Naujienos

Ekspertas atskleidžia tikro ir gardaus šnicelio paslaptis

2022-01-13 13:41:59

Šnicelis – vienas tų žiemiškų patiekalų, kuriais norisi mėgautis atvėsus orui. Dabar geriausias metas jį pasigaminti ir bent mintimis bei skoniais atsidurti nedideliame kalnų kaimelyje.

Ne veltui šį patiekalą ypatingai pamėgę vokiečiai, austrai, šveicarai, netgi šiaurės Italijos gyventojai. Be to, šnicelį paruošti nesudėtinga, o tinkamai pagamintas jis tiesiog tirpsta burnoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad, remiantis pardavimų duomenimis, mėsos patiekalai šaltąjį sezoną tikrai populiarūs.

„Be mėsos kasdienis stalas neįsivaizduojamas. Populiariausia tarp tinklo pirkėjų išlieka tradicinė kiauliena, tačiau taip pat dažnai perkama ir vištiena, jautiena, veršiena. Siekdami, kad reikiamos mėsos rūšies savo stalui rastų kiekvienas, esame paruošę platų šios kategorijos asortimentą. Be to, glaudžiai bendradarbiaujame su vietos ūkininkais, kurių produkciją itin vertina ir pirkėjai“, – sako V. Budrienė.

Skirtingos šalys, skirtingi receptai

Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, sako, kad šnicelis mėgstamas daugelyje Vakarų bei Vidurio Europos šalių, o ypač Vokietijoje ir Austrijoje. Be to, šis patiekalas populiarus ir Italijoje, šiaurinės dalies sostine tituluojamame Milane. Ne veltui Italijoje toks kepsnys vadinamas „Milano šniceliu“ arba „Milano kepsniu“.

„Šnicelis ruošiamas visai nesudėtingai, o jam paruošti tinka įvairios rūšies mėsa. Pavyzdžiui, austriškas ir itališkas šnicelis dažniausiai yra gaminamas iš veršienos. Vokiečiai dažniausiai jį kepą iš kiaulienos. Visgi, kvapniam šniceliui pasigaminti tinka ir daugiau mėsos rūšių, pavyzdžiui, jeigu mėgstate, šį patiekalą pasigaminti galite ir naudodami vištienos ar kalakutienos krūtinėlę – būtent šią mėsos rūšį šniceliui paruošti renkasi Izraelio gyventojai“, – teigia G. Bačkovas.

Pasak eksperto, skirtingose šalyse skiriasi ne tik pasirenkamos mėsos rūšis, bet ir patiekimo būdai. Pavyzdžiui, Vokietijoje šnicelis dažniausiai patiekiamas su šviežių daržovių salotomis, keptomis ar virtomis bulvėmis, o kartais – netgi tradicinėmis bulvių salotomis. Šioje šalyje kartais šnicelis dar gardinamas grybų arba pomidorų, paprikų ir svogūnų padažu.

Austrijoje prie šnicelio dažniausiai patiekiamos smulkiai supjaustytos gūžinės salotos, apšlakstytos acto pagrindu pagamintu padažu ir įvairiausiais būdais ruoštomis bulvėmis. Italijoje šnicelis dažniausiai valgomas su žalumynų, pavyzdžiui, gražgarsčių salotomis, kartais tokios salotos pagardinamos pomidorais, o išskirtinesniais atvejais ir mocarela. Žinoma, nė vienoje šalyje šnicelio lėkštė neapsieina be gabalėlio citrinos ir kelių šakelių petražolių.

Naudingi eksperto patarimai

Visgi, kaip teigia G. Bačkovas, tam, kad paruoštumėte burnoje tirpstantį šnicelį – kelis jo gaminimo triukus žinoti visada pravartu.

Pasirinkite tinkamą mėsos dalį. Šniceliams, kaip ir kepsniams, dažniausiai pasirenkamos tos mėsos dalys, kurios yra be kaulo. Todėl šniceliai dažniausiai kepami iš vištienos ar kalakutienos krūtinėlės. Kalbant apie kiaulieną ar veršieną, šniceliams, pasak eksperto, geriausia yra rinktis išpjovą.

Nepamirškite išmušti mėsos. Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti norint namuose pasigaminti burnoje tirpstantį šnicelį – specialiu plaktuku išmušti mėsą. Geriausia prieš mušant mėsą ją įdėti tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų. Kaip teigia ekspertas, tobulo šnicelio storis turėtų siekti vos pusę centimetro: šnicelis kepamas kelias minutes, todėl storas mėsos gabalas viduje gali likti žalias.

