Naujienos

3 tropikais kvepiantys receptai su ličiais: dera prie sūrių ir jūros gėrybių

2022-01-04 17:45:03

Ličiai – tropinis vaisius, pasižymintis švelnia tekstūra ir vynuoges bei kriaušes primenančiu skoniu. Ličiai yra universalus vaisius, jais dažnai gardinamos salotos, desertai, kokteiliai, glotnučiai bei padažai.

Visgi, tiems, kurie su šiuo vaisiumi pažįstami mažiau, – pravartu žinoti kelias taisykles: kaip jį nulupti, paruošti bei valgyti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai egzotinius vaisius ragauja drąsiai, o ličiai dažnai pastebimi pirkinių krepšeliuose.

Kilę iš Azijos

„Susidomėjimas egzotiniais vaisiais kasmet auga. Pastebime, kad pirkėjai, grįžę iš įvairių kelionių, paragavę įmantresnių ingredientų ar patiekalų, juos stengiasi pritaikyti ir savo virtuvėje, praturtinti mėgstamus ar išbandyti dar negamintus receptus. Būtent todėl, matydami paklausą, esame paruošę pačių įvairiausių vaisių asortimentą, pradedant mangais, ananasais ir baigiant iš tolimojo Madagaskaro atvykusiais ličiais“, – teigia V. Budrienė.

Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad ličiai yra kilę iš Kinijos. Šie vaisiai Kinijoje auginami daugiau nei 4000 metų. Ličiai yra labai nedideli – dažniausiai jie sveria apie 20 gramų. Azijoje šis vaisius vadinamas „vaisių karaliumi“, nes jame gausu maistinių medžiagų: jo įtraukimas į racioną gali padėti stiprinti imuninę sistemą, reguliuoti kraujospūdį ir gerinti širdies bei kraujagyslių sveikatą. Ličiuose gausu augalinės kilmės baltymų, pektinų, magnio, kalio bei vitamino C. Be to, kadangi ličiai iš išvaizdos šiek tiek primena braškes – Kinijoje ličiai laikomi romantikos ir meilės simboliu.

Pasak vaisių ekspertės, norint išsirinkti skaniausius ličius, reikėtų dėmesį atkreipti į kelis dalykus. Pirmiausiai, nykščiu paspausti odą, jeigu vaisius prinokęs, jis turėtų būti šiek tiek minkštas. Ličius prieš valgant reikėtų nulupti, o lukštą ir kauliuką išmesti.

„Šiuos vaisius patogu lupti tiesiog pirštais. Ličiai turėtų nusilupti paprastai, kaip apelsinai. Galiausiai nuluptus ličius įpjaukite peiliu per pusę ir išimkite kauliuką“, – pasakoja J. Sabaitienė.

Dera ir prie sūrių, ir prie mėsos

Ličiai dažnai valgomi kaip užkandis. Visgi, kulinarijoje jie gali būti panaudoti kur kas plačiau. Pavyzdžiui, jie puikiai dera prie įvairiausių sūrių. O ypač ožkos ar čederio. Ličiai dedami į šviežių vaisių salotas. Jie puikiai dera su bananais, kokosais, mangais, pasifloromis ar ananasais, citrusiniais vaisiais, imbieru. Ličiais galima gardinti ir įvairiausius pusryčių patiekalus: avižinę košę, granolą, pusryčių kokteilius. Azijoje ličiai arba jų sultys dažnai dedamos į įvairiausius padažus, kurie yra derinami prie pikantiškų patiekalų, pavyzdžiui, vištienos ar įvairiausios rūšies žuvies bei jūros gėrybių.

Gana dažnai iš šių vaisių gaminamas ličių sirupas. Jis ruošiamas labai paprastai – ličiai paprasčiausiai verdami su vandenyje su cukrumi. Ličių sirupas yra puikus kokteilių, arbatos ir kitų gėrimų saldiklis. Jis taip pat dažnai naudojamas paskaninti ledus ar šerbetus. Be to, jie puikiai dera ir su vanile ar šokoladu, sako J. Sabaitienė ir dalijasi net trimis išskirtinio skonio receptais, kuriuose išradingai panaudosite ličius.

