Naujienos

Neskubėkite išmesti ruduojančių bananų: dalijasi bananų duonos receptu

2022-01-21 13:32:13

Jei namuose kartais lieka pernokusių, ruduoti pradėjusių bananų – neskubėkite jų išmesti, nes tokie vaisiai puikiai tiks gardžiai ir maistingai bananų duonai.

Dešimtis šio pyrago variacijų ragavęs „Rimi“ kepinių technologas Mahmoud Idir sako, kad skaniausias – paprastas, vos iš kelių ingredientų pagamintas kepinys, kurį valgyti, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, nedidelė nuodėmė. Bananai turi itin daug maistingų savybių, tad renkantis desertą ši duona turėtų būti sąrašo viršuje.

Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, bananai – itin maistingas produktas. „Juose nėra riebalų, tai – kompleksinių angliavandenių, užtikrinančių energiją ilgesnį laiką, šaltinis. Bananuose taip pat gausu įvairių maistinių medžiagų – vitamino C ir B6, vandenyje tirpių skaidulų, mineralų: magnio, kalio, mangano“, – vardija gydytoja dietologė.

Tiesa, bananų maistinė vertė priklauso ir nuo jų prinokimo laipsnio – žalesniuose bananuose yra daugiau skaidulų, o ruduoti pradėjusiuose – daugiau cukraus. „Kalbant iš gydytojo dietologo pozicijos, sveikatai palankiausi bananai yra kiek žalsvos spalvos, ant savo žievės dar neturintys rudų dėmelių. Tokie bananai yra turtingi gerosiomis skaidulomis, o jų glikeminis indeksas nėra aukštas. Tuo tarpu pernokusius bananus, dėl didesnio glikeminio indekso, atsargiau turėtų vartoti tie žmonės, kuriems nuolat reikia stebėti cukraus kiekį kraujyje“, – primena E. Gavelienė.

Gydytoja dietologė priduria, kad bananus geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje ar prieš treniruotę, nes tai kaloringas ir daug energijos žmogaus organizmui suteikiantis vaisius: „Bananai turtingi angliavandeniais, todėl juos geriausia valgyti toje dienos pusėje, kai esame aktyvūs – sportuojame, dirbame ar užsiimame kita, energijos reikalaujančia veikla. Be to, bananai puikiai tinka tarpiniam valgymui – priešpiečiams bei pavakariams, jais galima puikiai paskaninti pusryčių košes ar kitus patiekalus.“

Nors valgyti E. Gavelienė rekomenduoja kiek žalesnius bananus, jiems pradėjus ruduoti suskubti išmesti šių vaisių tikrai nevertėtų. Prekybos tinklo „Rimi“ kepinių technologas Mahmoud Idir pastebi, kad pernokę ir ruduoti pradėję bananai puikiai tiks kepant bananų duoną.

„Svarbiausia taisyklė kepant bananų duoną – pasirinkti kuo labiau prinokusius bananus, nes kepiniui jie suteiks reikiamą drėgmę ir saldumą. Todėl bananų duonai puikiai tiks namuose ilgiau pastovėję, gerai sunokę, ant savo žievelių rudus taškelius jau turintys vaisiai. Tokius bananus galima kaupti šaldiklyje, o surinkus didesnį jų kiekį – panaudoti duonos kepimui. Tiesa, prieš užšaldant bananus juos reikėtų nulupti ir pašalinti patežusią ar patamsėjusią bananų minkštimo dalį, kuri kepiniui nebus nereikalinga“, – sako M. Idir.

Jis priduria, kad bananų duonai prireiks vos kelių ingredientų, tad iškepti gardų kepinį neužims daug laiko. „Nors skirtingų bananų duonos receptų yra daugybė, aš siūlau ilgai nevargti virtuvėje ir pasirinkti klasikinį šio kepinio receptą, kuriam didelio tikslumo ar kantrybės tikrai nereikės. Bananų duonai užteks vos kelių prinokusių bananų, šie tiek miltų, cinamono ir kepimo miltelių, tad šį kepinį gamindami su „Rimi Basic“ linijos produktais neišleisite daug. Be to, pyragą dar galima pagardinti riešutais ar juoduoju šokoladu, kuris kiek prislopins bananų saldumą. Prie jau iškeptos bananų duonos puikiai tiks ir vaniliniai ledai“, – teigia „Rimi“ kepinių ekspertas.