Apvoliokite ir miltuose, ir džiūvėsėliuose. Pasak G. Bačkovo, išmušę mėsą lengvai ją pabarstykite druska ir pipirais. Galiausiai pasiruoškite tris dubenėlius. Į vieną pilkite miltus su žiupsneliu druskos, į kitą – džiūvėsėlius, o trečią – lengvai išplaktą kiaušinį. Pirmiausiai šnicelį iš visų pusių apvoliokite miltuose, tuomet merkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Kaip teigia ekspertas, džiūvėsėliai prie mėsos turi prilipti lengvai, o prieš kepant galite šiek tiek papurtyti mėsą, kad nubyrėtų džiūvėsėlių perteklius.

Kepimas. Paruošto šnicelio ilgai gulėti ant virtuvės stalo nepalikite, geriausia – tik jį apvoliojus dėti į įkaitintą keptuvę. Kaip sako ekspertas, greitai iškeptas šnicelis bus pats traškiausias. Pasak jo, tam, kad patiekalas gražiai apskrustų – ypatingai daug aliejaus nereikia. Visgi, per sausai kepti šnicelio irgi nepatartina. Aliejus turėtų vos apsemti kepantį šnicelį.

Stebėkite aliejaus temperatūrą. Norint, kad šnicelis nesudegtų, o gražiai apskrustų, dėmesį atkreipti reikėtų ir į aliejaus temperatūrą. G. Bačkovo teigimu, geriausia aliejų įkaitinti maždaug iki 165 laipsnių. Šniceliui iškepti pakanka vos 3-4 minučių. Kepsniui iškepus nepamirškite jo padėti ant popierinių rankšluosčių – taip nuvarvės aliejaus perteklius.

G. Bačkovas dalijasi ir nepaprasto skonio šnicelio receptu, kurį lengvai pasigaminsite ir namuose.

Tradicinis šnicelis su kiauliena

Jums reikės:

4 porcijos dydžio kiaulienos išpjovos arba nugarinės gabalėlių
Druskos ir pipirų
4 šaukštų sviesto
Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Nedidelio indelio miltų
Nedidelio indelio džiūvėsėlių
2 lengvai išplaktų kiaušinių
Citrinos griežinėlių ir šviežių petražolių patiekimui

Pagaminimas:

Kiaulienos kepsnius sudėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir padaužykite specialiu plaktuku. Paruoštus kepsnius lengvai pasūdykite ir papirinkite. Vidutinio dydžio keptuvę įkaitinkite ant aukštos ugnies ir ištirpinkite kelis šaukštus sviesto, įpilkite aliejaus. Kiaulieną išvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Išvoliotus kepsnius dėkite į įkaitintą keptuvę ir iš kiekvienos pusės pakepkite 1-2 minutes, tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Galiausiai paruoštus kepsnius sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite susigerti aliejaus pertekliui. Šnicelį patiekite su citrinų gabalėliais ir šviežiomis petražolėmis. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-08-17 10:36:36

Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?

Prasidėjus gausiam daržovių derliui daugelis ne tik mėgaujasi šviežiomis gėrybėmis, bet ir dalį jų šaldo, džiovina arba marinuoja. Konservuotos daržovės tikrai pravers atšalus orams, be to, padės sutaupyti.
       2022-08-11 15:34:42

Vanduo, kurio galite atsikąsti: karštą dieną atgaivins ir daržovės bei vaisiai

Sušilus orams ir saulei kaitriai glostant mūsų kūnus, kur kas daugiau prakaituojame. O tai reiškia, kad būtent vasarą prarandame žymiai daugiau skysčių nei kitais metų laikais.
       2022-08-09 14:47:29

Stebinanti augalinio „pieno“ įvairovė: tinka ir desertams, ir šaltibarščiams

Žmonėms pradėjus vis labiau domėtis augaline mityba ir jos privalumais, neišvengiamai jų akiratyje atsiranda ir pieno alternatyvos – įvairūs augaliniai gėrimai.
       2022-08-09 12:24:08

Vaisių ir daržovių derlių džiovinkite: sutaupysite, išsaugosite vitaminus

Vasara – sodo, daržo bei miško sezoninių gėrybių metas. Šiuo laikotarpiu naudinga derlių ne tik valgyti kasdien, kad gautume organizmui reikalingą kiekį vitaminų bei mineralų, bet ir ruošti jį žiemai.
       2022-08-06 13:06:19

