Naujienos

Tėčiai nusipelnė geriausio: jų dienos šventei – gardžiausi grilio kepsniai

2024-05-29 16:09:02

Šį savaitgalį švęsdami Tėvo dieną palepinkite juos gardžiausiais grilio kepsniais: tėčiai įvertins gurmanišką sausai brandintos jautienos didkepsnį, o galbūt jų mėgstamiausi – klasikiniai kiaulienos sprandinės šašlykai?

Sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad mėsa yra svarbus baltymų ir organizmui būtinų aminorūgščių šaltinis, o prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika pataria kepant mėsą ant grotelių būtinai gerai įkaitinti kepsninę – nuo karščio susidarys plutelė ir neleis išbėgti mėsos sultims. Prekybos tinklas „Rimi“ pasirūpino, kad tėčio dieną atšvęstumėte pigiau: gegužės 28 – birželio 3 d. ant grilio kepti skirtiems produktams taikomos net iki 50 proc. siekiančios nuolaidos.

Jautiena – geležies šaltinis

Sveikatai palankios mitybos konsultantė dr. Edita Gavelienė pažymi, kad jautiena yra svarbus visaverčių baltymų, turtingų visomis būtinosiomis aminorūgštimis, šaltinis, o brandinta jautiena ne tik pasižymi išskirtinėmis skoninėmis savybėmis, bet ir yra lengviau virškinama.

„Jautiena turtinga geležimi, B grupės vitaminais, daugybe mikroelementų, tarp kurių yra ir žmogui svarbus cinkas, bei visaverčiais baltymais. Ši mėsos rūšis priskiriama raudonos mėsos grupei ir yra liesesnė, palyginti su kiauliena, joje yra mažiau sočiųjų riebalų ir cholesterolio, kurie nėra itin palankūs sveikatai“, – pastebi gydytoja dietologė.

Pasak dr. E. Gavelienės, suaugusiam žmogui patartina neviršyti savaitei skirtos raudonos mėsos kiekio, tai yra 350–500 g. „Raudonos mėsos pakankamas kiekis suaugusiam žmogui yra apie 50–80 g per dieną. Tačiau tai nereiškia, kad reikėtų šį kiekį išdalinti po kąsnelį, vieną dieną galima suvalgyti daugiau, o kitą – daryti pertrauką“, – sako sveikatai palankios mitybos konsultantė.

Gydytoja dietologė pastebi, kad, nors populiarėja vegetarinė ir veganinė mityba, nesant tam tikrų specifinių sveikatos sutrikimų, mėsos nereikėtų atsisakyti, tačiau verta suvalgomos mėsos kiekį pakoreguoti sveikatai palankia linkme. Ekspertė pažymi, kad su mėsa gaunama vitamino B12, kuris skiriasi nuo kitų B grupės vitaminų, nes jo pagrindinis šaltinis yra gyvūninės kilmės produktai: mėsa, žuvis, kepenys, kiaušiniai ar pieno produktai.

„B12 vitaminas mažina nuovargio jausmą, padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą, kraujo kūnelių susidarymą, tad ilgalaikis šio vitamino trūkumas gali būti anemijos ir kitų sveikatos sutrikimų priežastimi“, – sako dr. E. Gavelienė.

Žuvies reikėtų vartoti daugiau

Tėčio diena – puiki proga pasilepinti ir žuvimi, kurios, kaip pastebi gydytoja dietologė, Lietuvos gyventojai vartoja per mažai. „Žuvis yra didelės biologinės vertės baltymais turtingas produktas, jūrinė dar ir turtinga Omega-3 polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, ir per savaitę jos valgyti reikėtų bent 2–3 kartus“, – sako dr. E. Gavelienė.

Gydytoja dietologė pažymi, kad žuvyje gausu vienos svarbiausių žmogaus organizmui būtinų statybinių medžiagų – baltymų, taip pat žuvis yra nepamainomas Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis.

Dr. E. Gavelienė taip pat atkreipia dėmesį, kad jūrinių ir gėlavandenių žuvų maistingumas skiriasi. Nors mineralinių medžiagų ar baltymų kiekis panašus, tačiau Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių jūrinė žuvys turi daugiau.

