Naujienos

Prancūziška klasika – kišas: išbandykite 3 receptus su lašiša

2022-07-07 13:36:55

Vasarą dažnai dairomasi lengvesnio maisto ir pirmenybė teikiama daržovėms ar žuviai. Juolab kad įvairiai paruošta žuvis, o ypač lašiša, gali būti tikras delikatesas. Žuvis ne tik turi organizmui naudingų medžiagų, bet yra ir ganėtinai lengvai paruošiama.

Be to, galima improvizuoti ir atrasti netikėtus derinius, pavyzdžiui, iškepti pyragą su lašiša, kuris tiks ir kasdieniam stalui, ir ypatingai progai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai šiltąjį sezoną renkasi daugiau šviežių daržovių ir žuvies, kuri padeda subalansuoti racioną.

„Vasarą žuvis dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose kaip mėsos alternatyva. Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, nuolat plečiame žuvies asortimentą bei siūlome įvairios rūšies žuvų pasirinkimą: lašišos, menkės, juodojo paltuso ar vilkžuvių. Pagal pardavimų duomenis matome, kad žuvies kategorijos pardavimai didėja“, – teigia V. Budrienė.

Kilo iš Vokietijos

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad norint daugiau žuvies įtraukti į kasdienį valgiaraštį, galima ne tik ją kepti, bet ir rinktis lengvai pagaminamus patiekalus, kuriuose žuvis derinama su kitais ingredientais. Pavyzdžiui, pagaminti kišą su lašiša. Šis patiekalas gali būti lengvas užkandis. Taip pat kišą galima valgyti ir pusryčiams, pietums ar vakarienei. Kadangi žuvies skonis dera su kitais produktais, kišas su lašiša patiks vaikams. Ir dar vienas itin didelis kišo pranašumas – jį galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą.

„Kišas – tai nesaldus prancūziškas kepinys su traškiu tešlos pagrindu, kurio vidus užpildomas įvairiais priedais. Tai gali būti žuvis, mėsa, grybai, sūris bei prieskoniai. Šio pyrago paruošimas yra labai paprastas. Pirmiausia pagaminamas plonos tešlos pagrindas, o tada sudedamas pasirinktas įdaras. Šis patiekalas toks paprastas ir kartu ypatingo skonio, kad tinka valgyti bet kur ir bet kada“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Nors kišas žinomas kaip klasikinės prancūzų virtuvės patiekalas, iš tikrųjų jis atsirado Vokietijoje, viduramžių Lotaringijos karalystėje, kurią valdė germanai. Manoma, kad žodis kišas kilęs iš vokiško žodžio „kuchen“, reiškiančio žodį pyragas arba pyragėlis. Vis dėlto bėgant laikui taip susiklostė, kad šiandien kišas yra vienas žinomiausių Prancūzijos patiekalų. Jis patiekiamas beveik kiekvienoje prancūzų kavinėje ar restorane.

Derinkite su daržovėmis

Daržovės – dar vienas puikus ingredientas, tinkantis pagardinti kišą. Jos tampa ne tik gardžiu priedu, bet ir suteikia galimybę panaudoti visas šviežio derliaus gėrybes, kurios suteiks organizmui vitaminų.

„Į pasakiško skonio pyragą galimą įdėti bet kokių mėgstamų daržovių. Čia tinka viskas. Išmėginkite špinatus, paprikas, smidrus, cukinijas, porus, svogūnus. Tereikia viską smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į įdarą. Taip pat galite pagardinti šviežiomis prieskoninėmis daržovėmis – bazilikais, krapais, petražolėmis, kalendromis. Jos sustiprins ką tik iškepto pyrago skonį“, – pataria „Iki“ atstovė ir dalijasi keliais įdomiais faktais apie kišą, kurių galbūt nežinojote.

Didžiausias kišas. Didžiausias kišas buvo iškeptas 1997 metų lapkričio 22 dieną. Jam virtuvės šefas panaudojo maždaug 120 litrų pieno, 1928 kiaušinius, 70 kg rūkytos kiaulienos, 60 kg sviesto ir 65 kg miltų.

Vengdavo valgyti kišą. XX a. pr. kišo valgyti dažnai vengdavo „tikri“ vyrai, nes jo sudėtyje buvo daugiausia vegetariškų ingredientų, o mėsos mažai. Tuo metu atrodė, kad tikras rimtas valgis būtinai turi būti mėsiškas.

Galima dėti beveik viską. Į kišą galima dėti beveik viską, kas skanu ir netgi saldu. Jei šaldytuve turite užsilikusių maisto produktų, tokių kaip poras, cukinija, šoninė – nieko neišmeskite. Apkepkite ingredientus keptuvėje ir paruoškite nuostabaus skonio kišo įdarą.