Raškome slyvų derlių: rauginkite kaip agurkus ar kepkite elegantiškus desertus

Puikiai pažįstamos slyvos yra ne tik skanios, naudingos sveikatai, bet ir nuostabiai atsiskleidžia įvairiuose patiekaluose. Ekspertų teigimu, jų panaudojimo galimybės itin plačios: nuo prancūziškų desertų klafučių iki pagardų blynams, varškės ar mėsos patiekalams.
       2022-08-05 19:48:44

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies, o kartais ir marinuoja.
       2022-08-04 10:16:13

Graikiška virtuvė jūsų namuose: 3 marinatai aromatingiems mėsos patiekalams

Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio.
       2022-08-04 10:13:14

Prie žuvies – ne tik bulvės: 3 netradiciniai garnyrai, kurie dera su lašiša

Įvairiausius žuvies patiekalus praturtinti galima ne tik įmantresniais prieskoniais ar marinatais, bet ir garnyrais. Pavyzdžiui, prie lašišos puikiai dera tiek bulvės ar tradicinės pomidorų bei agurkų salotos, tiek citrininiai ryžiai ar bolivinės balandos kruopos.
       2022-08-03 14:47:53

Įminta didžioji mįslė: kaip pjaustyti svogūnus, kad neašarotų akys

Be svogūnų neįsivaizduojami daugelis patiekalų: jie dedami į sriubas, troškinius, karius, svogūnais gardinamos salotos, užtepėles, mėsainiai, įvairiausi žuvies ar mėsos patiekalai.
       2022-08-02 14:46:14

Atsargos žiemai: šaldome lietuviškų sodų uogas – serbentus ir agrastus

Kai gausiai užderi serbentai ir agrastai, bet nesinori virti uogienių, verta juos užšaldyti – taip ne tik pasirūpinsime vitaminų doze žiemai, bet ir sutaupysime bei išsaugosime derlių. Šaldytas uogas galima naudoti glotnučiams, gardinti jomis varškę, jogurtus, blynelius.
       2022-07-09 12:03:59

Melionų sezono įkarštis: kuo palankūs sveikatai ir kaip išsirinkti saldžiausią?

Melionas – visais metų laikais skanaujamas, sultingas ir saldus vaisius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, melionai ne tik suteikia žmogaus organizmui reikalingų mineralų ir vitaminų, bet ir atgaivina karštą vasaros dieną.
       2022-07-08 10:16:28

Vaikystės supermaistas – kakava: nauda sveikatai neginčijama, tik kaip vartosime

Kakava dažniausiai asocijuojasi su vaikystėje gertu karštu saldžiu gėrimu, kurį skanindavome pienu ar grietinėle. Dažnas suaugęs savo virtuvės spintelėse net neturi kakavos miltelių, o visai be reikalo.
       2022-07-08 10:04:45

Saule ir jūra alsuojantis gastronominis šedevras: kviečia paskanauti paelijos

Portugalija ir Ispanija – daugelio lietuvių pamėgtos atostogų kelionių kryptys, tačiau čia skrendama ne tik pasimėgauti saule ar paplūdimiais, bet ir pripildyti skrandį autentišku maistu.
Daugiau naujų naujienų
       2022-08-17 17:32:05

Kyla klausimas, ar dabartinės rinkos taisyklės gali funkcionuoti

Seimo narys Lukas Savickas dėl situacijos elektros rinkoje kreipėsi į Ingridą Šimonytę ir Europos Komisiją: „Kyla klausimas, ar dabartinės rinkos taisyklės gali funkcionuoti tokiomis sąlygomis“
       2022-08-17 17:28:48

Kaip verslui užimti aukštesnes vietas Google paieškoje?

Aukšta vieta "Google" paieškos rezultatuose labai svarbi kiekvieno verslo sėkmei. Jei potencialūs klientai negali rasti jūsų svetainės, jūsų verslas sunkiai klestės.
       2022-08-17 13:57:08

Kvantinės technologijos: sudėtingi, bet ateities pasaulį pakeisiantys sprendimai

Kvantinis mažų dalelių pasaulis daugeliui iš mūsų yra labai menkai pažįstamas arba nepažįstamas visai. Jis remiasi visai kitokiais fizikos dėsniais, dėl kurių dalelės gali pereiti kiaurai barjerus ar būti dviejų būsenų vienu metu.
       2022-08-17 10:36:36

Daržovių konservavimo taisyklės: kaip gaminti, kur laikyti ir kiek vartoti?