Ekspertė pataria žuvies skanauti bent 2 kartus per savaitę: vieną kartą – jūrinės, o kitą – gėlame vandenyje pagautos žuvies. Organizmas gautų visų reikiamų medžiagų, vitaminų A, D ir E ir mineralų. „Per abu valgymus reikėtų suvartoti apie 300 gramų“, – pataria gydytoja dietologė.

Kepant ant grilio reikia kaitros

Neturintiems didelės grilio patirties prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika primena, kad iškūrenus kepsninę joje turi likti užtektinai žarijų, o kepti reikėtų tik visiškai nurimus ugniai. Pasak V. Nadzeikos, kepant kepsnius ant žarijų būtina kaitra. „Kaitros reikia, kad susiformuotų traški plutelė, kuri „užrakins“ mėsos sultis ir neleis joms ištekėti. Taip paruošti kepsniai bus minkšti ir sultingi“, – pastebi ekspertas.

Mėsos technologas tiek mėsą, tiek žuvį pataria gardinti kuo paprastesniais pigiais prieskoniais, kad jie neužgožtų natūralaus skonio. Pasak V. Nadzeikos, jautiena bus gardžiausia naudojant paprasčiausią druską ir penkių pipirų mišinį, kiauliena ir vištiena „mėgsta“ česnaką, o žuvį geriausia pagardinti druska ir šlakeliu citrinos sulčių.

Jautienos didkepsnius ekspertas pataria kepti po 3–6 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo norimo iškepimo lygio, vištienos kepsneliai iškeps maždaug per 25 min. Jei pasirinkote kepti šonkaulius, mėsos technologas siūlo juos pradėti kepti folijoje – po 40 min. foliją nuimkite, patepkite šonkaulius barbekiu padažu ir kepkite dar 10 min., kol susidarys traški glazūra. Žuvies filė ekspertas pataria kepti folijoje iki 20 min., o šašlykams rekomenduoja rinktis kiaulienos sprandinę, mėsos gabalėlius verti arti vienas kito ir kepti apie 20–25 min., pavartant iešmus.

Baigus kepti ekspertas primena kepsnius kelioms minutėms atidėti į šalį uždengti folija, kad jie „pailsėtų“, nes taip mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė.

Tėčio dieną atšvęsti pigiau padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus bei papildomas nuolaidas. Tėčio dienos proga taikomis ypatingos nuolaidos ir daug produktų įsigysite kur kas pigiau: sausai brandintai jautienai „Biovela“ taikoma 40 proc. nuolaida – 220 g kepsnys kainuos 5,99 Eur, kiaulienos šonkauliams „Rimi“ taikoma 43 proc. nuolaida – 3,99 Eur už 1 kg, o 700 g kibirėlis marinuotos Kaukazo kiaulienos sprandinės šašlyko „Biovela“ su 40 proc. nuolaida kainuos tik 5,99 Eur, vištienos šlaunelių mėsos kepsniai trijų sūrių marinate „Tallegg“ įsigysite su 50 proc. nuolaida – kainuos tik 1,99 Eur už 400 g pakuotę.

Tėtis – žuvies mėgėjas? Vaivorykštinės upėtakio filė su česnakų ir citrinų prieskoniais „Rimi“ taikoma 36 proc. nuolaida – 1 kg kainuos 13,99 Eur. Tėčio diena bus didelė šventė ir mažiesiems, kai ledams taikomis nuolaidos iki 54 proc., o „Rimi Basic“ vanilinių ir šokoladinių ledų porciją įsigysite ženkliai pigiau, vos už 0,19 Eur. Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt., taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse.

Geriausiai subtilus brandintos jautienos skonis atsiskleis su pigiais paprastais prieskoniais: druska ir pipirais!

