Naujienos

Egzotiškoji vilkžuvė su 3 pagardais: su grietinėle, pomidorais arba pikantišku

2022-01-13 16:23:55

Ieškote dar neragautų skonių – vakarienei patiekite egzotiškosios išvaizdos vilkžuvę. Nors ši neįprastai atrodanti žuvis Lietuvoje dar nėra plačiai žinoma, jos skonis nustebins net ir tuos, kurie nėra didžiausi žuvies patiekalų gerbėjai.

Vilkžuvė išsiskiria subtiliu, šiek tiek krabą, netgi omarą primenančiu skoniu. Be to, ją sunku sugadinti, todėl šią žuvį lengvai paruoš net ir virtuvės naujokai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors tradicinės žuvys, tokios kaip lašiša ar karpis, išlieka populiarios, pirkėjai yra linkę išbandyti ir naujo skonio žuvis.

Pasižymi gerųjų savybių gausa

„Kai kalba pasisuka apie gastronominius eksperimentus, pastebime, kad žmonės į juos leistis linkę vis dažniau. Matome, kad pastaruoju metu populiarėja įmantresnė žuvis bei jūros gėrybės: tinklo pirkėjai ragauja ir midijų, krevečių, netgi skraidkalmarių čiuptuvų, o per Kalėdas prisivalgę silkių – šiuo metu renkasi įvairesnę žuvį: plekšnę, juodąjį paltusą ar melsvąją vilkžuvę“, – teigia V. Budrienė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad vilkžuvė – ypatingos išvaizdos žuvis. Šios žuvys išsiskiria ne tik savo spalva, bet ir dydžiu. Vilkžuvės gali užaugti net iki 1,5 m ilgio ir sverti iki 24 kilogramų. Šios žuvys būna pačių įvairiausių spalvų – nuo alyvuogių žalios, purpurinės, rudos ar mėlynai pilkos. Vilkžuvės paprastai gyvena Šiaurės, Barenco, Baltijos jūrose, šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje. Šios nepaprastos žuvys pasižymi ne tik subtiliu, salstelėjusiu skoniu, bet ir malonia tekstūra. Be to, jose yra ir daugybė sveikatai naudingų savybių: gausu omega-3 riebalų rūgščių, baltymų. Be to, vilkžuvėje yra nedaug kalorijų – 100 gramų jų yra vos 96.

Sunku sugadinti

„Vilkžuvė, kaip ir daugelis baltos žuvies rūšių, yra labai universali. Dėl savo švelnaus skonio ji puikiai tinka žuvienėms, ją galima kepti orkaitėje, keptuvėje, kepsninėje, praturtinti įvairiausius makaronų ar kruopų patiekalus, salotas. Dažniausiai ši žuvis yra skaninama šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis: rozmarinu, čiobreliais, bazilikais, petražolėmis ar krapais, citrina. Ją mėgstama patiekti su ryžiais, šparaginėmis pupelėmis ar kitomis daržovėmis“, – teigia V. Juodkazienė.

Geriausiai šios žuvies skonį atskleidžia grietinėlės ir citrinos padažas, kuris dažnai yra patiekiamas ir su omarais. Visgi, prie šios nepaprasto skonio žuvies dera patys įvairiausi ingredientai: kaparėliai, kepti pomidorai ar paprikos. Ją patiekti galima ir su stipresnio skonio padažais, pavyzdžiui, ančiuvių arba aštriųjų pipirų ir imbiero. Kaip pabrėžia ekspertė, dar vienas vilkžuvės privalumas – ją sunku perkepti.

