Naujienos

Ruduo – geriausias metas mėgautis troškiniais: išbandykite tris skirtingus

2021-10-13 07:04:52

Atvėsus orams norisi šildančio sotaus maisto. O kas gi žvarbų rudens vakarą geriau sušildys negu lėkštė išraiškingo skonio kupino troškinio?

Šis patiekalas nuo seno mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir Vengrijoje, Airijoje ar Prancūzijoje. Žinoma, kiekvienoje šalyje jie ruošiami savitai, tačiau svarbiausia geram troškiniui yra tinkama mėsa bei kvapnios ir spalvingos daržovės. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad rudenį pirkėjai gausiai renkasi įvairias daržoves, kurios puikiai tinka troškiniams

Mėgstamas nuo senovės laikų

„Ruduo – pats geriausias metas valgyti daugiau daržovių. Pastebime, kad tarp tinklo pirkėjų populiariausios vis dar išlieka tradicinės šviežio derliaus daržovės: bulvės, morkos, kopūstai, tačiau populiarėja ir moliūgai ar pastarnokai. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę platų daržovių asortimentą: nuo vietos ūkininkų užaugintų įprastų iki egzotiškesnių, iš tolimesnių kraštų atgabentų šviežio derliaus daržovių“, – teigia V. Budrienė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad troškiniai – nesudėtingai paruošiamas patiekalas, kuris mėgstamas nuo seno. Sakoma, kad troškiniai buvo verdami dar senovės Japonijoje. Dažniausiai jie gaminti iš įvairiausios rūšies mėsos arba kaulų. O Amazonės gentyse į troškinius panašius patiekalus virdavo vėžlio kiautuose, dažnai gardindavo įvairiausiais moliuskais. Troškiniai verdami būdavo ir Europoje, paprastai iš žuvies arba ėrienos. Galiausiai šis patiekalas itin išpopuliarėjo bei tapo nacionalinės virtuvės dalimi ir Vengrijoje, Airijoje bei Prancūzijoje.

„Pavyzdžiui, Vengrijoje itin mėgstamos paprikos, tad ne veltui jomis gardinami ir įvairūs troškiniai. Tuo tarpu vėjuotoje Airijoje skonio ir sotumo troškiniui suteikia galvijų mėsa, tokia kaip jautiena ar veršiena. Taip pat ir sotesnės daržovės – bulvės. Prancūzijos virtuvė neatsiejama nuo padažų, tad troškiniai šioje šalyje neapsieina be sviesto ir grietinėlės. Taip pat prancūzai troškinius dažnai gardina ir grybais“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Kelios paprastos ekspertės taisyklės

Kaip teigia maisto ekspertė, gaminant troškinį svarbiausia yra pasitelkti fantaziją. Mat šį patiekalą pagaminti galima iš pačių įvairiausių produktų. Be to, troškinys – puikus būdas, panaudoti įvairiausius daržovių, mėsos ar kruopų likučius. Visgi maisto ekspertė sako, kad jeigu norite pasigaminti ypatingo skonio troškinį – keliomis maisto ruošimo gudrybėmis pasinaudoti verta.

Naudokite namie pasigamintą sultinį. Nors vanduo ar sultinio kubeliai troškiniui išsivirti puikiai tinka, skaniausią troškinį pasigaminti pavyks, jeigu naudosite namie ruoštą sultinį. Kaip teigia V. Juodkazienė, norint neužgožti troškinio ingredientų skonio, geriausia rinktis vištienos sultinį, tačiau puikiai tiks ir bet kurios kitos mėsos ar žuvies virtas troškinys.

Nepagailėkite laiko. Ruošdami kvapnų troškinį nepagailėkite jam laiko. Geriausia savo skonį troškinys įgaus, jeigu bus verdamas ilgai, ant nedidelės ugnies. Žinoma, gaminant troškinį reikėtų iš pradžių pasiruošti ir išsitroškinti mėsa, o tik vėliau į jį suberti daržoves, kad jos nesuvirtų į košę.

Prieš troškinant – pakepkite mėsą. Pirmasis žingsnis į skonio kupiną troškinį yra tinkamas mėsos paruošimas, todėl prieš dedant mėsą į puodą prieš tai reikėtų ją trumpai pakepinti keptuvėje, ant itin aukštos ugnies. Taip paruošta mėsa įgauna sodresnį skonį. Į troškinį nepamirškite sudėti ne tik mėsos gabaliukus, bet ir sultis, kurios išsiskyrė bekepant.