RECEPTAS
Brandintos jautienos didkepsniai ant grotelių

Patiekalui reikės:

4 brandintos jautienos didkepsnių;

penkių pipirų mišinio;

druskos;

alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga:

- Brandintos jautienos didkepsnius patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir penkių pipirų mišiniu.
- Mėsą dėkite ant gerai įkaitintų, švarių ir aliejumi pateptų grotelių.
- Jei norite mažiau iškepusio kepsnio, didkepsnius kepkite po 3 min. iš kiekvienos pusės, jei mėgstate gerai iškepusius kepsnius, kepkite po 6 min. iš kiekvienos pusės.
- Tiekite su žaliomis daržovėmis, šviežiai paraugtais agurkėliais ir bulvėmis su lupena.

Skanaus!

Pagalba tvarkant Jūsų TV antenas
Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2024-05-31 18:50:24

Dietistė rabarbarus vadina „organizmo šluota“

Plačialapiai rabarbarai daugeliui kelia nostalgiškas asociacijas su vaikyste, kai paskaninus su cukrumi ar medumi jie tapdavo tikru desertu. Dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, rabarbarai ne tik verti sveikatai palankesnio gardėsio titulo, bet ir dėl vitaminų, mineralų bei antioksidantų gausos jie nusipelnę išskirtinio įvertinimo.
       2024-05-29 16:21:55

Tiesiai iš Graikijos – kelis kilogramus sveriančios „uogos“: kas tai

Tūkstančiai pirkėjų žino, kad norint apsipirkti pigiai ir kokybiškai, tereikia užsukti į bet kurią „Lidl“ parduotuvę, ir taip – jau aštuonerius metus. Artėjančią vasarą „Lidl“ kviečia pasitikti skanaujant kokybiškus šviežius vaisius ir daržoves.
       2024-05-29 15:41:20

2 skaniausios šaltos sriubos: šaltibarščiai ir „konkurentė“

Kai už lango – tikra vasara, šaltibarščiais gaivintis norisi nors ir kasdien. Kavinėse toks įprotis gali gerokai palengvinti kišenę, tačiau gaminant namuose, jais mėgautis galima iki valiai.
       2024-05-25 17:40:34

Šeštadienis – ir gardus, ir pigus: paskanaukite kepsnio ir trešnių deserto

Sakoma, kad šeštadienio popietę, kai saulė – zenite, įsiklausę išgirsite ne tik čirškiančius varnėnus ar pamiškėje trepsiančius šerniukus, bet ir čirškinamus kepsnius, šašlykus bei kitus grilio gardumynus.
       2024-05-25 17:32:00

Grilio skoniai: skirtingi pigūs marinatai atskleis vis kitokį mėsos skonį

Kiauliena yra viena universaliausių mėsų, naudojamų viso pasaulio grilio virtuvėse: nuo tradicinių kepsnių JAV pietuose, kinų kulinarijos „Char Siu“ gabalėlių iki vokiškų „Bratwurst“ dešrelių.
       2024-05-24 16:03:32

„Lidl“ – tikrieji lietuviškų agurkų namai: kodėl agurkai čia – tokie pigūs?

Salotos, sumuštiniai, šaltibarščiai, troškiniai, o ir vieni patys – agurkai – pagardins bet kurį patiekalą, taip pat – ir ledus. Tikrieji vasaros karaliai džiugina kiekvieno Lietuvos gyventojo pietų stalą, o dar labiau pradžiugins lietuviškų trumpavaisių agurkų kaina, kuri šį savaitgalį „Lidl“ parduotuvėse – neįtikėtinai žema.
       2024-05-24 15:52:24

Apie ilgaamžiškumo paslaptis: įvardijo daržovę, kuri prailgins gyvenimą

Šių dienų sveikos gyvensenos dėmesio centre – siekiamybė ilgaamžiškumui, apimant tinkamos mitybos, fizinio aktyvumo ir emocinės sveikatos dermę.
       2024-05-10 17:43:43

Vištienos kepsneliai „Eurovizijos“ vakarui: pirštus apsilaižys visa kompanija

Šeštadienį lauksite svečių „Eurovizijos“ vakarui ir nežinote, ką greitai, skaniai bei pigiai paruošti? Pamarinavę vištienos šlauneles su citrinos žievele, aromatingais kepsneliais mėgausitės vos po pusvalandžio.
       2024-05-03 12:32:56

