Naujienos

Burokėlių paradoksas: dažniau valgome šaknis, o naudos daugiau – lapuose

2022-06-03 09:01:55

Saldūs ir ryškūs burokėliai šaltuoju sezonu virsta barščiais, o vasarą užkariauja virtuves su patiekalu, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiais. Tačiau burokėlis mūsų meniu gali pasiūlyti ne tik savo šakninę dalį.

Ar žinojote, kad švieži burokėlių lapai su visais koteliais yra turtingi kalcio, geležies ir vitaminų? Burokėliai yra špinatų giminaičiai, tad jų lapai ne tik valgomi, bet ir labai sveiki.

Ryškią raudonai violetinę spalvą burokėliams suteikia polifenolių grupei priklausančios medžiagos, kurios yra ypatingai stiprus antioksidantas, padedantis organizmui kovoti su uždegimais. Burokėliai gausūs ląstelienos, juose yra geležies, kalcio, vitaminų A, C, B6, magnio, mangano, vario, folio rūgšties. Na, o kulinarijoje ši daržovė mėgstama dėl tekstūros, saldaus skonio ir spalvos, kuri bet kokį patiekalą pavers ekstravagantišku. Ne veltui mūsų šaltibarščiai užsienyje žinomi kaip „rožinė sriuba“.

„Švieži burokėliai yra viena populiariausių šakninių daržovių. Juos lenkia tik bulvės ir morkos. Daugiausia burokėlių nuperkama, tikriausiai nenustebinsiu, vasarą ir gruodį, prieš Kalėdas. Akivaizdu, kad tradicinė virtuvė ir šventinis stalas be šios daržovės neįsivaizduojami. Asortimente nuolat turime ir jaunų burokėlių lapelių – jų populiarumas auga, atrandant šio žalumyno naudą“, – kalba Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Burokėlių lapuose esančias maistingas medžiagas organizmas pasisavina dar geriau nei esančias pačiuose burokėliuose. Jų lapai ypač naudingi virškinimui, gerina žarnyno darbą ir medžiagų apykaitą, juose gausu kalcio, geležies, vitaminų A ir C.

„Taigi, burokėlis yra daržovė, kurią galime valgyti visą. Lapai salotose gali pakeisti įprastas lapines daržoves, špinatus, bet jie puikiausiai dera drauge visais kitais žalumynais. Burokėlių lapus galima dėti į sumuštinius arba susiplakti vitaminingą kokteilį su uogomis ar vaisiais. Iš lapų ir jų kotelių nuo seno įprasta virti šviežio derliaus sriubą. Šaknys – patys burokėliai, gali būti naudojami žali, marinuoti, virti, kepti, troškinti. Naudinga prisiminti, kad šios saldžios daržovės skonį atskleidžia druska“, – pasakoja Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ Maisto departamento gamybos direktorė.

Įvairiems patiekalams naudojamus burokėlius ji pataria virti ne ilgiau nei 15 minučių, o kepti – 15-20 minučių, supjausčius riekelėmis ar skiltelėmis. Tokiu būda gaunama maloni tekstūra bei išsaugoma daugiau maistingųjų medžiagų ir skaidulų.

Spalvingos burokėlių salotos su morkomis, bolivine balanda ir burokėlių lapais

Šios burokėlių salotos – itin spalvingos ir maistingos. Joms panaudosite tokį supermaistą kaip bolivinė balanda, avokadas, špinatai. Nepamirškite ir šviežių burokėlių lapų!

Salotoms reikės: pusės puodelio nuplautų ir nevirtų bolivinės balandos kruopų, 1 puodelio šaldytų (ar kitokių) edamame pupelių, trečdalio puodelio smulkintų migdolų ar moliūgų sėklų, 1 vidutinio žalio nulupto burokėlio, 1 nuluptos morkos, 1 kubeliais pjaustyto avokado, po 1 puodelį mažųjų špinatų arba gražgarstės ir šviežių burokėlių lapų.

Padažui: 3 šaukštai obuolių sidro acto, 2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai medaus ar agavų sirupo, truputis šviežių mėtų arba kalendros lapelių, pusė šaukštelio Dižono garstyčių, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Bolivinės balandos kruopas perplaukite kiaurasamtyje, užpilkite 1 puodeliu vandens, užvirkite ir virkite 15 minučių ant mažos ugnies, dar 5 minutes palaikykite uždengtame puode. Nupylę vandenį kruopas patrinkite šakute ir leiskite atvėsti. Edamame pupeles dėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes. Taip pat nupilkite vandenį ir atidėkite į šalį. Migdolus ar moliūgų sėklas paskrudinkite keptuvėje apie 5 minutes nuolat maišydami. Leiskite atvėsti. Burokėlį sutarkuokite, morką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Padažo ingredientus kruopščiai sumaišykite.