Lašišos kišas su porais

Jums reikės:

200 g lašišos

1 puodelio miltų

6 valg. š. sviesto

1 šaukštelio druskos

¼ vandens

½ didelių porų

1 valg. š. alyvuogių aliejaus

4 kiaušinių

2 puodelių varškės

2 šaukštų šviežių krapų

½ puodelio tarkuoto sūrio

¼ šaukštelio druskos

¼ šaukštelio pipirų

¼ kajeno pipirų

2 šaukštų šviežių krapų

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite miltus, druską ir nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Plakite, kol masė taps vientisa. Į tą patį dubenį supilkite šaltą vandenį ir plakite, kol tešla pradės jungtis. Tešlą perkelkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite didelį ploną apskritimą. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą bent 1 valandai. Atvėsintą tešlą perkelkite į kepimo indą, šakute subadykite tešlos apačią ir vėl įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Visiškai atvėsintą tešlą kepkite kepimo inde apie 10-15 minučių. Porus nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite. Sudėkite juos į keptuvę, apipilkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol porai pradės minkštėti. Iškepus atidėkite juos į šalį. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius ir varškę. Įberkite druskos, pipirų, smulkintų krapų ir tarkuoto sūrio. Sudėkite maždaug 2/3 lengvai apkeptos lašišos, supjaustytos nedideliais gabalėliais (šiek tiek palikite papuošimui) ir suberkite keptus porus. Viską sumaišius, supilkite į iškeptą tešlą. Lašišos gabalėliais papuoškite kišo viršų. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-45 minutes, kol kišo įdaras taps sustingęs ir įgaus auksinę spalvą. Mėgaukitės iš karto!

Lašišos kišas su ožkos sūriu

Jums reikės:

180 g lašišos

400 g sluoksniuotos tešlos

½ valg. š. nesūdyto sviesto

2 skiltelių česnakų

1 vnt. svogūno

½ poro

100 g ožkos sūrio

1 puodelio plaktos grietinėlės

4 vnt. kiaušinių

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Vidutinėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytus česnakus ir porus, kol jie suminkštės. Atidėkite į šalį, kad atvėstų. Vidutinio dydžio dubenyje plaktuvu sumaišykite grietinėlę, kiaušinius, druską, pipirus ir kajeno pipirus. Vėliau į tą patį dubenį sudėkite smulkintą lengvai apkeptą lašišą, sūrį, česnakus ir porus, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Ant lengvai miltais apibarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotą tešlą iki apskritimo formos ir perkelkite tešlą į kepimo indą. Švelniai užspauskite tešlos kraštus pirštais. Visą pyrago formą subadykite šakute. Į pyrago formą tolygiai supilkite skystą mišinį. Įdėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite apie 35-40 minučių, kol pyragas išbrinks ir lengvai paruduos. Prieš pjaustydami iškepusi kišą, leiskite jam 5-10 minučių atvėsti ir mėgaukitės!

Lašišos kišas su špinatais

Jums reikės:

100 g lašišos

1 arbat. š. sviesto

1 vnt. raudonojo svogūno

1 vnt. česnako skiltelės

6 vnt. kiaušinių

150 g pieno

2 šaukštų parmezano sūrio

120 g špinatų lapų

½ arbat. š. druskos

½ arbat. š. pipirų

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir česnakus bei kepkite, kol jie įgaus auksinę spalvą ir pradės karamelizuotis. Viską sudėkite į kepimo indą. Atskirame nedideliame dubenyje šakute lengvai suplakite kiaušinius su pienu, tarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos, pipirų, sudėkite špinatų lapus bei supjaustytą lengvai apkeptą lašišą, viską gerai išmaišykite. Supilkite mišinį ant jau iškeptų svogūnų ir česnakų, tolygiai paskirstykite špinatus ir lašišą. Kepimo indą perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, kol paviršius lengvai paruduos. Leiskite kišui atvėsti apie 10 minučių, tada supjaustykite skiltelėmis ir patiekite. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-08-06 13:06:19

Raškome slyvų derlių: rauginkite kaip agurkus ar kepkite elegantiškus desertus

Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams.
       2022-08-05 19:48:44

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
       2022-08-04 10:16:13

Graikiška virtuvė jūsų namuose: 3 marinatai aromatingiems mėsos patiekalams

Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.
       2022-08-04 10:13:14

Prie žuvies – ne tik bulvės: 3 netradiciniai garnyrai, kurie dera su lašiša

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.
       2022-08-03 14:47:53

Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
       2022-08-02 14:46:14

Atsargos žiemai: šaldome lietuviškų sodų uogas – serbentus ir agrastus

Kai gausiai užderi serbentai ir agrastai, bet nesinori virti uogienių, verta juos užšaldyti – taip ne tik pasirūpinsime vitaminų doze žiemai, bet ir sutaupysime bei išsaugosime derlių. Šaldytas uogas galima naudoti glotnučiams, gardinti jomis varškę, jogurtus, blynelius.
       2022-07-09 12:03:59

Melionų sezono įkarštis: kuo palankūs sveikatai ir kaip išsirinkti saldžiausią?

Melionas – visais metų laikais skanaujamas, sultingas ir saldus vaisius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, melionai ne tik suteikia žmogaus organizmui reikalingų mineralų ir vitaminų, bet ir atgaivina karštą vasaros dieną.
       2022-07-08 10:16:28

Vaikystės supermaistas – kakava: nauda sveikatai neginčijama, tik kaip vartosime

Kakava dažniausiai asocijuojasi su vaikystėje gertu karštu saldžiu gėrimu, kurį skanindavome pienu ar grietinėle. Dažnas suaugęs savo virtuvės spintelėse net neturi kakavos miltelių, o visai be reikalo.
       2022-07-08 10:04:45

Saule ir jūra alsuojantis gastronominis šedevras: kviečia paskanauti paelijos

Portugalija ir Ispanija – daugelio lietuvių pamėgtos atostogų kelionių kryptys, tačiau čia skrendama ne tik pasimėgauti saule ar paplūdimiais, bet ir pripildyti skrandį autentišku maistu.
       2022-07-07 13:49:08

Šokoladas – ne tik desertams: 3 receptai, kur pasitelkti šį slaptąjį ingredientą

Šokoladas aitriųjų paprikų troškinyje su jautiena? Iš pirmo žvilgsnio toks derinys gali atrodyti abejotinas, tačiau šokoladas nusipelno garbingos vietos virtuvėje ne tik gaminant pyragus, sausainius ir desertus.
       2022-07-06 18:50:07

Liepos 6-osios proga išbandykite šaltibarščių: receptas be kefyro

Vasarą dažnam sumažėja apetitas ir norisi lengvesnio maisto. Lietuvius karštomis dienomis gelbsti vėsūs ir gaivūs šaltibarščiai. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pastebi, kad jau kelerius metus šaltibarščiai išgyvena savotišką atgimimą – vis daugiau eksperimentuojama su šio patiekalo ingredientais.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
Daugiau naujų naujienų
       2022-08-08 15:28:12

Naujausi duomenys patvirtina – infliacija netrukus turėtų sumažėti

Remiantis naujausiais paskelbtais Lietuvos statistikos departamento liepos mėn. duomenimis, metinės infliacijos spartėjimas Lietuvoje slopsta. Vis labiau įtraukiant aukštesnės palyginamosios bazės efektą, kai kainos lyginamos su jau padidėjusiomis kainomis prieš metus, metinė infliacija prasidėjus rudeniui turėtų sumažėti.
       2022-08-08 14:46:55

Sprendimui dėl nepriklausomo elektros tiekėjo priimti ESO suteikia daugiau laiko

Nepriklausomas elektros energijos tiekėjas „Perlas Energija“ pranešė, jog naikina fiksuotos elektros energijos kainos planus ir visiems klientams taikys tiesiogiai su birža susietą planą. Svarbu pabrėžti, jog elektros energija ir toliau bus tiekiama.
       2022-08-08 14:42:15

„Ignitis“ gyventojams teikia specialų pasiūlymą

„Ignitis“ specialus pasiūlymas – pirmus 4 mėn. kilovatvalandė kainuos 33 ct (24 ct su valstybės kompensacija), nuo 2023 m. – 39,5 ct/kWh; Sutarties trukmė – 40 mėn., ją sudaryti galima tik ribotą laiką – rugpjūtį;
       2022-08-08 14:37:10

Kaip atostogauti, kad norėtųsi grįžti į darbą?

