Naujienos

Mėgstamų salotų alternatyvos žiemai: 3 skirtingų kraštų įkvėpti receptai

2022-01-11 16:08:39

Esate salotų mėgėjai? Tuomet tikrai neverta jų atsisakyti ir žiemą. Juk įvairiausioms salotoms puikiai tinka ne tik šviežios, bet ir keptos ar troškintos daržoves.

Be to, jas praturtinus keliais ingredientais: kruopomis, duonos trupiniais ar riešutais – salotos taps ne tik maistingesnės, bet ir suteiks sotumo jausmą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausios rūšies daržovės populiarios išlieka ištisus metus. O šaltuoju sezonu daugiau susidomėjimo sulaukia ir raugintos daržovės.

„Žiemą daržovių paklausa tikrai nesumažėja. Tarp pirkėjų šaltuoju metų laiku populiariausios išlieka tradicinės daržovės: bulvės, morkos, pomidorai, agurkai bei kopūstai. Šaltuoju metų laiku – nuo lapkričio iki vasario antrosios pusės – pastebima ne tik šviežių, bet ir raugintų daržovių paklausa. Populiariausios iš jų – rauginti kopūstai. Be to, tinklo pirkėjai dairosi ir ypatinga nauda sveikatai pasižyminčių raugintų daržovių sulčių“, – sako V. Budrienė.

Patiekalas, kuriame panaudosite likučius

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad atėjus žiemai natūraliai keičiasi ir mitybos įpročiai – renkamės sotesnį, šiltesnį, daugiau energijos reikiantį maistą. Tačiau vaisių ir daržovių kasdieniame valgiaraštyje taip pat turėtų būti nemenka dalis. Naudingomis jų savybėmis turėtume lepintis ištisus metus. Remiantis Pasaulio sveiktos organizacijos duomenimis, daržoves ir vaisius reikėtų valgyti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną – vienam žmogui per dieną jų suvartoti bent 400 gramų.

Šaltuoju metų laiku, kai norisi sočiau valgyti, salotas pagardinti galima keptomis ar virtomis daržovėmis: moliūgais, burokėliais, saldžiosiomis bulvėmis, brokoliais ar kalafiorais, įvairiausiomis kruopomis, sėklomis, riešutais, ankštinėmis daržovėmis, pavyzdžiui, maistingosiomis pupelėmis ar avinžirniais. Gaminant žiemiškas salotas nereikėtų pamiršti ir įvairiausių baltymų: žuvies, mėsos, kiaušinių, o tiems, kurie vadovaujasi vegetariškos ar veganiškos mitybos taisyklėmis, puikiai tinka ir pakeptas varškės ar halumio sūris, iš sojų augalinio gėrimo gaminamas sūris tofu, falafeliai ar iš įvairiausių daržovių ar kruopų pagaminti kotletukai.

Anot V. Juodkazienės, dar vienas salotų gaminimo privalumas – paprastas likučių panaudojimas. Pavyzdžiui, į salotas galite įdėti ir nuo pusryčių likusius išvirtus grikius ar kitas kruopas, kiaušinius, po sočių pietų ar vakarienės likusią mėsą ar žuvį, duonos likučius.

„Jeigu į salotas dedate keptą šoninę, visada tai darykite pabaigoje, kad ji išliktų traški. Riešutus ar sėklas galite trumpai pakepinti sausoje keptuvėje be riebalų, kad atsiskleistų jų aromatas ir sustiprėtų skonio savybės. Jeigu namuose turite užsilikusios duonos – ja taip pat galite lengvai pagardinti salotas, o kad duonos kubeliai būtų traškesni, juo galite 5–10 minučių paskrudinti orkaitėje, 180°C temperatūroje. Be to, salotas rekomenduojama salotas valgyti ne iš karto, nes kiek pastovėjusios, kai visų ingredientų skoniai ir aromatai susilieja, jos tampa gardesnės“, – teigia maisto ekspertė.

