Naujienos

Vištiena kitaip: nuo Karibų jūros iki Azijos regiono – 5 marinatų receptai

2023-01-05 14:46:02

Kepta, troškinta, virta, plėšyta – vištiena gali lengvai įgauti skirtingus pavidalus ir tapti daugybe patiekalų, nuo sriubos iki kepsnelių. Dėl tokio universalumo ji yra viena populiariausių mėsų pasaulyje, o jos vartojimas kasmet tik auga.

Tokias tendencijas patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, nors ir nuolat besivaržanti su kiauliena, vištiena yra vienas dažniausių pirkėjų kasdienių pasirinkimų.

„Šviežia vištiena nuolat patenka į dažniausiai pasirenkamos mėsos rūšies trejetuką, o jos pardavimai nuosekliai auga. Atsižvelgiame į savo pirkėjų poreikius ir rūpinamės, kad jie galėtų įsigyti išskirtinės kokybės vištienos už gerą kainą. Todėl savo sveriamos mėsos vitrinose prekiaujame tik be antibiotikų užauginta šviežia vištiena. Be to, suprantame, kaip svarbu sutaupyti planuojant kasdienius apsipirkimus, todėl reguliariai pritaikome jai nuolaidas“, – sako V. Budrienė.

Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos technologas, sako, kad nuostabaus skonio vištieną paruošti nėra itin sudėtinga – tereikia laikytis kelių svarbių taisyklių.

„Svarbiausia tinkamai pradėti nuo pradžių – pasirinkti aukštos kokybės šviežią vištieną, susimaišyti gerą marinatą ir duoti pakankamai laiko jam atlikti savo darbą. Jei ketinate gaminti iš šaldytos paukštienos, ją atšildyti galite keliais būdais. Turint daugiau laiko: iš šaldiklio ištraukti dar išvakarėse, nakčiai perkelti į šaldytuvą, o prieš gaminimą – leisti sušilti kambario temperatūroje. Jei skubate, tuomet mėsą atitirpinimui galite iškart perkelti ir į kambario temperatūrą, tačiau tokiu atveju – mėsai sušilus, iš karto imkitės jos marinavimo“, – patarimais dalijosi „Iki“ atstovas.

Vištienos ruošimo ABC: triukai tobulam skoniui

Anot G. Bačkovo, vištienai marinavimas itin reikalingas – ji pati savaime nėra išraiškingo skonio. Be to, tinkamas marinatas mėsai suteikia minkštumo.

„Necharakteringas skonis ir paverčia šią paukštieną tokia universalia bei mėgstama visame pasaulyje. Išbandant skirtingus marinatus, pavyksta iš naujo atrasti ir pačią vištieną. Tas pats patiekalas kaskart gali atsiskleisti vis kitaip – tereikia tinkamai suderinti prieskonius ir marinato pagrindą“, – teigia mėsos technologas.

Pasak G. Bačkovo, svarbu, kad marinuojančiame mišinyje būtų mėsą minkštinančių ingredientų, pavyzdžiui: citrinos sulčių, medaus, jogurto, acto ar net majonezo. Tuo tarpu džiovinti prieskoniai ir žolelės marinatui suteiks reikalingą skonį. O jų įvairovė itin didelė – kiekvienos šalies virtuvė turi ne vieną skirtingą tradicinį jo variantą.

„Pavyzdžiui, prancūzai marinate dažniau maišo kvapnius, o ne stipraus skonio prieskonius, renkasi alyvuogių aliejaus arba baltojo vyno ir Dižono garstyčių pagrindą. Tuo tarpu amerikiečiai neretai naudoja BBQ padažą, o portugalų ar Pietų Afrikos virtuvėms įprasti aštresni marinatai, juk jų pasididžiavimas yra peri-peri vištiena“, – pasakoja mėsos technologas.

Jei kepsite visą paukštį, „Iki“ atstovas pataria marinato mišinio pakišti ir po odele. Be to, prieš kepimą siūlo virvele surišti vištos kojas ir sparnus – taip ji išlaikys savo formą ir iškeps tolygiau.