Lietuviški smidrai auga taip greitai, kad sunku rasti šviežesnę daržovę

Pirmieji lietuviški smidrai jau rikiuojasi prekybos tinklo „Maxima“ lentynose – žalieji, baltieji ir violetiniai šviežutėliai smidrai lepins gurmanus maždaug iki Joninių. Smidrai – greičiausiai auganti daržovė, kurios derlius sezono metu nuimamas kasdien.
       2024-04-29 16:55:36

Nepelnytai primiršta žuvis: vietoje lašišos galite rinktis ją

Nors daugelis upėtakių rūšių aptinkamos laukinėje gamtoje, visame pasaulyje jie taip pat plačiai auginami maistui. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad ši žuvis – tai baltyminis produktas, kuris gali padėti reguliuoti svorį ir skatinti sotumo jausmą.
       2024-04-29 16:30:40

Nereikės ir skristi: temperamentingoji Ispanija – jūsų virtuvėje

Iberijos, arba Pirėnų, pusiasalis pasižymi ne tik stulbinamais geografiniais paminklais, bet ir gilias istorines šaknis turinčiais kulinariniais šedevrais. Tai – begalės skirtingų rūšių kumpių, tyriausi alyvuogių aliejai, šviežios jūros gėrybės ir dar daugiau, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
       2024-04-29 15:21:43

Pabodo įprastas karbonadas? Vos su vienu nauju priedu jis bus toks traškus

Minkštutėlis viduje, o iš išorės maloniai traškus – toks karbonadas yra siekiamybė ne vienam. Šis sotus patiekalas yra pigios ir greitai paruošiamos vakarienės klasika, tačiau pasinaudojus keliomis gudrybėmis visiems įprastas karbonadas gali gerokai nustebinti ir net įtikti sveiko gyvenimo būdo šalininkams.
       2024-04-29 15:12:29

Jei atsibodo šaltibarščiai, metas išmėginti šią sriubą: nustebins ne tik spalva

Iš pradžių gaspačo buvo gaminama sutrinant duoną, česnaką, alyvuogių aliejų ir actą, dažnai su pomidorais. Tai buvo valstiečių sriuba, kurią karštais vasaros mėnesiais valgydavo ūkininkai.
       2024-04-27 13:02:51

Kaip kepsninėje ruošti šonkauliukus, kad mėsa tiesiog kristų nuo kaulų

Kepsninių entuziastų dievinamus šonkauliukus namuose galima paruošti ne ką prastesnius nei restorane, ir tą padaryti gerokai pigiau. Sultingi šonkauliai, iškepti su kvapniu marinatu, gali būti tokie skanūs, kad pirštus laižysitės iki pat alkūnių, o mėsa pati kone kris nuo kaulų.
       2024-04-27 10:35:33

Vis dar nepavyksta gardžiai ant grilio iškepti žuvies? Patarimai kaip tik jums

Pavasarį vis dažniau mėgaujamės lauke gaminamų patiekalų skoniais, o pasirinkti yra iš ko: nuo marinuotos pigesnės paukštienos, šviežių mėsos dešrelių ar kepsnių iki skirtingų daržovių, sūrių ar net vaisių.
       2024-04-26 17:27:41

Stabdo senėjimą ir uždegimus – šie vaisiai privalo atsidurti ant jūsų grilio

Žinomas angliškas posakis „Vienas obuolys per dieną sveiką padaro kiekvieną“ tikrai tinka ir persikams. Vienas persikas per dieną ne tik suteiks daug naudų įvairioms organizmo sistemoms, bet ir pagerins odos būklę.
       2024-04-24 13:18:23

Kaip vos už kelis eurus pasigaminti gardų patiekalą pietums ar vakarienei

Paprasta paruošti, sotu ir pigu – sakote, taip nebūna? Pritrūkusiems idėjų gardžiai ir nebrangiai vakarienei, prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai turi pasiūlymą – iškepkite orkaitėje sultingas vištienos šlauneles su daržovių garnyru.
       2024-04-24 09:34:31