Prasidėjus gausiam daržovių derliui daugelis ne tik mėgaujasi šviežiomis gėrybėmis, bet ir dalį jų šaldo, džiovina arba marinuoja. Konservuotos daržovės tikrai pravers atšalus orams, be to, padės sutaupyti.
       2022-08-17 10:22:49

Žmonės pavargo nuo aukštų elektros kainų: vis daugiau gyventojų skolinasi

Neprognozuojamai augant elektros kainoms, daugėja siekiančių tapti energetiškai nepriklausomais – šių metų liepos mėnesį paraiškas saulės elektrinių įrengimo finansavimui pateikė daugiau nei 17 tūkst. gyventojų, o iki rugpjūčio vidurio – dar 7,5 tūkst., skelbia Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).
       2022-08-17 10:18:14

„Netflix“ vadovas prognozuoja televizijos mirtį: ar tikrai jai liko 5-10 metų?

Pastaraisiais metais smarkiai išpopuliarėjus vaizdo turinio transliavimo paslaugoms, linijinės televizijos likimas atsidūrė didžiausioje kryžkelėje nuo pat jos atsiradimo.
       2022-08-17 10:13:18

Būdų turėti automobilį tampa vis daugiau – kurį pasirinkti?

Prieš kurį laiką galvojant apie transporto parko papildymą įmonėms pirmiausia reikėdavo atidžiai susiskaičiuoti savo sąskaitose sukauptus pinigus – automobilio turėjimas buvo lygus nuosavybės teisei į jį.
       2022-08-17 09:06:18

Perkate būstą nesusituokę: ką būtina žinoti?

Bendrą gyvenimą pradedančių porų sprendimą įsigyti ar nuomotis būstą dažnai nulemia jų šeiminė padėtis. Vienos didžiausių Lietuvoje nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovių „Realco“ duomenimis, susituokusieji būstus įsigyja 4 kartus dažniau nei gyvenantys neregistruotoje santuokoje.
       2022-08-16 17:14:59

Aktyvūs darbai vasarą – kaip nepakenkti nugarai?

Infliacija jau viršijo 21 proc., taigi dalis žmonių svajonių atostogas iškeitė į poilsį namuose, kur kyla visokių išganingų minčių – gal iš nuobodulio perstumdyti baldus? Griebtis remonto?
       2022-08-16 17:07:07

Dar 8 tūkstančiai gyventojų panoro įsigyti elektrines iš saulės parkų

Rugpjūčio 15 d. baigėsi kvietimams teikti paraiškas kompensacijoms už elektrines iš saulės parkų gauti. Aplinkos projektų valdymo agentūra sulaukė beveik 7500 paraiškų už kiek daugiau nei 12,1 mln. eurų.
       2022-08-13 10:51:15

Lietuvos šokėjai triumfuoja prestižiniame turnyre Vokietijoje

Štutgarte, Vokietijoje, šiandieną baigsis 34-ąjį kartą surengtos vienos didžiausių ir prestižiškiausių sportinių šokių varžybų pasaulyje – Atvirasis Vokietijos čempionatas (German Open Championships).
       2022-08-12 20:09:26

Vedybų sutartis – apsauga nuo nelaimingos meilės ir nepavykusio verslo

Lietuvoje kasmet sudaroma vis daugiau vedybų sutarčių, apsaugančių nuo ilgų ir labai brangių skyrybų. Ir, panašu, ne be reikalo – statistika rodo, kad beveik pusė šalyje sudaromų santuokų išyra.
       2022-08-12 20:04:41

Įžengėme į naują demografinį gimstamumo etapą, kuris nenuteikia viltingai

Gimstamumas Lietuvoje 2021 m. krito į žemumas, kurios pranoksta net ir niūriausias prognozes. Tai labai bloga žinia Lietuvai, kurios demografinė būklė ir perspektyvos jau seniai nekėlė optimizmo.
       2022-08-12 18:41:31

Per anksti nesidžiaukite radę gintaro – tai gali būti baltasis fosforas

Po audrų pajūrio gyventojai skuba ieškoti gintaro, tačiau aplinkosaugininkai ragina būti budriems – vietoje gintaro galite rasti baltojo fosforo gabalėlių. Nusprendus rinkti gintarus reikia laikytis visų įmanomų atsargumo priemonių:
       2022-08-12 15:58:39