Nepamirškite prieskonių. Gero troškinio priežastis – tinkamai parinkti prieskoniai. Pavyzdžiui, jeigu norite, kad jūsų troškinys įgautų itališko skonio į jį dėkite pankolio sėklų, mairūno, meksikietiško – kmynų ir kalendros, jeigu mėgstate azijietišką virtuvę – imbiero ir sezamo aliejaus. Ruošdami Maroko įkvėptą troškinį galite naudoti cinamoną bei kardamoną, o indišką gardinkite ciberžolėmis ir garstyčių sėklomis.

Pridėkite papildomų ingredientų. Svogūnai, morkos, česnakai ir salierai ne veltui yra naudojami ruošiant bene kiekvieną troškinį. Tačiau norėdami dar labiau praturtinti troškinio skonį, prieš dėdami juos į puodą – apkepkite keptuvėje. Kaip teigia ekspertė, troškinių skonių gali praturtinti ir džiovinti grybai. O pabaigoje nepamirškite įberti ir šviežių prieskoninių žolelių. Pavyzdžiui, krapų, petražolių, kalendros.

Naudokite natūralius tirštiklius. Jeigu matote, kad troškinys gavosi per skystas – ne bėda. V. Juodkazienė sako, kad norint sutirštinti troškinį virimo pabaigoje į jį galima įberti porą šaukštų miltų. Na, o tie, kurie netoleruoja arba vengia glitimo – naudoti gali ir šaukštą kukurūzų krakmolo.

V. Juodkazienė troškinių siūlo išsivirti ir namuose ir dalijasi net trimis, skirtingų pasaulio šalių: Vengrijos, Airijos ir Prancūzijos įkvėptais šio patiekalo receptais.

Airiškas troškinys

Jums reikės:

• 700 g veršienos
• 400 g svogūnų
• 3 česnako skiltelių
• 200 g morkų
• 700 g bulvių
• 2 lauro lapų
• 2–3 šviežių čiobrelių šakelių
• 1 a. š. druskos
• 1⁄2 a. š. maltų juodųjų pipirų
• 200 ml tamsaus nealkoholinio alaus
• 1 l mėsos sultinio arba vandens
• 1 v. š. sviesto
• 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
• 1 a. š. smulkintų šviežių krapų

Pagaminimas:

Veršieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, svogūnus nulupkite ir susmulkinkite, česnakus išspauskite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, bulves taip pat nuskuskite ir supjaustykite didesniais gabalais.

Puode įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą, suberkite mėsą ir kepkite, kol ji dailiai apskrus. Iškeptą veršieną perkelkite į lėkštę, o į puodą suberkite svogūnus. Kelias minutes juos pakepinkite, tuomet į puodą vėl sudėkite mėsą, įmeskite lauro lapelius, čiobrelių šakeles, suberkite morkas bei česnakus. Viską pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Po poros minučių supilkite nealkoholinį alų bei sultinį ir troškinkite daržoves apie 45 minutes. Galiausiai suberkite bulves, troškinkite dar 20–30 minučių, kol bulvės ir morkos suminkštės. Patiekite troškinį papuošę smulkintais krapais.

Vengriškas paprikų troškinys

Jums reikės:

• 1 kg kalakutienos
• 300 g svogūnų
• 2 česnako skiltelių
• 2 a. š. maltų saldžiųjų paprikų
• 1 a. š. druskos
• 1⁄4 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
• 350 g saldžiųjų paprikų
• 1 mažos aitriosios paprikos
• 2 a. š. smulkintų šviežių petražolių
• 1–2 v. š. grietinės
• 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
• 500–700 ml vandens

Pagaminimas:

Dideliame negiliame puode įkaitinkite aliejų. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į puodą ir apkepkite iš kiekvienos pusės maždaug po 5 minutes. Sustumkite mėsą į puodo kraštus, o į vidurį suberkite susmulkintus svogūnus. Kepkite, kol jie suminkštės, tuomet dėkite išspaustus ar susmulkintus česnakus, įberkite druskos, pipirų bei maltų paprikų ir viską išmaišykite. Nuplaukite paprikas, pašalinkite jų sėklytes, saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis, aitriąją – nedideliais griežinėliais ir suberkite daržoves į puodą su mėsa. Galiausiai įpilkite vandens, puodą uždenkite ir viską troškinkite ant nedidelės kaitros maždaug 45 minutes. Paruoštą troškinį gardinkite grietine bei šviežiomis petražolėmis.