Nepamirškite padažų

Dar vienas nuo salotų neatsiejamas ingredientas – padažas. Jį galima gaminti ir iš alyvuogių aliejaus. O jeigu norite, kad salotos įgautų azijietiško prieskonio – sezamų aliejaus. Daržovėms pagardinti puikiai tinka ir įvairiausi prieskoniai, pavyzdžiui, šviežios žolelės: bazilikai, rozmarinai, čiobreliai, citrinų ar apelsinų sultys, įvairiausios rūšies actas: pradedant obuolių ir baigiant ryžių. Jeigu norisi sočiau, ekspertė siūlo salotas gardinti neriebiu arba naminiu majonezu ar grietine, o skaičiuojantiems kalorijas puikiai tinka ir graikiškas jogurtas.

„Graikišką jogurtą ar grietinę galite derinti su bazilikais, česnakų milteliais, citrina arba medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis bei druska ir pipirais. Padažus galima gaminti ir daržovių pagrindu – pavyzdžiui, iš trinto avokado, citrinos sulčių, aliejaus, medaus bei mėgstamų prieskonių. Taip pat namuose paprastai pasigaminti galite ir klasikinį „Cezario“ salotų padažą, kuriam reikės majonezo, garstyčių, tarkuoto sūrio, česnakų, ančiuvių, alyvuogių aliejaus bei prieskonių – toks padažas ypatingai tinka prie salotų su mėsa ar žuvimi“, – sako ekspertė ir dalijasi net trimis žiemiškų salotų receptais.

Amerikietiškos salotos

Jums reikės:

• 100 g karštai rūkytos šoninės
• 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus
• 2 kiaušinių
• žiupsnelio druskos
• 200 g salotų lapų
• 200 g salierų stiebų
• 1 avokado
• 1 kriaušės
• 100 g fetos
• 50 g granatų
• 300 g skrudintos vištienos krūtinėlės

Padažui:

• 1 a. š. garstyčių
• 4 a. š. citrinų sulčių
• 1⁄2 a. š. druskos
• 1⁄2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
• 50 ml alyvuogių aliejaus

Gaminame:

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir pakepinkite plonai supjaustytą šoninę. Kai šoninės gabalėliai apskrus, perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio skiautės, kad šis sugertų riebalų perteklių. Kai šoninė atvės, susmulkinkite ją dar mažesniais gabalėliais – ją sutrupinti galite net pirštais. Kiaušinius apie 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Salotų lapus suplėšykite, salierus, kriaušę bei avokadą supjaustykite plonais griežinėliais, o fetą – kubeliais. Granatus nulupkite ir išimkite sėklytes. Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Viską sumaišykite arba išdėliokite sluoksniais salotinėje. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainį, užsukite jį ir gerai iškratykite. Ant salotų supilkite paruoštą padažą, apibarstykite šoninės gabalėliais ir patiekite.

Rytietiškos salotos – „Tabulė“

Jums reikės:

• 200 g bulguro kruopų
• 100 g šviežių petražolių
• 4 šakelių šviežių mėtų
• 50 g svogūnų
• 1 a. š. druskos
• 50 g granatų sėklų
• saujos graikinių riešutų

Padažui:

• 50 ml obuolių sidro acto
• 2 a. š. medaus
• 1 a. š. garstyčių
• 1⁄2 a. š. cinamono

Gaminame:

Išvirkite bulgurą pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas ir palikite atvėsti. Nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite mėtas bei petražoles, kubeliais supjaustykite svogūnus, stambiau pasmulkinkite graikinius riešutus ir išimkite granatų sėklas. Visus salotų ingredientus sumaišykite su atvėsusiu bulguru. Atskirai sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Apšlakstykite salotas padažu ir viską darkart gerai išmaišykite.