„Nesvarbu, gaminsite visą vištą ar tik atskiras jos dalis, prieš tai paukštieną kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu – tokiu būdu ją iškepsite su itin traškia odele. Prieš pjaustydami jau iškeptą, leiskite jai bent keletą minučių pailsėti. Tokiu būdu sultys tolygiau pasiskirstys ir vištienos mėsa bus minkštesnė“, – žiniomis dalijosi G. Bačkovas.

Atraskite kitokią vištieną: išbandykite marinatus, įkvėptus skirtingų pasaulio virtuvių

Jei norite atrasti naujus vištienos skonius ir per ją susipažinti su kitų šalių virtuvėmis, išbandykite G. Bačkovo siūlomus, skirtingų pasaulio regionų įkvėptus marinatų receptus.

Meksikietiškas: sumaišykite po šaukštelį čili miltelių ir kmynų, skiltelę smulkinto česnaką ir valgomąjį šaukštą medaus.

Azijos virtuvės: Sumaišykite 3 valgomus šaukštus sojų padažo, 2 valgomus šaukštus ryžių acto, po šaukštelį sezamų aliejaus ir tarkuoto šviežio imbiero, įspauskite skiltelę česnako.

Viduržemio jūros regiono: Sumaišykite po 3 valgomus šaukštus citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus, įberkite po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir baziliko, įspauskite skiltelę česnako.

Indiškas: Sumaišykite 140 ml jogurto, 1 valgomą šaukštą kario miltelių, po šaukštelį kmynų ir džiovintos kalendros, įspauskite skiltelę česnako.

Karibų jūros regiono: Sumaišykite 60 ml apelsinų ir 30 ml laimo sulčių, įspauskite skiltelę česnako, įberkite po pusę šaukštelio kvapiųjų pipirų ir džiovintų čiobrelių.

Pasirinkto regiono marinato ingredientus sumaišykite dubenyje arba plastikiniame maišelyje. Tuomet į jį įdėkite vištieną ir įsitikinkite, kad ji tolygiai pasidengė marinatu. Uždenkite dubenį arba užriškite maišelį ir padėkite paukštieną į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, o geriausia – palikite per naktį. Prieš gaminant, vištieną ištraukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite ant grotelių, keptuvėje arba orkaitėje.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2023-05-29 16:48:43

Alpių virtuvės paslaptys: užkandžiai ir kruopščiai saugomas desertas

Nors Alpės labiau įsivaizduojamos kaip žiemos atostogų kurortas, net ir vasarą šis kraštas turi, ką pasiūlyti: žaliuojančius slėnius, atgaivinančius ežerus ir, žinoma, įspūdingas kalnų panoramas.
       2023-05-18 11:56:35

Kodėl smidrus naudinga valgyti ne tik sportuojantiems ir gurmanams?

Artėjanti vasara skatina grįžti prie sau duotų naujametinių pažadų daugiau sportuoti ir sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daržovių asortimentą vis gausiau papildo pirkėjų jau pamėgti smidrai, tačiau ne visi žino, kodėl ir kaip juos valgyti.
       2023-05-16 10:40:13

Lietuvių mėgstamos bulvės: tinkamai vartojant, jos gali būti naudingos

Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis.
       2023-05-12 13:06:55

Virtuvės šefas apie įsibėgėjantį kepsninių sezoną: „naujų vėjų“ daug

Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
       2023-05-10 11:00:58

Briuselio kopūstai, Frankfurto dešrelės, Kyjivo kotletas: sąsaja su miestais?