„Nesvarbu, kokį gaminimo būdą pasirinksite, šią žuvį sunku sugadinti – net jeigu perkepsite, ji nebus sausa ir nemalonios tekstūros, mat ši žuvis pasižymi didele riebalų gausa. Kiek laiko keps vilkžuvė, priklauso nuo gabalėlių storumo. Plonesni gabalėliai iškepti gali per 10 minučių, o storesniems prireiks ir visų 20-ies. Visgi, ar žuvis iškepusi, lengviausia patikrinti šakute. Ją geriausia įbesti į storiausią žuvies gabalėlio vietą – jeigu žuvis nėra permatoma ir lengvai byra, vadinasi, ji iškepusi“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi net trimis nepaprasto skonio receptais su vilkžuve, kuriuos įkvėpė skirtingi pasaulio kraštai.

Vilkžuvė prancūziškame grietinėlės ir citrinų padaže

Jums reikės:

Vilkžuvės pjausnių
Druskos ir pipirų
Gabalėlio sviesto
Riebios grietinėlės
Citrinos sulčių
Kelių skiltelių česnako
Svogūno
Kelių šaukštelių garstyčių
Žiupsnelio raudonųjų pipirų dribsnių
Citrinos griežinėlių ir šviežių krapų papuošimui

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Vilkžuvės pjausnius apibarstykite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo indą. Nedidelį puodą įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Jame ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į jį sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnakus ir viską pakepkite apie minutę. Galiausiai įmaišykite grietinėlę, citrinos sultis, garstyčias ir raudonųjų pipirų dribsnius. Padažą užpilkite ant žuvies, ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlius ir kepkite 10–12 minučių. Jeigu žuvies gabalėliai storesni, juos pakepti galite kiek ilgiau –15–20 minučių. Iškeptą žuvį papuoškite šviežiais krapais.

Azijietiška vilkžuvė su sojų ir čili padažu

Jums reikės:

Kelių gabalėlių vilkžuvės
Svogūnų laiškų
Šlakelio citrinos sulčių
Pusės čili pipiro

Padažui:

2 skiltelių česnako
Gabalėlio tarkuoto imbiero
Šlakelio vandens
Šlakelio sojos padažo
Šaukštelio medaus
Šaukštelio sezamo aliejaus
Žiupsnelio druskos
Pusės čili pipiro
1 šaukštelip paprikos miltelių
Šlakelio citrinos sulčių

Gaminame:

Vilkžuvės pjausnius apšlakstykite citrinos sultimis, suberkite susmulkinto pusė čili pipiro ir supjaustytus svogūnų laiškus. Galiausiai didelėje keptuvėje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir viską šiek tiek pakepkite. Kai padažas sutirštės, į jį sudėkite žuvį ir viską apie 15 minučių patroškinkite. Patiekite su ryžiais.

Ispanijos įkvėpta vilkžuvė su pomidorais, citrina ir bulvėmis

Jums reikės:

Kelių gabalėlių vilkžuvės
Nedidelių bulvių
Saujos šviežios kalendros
Skiltelės česnako
Dviejų citrinų sulčių
Kelių lauro lapų
½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
300 g geltonų ir raudonų vyšninių pomidorų
100 ml šalto vandens
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos ir pipirų

Gaminame:

Smulkiai supjaustykite česnaką. Nulupkite bulves ir perpjaukite pusiau. Stambiai supjaustykite kalendros lapus. Į puodą sudėkite bulves, česnaką, kalendrą, citrinos sultis, lauro lapus, maltas kalendras, čili miltelius, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite 100 ml vandens ir viską apie 50 minučių troškinkite ant labai mažos ugnies. Retkarčiais patikrinkite, ar daržovės neprilimpa prie puodo dugno. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Galiausiai ant viršaus išdėliokite žuvies gabalėlius. Viską dar pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Galiausiai uždenkite dangtį ir viską patroškinkite apie 10–15 minučių. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-08-17 10:36:36

Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?