Šių uogų priešuždegiminės savybės dažnai pamirštamos: ką gausite suvalgę saują

Dar pirmųjų civilizacijų laikais valgytos vynuogės, pastaraisiais dešimtmečiais tapo vienos mėgstamiausių lietuvių uogų. Jos dažnai papuošia šventinį stalą, o savo saldumu papildo kasdienę mitybą.
       2024-04-22 17:04:57

Vos iš kelių pigių ingredientų – purus biskvitinis pyragas per pusvalandį

Yra receptų, kurių neįmanoma sugadinti, ir šis paprastutis biskvitinis pyragas – vienas iš jų. Jei nesijaučiate drąsiai kepinių fronte, būtinai pabandykite, o patyrę konditeriai įvertins, kaip greitai ant stalo atsiras uogomis kvepiantis šviežias kepinys, jei netikėtai užsuko svečiai, o saldumynų lentynėlė – kaip tyčia tuščia.
       2024-04-19 19:00:45

Morkos – ne vienintelės akių pagalbininkės: dar viena daržovė nuo akių ligų

Kai oras šiltyn – ir mūsų patiekalai lengvyn. Tad gamindami pigesnius maltinukus iš cukinijų ir avinžirnių, ilgai neužgaišite, o rezultatu džiaugsis visi valgytojai.
       2024-04-19 12:27:56

Kodėl Azijoje šviežius agurkus ne pjausto, o traiško – tokių salotų nevalgėte

Šviežių lietuviškų, šiltnamiuose užaugintų agurkų sezonas įsibėgėja, tad geros jų kainos vilioja vis dažniau gamintis salotas. Gaivios, traškios salotos tinka prie įvairių patiekalų, tačiau paruoštos kiek įdomiau gali tapti ir pagrindine stalo žvaigžde ar sveikais priešpiečiais.
       2024-04-17 15:31:22

Vasarai, kai atsivalgysite šaltibarščių: atgaivins agurkų šaltsriubė

Šylant orams, į mūsų virtuves vis dažniau atkeliauja agurkai: juos pjaustome į salotas, dedame į šaltibarščius, gardiname jais geriamąjį vandenį. Kai nesinori karštų ir sočių pietų, puikiai atgaivins bulgariška „Tarator“ sriuba.
       2024-04-15 13:35:07

Ne tik varlių šlaunelės ir sraigės: 2 greiti ir pigūs prancūziški patiekalai

Maisto gamyboje prancūzai išties moka panaudoti viską, kas yra geriausia: tiek šviežius ir kokybiškus ingredientus, tiek ištobulintas skonių derinimo technikas. Ką ir bekalbėti apie valgymo kultūrą, kuri skatina mėgautis ne tik maistu, bet ir kompanija.
       2024-03-27 16:28:16

Taip įdarytų kiaušinių dar neragavote: nustebinsite visą šeimą

Dienoms iki Velykų sparčiai tirpstant ir šventei neišvengiamai artėjant, daugelis sprendžiame dilemą, ką gaminti ir kokiomis vaišėmis nustebinti artimuosius. Visuomet pravers, jei išsisaugosime greitai paruošiamų užkandžių receptų.
       2024-03-06 16:24:50

Šį delikatesą valgė dar pirmykščiai žmonės: jis turi unikalią dietinę savybę

Austrės – visais laikais Europos didikų mėgtas delikatesas, neseniai iš naujo atrastas ir Lietuvoje. Savo išskirtiniu, vandenynu alsuojančiu skoniu jos papuošia dažną šventę ar draugų susibūrimą.
Daugiau naujų naujienų
       2024-06-15 12:45:09

Erkės paplitusios visur: kaip apsisaugoti?