Europos dieną, kuri kasmet švenčiama gegužės 9–ąją, džiaugiamasi vienybe Europoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pažymi, kad žemyną vienija ne tik bendros vertybės, bet ir maistas – vieni iš kitų mielai perimame patiekalus, dažnai net nesusimąstydami apie tikrąją jų kilmę.
       2023-05-10 10:45:55

Kepkit ant žarijų ir neišlaidaukit – kiek mėsos reikia griliaus vakarėliui

Neblėstantį kepimo ant žarijų populiarumą lemia proceso paprastumas – tai daugiau malonumas nei ruoša. Tačiau rengiantis grilio vakarėliui su svečiais, kartais sunku apskaičiuoti, kiek ir kokios mėsos reikės – kad ir svečiai neliktų alkani, ir nešvaistytumėte pinigų išmesdami nesuvalgytą maistą.
       2023-05-05 18:23:02

Dietai – ne! 3 nepadoriai gardūs, bet nebrangūs desertai

Šeštadienį pasaulyje bus minima Tarptautinė diena be dietų. Tai puiki proga paneigti mitą, kad desertų gamyba yra brangus ir ekstravagantiškas užsiėmimas.
       2023-05-04 14:00:16

Gaminame grenadierius: 3 paprasti triukai, kad bet kurią žuvį pamėgtų net vaikai

Kad žuvį reikėtų kuo dažniau įtraukti į racioną, suaugusiems nėra naujiena, tačiau paprastai vaikai nebūna entuziastingi žuvies gerbėjai. Visgi keli paprasti patarimai padės pasirūpinti, kad žuvies tekstūra, skonis ir kvapas būtų kuo malonesni net ir išrankiems valgytojams.
       2023-05-04 10:57:48

Tradicinis grilintojo portretas: šašlykinė, kepimui - kiauliena ir vištiena

Šiltėjant orams, vis dažniau į kasdienį maisto racioną patenka ir įvairūs lauke, ant ugnies ruošiami patiekalai. Didžioji dalis Lietuvos gyventojų karts nuo karto gamina maistą lauke, o dažniausiai renkasi tradicinį būdą – šašlykinę.
       2023-05-04 10:49:19

Šventiniai pusryčiai mamai: 3 receptai, prie kurių ruošimo prisidės ir mažieji

Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai.
       2023-05-03 14:27:46

Gegužės sezono hitai: dabar – pats metas mėgautis šiomis 5 daržovėmis

Derliaus pike esančios šviežios daržovės – puiki naudingų vitaminų, ryškių skonių ir patrauklios kainos puokštė. Gegužės mėnesį jau įsisiūbuoja sveikatai itin naudingų daržo gėrybių sezonas, tad verta įsidėmėti, kuriomis džiaugtis dabar – pats tinkamiausias laikas.
       2023-05-02 13:01:46

Lietuvos parduotuvėse atsirado „supermaistu“ vadinamų lokvų. Kaip valgyti?

Šalia bananų, mangų ir ananasų parduotuvių lentynose jau sodria geltona spalva vilioja lokvos. Ar esate girdėję, kokie tai vaisiai?
       2023-04-28 17:30:45

Piknikų sezonas prasidėjo: 5 patarimai, kaip paprastai pasiruošti iškylai

Kartu su šiltuoju sezonu prasideda ir iškylų lauke metas. Saulėtas oras – tai galimybė su artimaisiais susitikti gamtoje ir ragauti šviežias gėrybes.
       2023-04-21 12:54:29

Tobulo skonio garnyras prie šašlykų: kitaip bulvių neberuošite

Ruošiant patiekalus ant grilio, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais. Derinti skirtingus prieskonius, žoleles, o kad taptų dar skanesnės – pasigaminti naminio padažo.
       2023-04-15 10:16:27

Sveikesnė kebabų versija nepaliks abejingų: mėsą gerins slaptas ingredientas

Nors gamta dar nesužaliavo, pirmoji šio sezono TV3 laida „Lidl grilio talentai“ padvelks tikru pavasariu. Užkūrus grilius istorinėje Lietuvos vietoje – netoli Verkių rūmų – laidos vedėjas Vytaras Radzevičius ir du pergalės link pasiruošę eiti dalyviai sužavės tautiečius savo puikiais patiekalais ir dar neragautais skoniais.
       2023-03-28 09:03:24

Kaip nesudėtingai ir nebrangiai paruošti skirtingų rūšių mėsą

Artėjant ryškiausiai pavasario šventei, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ inicijuota apklausa atskleidė, kad beveik pusė gyventojų patiekalus savo velykiniam stalui ketina gamintis patys, o kas antras planuoja paruošti bent dalį vaišių.
       2023-03-07 16:54:05

