių savybių, kurių vartotojai tikisi iš naujausių technologijų. Tai galioja ne tik išmaniesiems telefonams ir kompiuteriams, bet ir kitiems kasdienybę praturtinantiems ir gyvenimą patogesniais darantiems įrenginiams.
       2022-01-25 16:30:06

Būsto įsigijimo Lietuvoje mitai: kaip nusipirkti namus gyvenant užsienyje

Svetur gyvenantys lietuviai aktyviai investuoja į NT gimtinėje, tačiau dažnas iki šiol susiduria su įvairiais su tuo susijusiais mitais bei baimėmis.
       2022-01-25 16:20:45

Žiema Vytarui Radzevičiui – daržovių laikas: kodėl jų reikėtų valgyti daugiau?

Žiemą jaučiame ne tik saulės, bet ir vitaminų stygių, todėl mitybos specialistai šaltuoju metų laikotarpiu rekomenduoja valgyti daugiau daržovių bei vaisių, kurie ne tik papildo vitaminų atsargas, bet ir stiprina imunitetą.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.