Prasidėjus gausiam daržovių derliui daugelis ne tik mėgaujasi šviežiomis gėrybėmis, bet ir dalį jų šaldo, džiovina arba marinuoja. Konservuotos daržovės tikrai pravers atšalus orams, be to, padės sutaupyti.
       2022-08-11 15:34:42

Vanduo, kurio galite atsikąsti: karštą dieną atgaivins ir daržovės bei vaisiai

Sušilus orams ir saulei kaitriai glostant mūsų kūnus, kur kas daugiau prakaituojame. O tai reiškia, kad būtent vasarą prarandame žymiai daugiau skysčių nei kitais metų laikais.
       2022-08-09 14:47:29

Stebinanti augalinio „pieno“ įvairovė: tinka ir desertams, ir šaltibarščiams

Žmonėms pradėjus vis labiau domėtis augaline mityba ir jos privalumais, neišvengiamai jų akiratyje atsiranda ir pieno alternatyvos – įvairūs augaliniai gėrimai.
       2022-08-09 12:24:08

Vaisių ir daržovių derlių džiovinkite: sutaupysite, išsaugosite vitaminus

Vasara – sodo, daržo bei miško sezoninių gėrybių metas. Šiuo laikotarpiu naudinga derlių ne tik valgyti kasdien, kad gautume organizmui reikalingą kiekį vitaminų bei mineralų, bet ir ruošti jį žiemai.
       2022-08-06 13:06:19

Raškome slyvų derlių: rauginkite kaip agurkus ar kepkite elegantiškus desertus

Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams.
       2022-08-05 19:48:44

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
       2022-08-04 10:16:13

Graikiška virtuvė jūsų namuose: 3 marinatai aromatingiems mėsos patiekalams

Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.
       2022-08-04 10:13:14

Prie žuvies – ne tik bulvės: 3 netradiciniai garnyrai, kurie dera su lašiša

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.
       2022-08-03 14:47:53

Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
       2022-08-02 14:46:14

Atsargos žiemai: šaldome lietuviškų sodų uogas – serbentus ir agrastus

Kai gausiai užderi serbentai ir agrastai, bet nesinori virti uogienių, verta juos užšaldyti – taip ne tik pasirūpinsime vitaminų doze žiemai, bet ir sutaupysime bei išsaugosime derlių. Šaldytas uogas galima naudoti glotnučiams, gardinti jomis varškę, jogurtus, blynelius.
       2022-07-09 12:03:59

Melionų sezono įkarštis: kuo palankūs sveikatai ir kaip išsirinkti saldžiausią?

Melionas – visais metų laikais skanaujamas, sultingas ir saldus vaisius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, melionai ne tik suteikia žmogaus organizmui reikalingų mineralų ir vitaminų, bet ir atgaivina karštą vasaros dieną.
       2022-07-08 10:16:28

Vaikystės supermaistas – kakava: nauda sveikatai neginčijama, tik kaip vartosime

Kakava dažniausiai asocijuojasi su vaikystėje gertu karštu saldžiu gėrimu, kurį skanindavome pienu ar grietinėle. Dažnas suaugęs savo virtuvės spintelėse net neturi kakavos miltelių, o visai be reikalo.
       2022-07-08 10:04:45

Saule ir jūra alsuojantis gastronominis šedevras: kviečia paskanauti paelijos

Portugalija ir Ispanija – daugelio lietuvių pamėgtos atostogų kelionių kryptys, tačiau čia skrendama ne tik pasimėgauti saule ar paplūdimiais, bet ir pripildyti skrandį autentišku maistu.
Daugiau naujų naujienų
       2022-08-17 17:32:05

Kyla klausimas, ar dabartinės rinkos taisyklės gali funkcionuoti

Seimo narys Lukas Savickas dėl situacijos elektros rinkoje kreipėsi į Ingridą Šimonytę ir Europos Komisiją: „Kyla klausimas, ar dabartinės rinkos taisyklės gali funkcionuoti tokiomis sąlygomis“
       2022-08-17 17:28:48

Kaip verslui užimti aukštesnes vietas Google paieškoje?