Nors bananų duona atrodo nesudėtingas kepinys, ją ne visuomet pavyksta tobulai iškepti iš pirmo bandymo. Tam, kad kepant bananų duoną ji tiesiog nesusmigtų, „Rimi“ šefas rekomenduoja jos nepermaišyti. „Dar viena svarbi taisyklė – bananus trinti šakute. Taip pavyks išlaikyti tešlos konsistenciją, kepinys bus rupesnis. Šakute sutrintus bananus beliks tik išmaišyti su kitais ingredientais, tuomet gautą masę supilti į kiek gilesnį kepimo indą ir pašauti į gerai įkaitintą orkaitę“, – patarimais dalijasi M. Idir.

Kepinių technologas Mahmoud Idir namuose kviečia išbandyti gardų ir lengvai paruošiamą bananų duonos receptą.

Bananų duona su ledais

Patiekalui reikės:

3 vnt. bananų
450 g vanilinių ledų
225 g miltų
2 šauktų kepimo miltelių
1 šaukšto cinamono

Gaminimo eiga:

- Išimkite ledus iš šaldymo kameros ir palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, bet neištirptų.
- Sutrinkite bananus šakute iki vientisos masės.
- Į bananų masę sudėkite minkštus ledus, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite.
- Paimkite pailgą kepimo formą, įklokite kepimo popieriaus skiautelę, kad tešla neprikeptų. Supilkite tešlą.
- Bananų duoną kepkite 180 °C temperatūroje 40 min. Iškepus atvėsinkite kepimo formoje ir išimkite.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
       2022-05-20 11:05:13

5 įdomūs faktai apie vilkžuvę

Vilkžuvė savo neįprasta išvaizda gali negundyti, tačiau nepaprastu skoniu nustebina net ir išrankiausius gurmanus. Ją pagaminti nesudėtinga, be to, ji patiks tiems, kurie šiltuoju metų sezonu maistą gaminti mėgsta kepsninėse.
       2022-05-20 10:31:00

7 marinatų receptai, puikiai tiksiantys vištienai

Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – teisingai pasirinkti skonių balansą.
       2022-05-18 16:05:58

Kur kas įdomesni, nei galima pamanyti: 5 faktai apie bananus

Patogus užkandis, greita pagalba nuo alkio, įvairių desertų ar kepinių ingredientas – bananai, be kurių daugelis neįsivaizduoja savo pirkinių krepšelio. Mėgstami dėl skonio ir naudingų savybių, bananai seniai tapę neatsiejama raciono dalimi – ir visgi apie bananus dar yra ką atrasti.
       2022-05-14 16:01:45

Mėsos technologo rekomendacijos patyrusiems kepėjams ir grilio naujokams

Šylant orams sparčiai įsibėgėja ir maisto gamybos ant grilio sezonas. Anot prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologo Vido Nadzeikos, įprasta, kad ant kepsninės ar laužo atsiduria šašlykai, kiaulienos šonkauliukai, dešrelės ar vištienos kepsneliai, tačiau grilinti galima ir daug įdomesnius produktus.
       2022-05-14 08:15:32

Maistinga, greita ir gardu: receptai su špinatais, patiksiantys išrankiausiems

Sklidini įvairiausių vitaminų, mineralų bei kitų vertingųjų medžiagų – špinatai tokie maistingi, kad juos sunku kuo nors pakeisti gaminant mėgstamus pavasarinius valgius. Be to, špinatai puikiai tinka ne tik salotoms: iš jų kepami blynai, gaminami įvairiausi padažai, lazanijos, pyragai.
       2022-05-13 18:43:16

Romantiški užkandžiai lietuviškos meilės dienos iškylai

Gegužės 13 - ąją, kai žaliuojantis pavasaris pasipuošia įvairiaspalviais kvapniais žiedais, minima baltų meilės deivės Mildos diena. Skanūs užkandžiai gamtoje ir laikas skirtas mylimajam – tai puikus būdas paminėti lietuvišką meilės dieną, o romantiškai mylimųjų iškylai gamtoje pravers keli nesudėtingi receptai.
       2022-05-13 11:42:01

Ruošiatės draugų susibūrimui? Išmėginkite šiuos tris greitų užkandžių receptus

Planuojantiems šeimos susibūrimą savaitgalį ar „Eurovizijos“ finalo žiūrėjimą su draugais, tikru galvos skausmu gali tapti vaišės, kuriomis reikės nudžiuginti svečius.
       2022-05-11 10:53:30

Maisto ekspertai: šaltiena – lietuviškas supermaistas

Daugeliui šaltiena yra nostalgiškas patiekalas, dar nuo vaikystės užimdavęs garbingą vietą ant vaišių stalo, kai per didžiąsias metų šventes prie jo rinkdavosi šeima. Beje, šio patiekalo pardavimų tendencijos rodo, kad tradicija neišblėso.
       2022-05-11 10:35:57

Kepti ar nekepti: kurias daržoves galima kepti ant grilio?

