Naujienos

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

2022-06-29 15:28:52

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.

Po ilgojo Joninių savaitgalio, kuomet buvo sučirškinta šimtai kilogramų mėsos, „Maximos“ maisto ekspertai dalijasi receptais, kuriuos įkvėpė gilias jūrines tradicijas turinčių šalių virtuvės. Užuot kepę žuvį, griebkite peilį, pjaustykite žalią žuvį gabaliukais ir valgykite marinuotą.

Birželio 27-ąją minima Tarptautinė žvejų diena. Data parinkta pagal šv. Petro, žvejų globėjo, vardadienį. Lietuvoje jis vadinamas Petrinėmis ir švenčiamas kiekvienų metų birželio 29 dieną. Mūsų šalyje savo žuvies tradicijomis garsėja pajūrio kraštas, tačiau net ir prie jūros negyvenantys žmonės šiais laikais gali mėgautis plačiu žuvies pasirinkimu.

Kaip teigia Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė, ilgametis įdirbis Lietuvos rinkoje prekybos tinklui leidžia užtikrinti šviežios žuvies asortimentą, nesvarbu, ar tai būtų vietinė, šiaurės šalių, o gal net Karibų regiono žuvis.

„Per 30-ties metų patirtį užmezgėme ryšį su patikimais žuvų tiekėjais, kurie nuolat užtikrina kokybišką bei šviežią žuvį. Tad į mūsų lentynas žuvis patenka ne tik iš Lietuvos, bet ir Norvegijos bei Šiaurės jūros regionų. Taip pat galime pasiūlyti jūros gėrybių iš Karibų regiono ar Pietryčių Azijos“, – sako E. Dapkienė.

Pasak jos, prekybos tinkle „Maxima“ vasarą tradiciškai išauga vytintos, sūdytos ir rūkytos žuvies pardavimai. Tačiau, nepaisant sezoniškumo, šviežia žuvis dominuoja pirkėjų krepšeliuose ir vasaros metu.

„Didelę paklausą šviežiai žuviai grindžiame tuo, jog pirkėjams siūlome retai kitur sutinkamą privalumą – parduotuvėse galime pasiūlyti jau išdarinėtą žuvį: doradą, skumbrę, lašišą, lydeką ir t.t. Šią vasarą rasite ne tik pilnai gaminti paruoštą žuvį, tačiau ir dar daugiau – pristatome naujienas klientų pamėgtame karštai rūkytų jūros gėrybių asortimente“, – pasakoja E. Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Žuvis – ne tik kepta ar troškinta

Brigita Baratinskaitė, „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė, sako, jog žuvies panaudojimo būdų yra gausybė – nereiktų prisirišti tik prie vieno ar kelių bei siūlo išbandyti kelias mažiau įprastas idėjas, kurias galbūt ne vienas pavadintų egzotiškomis.

„Jokia paslaptis, jog lietuviai žuvį labiausiai mėgsta kepti – nesvarbu, grilyje, orkaitėje ar keptuvėje. Tačiau pasidairius po kitas kultūras matome, jog žalia žuvis kai kuriose šalyse sudaro bene kasdienį maisto racioną. Mūsų krašte žmonės valgyti žalią žuvį kiek prisibijo. Ir tai suprantama – termiškai neapdorotas gaminys turi būti aukščiausios kokybės“, – teigia B. Baratinskaitė.

Pasakodama apie žalios žuvies panaudojimo būdus, ji pažymi, kad šiems receptams puikiai derės lietuviškas šviežių daržovių bei uogų derlius.

„Esame įpratę, jog tartaras būna iš jautienos, tačiau kokybiškos, šviežios žuvies tartaras niekuo nenusileis, o galbūt savo skoniu ir pralenks mėsos patiekalą. Taip pat ne vienas esame susipažinę su Pietų Amerikos tradicija – seviče. Tai dar vienas žalios žuvies patiekalas, tobulai tinkantis vakarienės pradžiai ar lengviems pietums karštą vasarą“, – pataria B. Baratinskaitė.

Anot maisto gamybos žinovės, ruošiant termiškai neapdorotos žuvies patiekalą itin svarbu atrasti druskos ir cukraus balansą.