Krevečių ir ličių salotos

Jums reikės:

500 g didelių virtų krevečių
Saujos šviežių mėtų lapų
Saujos šviežių kalendros lapų
20 nuluptų, perpjautų per pusę ličių
150 g saulėgrąžų daigų
Didelės saujos skrudintų žemės riešutų
Pusės susmulkinto svogūno

Padažui:

Čili pipiro
1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
Kelių žaliųjų citrinų sulčių
2 šaukštelių žuvies padažo

Pagaminimas:

Pirmiausiai pagaminkite padažą: susmulkinkite čili pipirus, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite. Krevetes, mėtas, kalendras, ličius, daigus ir pusę žemės riešutų sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę, apibarstykite likusiais riešutais ir svogūnais.

Lašiša su ličiais ir žalumynais

Jums reikės:

Šlakelio žuvies padažo
3 šaukštelių cukraus
Kelių gabalėlių lašišos filė
3 šaukštų aliejaus
Nedidelio smulkiai supjaustyto agurko
20 nuluptų ir supjaustytų ličių
Saujos kalendros lapelių
Saujos baziliko lapelių
2 čili pipirų
1/3 plonais griežinėliais supjaustyto raudonojo svogūno
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių

Pagaminimas:

Pirmiausiai pasiruoškite marinatą lašišai: sumaišykite žuvies padažą ir 2 šaukštelius cukraus. Lašišą dėkite į marinatą ir apie 10 minučių palaikykite šaldytuve. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus. Dubenyje sumaišykite agurkus, ličius, kalendrą, baziliką, čili ir svogūnus. Ant viršaus padėkite lašišos gabalėlius. Galiausiai nedideliame indelyje sumaišykite žaliųjų citrinų sultis, žuvies padažą ir likusį cukrų. Gautą padažą supilkite ant salotų ir mėgaukitės.

Egzotinių vaisių kokteilis:

Jums reikės:

2 didelių mangų
2 kivių
1 drakono vaisiaus
3 ličių
150 ml augalinio gėrimo
8 ledo kubelių

Pagaminimas:

Visus vaisius nulupkite ir supjaustykite pagal duotus patarimus taip, kad jums liktų tik minkštoji, valgoma vaisių dalis. Į elektrinį smulkintuvą suberkite paruoštus vaisius, ledo kubelius ir supilkite augalinį gėrimą. Trinkite tol, kol masė taps itin glotni ir vientisa. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 11:05:23

Karštai dienai – salotos su arbūzais: išbandykite 3 vegetariškus receptus

Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų.
       2022-06-04 19:08:37

Ir pelėsinis sūris gali supelyti: ar sūrį dar galima vartoti, su kuo jį derinti?

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
       2022-06-03 09:01:55

Burokėlių paradoksas: dažniau valgome šaknis, o naudos daugiau – lapuose

Saldūs ir ryškūs burokėliai šaltuoju sezonu virsta barščiais, o vasarą užkariauja virtuves su patiekalu, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiais. Tačiau burokėlis mūsų meniu gali pasiūlyti ne tik savo šakninę dalį.
       2022-06-01 09:47:43

Receptai su pomidorais: džiovinkite, virkite sriubas, įdarykite pievagrybius

Švieži ir kvapnūs pomidorai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojami vasariški patiekalai. Pomidorai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Juose gausu vitaminų, be to, valgydami pomidorus save saugote ir nuo ultravioletinių saulės spindulių.
       2022-06-01 09:14:28

Kad neatsibostų vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu

Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais.
       2022-05-27 16:37:29

Saldumu išsiskiriantys plokštieji persikai: skanauti šviežius ar kepti?

Šiltuoju metų laikotarpiu parduotuvių lentynose galima rasti daug šviežių ir sezoninių vaisių, tarp jų ir plokščiųjų persikų. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų ir antioksidantų, jie suteikia energijos bei organizmą papildo vandeniu.
       2022-05-27 16:24:05

Mėgstamiausias vasaros desertas: kaip dažnai galime skanauti ledus?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tarp populiariausių desertų vasarą karaliauja ledai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ledų kategorijos vadovės Lilijos Eidukaitienės, lietuviai šiuo desertu ypač mėgsta atsigaivinti saulėtomis dienomis, tačiau savo populiarumo ledai nepraranda net žiemą.
       2022-05-27 16:18:48

Rabarbarų sezonas – puikus metas pasimėgauti kvapniu jų pyragu

Rabarbarai daugeliui primena vaikystę, kuomet nusiskynę jų darže mirkydavome kotus į cukrų, medų ar sirupą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rabarbarai gali aprūpinti organizmą labai naudingais nutrientais.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Daugiau naujų naujienų
       2022-06-30 12:56:13