Kepsninės – vienas universaliausių valgio ruošimo įrenginių, tad ant įkaitintų grilio grotelių galima kepti ne tik mėsą ar žuvį, bet ir daržoves. kad stulbinanti kepsninių kaitra tinka ne visoms daržovėms – ar tai tiesa?
       2022-05-07 11:04:46

Lengviau nei paprasta: 5 skirtingi būdai, kaip paruošti krevetes

Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su pavasarį taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais.
       2022-05-07 10:35:02

Grilio sezonas atidarytas: trys patiekalai su dūmo kvapu

Vėsus pavasaris visai ne kliūtis pietus ar vakarienę iš namų virtuvės perkelti į lauką. Smagus maisto gamybos procesas ir į pikantišką dūmo kvapą įsisiautę patiekalai lietuvius vilioja jau nuo kovo pradžios – tą rodo augantys grilio prekių bei šviežios mėsos šašlykų pardavimai.
       2022-05-04 10:38:59

9 grilio paslaptys, kurias vertėjo žinoti anksčiau

Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius patiekalus, pravartu žinoti ir kelias skirtingų patiekalų gaminimo gudrybes: kaip priderinti tinkamus marinatus, prieskonius, pasirinkti tinkamą kepimo laiką, kaitrą.
Daugiau naujų naujienų
       2022-05-26 16:44:58

4 dažniausiai sutinkami kibernetiniai pavojai – taisyklės leis apsisaugoti

Kasdienybė vis labiau priklauso nuo skaitmeninių technologijų, o tai reiškia, kad kibernetiniai nusikaltimai kelia vis daugiau grėsmių vartotojams ir įmonėms.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
       2022-05-25 12:49:37

Vėsinimosi taisyklės vasarą: geriau mažiau nei daugiau

Tvyrant karščiams norisi atsivėsinti greitai, todėl automobiliuose ir namuose jungiame oro kondicionierius stipriai šaldančiu režimu ir... peršąlame. Bet ar tikrai dėl to kalti oro kondicionieriai ir ką daryti, kad vasarą netektų gydytis peršalimo ligų, atsako ekspertai.
       2022-05-25 12:43:14

Virusai gali taikytis ir į mobiliuosius: požymiai, kurie padės juos pastebėti

Privačios mobiliojo ryšio saugos įmonės „Zimperium“ užsakymu parengta atskaita rodo, kad daugiau nei penktadalis mobiliųjų įrenginių visame pasaulyje yra susidūrę su kenkėjiškomis programomis.
       2022-05-25 12:40:11

Riminio kurortas – itališka įvairovė, nepaliksianti abejingų

Italijos kurortas Riminis – vienas seniausių ir žinomiausių Europos kurortų, kasmet pritraukiantis milijonus lankytojų. Ilgi ir platūs smėlio paplūdimiai, daugybė pramogų ir patogus susisiekimas su kitais žymiausiais Italijos miestais – šis uostamiestis turi viską, kad atostogos paliktų neišdildomus įspūdžius.
       2022-05-21 15:47:44

Stato tiltus iš netradicinės medžiagos – ji geresnė nei betonas?

Didžiausi pasaulio tiltai sveria tūkstančius tonų. Tačiau tai nieko nestebina – juk jie privalo atlaikyti didžiulę apkrovą. Daugiau klausimų ir nuostabos kelia visame pasaulyje statomi tiltai iš makaronų – iki 1 kg sveriantys statiniai atlaiko du ar tris šimtus kartų už savo svorį didesnę apkrovą.
       2022-05-20 11:05:13

5 įdomūs faktai apie vilkžuvę

Vilkžuvė savo neįprasta išvaizda gali negundyti, tačiau nepaprastu skoniu nustebina net ir išrankiausius gurmanus. Ją pagaminti nesudėtinga, be to, ji patiks tiems, kurie šiltuoju metų sezonu maistą gaminti mėgsta kepsninėse.
       2022-05-20 10:42:26

Vadovas sporto sirgaliams, kaip mėgautis sporto renginiais namuose

Sportą mėgstantys žmonės dažnai skirstomi į dvi kategorijas: tie, kurie patys sportuoja, ir tie, kurie mieliau ilsisi ant sofos ir stebi, kaip geriausi pasaulio sportininkai kovoja dėl pergalės ir šlovės.
       2022-05-20 10:37:05