Ką reikia žinoti apie daiginimą: kaip pasirinkti sėklas ir išauginti daigus

Prasidėjus pavasariui, jau laikas pagalvoti apie vasaros derlių ir pradėti daiginti sėklas. Žinoma, galima ruošti ne tik daigus, bet ir papuošti palanges prieskoninėmis žolelėmis ar svogūnų laiškais. Jie suteiks namams žalumos ir praturtins pavasarinius patiekalus.
       2023-03-03 17:00:15

Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią

Tam, kad namo parsineštume tikrai kokybiškos žuvies – pravartu žinoti, į ką atkreipti dėmesį. Paruošėme kelis patarimus, kaip išsirinkti šviežią žuvį, į kokius užrašus jų vitrinose atkreipti dėmesį ir kaip tinkamai paruošti.
       2023-02-14 15:11:36

Valentino dienos pusryčiai, nukelsiantys į meilės miestą: 3 nesudėtingi receptai

Romantišką įsimylėjėlių dieną neretas sieja su meilės sostine – Paryžiumi. Tačiau nebūtina vykti į Prancūziją, kad pajustumėte šio miesto dvasią. Pakanka nesudėtingų ir tradicinių prancūziškų pusryčių, kurie savo skoniu nukels į meilės miestą.
       2023-02-01 18:21:29

Daržovių blyneliai – puikus būdas sunaudoti likučius ir pagaminti vakarienę

Dažnai šaldytuvo stalčiuose užsilieka kelios morkos, pusė paprikos, cukinijos ar baklažano, kurių neturime kur panaudoti. Tam gali puikiai pasitarnauti įvairių daržovių blyneliai
       2023-01-31 18:44:27

Gardi vakarienė šeimai iki 5 eurų: nustebinkite apkepėle su kopūstais

Kopūstai – daugelyje sodų bei daržų randama maistinga daržovė, kurią žiemos metu mėgstama rauginti. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, kopūstai yra pigi daržovė, tinkanti tiek salotų, tiek įvairių troškinių bei sriubų gaminimui.
       2023-01-29 15:07:02

Minint tarptautinę kruasanų dieną – keli lengvi receptai

Sausio 30-ąją minima tarptautinė kruasano diena neaplenkia ir Lietuvos – visame pasaulyje mėgstami sviestiniai rageliai yra vieni iš dažniausiai šalies gyventojų perkamų kepinių.
       2023-01-26 18:54:53

Šviežios sultys pigiau: receptai ir patarimai, kaip jas spausti namuose

Žiemai jau gerokai įpusėjus, daugelis jaučia vitaminų ir saulės trūkumą. Vienas iš natūralių būdų pastiprinti imunitetą – gerti šviežiai spaustas vaisių arba daržovių sultis. Tačiau tokio gėrimo stiklinė kavinėje gali kainuoti 3 ir daugiau eurų.
       2023-01-23 12:36:06

Naujiena, kurią jau gali išbandyti lietuviai: ašarų nesukeliantys svogūnai

Prekybos tinklo „Iki“ lentynas pasiekė dar nematyta naujiena – nuo šiol parduotuvėse galima įsigyti svogūnų, kuriuos pjaustant – nebėga ašaros.
       2023-01-21 15:54:31

3 receptai pyragų dienos proga: išleisite vos iki 5 eurų

Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus.
       2023-01-18 18:33:48

Kodėl naudinga valgyti bananus – puikus užkandis ne tik sportuojantiems

Saldus banano skonis, patraukli geltona spalva ir kreminis minkštimas – ne veltui šis atogrąžų vaisius randamas beveik kiekvieno žmogaus virtuvėje. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, bananai – vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių.
Daugiau naujų naujienų
       2023-06-04 10:42:31

Išvykų sezonas atidarytas: išmanūs aksesuarai, be kurių kelionėse neišsiversite

Dabar susikurti komfortišką aplinką gamtoje paprasta – gerą nuotaiką užtikrinti padeda muzika, sklindanti iš kolonėlių, telefonus galima įkrauti su išorinėmis baterijomis, o su nešiojamaisiais modemais internetas veiks net tolimiausiuose kampeliuose.
       2023-05-30 16:06:53

Kelionė su augintiniu – kaip užtikrinti jo saugumą ir komfortą?