Aukšta vieta "Google" paieškos rezultatuose labai svarbi kiekvieno verslo sėkmei. Jei potencialūs klientai negali rasti jūsų svetainės, jūsų verslas sunkiai klestės.
       2022-08-17 13:57:08

Kvantinės technologijos: sudėtingi, bet ateities pasaulį pakeisiantys sprendimai

Kvantinis mažų dalelių pasaulis daugeliui iš mūsų yra labai menkai pažįstamas arba nepažįstamas visai. Jis remiasi visai kitokiais fizikos dėsniais, dėl kurių dalelės gali pereiti kiaurai barjerus ar būti dviejų būsenų vienu metu.
       2022-08-17 10:36:36

Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?

Prasidėjus gausiam daržovių derliui daugelis ne tik mėgaujasi šviežiomis gėrybėmis, bet ir dalį jų šaldo, džiovina arba marinuoja. Konservuotos daržovės tikrai pravers atšalus orams, be to, padės sutaupyti.
       2022-08-17 10:22:49

Žmonės pavargo nuo aukštų elektros kainų: vis daugiau gyventojų skolinasi

Neprognozuojamai augant elektros kainoms, daugėja siekiančių tapti energetiškai nepriklausomais – šių metų liepos mėnesį paraiškas saulės elektrinių įrengimo finansavimui pateikė daugiau nei 17 tūkst. gyventojų, o iki rugpjūčio vidurio – dar 7,5 tūkst., skelbia Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).
       2022-08-17 10:18:14

„Netflix“ vadovas prognozuoja televizijos mirtį: ar tikrai jai liko 5-10 metų?

Pastaraisiais metais smarkiai išpopuliarėjus vaizdo turinio transliavimo paslaugoms, linijinės televizijos likimas atsidūrė didžiausioje kryžkelėje nuo pat jos atsiradimo.
       2022-08-17 10:13:18

Būdų turėti automobilį tampa vis daugiau – kurį pasirinkti?

Prieš kurį laiką galvojant apie transporto parko papildymą įmonėms pirmiausia reikėdavo atidžiai susiskaičiuoti savo sąskaitose sukauptus pinigus – automobilio turėjimas buvo lygus nuosavybės teisei į jį.
       2022-08-17 09:06:18

Perkate būstą nesusituokę: ką būtina žinoti?

Bendrą gyvenimą pradedančių porų sprendimą įsigyti ar nuomotis būstą dažnai nulemia jų šeiminė padėtis. Vienos didžiausių Lietuvoje nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovių „Realco“ duomenimis, susituokusieji būstus įsigyja 4 kartus dažniau nei gyvenantys neregistruotoje santuokoje.
       2022-08-16 17:14:59

Aktyvūs darbai vasarą – kaip nepakenkti nugarai?

Infliacija jau viršijo 21 proc., taigi dalis žmonių svajonių atostogas iškeitė į poilsį namuose, kur kyla visokių išganingų minčių – gal iš nuobodulio perstumdyti baldus? Griebtis remonto?
       2022-08-16 17:07:07

Dar 8 tūkstančiai gyventojų panoro įsigyti elektrines iš saulės parkų

Rugpjūčio 15 d. baigėsi kvietimams teikti paraiškas kompensacijoms už elektrines iš saulės parkų gauti. Aplinkos projektų valdymo agentūra sulaukė beveik 7500 paraiškų už kiek daugiau nei 12,1 mln. eurų.
       2022-08-13 10:51:15

Lietuvos šokėjai triumfuoja prestižiniame turnyre Vokietijoje

Štutgarte, Vokietijoje, šiandieną baigsis 34-ąjį kartą surengtos vienos didžiausių ir prestižiškiausių sportinių šokių varžybų pasaulyje – Atvirasis Vokietijos čempionatas (German Open Championships).
       2022-08-12 20:09:26