Jautiena kreminiame padaže

Jums reikės:

• 800 g jautienos
• 200 g svogūnų
• 100 g porų
• 150 g morkų
• 200 g pievagrybių
• 200 ml riebios grietinėlės
• 2 v. š. miltų
• 50 g sviesto
• 1 a. š. druskos
• 2 v. š. smulkintų šviežių petražolių
• 1–1,5 l vandens

Prieskonių ryšulėliui:

• 1 saliero stiebo
• 3–4 šviežių petražolių šakelių
• 2 lauro lapų
• 3–4 šviežių čiobrelių šakelių

Pagaminimas:

Daržoves ir grybus švariai nuplaukite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, o grybus – skiltelėmis. Kitų daržovių nepjaustykite. Prieskonių ryšulėliui skirtus prieskoninius augalus suvyniokite į drobinį audinį arba suriškite juos kulinariniu siūlu. Jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į didelį gilų puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite mėsą ant vidutinės kaitros apie 20 minučių. Susidariusias putas vis nugriebkite šaukštu. Į puodą sudėkite svogūnų galvas, porus, įmeskite prieskoninių augalų ryšulėlį, įberkite druskos, pusvalandį pavirkite, tuomet suberkite morkas, pievagrybius ir virkite dar 30 minučių. Kai mėsa ir daržovės išvirs, į atskirą indą nupilkite likusį skystį.

Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir kelias minutes maišydami pakaitinkite, kol viskas sutirštės. Nukelkite puodą nuo kaitros, į miltų ir sviesto mišinį supilkite atidėtą mėsos bei daržovių sultinį ir gerai išmaišykite konditerine šluotele. Į padažą supilkite grietinėlę, grąžinkite puodą ant viryklės ir vis pamaišydami virkite dar 10 minučių. Galiausiai padažą pilkite ant mėsos ir daržovių, dar pora minučių viską patroškinkite ir patiekite troškinį, pagardinę šviežiomis petražolėmis. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2021-10-26 10:58:24

Nuo sriubos iki desertų: 3 patiekalai su Helovino simboliu – moliūgu

Moliūgas – ne tik tikrų tikriausias rudens derliaus, bet ir visame pasaulyje bei Lietuvoje vis labiau populiarėjančios Helovino šventės simbolis.
       2021-10-25 12:22:44

Mišrainių ir salotų istorijos: populiarumo paslaptys ir intriguojantys faktai

Lietuvių nacionaliniu patiekalu tapusi baltoji mišrainė buvo sukurta siekiant įtikti carinės Maskvos elito pomėgiui skanauti prancūziškos virtuvės delikatesus, o Cezario salotos neturi nieko bendro su garsiuoju Romos imperatoriumi.
       2021-10-25 10:43:43

Sveikiausia pasaulyje tituluojama virtuvė: išbandykite graikiškus receptus

Ar žinojote, kad pirmąją kulinarijos knygą dar prieš mūsų erą parašė graikų maisto gurmanas Archestratas, laikomas gastronomijos tėvu? O kad graikiška virtuvė yra plačiai pripažįstama kaip sveikiausia?
       2021-10-16 11:15:23

Paminėkite Saldžiausią dieną metuose: receptai kiekvienam smaližiui

Spalio 16 d. minima kaip Saldžiausia diena metuose. Ji kaskart minima trečiąjį spalio šeštadienį. Šią dieną įprasta dovanoti nedideles saldžias dovanas draugams bei artimiesiems.
Daugiau naujų naujienų
       2021-10-27 12:48:27

Sugedo telefonas? Viskas, ką reikia žinoti apie jo garantiją

Perkantieji naujus išmaniuosius iš oficialių pardavėjų porai metų užsitikrina ramybę – jei įrenginys suges ne dėl jų pačių kaltės, jam galios 2 metų garantija.
       2021-10-27 12:27:00

Kaip sukurti privatumą atviros erdvės biuruose

Jeigu jūsų biuro stilius atvira erdvė, turėsite pagalvoti apie tai, kaip sukurti savo darbuotojams privatumo jausmą. Atviros erdvės biurai išpopuliarėjo dėl mažesnių įrengimo išlaidų, tokio tipo biuruose bendradarbiams lengviau bendrauti tarpusavyje.
       2021-10-27 11:47:55

Nuo ko pradėti statyti savo verslą, kad jis susilauktų sėkmės?

Šiuo metu matome daug raginimų pradėti savo verslus, tam teikiama valstybės parama, rengiama daug įvairių mokymų, konferencijų, programų. Dažnai girdime viešai skelbiamas sėkmės istorijas, matome įkvepiančius pavyzdžius.
       2021-10-27 11:40:06

Kaip telefone yra atkuriami gamykliniai parametrai?