Vasarą vis daugiau laiko praleidžiame gryname ore – miestų parkuose, soduose ar sodybose, o mėgstančius grybauti į miškus jau vilioja grybai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai primena, kad gamtoje turime išlikti itin atidūs, nes joje mūsų laukia pavojingas ligas platinantys nariuotakojai – erkės.
       2024-06-15 12:38:33

Norite susidraugauti su kaimynais? Ekspertai pataria, nuo ko pradėti

Saugūs namai yra vienas iš pamatinių mūsų poreikių, o naujausias tyrimas apie gyvenimą namuose atskleidė, kad savo būsto saugumą daugelis sieja ne tik su fizine apsauga (patikimais užraktais ar spynomis), bet ir su tarpasmeniniais santykiais.
       2024-06-12 11:33:10

Norite gauti APVA paramą? – ESO atsako į svarbiausius klausimus

Kiekvieną mėnesį prie skirstomojo tinklo vidutiniškai prijungiama apie 2400 saulės elektrinių, kurios Lietuvoje dažniausiai montuojamos ant privačių namų stogų, rodo „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) duomenys.
       2024-06-12 11:13:41

Svajojate padirbėti iš pajūrio? Įmanoma, bet yra papildomų sąlygų

Darbostogos užsienyje ar tik nuotolinis darbas iš namų – per koronaviruso pandemiją įsitvirtinę modeliai niekur nedingo, nors tuo ne visada džiaugiasi darbdaviai.
       2024-06-12 10:53:22

Sukčių pasiūlymas tinkluose: už kiek pirktumėte pamestą svetimą bagažą?

„Pamestas bagažas tik už 2,95 Eur“ – skelbia iš pažiūros oficialus vieno didžiausių Lietuvos oro uostų „Facebook“ puslapis. Skelbime siūloma įsigyti „pamestą“ ir niekam nebereikalingą bagažą, kuriame gali būti vertingų daiktų.
       2024-06-12 10:48:58

Gudriausi sukčių metodai stebina: įkliūva net atsargiausi

Finansinių nusikaltėlių atakų aktyvumui nemažėjant, jų metodai tampa vis išradingesni ir sunkiai atpažįstami net patiems kritiškiausiems. Pasak „Citadele“ banko Baltijos šalių lėšų valdymo ir prekybos finansavimo tarnybos vadovo Romo Čereškos, vasarą gyventojai dar labiau atsipalaiduoja.
       2024-06-09 10:35:47

Sukčiai nusitaikė į keliautojus: oro uoste gali būti nesaugu krauti telefoną

Nekaltas telefono įkrovimas oro uoste gali pasibaigti nutekintais asmens duomenimis – kibernetiniai nusikaltėliai nusitaikė ir į keliautojus, kuriuos jau perspėjo JAV žvalgybos ir saugumo tarnyba (FBI).
       2024-06-07 14:52:07

DI keliasi į ausines: padės susikalbėti restorane ir parinks muziką

Įsivaizduokite ausines, kurios žino jūsų mėgstamiausius atlikėjus, su jumis gali pasikalbėti keliomis kalbomis ir net pritildyti muziką, kai kažkas pašaukia jūsų vardą. Pasirodo, dėl dirbtinio intelekto pažangos (DI) visas šis scenarijus nėra tokia jau didelė utopija.
       2024-06-05 13:01:52

10 naujų sukčiavimo būdų, kuriais bandoma apgauti naudotų automobilių pirkėjus

Naudotų automobilių pirkėjai kasmet patiria didelių nuostolių, nes transporto priemonės pirkimas vis dar nėra toks skaidrus, kokio norėtųsi. Sukčiai ir toliau sugalvoja schemų, kurios padeda iš pirkėjų išvilioti dideles sumas arba nelegaliai padidinti automobilio vertę.
       2024-05-31 19:03:58

Išaugusi skaitmeninių sprendimų pasiūla – iššūkis verslui: kaip pasirinkti?