Vedybų sutartis – apsauga nuo nelaimingos meilės ir nepavykusio verslo

Lietuvoje kasmet sudaroma vis daugiau vedybų sutarčių, apsaugančių nuo ilgų ir labai brangių skyrybų. Ir, panašu, ne be reikalo – statistika rodo, kad beveik pusė šalyje sudaromų santuokų išyra.
       2022-08-12 20:04:41

Įžengėme į naują demografinį gimstamumo etapą, kuris nenuteikia viltingai

Gimstamumas Lietuvoje 2021 m. krito į žemumas, kurios pranoksta net ir niūriausias prognozes. Tai labai bloga žinia Lietuvai, kurios demografinė būklė ir perspektyvos jau seniai nekėlė optimizmo.
       2022-08-12 18:41:31

Per anksti nesidžiaukite radę gintaro – tai gali būti baltasis fosforas

Po audrų pajūrio gyventojai skuba ieškoti gintaro, tačiau aplinkosaugininkai ragina būti budriems – vietoje gintaro galite rasti baltojo fosforo gabalėlių. Nusprendus rinkti gintarus reikia laikytis visų įmanomų atsargumo priemonių:
       2022-08-12 15:58:39

Pusė lietuvių aumobilių pirmo techninės būklės egzamino neišlaiko

Lietuvoje asmeniniai lengvieji automobiliai, kaip ir motociklai bei mopedai, atlikti techninę apžiūrą (TA) vežami po 3 metų nuo pirmosios registracijos, o po to, kas dvejus metus.
       2022-08-12 15:39:44

Nauji langai jaukiems namams

Reikalingi nauji langai? Kreipkitės į patyrusius langų meistrus, kurie suteiks jūsų namams tinkamiausius pasiūlymus. Su specialistų pagalba lengviau susigaudysite, kokie langai būtų visais atžvilgiais praktiškiausi ir tinkamiausi, leistų sutaupyti išlaidų.
       2022-08-12 13:30:54

Iš Sitkūnų radijo stoties prabilo „Radio Pravda“

Istorinė radijo stotis Sitkūnuose (Kauno r.) rugpjūčio pirmosiomis dienomis vėl atgimė – iš jos vidurinėmis bangomis 1557 kHz dažniu į eterį pradėta siųsti radijo programa rusų kalba „Radio Pravda“.
       2022-08-12 13:19:38

9 įdomūs faktai apie laivų krikštijimą: nuo žiaurių tradicijų iki šampano

Nuo tada, kai žmonės pradėjo plaukioti vandenyse, naujo laivo nuleidimas į vandenį būdavo pažymimas iškilminga ceremonija. Babiloniečiai aukojo jaučius, vikingai savo jūrų dievui – žmonių aukas.
       2022-08-12 10:28:28

Elektromobilį krausim greitai ir (ar) patogiai?

Šiais laikais daugybei vartotojų labai svarbu, kad kiekvieną akumuliatorių turintį įrenginį, įskaitant nešiojamuosius kompiuterius, mobiliuosius telefonus ir elektromobilius, būtų galima greitai įkrauti.
       2022-08-12 10:23:41

Komfortiškos darbo erdvės įrengimas namuose: nuo ko pradėti?

Nors į biurus sugrįžome jau senokai – visgi daugelis vis dar dažnai renkasi hibridinį darbą arba dirba iš namų. O tam, kad darbas namuose eitųsi kuo sklandžiau – privalu įsirengti komfortišką erdvę: pasirinkti patogią kėdę, stalą, dėmesį atkreipti į apšvietimą bei kitas jaukumo darbo zonai suteiksiančias detales.
       2022-08-12 09:45:07

Gyventojai raginami kreiptis paramos įsigyti saulės elektrinių iš saulės parkų

Dar šį savaitgalį gyventojai, norintys prisidėti prie atsinaujinančių energijos išteklių plėtros bei sutaupyti lėšų, kviečiami įsigyti dalį elektrinės iš vystytojo parkų. Kvietimas galioja iki rugpjūčio 14 d.
       2022-08-12 09:27:24

Žolinę švęsite gamtoje: ką daryti, jei įgėlė vabzdys, o vaistinėlė namie?