Atostogos – vienas labiausiai laukiamų mūsų metų įvykių. Į jį sudedame daug lūkesčių ir planų pailsėti, patirti naujų įspūdžių, pamatyti naujų kraštų arba tiesiog pasimėgauti ramybe. Kaip leisime atostogas, priklauso nuo mūsų poreikių, įpročių ir draugijos, su kuria ilsėsimės.
       2022-08-08 14:33:28

Sumanus pirkinių planavimas: 5 naudingi patarimai, kurie padės sutaupyti

Sutaupyti norime kiekvienas. Nesvarbu, ar planuojame savaitės pirkinius šeimai ar ruošiame stalą svečiams. Nors daugeliui gali atrodyti kitaip, visgi, taupiai apsipirkti – misija įmanoma.
       2022-08-08 14:15:24

Nesulaukiate paaukštinimo? Ekspertė pataria, ką daryti

Jei dažnai jaučiate, kad dirbdami dabartinėje savo pozicijoje nebesusiduriate su maloniais iššūkiais, o darbe kamuoja rutina – didelė tikimybė, kad atėjo laikas siekti paaukštinimo.
       2022-08-08 14:09:10

VERT: UAB „Perlas energija“ privalo vykdyti sutartinius įsipareigojimus

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (toliau – VERT), atsižvelgdama į UAB „Perlas energija“ pateiktus vienašališkus siūlymus vartotojams keisti sudarytas sutartis ir pereiti nuo fiksuoto tarifo į tiesiogiai su birža susietą planą, pabrėžtinai akcentuoja, kad šie UAB „Perlas energija“ veiksmai neteisėti ir pažeidžia vartotojų interesus.
       2022-08-06 14:37:04

RRT skelbia preliminarius 5G aukciono rezultatus

Aukciono komisija nustatė aukciono dėl 3400‒3700 MHz radijo dažnių juostos naudojimo didžiausiosios kainos siūlytojus. Jais tapo „Telia Lietuva“, AB už 100 MHz radijo dažnių bloką pasiūliusi 7 mln. Eur. ir UAB „Bitė Lietuva“ bei UAB „Tele2“ už du kitus tokio pat pločio radijo dažnių blokus pasiūliusios po 3 mln. Eur.
       2022-08-06 13:06:19

Raškome slyvų derlių: rauginkite kaip agurkus ar kepkite elegantiškus desertus

Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams.
       2022-08-05 19:48:44

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
       2022-08-05 15:29:45

Išplėsta TVP kuriamų TV programų retransliavimo Lietuvoje aprėptis

Telecentras informuoja, kad pagal susitarimą su Lenkijos visuomeniniu transliuotoju „Telewizija Polska S. A.“ (toliau – TVP) rugpjūčio pradžioje buvo daugiau negu trigubai išplėsta TV programų „TVP Wilno“, „TVP Polonia“, „TVP Info“, „TVP Historia 2“, „TVP World“ ir „Belsat TV“ retransliavimo per nemokamos eterinės televizijos tinklus aprėptis.
       2022-08-05 15:03:05

Nuotoliu dirbančių darbuotojų algos per pusmetį išaugo du kartus

Darbuotojų paklausa vis dar viršija pasiūlą, tad įmonės dažniau ieško talentų už savo šalių ribų. Duomenys rodo, kad per 2022 m. pirmą pusmetį nuotoliu samdomų darbuotojų skaičius Europoje išaugo 155 proc., o Azijoje, Ramiojo vandenyno šalyse ir Lotynų Amerikoje – dar daugiau.
       2022-08-05 14:55:35

Ekspertas pataria: kaip atpažinti, kad jūsų kompiuteris užkrėstas?

Kompiuteriuose kaupiame ne tik svarbią informaciją, bet ir asmeninius duomenis, kuriems gali kilti grėsmė, susidūrus su virusu. Merilendo universiteto duomenimis, kas 39 sekundes internete įvykdoma nauja kibernetinė ataka.
       2022-08-04 20:48:39

Vairuodamas apgadinote ne automobilį, o kitą objektą? Kaip reikėtų elgtis?

Vasarą daugybei žmonių traukiant atostogauti, užsikemša keliai ir stovėjimo aikštelės kurortuose, o taip didėja ir eismo įvykių tikimybė.
       2022-08-04 20:20:18

„Lidl“ mėsos gaminiuose atsisako mechaniškai atskirtos mėsos

Sveikatai palankesni kasdienio vartojimo maisto produktai – viena iš prioritetinių „Lidl“ veiklos sričių. Daug dėmesio skiriantis savo privačių prekės ženklų produktų receptūrų atnaujinimui ir gaminiuose esančio pridėtinio cukraus bei druskos kiekio mažinimui.
       2022-08-04 19:59:52

Lietuvos miestų automobiliui lemta stovėti: naudojami vos 6 proc. paros laiko

87 minutės darbo dienomis ir 89 savaitgaliais – tiek vidutiniškai Lietuvos gyventojai naudojasi nuosavu automobiliu, o 38 proc. jų – nesinaudoja automobiliu kasdien.
       2022-08-04 13:39:07

Lietuvos žolynų lobiai: Europa žiūri su pavydu, o patys trypčiojame vietoje

Tęsiantis geopolitinei ir ekonominei įtampai ekspertai Lietuvai prognozuoja rūsčią žiemą. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) docento dr. Evaldo Klimo teigimu, iš tiesų turime pamirštą didelį rezervą.
       2022-08-04 12:46:24

Aktyvių pramogų priešas – mėšlungis: kaip išvengti surakinančio skausmo?