„Dažniausiai žuvis turėtų būti sūdoma šiuo santykiu – viena dalis cukraus ir trys dalys druskos, priklausomai nuo gabalėlio dydžio. Jeigu žuvies gabalas yra didelis, jam įsigerti sūrumą užtruks kelias valandas, vidutiniam dydžiui – valandą. Sūdant kambario temperatūroje, ant žuvies per valandą turėtų atsirasti rasa. Tai reiškia, kad žuvis prisisotino pakankamai druskos, tad likusią dalį reiktų švelniai nuvalyti“, – pataria ekspertė.

B. Baratinskaitė pažymi, kad vienos formulės visoms žuvims pritaikyti negalima ir būtina atsižvelgi į žuvies rūšį, sezoną ir pagavimo laiką. Maisto ekspertė išskiria, kad ruošiant žalią žuvį reikėtų saikingai naudoti citriną. Ji gali nustelbti subtilų šviežios žuvies skonį ir užgožti kitas skonių natas. Citrina puikiai tinka ruošiant intensyvaus skonio žuvį, pavyzdžiui, gaminant sevičę žuvis marinuojama būtent citrinoje.

„Maximos“ maisto ekspertė kviečia susipažinti su pasaulio virtuvėmis ir dalijasi trimis žalios žuvies receptais.

Skumbrės tartaras

„Skumbrėje gausu vitaminų B12 ir B6, geležies, magnio, fosforo, folio rūgšties ir seleno. Rūkyta skumbrė jau yra įsitvirtinusi mūsų šalies virtuvėje – mes ją rūkome ir savo parduotuvėse. Tuo metu žalios skumbrės filė vis dar yra naujiena, kurią pirkėjai pamažu atranda“, – teigia B. Baratinskaitė.

Reikės: skumbrės filė, dviejų agurkų, raudonojo svogūno, tarkuotos citrinos žievelės, poros šaukštų marinuotų kaparėlių, ryšulėlio krapų, dviejų šaukštų grietinės, alyvuogių aliejaus.

Gaminame: Nuskutame agurką, perpjauname išilgai ir su šaukštu išimame sėklas. Smulkiai supjaustome kubeliais, nepagailime druskos ir paliekame kiaurasamtyje. Smulkiai supjaustome svogūną, sumaišome su agurku, tarkuota citrinos žievele, šlakeliu citrinos sulčių, kaparėliais, kapotais krapais, pagal skonį pagardiname grietine, druska bei pipirais. Smulkiai supjaustome skumbrės filė, sumaišome su daržovėmis. Patiekti galima ant skrudintos duonos, pagardinus alyvuogių aliejumi.

Dorados sevičė

„Viduržemio jūros šalyse, nuo Tuniso iki Ispanijos, gerai pažįstama žuvis – itin švelnaus skonio, mėsingos tekstūros. Įprasta ją kepti grilyje ar net troškinti, tačiau mes siūlome paragauti jos švelniai marinuotos“, – sako B. Baratinskaitė.

Reikės: Dorados filė, dviejų didesnių citrinų, raudonojo svogūno, sultingo pomidoro, poros skiltelių česnako, ryšulėlio kalendros bei druskos su pipirais (mėgstantiems aštriau – galima naudoti ir aitriąją papriką).

Gaminame: Pradžioje, išspaudžiame citrinų sultis. Smulkiai sukapojame svogūną, kalendrą, pomidorą, česnaką bei aitriąją papriką. Viską suberiame į citrinų sultis, įberiame druskos ir pipirų, lengvai išmaišome. Tuomet nedideliais kubeliais supjaustome žuvį, sumaišome kartu su paruošta mase, lengvai išmaišome ir paliekame šaldytuve. Sevičė šaltai marinuotis turi apie tris-keturias valandas, tarpuose pamaišant. Kuo smulkiau supjaustoma žuvis, tuo marinavimas vyksta greičiau. Patiekti kaip salotas arba ant tortilijos paplotėlio.