Prasidėjus šiltajam sezonui, augintinius turintys žmonės leidžiasi į savaitgalio ar atostogų keliones su keturkojais draugais. Kad ši patirtis būtų maloni ir džiuginanti, tokią kelionę reikia kruopščiai suplanuoti – gyvūnas turi jaustis komfortiškai ir būti saugus.
       2023-05-29 16:48:43

Alpių virtuvės paslaptys: užkandžiai ir kruopščiai saugomas desertas

Nors Alpės labiau įsivaizduojamos kaip žiemos atostogų kurortas, net ir vasarą šis kraštas turi, ką pasiūlyti: žaliuojančius slėnius, atgaivinančius ežerus ir, žinoma, įspūdingas kalnų panoramas.
       2023-05-29 16:42:28

Kodėl nusilpsta santykis su tėvu ir kaip jį atkurti suaugus?

Psichologiniuose tyrimuose vis dažniau pabrėžiama tėvo ir vaiko santykio svarba skirtingoms gyvenimo sritims. Deja, ne visiems pasiseka tą santykį sukurti, užauginti ir išlaikyti vaikui jau suaugus.
       2023-05-29 16:37:47

Ko Lietuvos vaikus gali išmokyti unguriai?

Viena gegužės diena mažiesiems Žaslių miestelio gyventojams buvo itin įsimintina. Vaikai iš vietos pagrindinės mokyklos ir lopšelio-darželio „Žaliasis klevelis“ auklėtiniai gavo progą su Žuvininkystės tarnybos specialistais į Neries upę išleisti tūkstančius europinių ungurių jauniklių.
       2023-05-29 16:29:11

Sugalvojau įsigyti oro kondicionierių: ar nepavėlavau ir ar kas jį sumontuos?

Lietuviški sezonai keičiasi gana greitai: atrodytų, dar vakar buvo šalnos, o jau šiandien saulė kaitina taip, kad namie – tikra pirtis. Specialistai pastebi, kad daugelis apie namų vėsinimą susimąsto tik tada, kai ima kamuoti kaitra, bet tokiu atveju dažnai jau būna per vėlu.
       2023-05-27 12:30:47

Saugią kaimynystę užtikrina ne tik namų spyna: kaip apsisaugoti išmaniai

Dabar saugumą namuose ir kaimynystėje gali padėti užtikrinti išmanios priemonės – specialios aplikacijos gali padėti suburti kaimynų bendruomenę, o namų kameros užtikrina jūsų ramybę net ir tada, kai nesate namuose.
       2023-05-25 16:39:44

Specialistų rekomendacijos: kaip išsirinkti tinkamiausią dviratį?

Artėjant vasarai, keliones automobiliu verta pakeisti į važiavimą dviračiu. Taip galima ne tik pagerinti fizinę formą, bet ir atsipalaiduoti, pasigrožėti gamta.
       2023-05-25 16:37:32

„Nokia“ viceprezidentė M. Mentula: 5G monetizavimo galimybes mato mūsų šalyje

Nors Lietuvoje 5G ryšys, lyginant su kitomis Europos valstybėmis, pradėtas diegti kiek vėliau, šalyje jau matomi pirmieji šios technologijos privalumai. Pradedant nuo lengvesnės individualių vartotojų kasdienybės iki įmonių modernizavimo.
       2023-05-19 16:08:18

Hipertenzija: beveik pusė gyventojų nežino turintys kraujospūdžio problemų

Hipertenzija, arba aukštas kraujospūdis, ekspertų laikoma paslėpta sveikatos krize, su kuria susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje.
       2023-05-19 15:53:34

Eurolyga Kaune: galingiausias Wi-Fi ir visą parą budintys „Telia“ inžinieriai

Nuo penktadienio iki sekmadienio Kaune vyksiančiame Eurolygos finalo ketverto turnyre greičiu žavės ne tik žaidėjų atakos, bet ir internetas – „Telia“ viso renginio metu užtikrins 1 Gb/s spartos Wi-Fi ryšį.
       2023-05-19 12:14:09

Darbuotojų įvairovė – kokią naudą tai neša įmonėms?