Kartais nutinka tokių atvejų, kai reikia ištrinti visus išmaniojo telefono duomenis ir atkurti jo pradinius nustatymus. Turint šiuolaikines technologijas tai padaryti yra visiškai nesudėtinga, o turimus duomenis galima išsaugoti.
       2021-10-27 09:35:00

REKORDAS. Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai - 3509

Atlikus 24898 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 3509. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-10-27 06:29:40

Sukčių humoras: apgaulingas žinutes gyventojams siunčia Tadas Blinda

Finansiniai nusikaltėliai tampa vis išradingesni – pastaruoju metu gyventojams apgaulingas žinutes siunčia net pats žemaičių plėšikų vadas Tadas Blinda. Tokios išdaigos gali pasirodyti juokingos, jeigu nusikaltėliams šiemet nebūtų pavykę iš šalies gyventojų išvilioti apie 8 mln. EUR.
       2021-10-26 17:48:51

Taivano delegacijos vizitas atveria daug naujų galimybių Lietuvai

Trečiadienį darbą Lietuvoje pradeda didžiausia istorijoje Taivano verslo delegacija. Trijų dienų vizito metu šios šalies verslininkai ir oficialūs pareigūnai dalyvaus Lietuvos ir Taivano prekybos ir investicijų forume, lankysis Lietuvos įmonėse, pasirašys bendradarbiavimo susitarimus su Lietuvos organizacijomis bei bendrovėmis.
       2021-10-26 17:37:27

Šildymo sezonui įsibėgėjant: rizikuoja naudodami krosnis

Sparčiai vėstantys orai ir prasidėjęs šildymo sezonas, kuris, kaip prognozuojama, šiemet gali gerokai paploninti gyventojų kišenes, vėl paskatino diskusijas apie efektyvų ir saugų namų šildymą.
       2021-10-26 14:28:28

Išrinko TOP 3 brangiausius naudotus automobilius Baltijos šalyse ir Ukrainoje

Portalo autoplius.lt duomenimis, šiuo metu Lietuvoje parduodami 27 tūkst. automobilių. Iš jų – 76 kainuoja daugiau nei 100 tūkst. eurų.
       2021-10-26 11:41:00

Išsirinkti tinkamiausią elektromobilį vilniečiui padėjo paprasta matematika

Išsirinkti labiausiai sau tinkantį modelį naujausiomis technologijomis ir tvariu mobilumu intriguojančiame elektromobilių segmente nėra itin lengva. Tai dar sudėtingiau tuomet, kai greta įprastų prioritetų norisi kažko originalaus ir netradicinio.
       2021-10-26 11:16:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai - 2354

Atlikus 24089 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 2354. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-10-26 11:07:27

Teismas: nemokumo administratoriui būtina perduoti ne tik serverį

Įmonei iškėlus bylą dėl nemokumo ir įpareigojus vadovą perduoti nemokumo administratoriui įmonės valdomą turtą, dažniausiai vadovai galvoja apie fizinę infrastruktūrą – nekilnojamą turtą ar įrengimus.
       2021-10-26 10:58:24

Nuo sriubos iki desertų: 3 patiekalai su Helovino simboliu – moliūgu

Moliūgas – ne tik tikrų tikriausias rudens derliaus, bet ir visame pasaulyje bei Lietuvoje vis labiau populiarėjančios Helovino šventės simbolis.
       2021-10-26 10:55:07

Kaip išsirinkti tikrai gerą skalbimo mašiną?

Drabužių priežiūra kartais reikalauja tikrai nemažai pastangų, tačiau tuomet, jei pasirenkama tikrai gera skalbimo mašina, galima būti užtikrintiems, kad drabužiai bus visada švarūs ir ilgiau išlaikys savo pirminę išvaizdą.
       2021-10-25 19:32:54

Grupės „Pikaso“ vaikinai: vaikai mums svarbiau už karjerą

„Pikaso“ grupės nariai Tomas Eigertas ir Haroldas Šklėrius nėra tie vyrai, kurie itin trauktų praeivių žvilgsnius. Nors koncertuodami jie į sales visoje Lietuvoje sukviečia tūkstančius gerbėjų, atlikėjai pripažįsta, kad sostinėje netgi nėra itin atpažįstami.
       2021-10-25 15:24:39

Susisiekimo ministro M. Skuodžio komentaras dėl 5G dažnių aukciono

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) šiandien paskelbė aukcioną suteikti teisę naudoti radijo dažnius (kanalus) iš 713-733 MHz ir 768-88 MHz radijo dažnių juostų.
       2021-10-25 13:01:44

Iššūkiai, kuriuos teks įveikti pereinant prie elektra varomo sunkiojo transporto

Vilniuje vykusiame Transporto ir inovacijų forume technologijų ekspertams, verslo ir viešojo sektoriaus atstovams aptariant logistikos srities perspektyvas viena svarbiausių temų buvo veiksmingiausios priemonės, siekiant nulinės taršos.
       2021-10-25 12:56:36

Lietingasis ruduo ir vandeniui atsparūs išmanieji įrenginiai: ką reikia žinoti?