Jūros ešerio pokės dubuo (angl. poke bowl)

„Šis patiekalas yra kilęs iš Havajų, tačiau jo šaknys – Japonijos virtuvėje. Žodis „poke“ reiškia „sukapoti į gabaliukus“. Kadangi tiek Japonija, tiek Havajai yra salos, natūralu, kad į gabaliukus gyventojai kapoja žuvį ir patiekia ją su ryžiais, padažais, įvairiais prieskoniais ir daržovėmis. Įprasta pokės dubenį ruošti su tunu ar lašiša, o mes siūlome išbandyti ir tvirtą, kreminės tekstūros jūros ešerį“, – sako B. Baratinskaitė, „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė.

Reikės: 100 g rudųjų ryžių, 125 g mažais gabalėliais pjaustyto jūros ešerio, ½ smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno, 1 žaliosios citrinos sulčių, ½ avokado, 1 šaukšto ryžių acto, saujos gabalėliais pjaustyto arbūzo ir mango vaisiaus, 2 ridikėlių, žiupsnelio druskos, aitriosios paprikos, saujos smulkintos šviežios kalendros (nebūtinai), smulkiai pjaustyto pusės jūros dumblio lapo (nebūtina)

Gaminame: Pradžioje, išverdame ryžius. Tuomet dubenyje sumaišome jūros ešerį, svogūną ir žiupsnelį druskos. Paliekame 1 minutei. Įpilame pusę žaliosios citrinos sulčių ir vėl išmaišome. Paliekame dar 5 minutėms. Įmaišome kalendrą. Avokadą supjaustome maždaug tokio pat dydžio gabalėliais kaip mangas ir sumaišome su likusiomis sultimis. Į išvirtus ryžius įpilame ryžių actą ir įdedame smulkintą jūros dumblio lapą. Į indą dedame paruoštus ryžius, ant viršaus – jūros ešerį, arbūzą, mangą, avokadą ir ridikėlius. Viską pabarstome aitriąja paprika.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-08-06 13:06:19

Raškome slyvų derlių: rauginkite kaip agurkus ar kepkite elegantiškus desertus

Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams.
       2022-08-05 19:48:44

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
       2022-08-04 10:16:13

Graikiška virtuvė jūsų namuose: 3 marinatai aromatingiems mėsos patiekalams

Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.
       2022-08-04 10:13:14

Prie žuvies – ne tik bulvės: 3 netradiciniai garnyrai, kurie dera su lašiša

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.
       2022-08-03 14:47:53

Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
       2022-08-02 14:46:14

Atsargos žiemai: šaldome lietuviškų sodų uogas – serbentus ir agrastus

Kai gausiai užderi serbentai ir agrastai, bet nesinori virti uogienių, verta juos užšaldyti – taip ne tik pasirūpinsime vitaminų doze žiemai, bet ir sutaupysime bei išsaugosime derlių. Šaldytas uogas galima naudoti glotnučiams, gardinti jomis varškę, jogurtus, blynelius.
       2022-07-09 12:03:59

Melionų sezono įkarštis: kuo palankūs sveikatai ir kaip išsirinkti saldžiausią?

Melionas – visais metų laikais skanaujamas, sultingas ir saldus vaisius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, melionai ne tik suteikia žmogaus organizmui reikalingų mineralų ir vitaminų, bet ir atgaivina karštą vasaros dieną.
       2022-07-08 10:16:28

Vaikystės supermaistas – kakava: nauda sveikatai neginčijama, tik kaip vartosime

Kakava dažniausiai asocijuojasi su vaikystėje gertu karštu saldžiu gėrimu, kurį skanindavome pienu ar grietinėle. Dažnas suaugęs savo virtuvės spintelėse net neturi kakavos miltelių, o visai be reikalo.
       2022-07-08 10:04:45

Saule ir jūra alsuojantis gastronominis šedevras: kviečia paskanauti paelijos

Portugalija ir Ispanija – daugelio lietuvių pamėgtos atostogų kelionių kryptys, tačiau čia skrendama ne tik pasimėgauti saule ar paplūdimiais, bet ir pripildyti skrandį autentišku maistu.
       2022-07-07 13:49:08