Integracinė kultūra organizacijoje, kai skirtingos patirtys bei idėjos, kaip ir individualūs darbuotojų gebėjimai, yra priimami ir vertinami, yra raktas į verslo sėkmę,  sako didžiausią automatinių degalinių tinklą šalyje valdančios įmonės „Neste Lietuva“ vadovė Julija Matisonė.
       2023-05-19 12:11:34

Jūsų smegenys yra galingas kompiuteris: kas padeda joms geriau veikti

Žmogaus smegenys informaciją apdoroja daugiau nei 3000 GHz greičiu, kuris prilyginamas galingiausiam kompiuteriui, rodo „Winstono“ medicinos centro duomenys. Smegenims reikalingos nuolatinės žinios – tokiu būdu jos išlieka aktyvios ir greičiau priima sprendimus.
       2023-05-19 11:15:17

Ruošiatės vasarą dirbti iš šiltų kraštų? Galite netekti svarbių duomenų

Atšilus orams ir prasidedant atostogų sezonui, atsiranda vis daugiau pagundų pasiėmus kompiuterį pabėgti iš miesto. Nors darbas ne biure, o namuose, bet kurioje Lietuvos vietoje ar net užsienyje jau seniai tapo įprasta praktika, nuotolinis darbas, kartu su visais privalumais, turi ir nemažai rizikų.
       2023-05-19 10:20:52

Lietuvos oro uostai tapo dar draugiškesni augintiniams: kaip pasiruošti

Kelionė su savo augintiniu – gerokai smagesnė, kai oro uoste pasirūpinta, kad ir nedideliais, tačiau svarbiais jiems skirtais patogumais.
       2023-05-19 08:53:04

Gydytoja apie grožio injekcijas: svarbus ne tik saikas, bet ir atlikimo technika

Besidžiaugiantys jaunatviška ir spindinčia oda, greičiausiai dėkoja arba genetikai, arba gydytojui. Hialurono rūgšties užpildų injekcijos – efektyvus, greitas ir ilgalaikis būdas lyginti raukšles, atkurti įdubusius paakius ir dėl amžiaus ar kitų aplinkybių prarastas veido formas.
       2023-05-18 16:08:10

Išmani apsauga: ekspertas pataria, kaip užtikrinti namų prietaisų saugumą

Statistikos bendrovės „Statista“ atliktas tyrimas rodo, kad išmaniųjų namų populiarumas nuolat auga. Jei šiuo metu pasaulyje tokių namų ūkių yra 360 mln., tai prognozuojama, kad iki 2027-ųjų šis skaičius kone padvigubės ir pasieks 672 mln.
       2023-05-18 11:56:35

Kodėl smidrus naudinga valgyti ne tik sportuojantiems ir gurmanams?

Artėjanti vasara skatina grįžti prie sau duotų naujametinių pažadų daugiau sportuoti ir sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daržovių asortimentą vis gausiau papildo pirkėjų jau pamėgti smidrai, tačiau ne visi žino, kodėl ir kaip juos valgyti.
       2023-05-17 19:41:10

Kodėl Lietuvoje vis dar keistai žiūrima į apsinuoginusias moteris scenoje?