Atsiradęs staigus ir surakinantis skausmas blauzdos ar pėdos raumenyje, nors ir trunka neilgai, gali kaip reikiant apkartinti dieną.
       2022-08-04 12:41:10

Studentai neigia mitus apie Bulgariją: patiks ne tik šeimoms ir senjorams

Rilos kalnai, civilizacijos nepaliestos Belogradčiko uolos, auksiniai paplūdimiai ir draugiškos kainos – dalykai, kurie turistus atostogų kryptimi vilioja pasirinkti Bulgariją. Bulgarija – puikus pasirinkimas taupiems keliautojams.
       2022-08-04 10:31:43

Nepatikėsite, kokį nustatymą reikia išjungti taupant telefono bateriją

Vasarą norime atsipalaiduoti ir nesukti galvos dėl dažnai išsikraunančio telefono. Kad nereikėtų atsitraukti nuo linksmybių, ieškant elektros lizdo telefono įkrovimui, ekspertas dalijasi patarimais, kurie padės prailginti telefono baterijos veikimo laiką ir leis įrenginį krauti daug rečiau.
       2022-08-04 10:16:13

Graikiška virtuvė jūsų namuose: 3 marinatai aromatingiems mėsos patiekalams

Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.
       2022-08-04 10:13:14

Prie žuvies – ne tik bulvės: 3 netradiciniai garnyrai, kurie dera su lašiša

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.
       2022-08-04 10:07:23

RRT nustatė automobilių pultelių masinio sutrikimo Jurbarke priežastį

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), reaguodama į gautą pranešimą apie Jurbarke prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje nuolat pasikartojančius masinius trukdžius, operatyviai ištyrė ir nustatė trukdžių skleidimo šaltinį.
       2022-08-04 09:51:18

Kaip atnaujinti savo automobilio salono interjerą?

Nesate pasirengę finansiškai investuoti į naują automobilį iš salono, bet esama transporto priemonė jūsų nebetenkina, nes atsibodo vaizdas, kurį matote? Galbūt tam yra išeitis.
       2022-08-03 15:28:48

Naujos kartos dviračiai – atsparios padangos, belaidis pavarų perjungimas

Dviračiai, galima sakyti, kaip ir džinsai – viena vertus, visada madinga laikui nepavaldi klasika, kita vertus, šiandien nebe tokie, kokie buvo prieš keliasdešimt metų.
       2022-08-03 15:11:10

Televizorius tampa ne tik vaizdo, bet ir garso įrenginiu

Šiandien jau ne paslaptis, kad vienas įrenginys gali kokybiškai atlikti kelių įrenginių funkcijas, taip sutaupant vietą namuose ir pinigų. Artėjant rudens sezonui visi daugiau laiko praleisime namuose, todėl, kaip toje patarlėje, protingi ruošia roges vasarą.
       2022-08-03 15:08:15

Foto galerijoje – miestų gėlynų grožis

Miestuose puoselėjami gėlynai džiugina vietinius gyventojus ir atvykstančius keliautojus. Peržiūrėję nuotraukų galeriją ir jūs pakeliausite po Šiaulių, Marijampolės miestus ir pasigrožėsite jų gėlynais.
       2022-08-03 14:59:02

Trečdaliu didesni dujų perdavimo pajėgumai į Latviją – nuo lapkričio 1 dienos

Lietuvai ir kaimyninėms valstybėms didinant apsirūpinimo dujomis galimybes, nuo lapkričio 1 d. dujų perdavimo pajėgumai iš Lietuvos į Latvijos dujų sistemą bus padidinti trečdaliu, iki 90 gigavatvalandžių (GWh) per parą.
       2022-08-03 14:47:53

Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
       2022-08-03 14:44:51

10 patarimų studijas pradedantiems pirmakursiams

Studijų pradžia gali būti sudėtinga ar net gąsdinanti: nauji namai, veikla, nepažįstamas miestas ir žmonės, daugybė kitų pokyčių. Lietuvos studentų sąjunga dalijasi, ką vertėtų žinoti norint universitete ar kolegijoje jaustis drąsiau.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.