Dideliame dubenyje sumaišykite skrudintus migdolus/moliūgų sėklas, pupeles, burokėlį, morką, pasmulkintus špinatus ir burokėlių lapus, kubeliais pjaustytą avokadą ir bolivinę balandą. Apšlakstykite padažu, dėkite druskos, pipirų ir švelniai pamaišykite salotas.

Keptų burokėlių sumuštiniai su žolelėmis ir ožkos sūriu

Baltymų ir vitaminų galima gauti valgant ir sumuštinius. Štai jums dietiškesnė tradicinių sumuštinių versija – fetos sūrį sumaišykite su graikišku jogurtu. Tobulas prancūziško stiliaus užkandis pertraukėlei tarp darbų.

Reikės: 2 vidutinio dydžio burokėlių, ketvirčio puodelio graikiško jogurto (2 proc. riebumo), 30 g sutrupintos fetos sūrio, po truputį šviežių smulkintų mėtų, baziliko lapelių, galite panaudoti ir šviežių burokėlių lapus, šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 riekelių paskrudintos duonos (itin tinka čiabatos stiliaus).

Neluptus nuplautus burokėlius kiekvieną suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių, po pusvalandžio kepimo apverskite. Iškeptus palikite folijoje ir leiskite kiek praaušti, tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nulupkite. Supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, fetą, žalumynus ir pusę šaukšto alyvuogių aliejaus. Ant duonos riekelės tepkite jogurto mišinį, dėkite burokėlius ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Burokėlių karpačio su gražgarste ir karamelizuotais graikiniais riešutais

Tai – tobulas užkandis arba garnyras, kuriame dera saldžių burokėlių, karamelizuotų traškių riešutų, švelnios fetos ir gražgarstės salotų skoniai. Įdomu, šviežia ir, žinoma, sveika.

Reikės: 1 vidutinio dydžio žalio nenulupto burokėlio, ketvirčio puodelio graikinių riešutų, 1 šaukštelio kokosų aliejaus, 1 šaukštelio medaus, saujos gražgarstės lapų, 30 g fetos sūrio. Padažui: 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto balzamiko acto, 1 šaukštelio Dižono grūdėtųjų garstyčių, 1 šaukštelio medaus, pusės citrinos sulčių, žiupsnelio jūros druskos.

Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Burokėlį suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą arba kol suminkštės (patikrinti galite į burokėlį smeigdami dantų krapštuką arba peilį – turi lengvai slysti). Atvėsintą burokėlį nulupkite, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje. Truputį pasmulkintus graikinius riešutus berkite į pakaitintą keptuvę, paskrudinkite nuolat maišydami kelias minutes, tuomet supilkite kokosų aliejų ir medų, išmaišykite, pakaitinkite, kol skystis ims tamsėti, tuomet išjunkite kaitrą ir leiskite riešutams pravėsti. Burokėlių griežinėlius apipilkite dalimi padažo, gražgarstes dėkite ant viršaus lėkštės centre, pabarstykite feta ir riešutais – viską pagardinkite likusiu padažu.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 11:05:23

Karštai dienai – salotos su arbūzais: išbandykite 3 vegetariškus receptus

Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų.
       2022-06-04 19:08:37

Ir pelėsinis sūris gali supelyti: ar sūrį dar galima vartoti, su kuo jį derinti?

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
       2022-06-01 09:47:43

Receptai su pomidorais: džiovinkite, virkite sriubas, įdarykite pievagrybius

Švieži ir kvapnūs pomidorai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojami vasariški patiekalai. Pomidorai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Juose gausu vitaminų, be to, valgydami pomidorus save saugote ir nuo ultravioletinių saulės spindulių.
       2022-06-01 09:14:28

Kad neatsibostų vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu

Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais.
       2022-05-27 16:37:29

Saldumu išsiskiriantys plokštieji persikai: skanauti šviežius ar kepti?