Panikos ataka – minučių reikalas

„Galvojau, kad išprotėjau“, – taip kalba susidūrusieji su panikos ataka, kuri dar yra vadinama šio amžiaus jaunų žmonių liga. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, net ketvirtadalis europiečių kenčia nuo nerimo sutrikimų, o kiek dar yra patiriančių vienkartinių panikos atakų. Tik daliai jų nustatomas panikos sutrikimas.
       2022-05-20 10:31:00

7 marinatų receptai, puikiai tiksiantys vištienai

Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – teisingai pasirinkti skonių balansą.
       2022-05-20 10:28:44

Technologijos, kurios pakeis pasaulį, – ateinantį dešimtmetį bus pokyčių

Lietuvoje veikianti pasaulinė IT bendrovė „Accenture“ pirmą kartą mūsų šalyje pristatė tyrimą „Technology Vision 2022“, kurį šiemet apibendrina posakiu „Susitikime metavisatoje“.
       2022-05-20 10:21:24

Vasaros pranašai – žaibai: kaip apsaugoti save ir savo įrenginius?

Sakoma, kad tikroji vasara prasideda tik nugriaudėjus pirmosioms perkūnijoms. Visgi turbūt retas laukia šios gamtos stichijos. Ji gali būti išties pavojinga tiek žmonių sveikatai ir gyvybei, tiek turtui.
       2022-05-20 09:47:22

Pasaulinė bičių diena: patarė, kiek medaus vartoti per dieną ir kur jo nelaikyti

Bitės, besirūpinančios augalų apdulkinimu, yra gyvybiškai svarbios Žemės ekosistemos išlikimui. Deja, jų populiacija kasmet mažėja, todėl stengiamasi, kad bitininkystė įgautų naują kvėpavimą:
       2022-05-19 16:52:14

Šaknų kanalų gydymas – dar ne mirties nuosprendis dančiui

Nors pagal profilaktinių vizitų pas odontologą skaičių tikrai nepirmaujame, suskaudus dančiui neturime kitos išeities. Nežinia, kas skamba blogiau – kad dantį teks traukti, ar kad reikės gydyti dantų šaknų kanalus.
       2022-05-18 16:22:44

Svarbiausių atsiskaitymų metas studentams: kodėl geriau nesukčiauti?

Apie artėjančią vasaros pradžią praneša ne tik pražystanti gamta, bet ir studentų grupelės, besibūriuojančios šalia viešųjų bibliotekų ir kavinių. Šiuo metu studentai rašo savo kursinius ar baigiamuosius rašto darbus, kurie dažnam jų sukelia nemalonius jausmus, kelia stresą.
       2022-05-18 16:14:18

Darbas iš namų: kaip padaryti, kad ir vilkas būtų sotus, ir avis sveika

Nors pastaraisiais metais pandemijos pastūmėtas verslas į darbo laiko organizavimą ėmė žiūrėti gerokai lanksčiau, vienos nuomonės kur, kaip ir kada geriausia dirbti, nėra.
       2022-05-18 16:11:00

Žolės smulkinimas nerekomenduojamas nuolatinei pievų priežiūrai

Aplinkos ministerija kviečia susipažinti su rekomendacijomis, kurios apibendrina neigiamą žolės smulkinimo poveikį pievų buveinėms. Pagal šias rekomendacijas, biologinei įvairovei palankiausi pievų tvarkymo būdai yra šienavimas ir ganymas.
       2022-05-18 16:05:58

Kur kas įdomesni, nei galima pamanyti: 5 faktai apie bananus

Patogus užkandis, greita pagalba nuo alkio, įvairių desertų ar kepinių ingredientas – bananai, be kurių daugelis neįsivaizduoja savo pirkinių krepšelio. Mėgstami dėl skonio ir naudingų savybių, bananai seniai tapę neatsiejama raciono dalimi – ir visgi apie bananus dar yra ką atrasti.
       2022-05-18 15:57:15

Paspirtukininko etiketas: 3 auksinės taisyklės, šį sezoną virs įpročiais

Šylant orams Lietuvos miestuose prasideda elektrinių paspirtukų sezono įkarštis. Kasmet šios ekologiškos transporto priemonės tampa vis populiaresnės, todėl didėja ne tik kelionių, bet ir parkavimo vietų poreikis.
       2022-05-18 09:31:31