Visi duomenys turės būti apmokestinami vienodu tarifu

Siekdami užtikrinti atvirą ir nediskriminacinę prieigą prie interneto, ES ryšio operatoriai vartotojams negali taikyti skirtingų duomenų perdavimo kainų pagal jų panaudojimo pobūdį.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-29 15:21:28

Reanimatologas paaiškino, kodėl įvyksta smegenų mirtis

Smegenų mirtis – plonytė linija, kurią peržengus nebėra kelio atgal. Mirus smegenims, miršta ir žmogus, tačiau dar kurį laiką medicininės įrangos dėka jo širdis gali plakti, savo funkcijas gali atlikti ir kiti organai.
       2022-06-29 15:11:28

Nedžiugina darbas? Patarimai, kaip atrasti mėgstamą

Darbas nebedžiugina? O gal planuojate jį keisti? Ne vienas žmogus darbe yra jautęsis ne savo vietoje, tačiau pakeitus darbą jis ir vėl gali nepatikti. Ką daryti, kad mylimo darbo paieškos pagaliau būtų vaisingos?
       2022-06-29 15:07:13

Pirmosios voveraitės: grybautojas patarė kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse.
       2022-06-29 15:00:59

Dalį elektros kainos ir toliau reguliuos valstybė, tai įtakos galutinei kainai

Ne retas gyventojas galvoja, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją, sutartyje sutarta galutinė elektros kaina negali keistis, tačiau net ir nepriklausomo tiekėjo klientams elektros energijos kaina susideda iš dviejų dalių:
       2022-06-29 14:56:02

Prezidentas NATO viršūnių susitikime: penki žingsniai Rusijai sustabdyti

„Rusija išliks ilgalaike karine grėsme NATO, todėl Aljansas privalo imtis būtinų priemonių ženkliai stiprinti savo saugumą, ypač Baltijos regione“, – šiandien Madride prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
       2022-06-28 13:06:05

Koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti?

Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-22 08:58:15

Vaistininkė apie gydomąją arbatų galią ir suderinamumą su vaistais

Visi žinome, kad peršalus reikia gerti ramunėlių ar liepžiedžių arbatą, o kosint – čiobrelių, tačiau neretai žinios apie vaistažoles tuo ir pasibaigia. Kokių vaistažolių arbatas vartoti kuriais atvejais ir kaip jas tinkamai paruošti – pataria vaistininkė.
       2022-06-21 15:56:49

Važiuoti su žieminėmis padangomis vasarą – brangu ir nesaugu

„Žieminės padangos jau beveik atgyveno, per vasarą jas visiškai užbaigsiu ir rudenį pirksiu naujas“. Tai yra gana dažnai sutinkama vairuotojų, ypač taupesnių, idėja.
       2022-06-20 21:46:39

Kas gali nutikti, jeigu trumpam sutrinka elektros skaitiklio veikimas?

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir UAB „Perlas Energija“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl elektros energijos suvartojimo duomenų nesutapimo, elektros energijos pirkimo–pardavimo ir persiuntimo paslaugos teikimo sutarties nutraukimo ir mokesčių už elektros energiją perskaičiavimo.
       2022-06-20 20:54:40

Borrellis dėl Kaliningrado: kaltinimas Lietuvai – melas, gryna propaganda

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad Lietuva laikosi ES sankcijų blokuodama tam tikrų prekių gabenimą geležinkeliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą.
       2022-06-20 20:40:37

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų šis mokslas Lietuvoje turėjo ir nuosmukio laikotarpių, ir pasaulyje pripažintų specialistų, ženkliai prisidėjusių prie mokslo raidos.
       2022-06-19 21:54:43

Prezidentei – Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

Sekmadienis, birželio 19 d. (Kylis). Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, Kylyje, įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas (Global Economy Prize 2022).
       2022-06-18 15:20:01

Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko beveik 80 proc. antrojo etapo gyventojų

Šiandien, baigiantis antrajam nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimo etapui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis 79,2 proc. arba 586 tūkst. šio etapo vartotojų priėmė sprendimą ir pasirašė sutartį su savo nauju ir nepriklausomu energijos tiekėju.
       2022-06-18 15:17:04

Azijietiška virtuvė vasarą: aštrūs patiekalai atsigaivins per karščius?