Augant elektroninės prekybos vartotojų skaičiui ir mokėjimo sprendimų pasiūlai, verslui gali kilti iššūkių užtikrinti savo klientų poreikius atitinkančius atsiskaitymo būdus. Kaip tiksliai pasirinkti ir kodėl pigiausias sprendimas ne visuomet pasiteisina?
       2024-05-31 18:50:24

Dietistė rabarbarus vadina „organizmo šluota“

Plačialapiai rabarbarai daugeliui kelia nostalgiškas asociacijas su vaikyste, kai paskaninus su cukrumi ar medumi jie tapdavo tikru desertu. Dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, rabarbarai ne tik verti sveikatai palankesnio gardėsio titulo, bet ir dėl vitaminų, mineralų bei antioksidantų gausos jie nusipelnę išskirtinio įvertinimo.
       2024-05-31 18:36:05

Ekspertas pataria, kokią skalbinių džiovyklę pasirinkti

Šiandien rinkoje gausu įvairiausių skalbimo ir džiovinimo įrenginių, todėl kartais būna nelengva išsirinkti, kuris variantas yra pats tinkamiausias mūsų gyvenimo būdui. Kiekvienas buitinis prietaisas turi savų privalumų ir trūkumų, kuriuos reikėtų apsvarstyti dar prieš jį įsigyjant.
       2024-05-31 18:27:04

Startuolių indekse Vilnius – pirmasis Europoje kibernetinio saugumo srityje

Lietuva toliau įsitvirtina kaip viena sparčiausiai augančių ir tvirčiausių startuolių ekosistemų regione ir pasaulyje. Tai parodė naujausias „StartupBlink“ pasaulinio startuolių ekosistemų indeksas, kuriame Lietuva užėmė 16 vietą pasaulyje, o Vilnius pakilo į 71 vietą pasaulyje.
       2024-05-31 15:02:14

Skirtingų energinių klasių būstai – kurie iš tiesų pigesni?

Pavarčius parduodamų būstų skelbimus, nesunku pastebėti, kad seniau statyti žemesnės energinės klasės būstai pasižymi patrauklesnėmis kainomis. Kita vertus, už jų gali slypėti tūkstančius eurų per metus siekiančios išlaidos.
       2024-05-31 14:55:33

Renkatės, kur stoti? Paaiškino, kaip reitinguojamos aukštosios mokyklos

Artėjant pagrindiniams brandos egzaminams būsimiems studentams aktualiausiu klausimu tampa – kur stoti? Jau nuo birželio 1 d. prasidės 2024 m. pagrindinis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas ir profesinio mokymo įstaigas.
       2024-05-29 16:21:55

Tiesiai iš Graikijos – kelis kilogramus sveriančios „uogos“: kas tai

Tūkstančiai pirkėjų žino, kad norint apsipirkti pigiai ir kokybiškai, tereikia užsukti į bet kurią „Lidl“ parduotuvę, ir taip – jau aštuonerius metus. Artėjančią vasarą „Lidl“ kviečia pasitikti skanaujant kokybiškus šviežius vaisius ir daržoves.
       2024-05-29 15:45:00

4 būdai apsaugoti namus vasaros atostogų metu

Namai – svarbiausia vieta mūsų gyvenime, kur randame ir užuovėją, ir poilsio oazę, ir pasipildome jėgų. Kiekvienas savo namuose norime jaustis saugiai, o kur nors išvykę – būti ramūs, kad saugūs išliks ir jie.
       2024-05-29 15:41:20

2 skaniausios šaltos sriubos: šaltibarščiai ir „konkurentė“

Kai už lango – tikra vasara, šaltibarščiais gaivintis norisi nors ir kasdien. Kavinėse toks įprotis gali gerokai palengvinti kišenę, tačiau gaminant namuose, jais mėgautis galima iki valiai.
       2024-05-29 14:03:56

Nesąžininga, kad ūkininkui lieka tik penktadalis galutinės pieno vertės

Remiantis Oficialiosios statistikos portalo duomenimis, auginamų galvijų ir karvių, kurios melžiamos 2 metus ir yra vyresnės, skaičius Lietuvoje kasmet mažėja. Pernai metais galvijų, kurie buvo auginami ūkininkų ir šeimos ūkiuose turėjome 512 120, tuo tarpu šiemet – 492 686 galvijus.
       2024-05-29 13:54:11

Visame pasaulyje pastebėta sutrikusi „YouTube“ veikla: kodėl nebeveiks

Naudotojai visame pasaulyje praneša apie „YouTube“ sutrikimus – žiūrimi vaizdo įrašai neužsikrauna, leidžiami be garso, yra prasukami automatiškai arba atsiranda puslapio klaida.
       2024-05-29 13:47:04

Daiktų interneto įrenginiai skaičiuojami milijardais: kaip 5G keičia IoT rinką?