Dauguma šiuolaikinių išmaniųjų telefonų ir laikrodžių yra atsparūs drėgmei – gamintojai nurodo, kad daugelis jų gali būti net nardinami po vandeniu.
       2021-10-25 12:53:21

Lenkijos kelių mokesčių sistemos pokyčiai – galvos skausmas Lietuvos vežėjams

Palydoviniu ryšiu paremta Lenkijos kelių mokesčių sistema „eToll“ pradėjo veikti 2021 m. birželį, o nuo spalio 1 d. šioje šalyje ši sistema liko vienintelė.
       2021-10-25 12:50:02

Atostogos su vaikais – pasinaudokite visomis priklausančiomis privilegijomis

Artėjančias prailgintas moksleivių rudens atostogas nemaža dalis Lietuvos šeimų praleis užsienyje – dažniausiai jos renkasi Turkijos, Egipto, Tenerifės kurortus.
       2021-10-25 12:34:17

Specialistė dalinasi patarimais, kaip teisingai serviruoti stalą

Stalo serviravimas yra toks pats svarbus sėkmingos vakarienės elementas kaip ir patiekiamas maistas, jo skonis bei išvaizda.
       2021-10-25 12:26:38

RRT skelbia aukcioną radijo dažniams iš 700 MHz radijo dažnių juostos

2021 m. spalio 25 d. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) paskelbė aukcioną suteikti teisę naudoti radijo dažnius (kanalus) iš 713-733 MHz ir 768-88 MHz radijo dažnių juostų.
       2021-10-25 12:22:44

Mišrainių ir salotų istorijos: populiarumo paslaptys ir intriguojantys faktai

Lietuvių nacionaliniu patiekalu tapusi baltoji mišrainė buvo sukurta siekiant įtikti carinės Maskvos elito pomėgiui skanauti prancūziškos virtuvės delikatesus, o Cezario salotos neturi nieko bendro su garsiuoju Romos imperatoriumi.
       2021-10-25 10:43:43

Sveikiausia pasaulyje tituluojama virtuvė: išbandykite graikiškus receptus

Ar žinojote, kad pirmąją kulinarijos knygą dar prieš mūsų erą parašė graikų maisto gurmanas Archestratas, laikomas gastronomijos tėvu? O kad graikiška virtuvė yra plačiai pripažįstama kaip sveikiausia?
       2021-10-25 10:16:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai - 1810

Atlikus 9558 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 1810. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-10-24 20:19:28

Jonavoje atidarytas profesionalus kalnų dviračių parkas

Sekmadienį Jonavoje atidarytas pirmasis profesionaliai suprojektuotas ir įrengtas kalnų dviračių parkas Lietuvoje. Unikalus trijų lygių kalnų dviračių parkas įrengtas Joninių slėnyje.
       2021-10-24 19:56:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai - 2285

Atlikus 12630 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 2285. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-10-23 10:58:08

Suvirinta GIPL dujotiekio siūlė žymi Lietuvos ir Lenkijos dujų sistemų sujungimą

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, nutiesus tarptautinio GIPL dujotiekio dalis iš abiejų valstybių pusių, buvo suvirinta simbolinė auksinė siūlė, žyminti dviejų Europos Sąjungos šalių dujų perdavimo sistemų fizinį sujungimą.
       2021-10-23 10:56:00

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti nauji koronaviruso atvejai - 3050

Atlikus 25448 (bendras tyrimų skaičius) tyrimus, vakar Lietuvoje registruotas naujų koronaviruso atvejų skaičius: 3050. (* Pastaba: išankstiniai duomenys per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais - Lietuvos statistika).
       2021-10-23 10:33:38

Ketvirtoji COVID-19 banga netrukus taps didžiausia per visą pandemiją

Lietuvoje ketvirtoji COVID-19 banga netrukus taps didžiausia per visą pandemiją, rodo naujausi duomenys. Daugumoje savivaldybių atvejų, hospitalizacijų ir mirčių skaičius auga, o mažėja tik keliose Vakarų Lietuvos savivaldybėse, kuriose ir prasidėjo ši banga.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.