Azijiečių virtuvėje naudojami metodai ir ingredientai jau seniai pamėgti sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių. Tokiuose patiekaluose nėra sočiųjų riebalų pertekliaus, beveik nevartojama pieno produktų, maistas dažnai virtas arba troškintas garuose, prioritetą skiriant produktų šviežumui ir sezoniškumui.
       2022-06-18 15:14:05

Nepasirinkusiems elektros tiekėjo – dar savaitė galutiniam apsisprendimui

Antrojo liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nesuspėję pasirinkti nepriklausomo elektros tiekėjo, tai galės padaryti dar savaitę. Jiems sudaroma galimybė nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti iki sekmadienio, birželio 26 d. imtinai.
       2022-06-18 15:11:24

Specialistai: Norint mažinti skendimų skaičių reikia liautis drausti

Kas penktas lietuvis nemoka plaukti, o 3 iš 10 gyventojų yra bent kartą skendę, rodo skolinimosi internetu platformos „Vivus Finance“ užsakymu atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas.
       2022-06-17 20:13:14

Laisvalaikis miške ar prie ežero - ne bet kur ir ne bet kaip

Vasarą daugelis žmonių renkasi aktyvias pramogas gamtoje. Vieni skuba prie vandens telkinių, kiti mėgaujasi miško gėrybėmis ir gaiva. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai primena, kad mišką ar kitą gamtos kampelį reikia tausoti, tinkamai jame elgtis bei dalijasi patarimais, kaip poilsiauti atsakingai.
       2022-06-17 08:56:49

Mitai apie autonominį vairavimą

Ar savivaldžiai automobiliai taps realybe? Ir kaip turės pasikeisti žmonių požiūris, kad autonominius automobilius priimtų plačioji visuomenė? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėja &Audi tyrimas „SocAlty“, parengtas bendradarbiaujant su 19 šios srities ekspertų.
       2022-06-17 08:51:16

Didysis bijūnų žydėjimas: nuo senųjų veislių iki modernių spalvų ir formų

Nors ir vėluodamas, bet su maksimalia galia ir grožiu, kurio sukaupė per lietumi dosnias savaites, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, didįjį žydėjimą pradėjo turtingiausias Lietuvos bijūnynas: šiemet iš viso maždaug 30 arų plote žydi per 600 bijūnų kolekcinių vienetų.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-15 08:50:09

Neapsisprendžiantiems: kaip išsirinkti sau tinkamą IT specialybę?

Pastaraisiais metais darbo rinkoje būtų sunku surasti populiaresnę ir perspektyvesnę sritį, nei IT – šie specialistai nuolat viliojami patrauklia alga, o atvirų darbo vietų kasdien daugėja.
       2022-06-15 08:44:11

Vilniuje pristatytas rekordą pasiekęs 3D gatvės piešinys: įvykiai Ukrainoje

Vilniuje birželio 14 dieną pristatytas didžiausias Baltijos šalyse ir dydžio rekordą Lietuvoje pasiekęs trimatis gatvės piešinys. Visai greta sostinės spaudos rūmų kūrinį pavadinimu „Meilė ir baimė“ nutapė pasaulinio garso menininkas Edgaras Muelleris.
       2022-06-15 08:35:38

„PILETILEVI GROUP“ ir „TIKETOS“ sandoris apribojo konkurenciją

Šiandien Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją Estijos bendrovei „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 19:46:34

Vištų augintojams – nuostolių kompensacijos

Nuostolių dėl Rusijos karo Ukrainoje patiriantys broilerių ir vištų dedeklių augintojai jau gavo pirmąsias kompensacijas. 35 broilerių ir vištų dedeklių laikytojams, pateikusiems paraiškas, pervesta 1,84 mln. Eurų.
       2022-06-10 18:51:26

„Eutelsat“ pašalins draudžiamus rusiškus kanalus

„Eutelsat“ yra pasirengusi sustabdyti Rusijos kanalų „RTR Planeta“ ir „Rossija 24“ retransliavimą savo palydovais birželio 25 d.
       2022-06-10 15:33:57

Keičiasi prekybos internetu taisyklės: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Šių metų birželio 1 d. įsigaliojo naujos taisyklės, taikomos santykiams tarp gamintojų, didmenininkų ir mažmenininkų. Naujose taisyklėse ypatingas dėmesys skirtas įmonių veiklai elektroninėje erdvėje.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.