Po žaibiškais atsisiuntimais ir aukščiausios raiškos vaizdo turinio peržiūromis išmaniajame slepiasi ir kita mažiau žinoma 5G pusė – nauja daiktų interneto (IoT) era.
       2024-05-29 13:36:32

Televizorių evoliucija: nuo pirmųjų iki šiuolaikinių išmaniųjų ekranų

Duomenys rodo, kad televizorius vis dar išlieka viena populiariausių pramogų formų ir planuojama, kad jo populiarumas ateityje dar augs – tyrimų bendrovė „Statista“ prognozuoja, kad 2024-aisiais televizijos žiūrovų skaičius visame pasaulyje išaugs iki daugiau nei 5,5 milijardų.
       2024-05-25 17:40:34

Šeštadienis – ir gardus, ir pigus: paskanaukite kepsnio ir trešnių deserto

Sakoma, kad šeštadienio popietę, kai saulė – zenite, įsiklausę išgirsite ne tik čirškiančius varnėnus ar pamiškėje trepsiančius šerniukus, bet ir čirškinamus kepsnius, šašlykus bei kitus grilio gardumynus.
       2024-05-25 17:32:00

Grilio skoniai: skirtingi pigūs marinatai atskleis vis kitokį mėsos skonį

Kiauliena yra viena universaliausių mėsų, naudojamų viso pasaulio grilio virtuvėse: nuo tradicinių kepsnių JAV pietuose, kinų kulinarijos „Char Siu“ gabalėlių iki vokiškų „Bratwurst“ dešrelių.
       2024-05-25 12:37:25

Kaune atidaryta nauja Pietrytinio aplinkkelio atkarpa

Amaliuose šią savaitę atverta pusantro kilometro atkarpa su naujais viadukais ir žiedinėmis sankryžomis. Tai ženkli dalis pirmajame Pietrytinio aplinkkelio darbų etape. Įgyvendinus visą projektą, naujoji trasa taps patogia ir greita jungtimi tarp A1 ir „Via Baltica“ magistralių.
       2024-05-24 16:15:00

Artėja vestuvių sezonas. Apie ką nepagalvoja lietuviai?

Vasara – vestuvių sezonas. Daugelis šventę planuoja daugiausiai galvodami apie tai, kaip pasipuoš ar kuo pavaišins svečius, tačiau retas susimąsto apie svarbius dokumentus.
       2024-05-24 16:03:32

„Lidl“ – tikrieji lietuviškų agurkų namai: kodėl agurkai čia – tokie pigūs?

Salotos, sumuštiniai, šaltibarščiai, troškiniai, o ir vieni patys – agurkai – pagardins bet kurį patiekalą, taip pat – ir ledus. Tikrieji vasaros karaliai džiugina kiekvieno Lietuvos gyventojo pietų stalą, o dar labiau pradžiugins lietuviškų trumpavaisių agurkų kaina, kuri šį savaitgalį „Lidl“ parduotuvėse – neįtikėtinai žema.
       2024-05-24 15:52:24

Apie ilgaamžiškumo paslaptis: įvardijo daržovę, kuri prailgins gyvenimą

Šių dienų sveikos gyvensenos dėmesio centre – siekiamybė ilgaamžiškumui, apimant tinkamos mitybos, fizinio aktyvumo ir emocinės sveikatos dermę.
       2024-05-24 15:41:33

Specialistas pataria, kaip namuose įsirengti slėptuvę nuo pavojaus

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios dažnas nerimauja ir dėl savo šalies saugumo – kaip gintų ją arba kur slėptųsi nuo pavojų, jei iškiltų grėsmė. Viena svarbiausių apsisaugojimo priemonių karo metu yra pastatuose įrengtos slėptuvės, kuriose nuo sprogimo gali slėptis šimtai žmonių.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.