Ilgasis savaitgalis žada gerus orus, kurie daugumą paskatins Žolinę atšvęsti gamtoje. Išvengti vabzdžių tokiu metu sudėtinga, tačiau ką daryti, jei vienam iš jų įgėlus supratote, kad vaistinėlė liko namuose?
       2022-08-12 09:22:50

Saulės elektrinę verslui jau galima įsigyti be didelių pradinių investicijų

Šių metų pabaiga ir kitų metų pirmas ketvirtis elektros kainomis, tikėtina, stebins dar ne kartą. Todėl nenuostabu, kad ne tik gyventojai, bet ir verslas aktyviai svarsto apie elektros gamybą iš atsinaujinančios energetikos šaltinių, įsirengiant saulės elektrinę.
       2022-08-12 09:19:55

Senjorams stinga naujų įspūdžių? Kviečia jungtis prie nuotolinių kelionių

Jei esi senjoras, tuomet neturi galimybių keliauti po pasaulį? Tokią visuomenėje įsigalėjusią nuostatą jau kurį laiką stengiasi paneigti organizacijos „Senjorų pasaulis“ įkūrėjai, pakvietę vyresnio amžiaus žmones kartu leisti laiką ir keliauti... nuotoliniu būdu.
       2022-08-11 15:34:42

Vanduo, kurio galite atsikąsti: karštą dieną atgaivins ir daržovės bei vaisiai

Sušilus orams ir saulei kaitriai glostant mūsų kūnus, kur kas daugiau prakaituojame. O tai reiškia, kad būtent vasarą prarandame žymiai daugiau skysčių nei kitais metų laikais.
       2022-08-11 14:37:45

Gydytojos pataria, kas galima ir kas nerekomenduojama nėštumo metu

Nėštumas – ypatinga moters būsena, kurios metu jos kūne vyksta daugybė pokyčių. Ką reikia žinoti, norint užtikrinti puikią savijautą ir sklandžią nėštumo eigą, pataria medicinos centro „Northway“ Klaipėdoje gydytoja akušerė ginekologė Sigita Neverauskienė ir šeimos gydytoja Vida Uzelienė.
       2022-08-11 14:19:54

„Gmail“ pašto dėžutė: programėlė naršyklėje nuo šiol atrodys kitaip

Nemaža dalis žmonių visame pasaulyje šią savaitę pastebėjo, jog „Gmail“ jų naršyklės ekrane atrodo šiek tiek kitaip. Taip nutiko todėl, jog šią elektroninio pašto paslaugą valdanti „Google“ išsiuntė automatinį atnaujinimą, kuris pridėjo papildomą navigacijos juostą bei taip palengvino prieigą prie „Chat“, „Spaces“ ir „Meet“ programėlių.
       2022-08-11 09:11:28

Vairuotojams liko vos keli mėnesiai apsirūpinti pirmosios pagalbos vaistinėlėmis

2023 m. sausio 1 d. įsigalios kelis kartus atidėliotas reikalavimas šalies vairuotojams turėti automobiliuose naujos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinius.
       2022-08-10 16:50:49

Savarankiškas remontas gali kainuoti daugiau nei planavote

Įsibėgėjusi infliacija Lietuvoje lemia naujas madas ir statybų, ir draudimo rinkoje. Vis daugiau žmonių, matydami, kaip pabrango statybos ir remonto darbai, nutaria patys griebti statybinius įrankius.
       2022-08-10 16:46:41

Gairės UAB „Perlas energija“ vartotojams dėl sutarčių. Ką daryti?

Vartotojas, gavęs informaciją apie UAB „Perlas energija“ ketinimą pakeisti sutarties sąlygas, turi teisę per 30 dienų raštu ar elektroniniu paštu atsakyti tiekėjui, t. y.:
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.