Šokoladas – ne tik desertams: 3 receptai, kur pasitelkti šį slaptąjį ingredientą

Šokoladas aitriųjų paprikų troškinyje su jautiena? Iš pirmo žvilgsnio toks derinys gali atrodyti abejotinas, tačiau šokoladas nusipelno garbingos vietos virtuvėje ne tik gaminant pyragus, sausainius ir desertus.
       2022-07-07 13:36:55

Prancūziška klasika – kišas: išbandykite 3 receptus su lašiša

Vasarą dažnai dairomasi lengvesnio maisto ir pirmenybė teikiama daržovėms ar žuviai. Juolab kad įvairiai paruošta žuvis, o ypač lašiša, gali būti tikras delikatesas. Žuvis ne tik turi organizmui naudingų medžiagų, bet yra ir ganėtinai lengvai paruošiama.
       2022-07-06 18:50:07

Liepos 6-osios proga išbandykite šaltibarščių: receptas be kefyro

Vasarą dažnam sumažėja apetitas ir norisi lengvesnio maisto. Lietuvius karštomis dienomis gelbsti vėsūs ir gaivūs šaltibarščiai. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pastebi, kad jau kelerius metus šaltibarščiai išgyvena savotišką atgimimą – vis daugiau eksperimentuojama su šio patiekalo ingredientais.
Daugiau naujų naujienų
       2022-08-08 15:28:12

Naujausi duomenys patvirtina – infliacija netrukus turėtų sumažėti

Remiantis naujausiais paskelbtais Lietuvos statistikos departamento liepos mėn. duomenimis, metinės infliacijos spartėjimas Lietuvoje slopsta. Vis labiau įtraukiant aukštesnės palyginamosios bazės efektą, kai kainos lyginamos su jau padidėjusiomis kainomis prieš metus, metinė infliacija prasidėjus rudeniui turėtų sumažėti.
       2022-08-08 14:46:55

Sprendimui dėl nepriklausomo elektros tiekėjo priimti ESO suteikia daugiau laiko

Nepriklausomas elektros energijos tiekėjas „Perlas Energija“ pranešė, jog naikina fiksuotos elektros energijos kainos planus ir visiems klientams taikys tiesiogiai su birža susietą planą. Svarbu pabrėžti, jog elektros energija ir toliau bus tiekiama.
       2022-08-08 14:42:15

„Ignitis“ gyventojams teikia specialų pasiūlymą

„Ignitis“ specialus pasiūlymas – pirmus 4 mėn. kilovatvalandė kainuos 33 ct (24 ct su valstybės kompensacija), nuo 2023 m. – 39,5 ct/kWh; Sutarties trukmė – 40 mėn., ją sudaryti galima tik ribotą laiką – rugpjūtį;
       2022-08-08 14:37:10

Kaip atostogauti, kad norėtųsi grįžti į darbą?

Atostogos – vienas labiausiai laukiamų mūsų metų įvykių. Į jį sudedame daug lūkesčių ir planų pailsėti, patirti naujų įspūdžių, pamatyti naujų kraštų arba tiesiog pasimėgauti ramybe. Kaip leisime atostogas, priklauso nuo mūsų poreikių, įpročių ir draugijos, su kuria ilsėsimės.
       2022-08-08 14:33:28

Sumanus pirkinių planavimas: 5 naudingi patarimai, kurie padės sutaupyti

Sutaupyti norime kiekvienas. Nesvarbu, ar planuojame savaitės pirkinius šeimai ar ruošiame stalą svečiams. Nors daugeliui gali atrodyti kitaip, visgi, taupiai apsipirkti – misija įmanoma.
       2022-08-08 14:15:24

Nesulaukiate paaukštinimo? Ekspertė pataria, ką daryti

Jei dažnai jaučiate, kad dirbdami dabartinėje savo pozicijoje nebesusiduriate su maloniais iššūkiais, o darbe kamuoja rutina – didelė tikimybė, kad atėjo laikas siekti paaukštinimo.
       2022-08-08 14:09:10