Toskanietiškos salotos – „Pancanela“

Jums reikės:

• 200 g sumuštinių duonos
• 300 g žiedinių kopūstų
• 1⁄2 a. š. druskos
• 100 g ridikėlių
• 50 g razinų
• 2 v. š. kaparėlių
• 5–6 vnt. ančiuvių
• 2 v. š. smulkintų šviežių petražolių
• 100 g šviežių gražgarsčių
• 4 v. š. alyvuogių aliejaus
• 3 v. š. vyno acto
• 1–2 a. š. cukraus

Gaminame:

Žiedinius kopūstus nuplaukite, supjaustykite mažesniais žiedynais ir apie 7 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Suminkštėjusias daržoves perpilkite šaltu vandeniu. Į salotoms skirtą indą suberkite kubeliais supjaustytą duoną, atvėsusius žiedinius kopūstus, griežinėliais supjaustytus ridikėlius, ančiuvius, kaparėlius, razinas, gražgarstes bei petražoles ir viską gerai išmaišykite. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vyno actą, alyvuogių aliejų ir cukrų. Padažu apšlakstykite salotas ir patiekite. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 11:05:23

Karštai dienai – salotos su arbūzais: išbandykite 3 vegetariškus receptus

Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų.
       2022-06-04 19:08:37

Ir pelėsinis sūris gali supelyti: ar sūrį dar galima vartoti, su kuo jį derinti?

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
       2022-06-03 09:01:55

Burokėlių paradoksas: dažniau valgome šaknis, o naudos daugiau – lapuose

Saldūs ir ryškūs burokėliai šaltuoju sezonu virsta barščiais, o vasarą užkariauja virtuves su patiekalu, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiais. Tačiau burokėlis mūsų meniu gali pasiūlyti ne tik savo šakninę dalį.
       2022-06-01 09:47:43

Receptai su pomidorais: džiovinkite, virkite sriubas, įdarykite pievagrybius

Švieži ir kvapnūs pomidorai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojami vasariški patiekalai. Pomidorai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Juose gausu vitaminų, be to, valgydami pomidorus save saugote ir nuo ultravioletinių saulės spindulių.
       2022-06-01 09:14:28

Kad neatsibostų vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu

Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais.
       2022-05-27 16:37:29

Saldumu išsiskiriantys plokštieji persikai: skanauti šviežius ar kepti?

Šiltuoju metų laikotarpiu parduotuvių lentynose galima rasti daug šviežių ir sezoninių vaisių, tarp jų ir plokščiųjų persikų. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų ir antioksidantų, jie suteikia energijos bei organizmą papildo vandeniu.
       2022-05-27 16:24:05

Mėgstamiausias vasaros desertas: kaip dažnai galime skanauti ledus?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tarp populiariausių desertų vasarą karaliauja ledai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ledų kategorijos vadovės Lilijos Eidukaitienės, lietuviai šiuo desertu ypač mėgsta atsigaivinti saulėtomis dienomis, tačiau savo populiarumo ledai nepraranda net žiemą.
       2022-05-27 16:18:48

Rabarbarų sezonas – puikus metas pasimėgauti kvapniu jų pyragu

Rabarbarai daugeliui primena vaikystę, kuomet nusiskynę jų darže mirkydavome kotus į cukrų, medų ar sirupą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rabarbarai gali aprūpinti organizmą labai naudingais nutrientais.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Daugiau naujų naujienų
       2022-07-02 09:20:03

Po vidurvasario šventės Vilnius šienauja nužydėjusias pievas

Peržydėjus ir sėklas subrandinus vasariniams augalams, Vilnius pradeda pirmąjį šiemet šienavimą tose vietose, kur kuriamos tvarios pievos. Tuo tarpu gyvenamojoje aplinkoje - kiemuose, vaikų žaidimo aikštelėse, greta namų, kaip ir iki šiol, veja bus pjaunama trumpai.
       2022-07-02 08:52:25

Per kelias dienas – net 12 tūkst. žaibo išlydžių, skaičiuojami nuostoliai

Klimatas Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, keičiasi, karščio bangos dažnėja ir stiprėja, o jas dažniausiai lydi ir galingos liūtys, kurios neatsiejamos nuo perkūnijos.
       2022-06-30 12:56:13