Šiltuoju metų laikotarpiu parduotuvių lentynose galima rasti daug šviežių ir sezoninių vaisių, tarp jų ir plokščiųjų persikų. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų ir antioksidantų, jie suteikia energijos bei organizmą papildo vandeniu.
       2022-05-27 16:24:05

Mėgstamiausias vasaros desertas: kaip dažnai galime skanauti ledus?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tarp populiariausių desertų vasarą karaliauja ledai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ledų kategorijos vadovės Lilijos Eidukaitienės, lietuviai šiuo desertu ypač mėgsta atsigaivinti saulėtomis dienomis, tačiau savo populiarumo ledai nepraranda net žiemą.
       2022-05-27 16:18:48

Rabarbarų sezonas – puikus metas pasimėgauti kvapniu jų pyragu

Rabarbarai daugeliui primena vaikystę, kuomet nusiskynę jų darže mirkydavome kotus į cukrų, medų ar sirupą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rabarbarai gali aprūpinti organizmą labai naudingais nutrientais.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Daugiau naujų naujienų
       2022-06-30 12:56:13

Visi duomenys turės būti apmokestinami vienodu tarifu

Siekdami užtikrinti atvirą ir nediskriminacinę prieigą prie interneto, ES ryšio operatoriai vartotojams negali taikyti skirtingų duomenų perdavimo kainų pagal jų panaudojimo pobūdį.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-29 15:21:28

Reanimatologas paaiškino, kodėl įvyksta smegenų mirtis

Smegenų mirtis – plonytė linija, kurią peržengus nebėra kelio atgal. Mirus smegenims, miršta ir žmogus, tačiau dar kurį laiką medicininės įrangos dėka jo širdis gali plakti, savo funkcijas gali atlikti ir kiti organai.
       2022-06-29 15:11:28

Nedžiugina darbas? Patarimai, kaip atrasti mėgstamą

Darbas nebedžiugina? O gal planuojate jį keisti? Ne vienas žmogus darbe yra jautęsis ne savo vietoje, tačiau pakeitus darbą jis ir vėl gali nepatikti. Ką daryti, kad mylimo darbo paieškos pagaliau būtų vaisingos?
       2022-06-29 15:07:13

Pirmosios voveraitės: grybautojas patarė kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse.
       2022-06-29 15:00:59

Dalį elektros kainos ir toliau reguliuos valstybė, tai įtakos galutinei kainai

Ne retas gyventojas galvoja, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją, sutartyje sutarta galutinė elektros kaina negali keistis, tačiau net ir nepriklausomo tiekėjo klientams elektros energijos kaina susideda iš dviejų dalių:
       2022-06-29 14:56:02

Prezidentas NATO viršūnių susitikime: penki žingsniai Rusijai sustabdyti

„Rusija išliks ilgalaike karine grėsme NATO, todėl Aljansas privalo imtis būtinų priemonių ženkliai stiprinti savo saugumą, ypač Baltijos regione“, – šiandien Madride prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
       2022-06-28 13:06:05

Koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti?

Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-22 08:58:15

Vaistininkė apie gydomąją arbatų galią ir suderinamumą su vaistais

Visi žinome, kad peršalus reikia gerti ramunėlių ar liepžiedžių arbatą, o kosint – čiobrelių, tačiau neretai žinios apie vaistažoles tuo ir pasibaigia. Kokių vaistažolių arbatas vartoti kuriais atvejais ir kaip jas tinkamai paruošti – pataria vaistininkė.
       2022-06-21 15:56:49

Važiuoti su žieminėmis padangomis vasarą – brangu ir nesaugu

„Žieminės padangos jau beveik atgyveno, per vasarą jas visiškai užbaigsiu ir rudenį pirksiu naujas“. Tai yra gana dažnai sutinkama vairuotojų, ypač taupesnių, idėja.
       2022-06-20 21:46:39

Kas gali nutikti, jeigu trumpam sutrinka elektros skaitiklio veikimas?

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir UAB „Perlas Energija“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl elektros energijos suvartojimo duomenų nesutapimo, elektros energijos pirkimo–pardavimo ir persiuntimo paslaugos teikimo sutarties nutraukimo ir mokesčių už elektros energiją perskaičiavimo.
       2022-06-20 20:54:40

Borrellis dėl Kaliningrado: kaltinimas Lietuvai – melas, gryna propaganda

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad Lietuva laikosi ES sankcijų blokuodama tam tikrų prekių gabenimą geležinkeliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą.
       2022-06-20 20:40:37

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų šis mokslas Lietuvoje turėjo ir nuosmukio laikotarpių, ir pasaulyje pripažintų specialistų, ženkliai prisidėjusių prie mokslo raidos.
       2022-06-19 21:54:43

Prezidentei – Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

Sekmadienis, birželio 19 d. (Kylis). Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, Kylyje, įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas (Global Economy Prize 2022).
       2022-06-18 15:20:01

Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko beveik 80 proc. antrojo etapo gyventojų

Šiandien, baigiantis antrajam nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimo etapui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis 79,2 proc. arba 586 tūkst. šio etapo vartotojų priėmė sprendimą ir pasirašė sutartį su savo nauju ir nepriklausomu energijos tiekėju.
       2022-06-18 15:17:04

Azijietiška virtuvė vasarą: aštrūs patiekalai atsigaivins per karščius?