VERT: UAB „Perlas energija“ privalo vykdyti sutartinius įsipareigojimus

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (toliau – VERT), atsižvelgdama į UAB „Perlas energija“ pateiktus vienašališkus siūlymus vartotojams keisti sudarytas sutartis ir pereiti nuo fiksuoto tarifo į tiesiogiai su birža susietą planą, pabrėžtinai akcentuoja, kad šie UAB „Perlas energija“ veiksmai neteisėti ir pažeidžia vartotojų interesus.
       2022-08-06 14:37:04

RRT skelbia preliminarius 5G aukciono rezultatus

Aukciono komisija nustatė aukciono dėl 3400‒3700 MHz radijo dažnių juostos naudojimo didžiausiosios kainos siūlytojus. Jais tapo „Telia Lietuva“, AB už 100 MHz radijo dažnių bloką pasiūliusi 7 mln. Eur. ir UAB „Bitė Lietuva“ bei UAB „Tele2“ už du kitus tokio pat pločio radijo dažnių blokus pasiūliusios po 3 mln. Eur.
       2022-08-06 13:06:19

Raškome slyvų derlių: rauginkite kaip agurkus ar kepkite elegantiškus desertus

Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams.
       2022-08-05 19:48:44

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
       2022-08-05 15:29:45

Išplėsta TVP kuriamų TV programų retransliavimo Lietuvoje aprėptis

Telecentras informuoja, kad pagal susitarimą su Lenkijos visuomeniniu transliuotoju „Telewizija Polska S. A.“ (toliau – TVP) rugpjūčio pradžioje buvo daugiau negu trigubai išplėsta TV programų „TVP Wilno“, „TVP Polonia“, „TVP Info“, „TVP Historia 2“, „TVP World“ ir „Belsat TV“ retransliavimo per nemokamos eterinės televizijos tinklus aprėptis.
       2022-08-05 15:03:05

Nuotoliu dirbančių darbuotojų algos per pusmetį išaugo du kartus

Darbuotojų paklausa vis dar viršija pasiūlą, tad įmonės dažniau ieško talentų už savo šalių ribų. Duomenys rodo, kad per 2022 m. pirmą pusmetį nuotoliu samdomų darbuotojų skaičius Europoje išaugo 155 proc., o Azijoje, Ramiojo vandenyno šalyse ir Lotynų Amerikoje – dar daugiau.
       2022-08-05 14:55:35

Ekspertas pataria: kaip atpažinti, kad jūsų kompiuteris užkrėstas?

Kompiuteriuose kaupiame ne tik svarbią informaciją, bet ir asmeninius duomenis, kuriems gali kilti grėsmė, susidūrus su virusu. Merilendo universiteto duomenimis, kas 39 sekundes internete įvykdoma nauja kibernetinė ataka.
       2022-08-04 20:48:39

Vairuodamas apgadinote ne automobilį, o kitą objektą? Kaip reikėtų elgtis?

Vasarą daugybei žmonių traukiant atostogauti, užsikemša keliai ir stovėjimo aikštelės kurortuose, o taip didėja ir eismo įvykių tikimybė.
       2022-08-04 20:20:18

„Lidl“ mėsos gaminiuose atsisako mechaniškai atskirtos mėsos

Sveikatai palankesni kasdienio vartojimo maisto produktai – viena iš prioritetinių „Lidl“ veiklos sričių. Daug dėmesio skiriantis savo privačių prekės ženklų produktų receptūrų atnaujinimui ir gaminiuose esančio pridėtinio cukraus bei druskos kiekio mažinimui.
       2022-08-04 19:59:52

Lietuvos miestų automobiliui lemta stovėti: naudojami vos 6 proc. paros laiko

87 minutės darbo dienomis ir 89 savaitgaliais – tiek vidutiniškai Lietuvos gyventojai naudojasi nuosavu automobiliu, o 38 proc. jų – nesinaudoja automobiliu kasdien.
       2022-08-04 13:39:07

Lietuvos žolynų lobiai: Europa žiūri su pavydu, o patys trypčiojame vietoje

Tęsiantis geopolitinei ir ekonominei įtampai ekspertai Lietuvai prognozuoja rūsčią žiemą. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) docento dr. Evaldo Klimo teigimu, iš tiesų turime pamirštą didelį rezervą.
       2022-08-04 12:46:24

Aktyvių pramogų priešas – mėšlungis: kaip išvengti surakinančio skausmo?