Visi duomenys turės būti apmokestinami vienodu tarifu

Siekdami užtikrinti atvirą ir nediskriminacinę prieigą prie interneto, ES ryšio operatoriai vartotojams negali taikyti skirtingų duomenų perdavimo kainų pagal jų panaudojimo pobūdį.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-29 15:21:28

Reanimatologas paaiškino, kodėl įvyksta smegenų mirtis

Smegenų mirtis – plonytė linija, kurią peržengus nebėra kelio atgal. Mirus smegenims, miršta ir žmogus, tačiau dar kurį laiką medicininės įrangos dėka jo širdis gali plakti, savo funkcijas gali atlikti ir kiti organai.
       2022-06-29 15:11:28

Nedžiugina darbas? Patarimai, kaip atrasti mėgstamą

Darbas nebedžiugina? O gal planuojate jį keisti? Ne vienas žmogus darbe yra jautęsis ne savo vietoje, tačiau pakeitus darbą jis ir vėl gali nepatikti. Ką daryti, kad mylimo darbo paieškos pagaliau būtų vaisingos?
       2022-06-29 15:07:13

Pirmosios voveraitės: grybautojas patarė kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse.
       2022-06-29 15:00:59

Dalį elektros kainos ir toliau reguliuos valstybė, tai įtakos galutinei kainai

Ne retas gyventojas galvoja, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją, sutartyje sutarta galutinė elektros kaina negali keistis, tačiau net ir nepriklausomo tiekėjo klientams elektros energijos kaina susideda iš dviejų dalių:
       2022-06-29 14:56:02

Prezidentas NATO viršūnių susitikime: penki žingsniai Rusijai sustabdyti

„Rusija išliks ilgalaike karine grėsme NATO, todėl Aljansas privalo imtis būtinų priemonių ženkliai stiprinti savo saugumą, ypač Baltijos regione“, – šiandien Madride prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
       2022-06-28 13:06:05

Koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti?

Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-22 08:58:15

Vaistininkė apie gydomąją arbatų galią ir suderinamumą su vaistais

Visi žinome, kad peršalus reikia gerti ramunėlių ar liepžiedžių arbatą, o kosint – čiobrelių, tačiau neretai žinios apie vaistažoles tuo ir pasibaigia. Kokių vaistažolių arbatas vartoti kuriais atvejais ir kaip jas tinkamai paruošti – pataria vaistininkė.
       2022-06-21 15:56:49

Važiuoti su žieminėmis padangomis vasarą – brangu ir nesaugu

„Žieminės padangos jau beveik atgyveno, per vasarą jas visiškai užbaigsiu ir rudenį pirksiu naujas“. Tai yra gana dažnai sutinkama vairuotojų, ypač taupesnių, idėja.
       2022-06-20 21:46:39

Kas gali nutikti, jeigu trumpam sutrinka elektros skaitiklio veikimas?

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir UAB „Perlas Energija“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl elektros energijos suvartojimo duomenų nesutapimo, elektros energijos pirkimo–pardavimo ir persiuntimo paslaugos teikimo sutarties nutraukimo ir mokesčių už elektros energiją perskaičiavimo.
       2022-06-20 20:54:40

Borrellis dėl Kaliningrado: kaltinimas Lietuvai – melas, gryna propaganda

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad Lietuva laikosi ES sankcijų blokuodama tam tikrų prekių gabenimą geležinkeliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą.
       2022-06-20 20:40:37

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų šis mokslas Lietuvoje turėjo ir nuosmukio laikotarpių, ir pasaulyje pripažintų specialistų, ženkliai prisidėjusių prie mokslo raidos.
       2022-06-19 21:54:43

Prezidentei – Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

Sekmadienis, birželio 19 d. (Kylis). Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, Kylyje, įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas (Global Economy Prize 2022).
       2022-06-18 15:20:01

Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko beveik 80 proc. antrojo etapo gyventojų

Šiandien, baigiantis antrajam nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimo etapui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis 79,2 proc. arba 586 tūkst. šio etapo vartotojų priėmė sprendimą ir pasirašė sutartį su savo nauju ir nepriklausomu energijos tiekėju.
       2022-06-18 15:17:04

Azijietiška virtuvė vasarą: aštrūs patiekalai atsigaivins per karščius?