Naudingi patarimai, padėsiantys vaikams susidomėti maistu

Maistas – didžiulė gyvenimo dalis, todėl domėtis skirtingais produktais, sveika mityba ir valgymo kultūra svarbu pradėti nuo vaikystės: leisti vaikams patiems suktis virtuvėje, vežtis juos kartu apsipirkinėti.
       2022-05-18 09:25:11

Prezidentas paskyrė naują Ryšių reguliavimo tarnybos tarybą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį savo dekretu paskyrė naują Ryšių reguliavimo tarnybos tarybą, kuri pareigas pradės eiti gegužės 18 dieną.
       2022-05-18 09:20:43

Hipertenzija – liga, varginanti vis jaunesnio amžiaus žmones

Aukštas kraujospūdis – vienas dažniausių Lietuvos gyventojus varginančių sveikatos sutrikimų. Gegužės 17-ąją, minint Pasaulinę hipertenzijos dieną, siekiama atkreipti ne tik ja sergančių, bet ir sveikų žmonių dėmesį – laikantis kelių paprastų kasdienių taisyklių, šios ligos galima išvengti.
       2022-05-18 09:15:48

Mano artimasis ruošiasi operacijai – kaip jam padėti?

Operacija yra iššūkis organizmui, todėl jam reikia tinkamai pasiruošti. Dažnai šiuo sudėtingu laikotarpiu pacientą lydi jo artimieji, kurie rūpinasi jo sveikata. Chirurgas dalijasi patarimais, kaip padėti šeimos nariams pasiruošti laukiančiai operacijai ir kuo sparčiau atsigauti po jos.
       2022-05-18 09:12:48

Barzdą irgi reikia prižiūrėti: ką pravartu žinoti kiekvienam barzdočiui?

Skaitmeninėje erdvėje gausų moteriškas ir vyriškas grožio priemones lyginti bandančių nuotraukų: ji grožio priemonių turi daugiau nei galėtų suskaičiuoti, jam kasdien pakanka tik muilo ir vandens.
       2022-05-18 09:08:02

Seimas NPD padidino iki 540 eurų

Seimas priėmė Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimus, kuriais nuspręsta neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) padidinti 80 eurų – iki 540 eurų gyventojams, uždirbantiems iki 1 vidutinio darbo užmokesčio (VDU).
       2022-05-18 09:03:26

Diagnostiniai testai – tai ne žaidimai, o svarbi profilaktikos priemonė

Šiomis dienomis vaistinėje galima rasti testų, skirtų pačioms įvairiausioms reikmėms: nuo ŽIV ar storosios žarnos vėžio diagnostikos iki narkotikų ar gastritą sukeliančių bakterijų nustatymo.
       2022-05-14 16:01:45

Mėsos technologo rekomendacijos patyrusiems kepėjams ir grilio naujokams

Šylant orams sparčiai įsibėgėja ir maisto gamybos ant grilio sezonas. Anot prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologo Vido Nadzeikos, įprasta, kad ant kepsninės ar laužo atsiduria šašlykai, kiaulienos šonkauliukai, dešrelės ar vištienos kepsneliai, tačiau grilinti galima ir daug įdomesnius produktus.
       2022-05-14 08:42:47

VERT: vartotojo mokėtina prijungimo įmoka ESO turėtų būti perskaičiuota

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), išnagrinėjusi tarp vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) kilusio ginčo aplinkybes, priėmė sprendimą tenkinti vartotojo reikalavimą įpareigoti bendrovę iš naujo apskaičiuoti prijungimo prie elektros tinklų įmoką.
       2022-05-14 08:27:49

Artėja Pasaulinė hipertenzijos diena: kodėl vis dar mažai dėmesio prevencijai?

Kitą savaitę, gegužės 17-ąją, minima Pasaulinė hipertenzijos diena, kuria siekiama atkreipti dėmesį į kraujotakos sistemos ligas. Lietuvos sergamumo širdies ir kraujagyslių ligomis bei mirštamumo nuo jų rodikliai beveik triskart didesni už Europos Sąjungos vidurkį, skelbia Lietuvos širdies asociacija.
       2022-05-14 08:15:32

Maistinga, greita ir gardu: receptai su špinatais, patiksiantys išrankiausiems

Sklidini įvairiausių vitaminų, mineralų bei kitų vertingųjų medžiagų – špinatai tokie maistingi, kad juos sunku kuo nors pakeisti gaminant mėgstamus pavasarinius valgius. Be to, špinatai puikiai tinka ne tik salotoms: iš jų kepami blynai, gaminami įvairiausi padažai, lazanijos, pyragai.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.