Atsiradęs staigus ir surakinantis skausmas blauzdos ar pėdos raumenyje, nors ir trunka neilgai, gali kaip reikiant apkartinti dieną.
       2022-08-04 12:41:10

Studentai neigia mitus apie Bulgariją: patiks ne tik šeimoms ir senjorams

Rilos kalnai, civilizacijos nepaliestos Belogradčiko uolos, auksiniai paplūdimiai ir draugiškos kainos – dalykai, kurie turistus atostogų kryptimi vilioja pasirinkti Bulgariją. Bulgarija – puikus pasirinkimas taupiems keliautojams.
       2022-08-04 10:31:43

Nepatikėsite, kokį nustatymą reikia išjungti taupant telefono bateriją

Vasarą norime atsipalaiduoti ir nesukti galvos dėl dažnai išsikraunančio telefono. Kad nereikėtų atsitraukti nuo linksmybių, ieškant elektros lizdo telefono įkrovimui, ekspertas dalijasi patarimais, kurie padės prailginti telefono baterijos veikimo laiką ir leis įrenginį krauti daug rečiau.
       2022-08-04 10:16:13

Graikiška virtuvė jūsų namuose: 3 marinatai aromatingiems mėsos patiekalams

Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.
       2022-08-04 10:13:14

Prie žuvies – ne tik bulvės: 3 netradiciniai garnyrai, kurie dera su lašiša

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.
       2022-08-04 10:07:23

RRT nustatė automobilių pultelių masinio sutrikimo Jurbarke priežastį

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), reaguodama į gautą pranešimą apie Jurbarke prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje nuolat pasikartojančius masinius trukdžius, operatyviai ištyrė ir nustatė trukdžių skleidimo šaltinį.
       2022-08-04 09:51:18

Kaip atnaujinti savo automobilio salono interjerą?

Nesate pasirengę finansiškai investuoti į naują automobilį iš salono, bet esama transporto priemonė jūsų nebetenkina, nes atsibodo vaizdas, kurį matote? Galbūt tam yra išeitis.
       2022-08-03 15:28:48

Naujos kartos dviračiai – atsparios padangos, belaidis pavarų perjungimas

Dviračiai, galima sakyti, kaip ir džinsai – viena vertus, visada madinga laikui nepavaldi klasika, kita vertus, šiandien nebe tokie, kokie buvo prieš keliasdešimt metų.
       2022-08-03 15:11:10

Televizorius tampa ne tik vaizdo, bet ir garso įrenginiu

Šiandien jau ne paslaptis, kad vienas įrenginys gali kokybiškai atlikti kelių įrenginių funkcijas, taip sutaupant vietą namuose ir pinigų. Artėjant rudens sezonui visi daugiau laiko praleisime namuose, todėl, kaip toje patarlėje, protingi ruošia roges vasarą.
       2022-08-03 15:08:15

Foto galerijoje – miestų gėlynų grožis

Miestuose puoselėjami gėlynai džiugina vietinius gyventojus ir atvykstančius keliautojus. Peržiūrėję nuotraukų galeriją ir jūs pakeliausite po Šiaulių, Marijampolės miestus ir pasigrožėsite jų gėlynais.
       2022-08-03 14:59:02

Trečdaliu didesni dujų perdavimo pajėgumai į Latviją – nuo lapkričio 1 dienos

Lietuvai ir kaimyninėms valstybėms didinant apsirūpinimo dujomis galimybes, nuo lapkričio 1 d. dujų perdavimo pajėgumai iš Lietuvos į Latvijos dujų sistemą bus padidinti trečdaliu, iki 90 gigavatvalandžių (GWh) per parą.
       2022-08-03 14:47:53

Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
       2022-08-03 14:44:51

10 patarimų studijas pradedantiems pirmakursiams

Studijų pradžia gali būti sudėtinga ar net gąsdinanti: nauji namai, veikla, nepažįstamas miestas ir žmonės, daugybė kitų pokyčių. Lietuvos studentų sąjunga dalijasi, ką vertėtų žinoti norint universitete ar kolegijoje jaustis drąsiau.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.