Azijiečių virtuvėje naudojami metodai ir ingredientai jau seniai pamėgti sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių. Tokiuose patiekaluose nėra sočiųjų riebalų pertekliaus, beveik nevartojama pieno produktų, maistas dažnai virtas arba troškintas garuose, prioritetą skiriant produktų šviežumui ir sezoniškumui.
       2022-06-18 15:14:05

Nepasirinkusiems elektros tiekėjo – dar savaitė galutiniam apsisprendimui

Antrojo liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nesuspėję pasirinkti nepriklausomo elektros tiekėjo, tai galės padaryti dar savaitę. Jiems sudaroma galimybė nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti iki sekmadienio, birželio 26 d. imtinai.
       2022-06-18 15:11:24

Specialistai: Norint mažinti skendimų skaičių reikia liautis drausti

Kas penktas lietuvis nemoka plaukti, o 3 iš 10 gyventojų yra bent kartą skendę, rodo skolinimosi internetu platformos „Vivus Finance“ užsakymu atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas.
       2022-06-17 20:13:14

Laisvalaikis miške ar prie ežero - ne bet kur ir ne bet kaip

Vasarą daugelis žmonių renkasi aktyvias pramogas gamtoje. Vieni skuba prie vandens telkinių, kiti mėgaujasi miško gėrybėmis ir gaiva. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai primena, kad mišką ar kitą gamtos kampelį reikia tausoti, tinkamai jame elgtis bei dalijasi patarimais, kaip poilsiauti atsakingai.
       2022-06-17 08:56:49

Mitai apie autonominį vairavimą

Ar savivaldžiai automobiliai taps realybe? Ir kaip turės pasikeisti žmonių požiūris, kad autonominius automobilius priimtų plačioji visuomenė? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėja &Audi tyrimas „SocAlty“, parengtas bendradarbiaujant su 19 šios srities ekspertų.
       2022-06-17 08:51:16

Didysis bijūnų žydėjimas: nuo senųjų veislių iki modernių spalvų ir formų

Nors ir vėluodamas, bet su maksimalia galia ir grožiu, kurio sukaupė per lietumi dosnias savaites, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, didįjį žydėjimą pradėjo turtingiausias Lietuvos bijūnynas: šiemet iš viso maždaug 30 arų plote žydi per 600 bijūnų kolekcinių vienetų.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-15 08:50:09

Neapsisprendžiantiems: kaip išsirinkti sau tinkamą IT specialybę?

Pastaraisiais metais darbo rinkoje būtų sunku surasti populiaresnę ir perspektyvesnę sritį, nei IT – šie specialistai nuolat viliojami patrauklia alga, o atvirų darbo vietų kasdien daugėja.
       2022-06-15 08:44:11

Vilniuje pristatytas rekordą pasiekęs 3D gatvės piešinys: įvykiai Ukrainoje

Vilniuje birželio 14 dieną pristatytas didžiausias Baltijos šalyse ir dydžio rekordą Lietuvoje pasiekęs trimatis gatvės piešinys. Visai greta sostinės spaudos rūmų kūrinį pavadinimu „Meilė ir baimė“ nutapė pasaulinio garso menininkas Edgaras Muelleris.
       2022-06-15 08:35:38

„PILETILEVI GROUP“ ir „TIKETOS“ sandoris apribojo konkurenciją

Šiandien Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją Estijos bendrovei „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 19:46:34

Vištų augintojams – nuostolių kompensacijos

Nuostolių dėl Rusijos karo Ukrainoje patiriantys broilerių ir vištų dedeklių augintojai jau gavo pirmąsias kompensacijas. 35 broilerių ir vištų dedeklių laikytojams, pateikusiems paraiškas, pervesta 1,84 mln. Eurų.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.