Toma Vaškevičiūtė: „Kodėl Lietuvoje vis dar keistai žiūrima į apsinuoginusias moteris scenoje?“ „Nebūdama manekenės figūros scenoje įkvepiu daugybę žmonių. Kabaretas moko mane ne tik priimti gyvenimą su visomis jo spalvomis, išlaisvinti savo moteriškumą, bet ir įkvepia tuo dalintis su kitomis Lietuvos moterimis.
       2023-05-17 19:04:02

RRT pirmininkė: dalis mūsų visuomenės tebegyvena skaitmeniniame skurde

Gegužės 17-ąją visame pasaulyje minima Informacinės visuomenės diena. Tačiau dalis Lietuvos visuomenės narių tebegyvena skaitmeniniame skurde: neturi ryšio, įgūdžių, jaučiasi nesaugūs, nepasitiki el. ryšių paslaugomis, sako Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) pirmininkė Jūratė Šovienė.
       2023-05-17 19:01:56

4 technologijos, kurios mūsų kasdienybę pakeis jau artimiausiais metais

Kasmet gegužės 17 d. švenčiama Tarptautinė telekomunikacijų diena yra gera proga susimąstyti, kaip smarkiai pažengė mūsų pasaulis.
       2023-05-16 13:20:02

Sunkumai siaurose gatvėse – kas kaltas, kai nepavyksta prasilenkti

Pagreitį įgavęs gatvių siaurinimas ir renovavimas kartais sulaukia vis daugiau vairuotojų pasipiktinimo – dėl projektuotojų priimtų sprendimų ir mažiau gatvėse automobilių parkavimui paliktos vietos neretai sunku net prasilenkti.
       2023-05-16 10:40:13

Lietuvių mėgstamos bulvės: tinkamai vartojant, jos gali būti naudingos

Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis.
       2023-05-16 09:19:52

Rekordiškai auga SMS siuntimas, bet ne tarp žmonių

Asmeninį susirašinėjimą perėmusios bendravimo programėles išstūmė tradicines SMS žinutes iš mūsų kasdienybės. Tačiau, skirtingai nei taksofonai, jos niekur nedingo - jau trečią dešimtį skaičiuojančią technologiją vis labiau atranda verslas.
       2023-05-15 20:45:34

Taujėnų dvare varžėsi gražiausi Europos samojedai

Tradicija organizuoti Europos samojedų čempionatus gimė keturiems samojedų veisėjams (Tuula Pratt, Yana Fulierova, Ota Janko bei Renata Fossati) pasiūlius kasmet išrinkti gražiausius kontinento „baltapūkius“.
       2023-05-15 16:50:53

Dirbtinis intelektas pranašas ar demonas – kodėl problemų ieškome ne ten?

Pastarieji metai – dirbtinio intelekto proveržio laikas. Vis daugiau girdime apie įvairias sistemas, galinčias generuoti atsakymus į bet kokius klausimus. Kai kada šie atsakymai taip pribloškia, kad gali nebesuprasti – bendrauji su robotu, ar tikru žmogumi.
       2023-05-12 13:06:55

Virtuvės šefas apie įsibėgėjantį kepsninių sezoną: „naujų vėjų“ daug

Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
       2023-05-12 11:24:28

Patarė, ką daryti, jei vaistinėje nerandate antibiotikų

Trūkstant antibiotikų, gyventojai neretai ieško vaistų per pažįstamus, dalijasi naujomis ar senomis jų pakuotėmis su giminėmis, kaimynais ar draugais. Vaistininkė patarė, kaip iš tikrųjų reikėtų elgtis nerandant sau būtinų vaistų.
       2023-05-11 13:10:41

Svečiavimasis vestuvėse: kaip sutaupyti lydint jaunavedžius prie altoriaus?

Prasidėjus vestuvių sezonui, daugybė žmonių sulaukia kvietimo kartu su jaunaisiais švęsti jų meilės sąjungą. Tačiau ne vienam tai sukelia ne tik daug džiaugsmo, bet ir nerimo, mat vestuvių šventę lydi nemenkos išlaidos.
       2023-05-11 13:05:59

Fotogeniškiausios Peloponeso vietos – atraskite ir įsiamžinkite

Viduržemio jūros skalaujamas Peloponeso pusiasalis Graikijoje rikiuojasi populiariausių šalies regionų sąrašo viršuje. Ir ne veltui – ši kryptis siūlo tūkstantmečių senumo istoriją, baltus paplūdimius, laukinę gamtą, jaukius miestelius.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.