Azijiečių virtuvėje naudojami metodai ir ingredientai jau seniai pamėgti sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių. Tokiuose patiekaluose nėra sočiųjų riebalų pertekliaus, beveik nevartojama pieno produktų, maistas dažnai virtas arba troškintas garuose, prioritetą skiriant produktų šviežumui ir sezoniškumui.
       2022-06-18 15:14:05

Nepasirinkusiems elektros tiekėjo – dar savaitė galutiniam apsisprendimui

Antrojo liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nesuspėję pasirinkti nepriklausomo elektros tiekėjo, tai galės padaryti dar savaitę. Jiems sudaroma galimybė nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti iki sekmadienio, birželio 26 d. imtinai.
       2022-06-18 15:11:24

Specialistai: Norint mažinti skendimų skaičių reikia liautis drausti

Kas penktas lietuvis nemoka plaukti, o 3 iš 10 gyventojų yra bent kartą skendę, rodo skolinimosi internetu platformos „Vivus Finance“ užsakymu atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas.
       2022-06-17 20:13:14

Laisvalaikis miške ar prie ežero - ne bet kur ir ne bet kaip

Vasarą daugelis žmonių renkasi aktyvias pramogas gamtoje. Vieni skuba prie vandens telkinių, kiti mėgaujasi miško gėrybėmis ir gaiva. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai primena, kad mišką ar kitą gamtos kampelį reikia tausoti, tinkamai jame elgtis bei dalijasi patarimais, kaip poilsiauti atsakingai.
       2022-06-17 08:56:49

Mitai apie autonominį vairavimą

Ar savivaldžiai automobiliai taps realybe? Ir kaip turės pasikeisti žmonių požiūris, kad autonominius automobilius priimtų plačioji visuomenė? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėja &Audi tyrimas „SocAlty“, parengtas bendradarbiaujant su 19 šios srities ekspertų.
       2022-06-17 08:51:16

Didysis bijūnų žydėjimas: nuo senųjų veislių iki modernių spalvų ir formų

Nors ir vėluodamas, bet su maksimalia galia ir grožiu, kurio sukaupė per lietumi dosnias savaites, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, didįjį žydėjimą pradėjo turtingiausias Lietuvos bijūnynas: šiemet iš viso maždaug 30 arų plote žydi per 600 bijūnų kolekcinių vienetų.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-15 08:50:09

Neapsisprendžiantiems: kaip išsirinkti sau tinkamą IT specialybę?

Pastaraisiais metais darbo rinkoje būtų sunku surasti populiaresnę ir perspektyvesnę sritį, nei IT – šie specialistai nuolat viliojami patrauklia alga, o atvirų darbo vietų kasdien daugėja.
       2022-06-15 08:44:11

Vilniuje pristatytas rekordą pasiekęs 3D gatvės piešinys: įvykiai Ukrainoje

Vilniuje birželio 14 dieną pristatytas didžiausias Baltijos šalyse ir dydžio rekordą Lietuvoje pasiekęs trimatis gatvės piešinys. Visai greta sostinės spaudos rūmų kūrinį pavadinimu „Meilė ir baimė“ nutapė pasaulinio garso menininkas Edgaras Muelleris.
       2022-06-15 08:35:38

„PILETILEVI GROUP“ ir „TIKETOS“ sandoris apribojo konkurenciją

Šiandien Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją Estijos bendrovei „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 19:46:34

Vištų augintojams – nuostolių kompensacijos

Nuostolių dėl Rusijos karo Ukrainoje patiriantys broilerių ir vištų dedeklių augintojai jau gavo pirmąsias kompensacijas. 35 broilerių ir vištų dedeklių laikytojams, pateikusiems paraiškas, pervesta 1,84 mln. Eurų.
       2022-06-10 18:51:26

„Eutelsat“ pašalins draudžiamus rusiškus kanalus

„Eutelsat“ yra pasirengusi sustabdyti Rusijos kanalų „RTR Planeta“ ir „Rossija 24“ retransliavimą savo palydovais birželio 25 d.
       2022-06-10 15:33:57

Keičiasi prekybos internetu taisyklės: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Šių metų birželio 1 d. įsigaliojo naujos taisyklės, taikomos santykiams tarp gamintojų, didmenininkų ir mažmenininkų. Naujose taisyklėse ypatingas dėmesys skirtas įmonių veiklai elektroninėje erdvėje.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.