Pusė lietuvių aumobilių pirmo techninės būklės egzamino neišlaiko

Lietuvoje asmeniniai lengvieji automobiliai, kaip ir motociklai bei mopedai, atlikti techninę apžiūrą (TA) vežami po 3 metų nuo pirmosios registracijos, o po to, kas dvejus metus.
       2022-08-12 15:39:44

Nauji langai jaukiems namams

Reikalingi nauji langai? Kreipkitės į patyrusius langų meistrus, kurie suteiks jūsų namams tinkamiausius pasiūlymus. Su specialistų pagalba lengviau susigaudysite, kokie langai būtų visais atžvilgiais praktiškiausi ir tinkamiausi, leistų sutaupyti išlaidų.
       2022-08-12 13:30:54

Iš Sitkūnų radijo stoties prabilo „Radio Pravda“

Istorinė radijo stotis Sitkūnuose (Kauno r.) rugpjūčio pirmosiomis dienomis vėl atgimė – iš jos vidurinėmis bangomis 1557 kHz dažniu į eterį pradėta siųsti radijo programa rusų kalba „Radio Pravda“.
       2022-08-12 13:19:38

9 įdomūs faktai apie laivų krikštijimą: nuo žiaurių tradicijų iki šampano

Nuo tada, kai žmonės pradėjo plaukioti vandenyse, naujo laivo nuleidimas į vandenį būdavo pažymimas iškilminga ceremonija. Babiloniečiai aukojo jaučius, vikingai savo jūrų dievui – žmonių aukas.
       2022-08-12 10:28:28

Elektromobilį krausim greitai ir (ar) patogiai?

Šiais laikais daugybei vartotojų labai svarbu, kad kiekvieną akumuliatorių turintį įrenginį, įskaitant nešiojamuosius kompiuterius, mobiliuosius telefonus ir elektromobilius, būtų galima greitai įkrauti.
       2022-08-12 10:23:41

Komfortiškos darbo erdvės įrengimas namuose: nuo ko pradėti?

Nors į biurus sugrįžome jau senokai – visgi daugelis vis dar dažnai renkasi hibridinį darbą arba dirba iš namų. O tam, kad darbas namuose eitųsi kuo sklandžiau – privalu įsirengti komfortišką erdvę: pasirinkti patogią kėdę, stalą, dėmesį atkreipti į apšvietimą bei kitas jaukumo darbo zonai suteiksiančias detales.
       2022-08-12 09:45:07

Gyventojai raginami kreiptis paramos įsigyti saulės elektrinių iš saulės parkų

Dar šį savaitgalį gyventojai, norintys prisidėti prie atsinaujinančių energijos išteklių plėtros bei sutaupyti lėšų, kviečiami įsigyti dalį elektrinės iš vystytojo parkų. Kvietimas galioja iki rugpjūčio 14 d.
       2022-08-12 09:27:24

Žolinę švęsite gamtoje: ką daryti, jei įgėlė vabzdys, o vaistinėlė namie?

Ilgasis savaitgalis žada gerus orus, kurie daugumą paskatins Žolinę atšvęsti gamtoje. Išvengti vabzdžių tokiu metu sudėtinga, tačiau ką daryti, jei vienam iš jų įgėlus supratote, kad vaistinėlė liko namuose?
       2022-08-12 09:22:50

Saulės elektrinę verslui jau galima įsigyti be didelių pradinių investicijų

Šių metų pabaiga ir kitų metų pirmas ketvirtis elektros kainomis, tikėtina, stebins dar ne kartą. Todėl nenuostabu, kad ne tik gyventojai, bet ir verslas aktyviai svarsto apie elektros gamybą iš atsinaujinančios energetikos šaltinių, įsirengiant saulės elektrinę.
       2022-08-12 09:19:55

Senjorams stinga naujų įspūdžių? Kviečia jungtis prie nuotolinių kelionių

Jei esi senjoras, tuomet neturi galimybių keliauti po pasaulį? Tokią visuomenėje įsigalėjusią nuostatą jau kurį laiką stengiasi paneigti organizacijos „Senjorų pasaulis“ įkūrėjai, pakvietę vyresnio amžiaus žmones kartu leisti laiką ir keliauti... nuotoliniu būdu.
       2022-08-11 15:34:42

Vanduo, kurio galite atsikąsti: karštą dieną atgaivins ir daržovės bei vaisiai

Sušilus orams ir saulei kaitriai glostant mūsų kūnus, kur kas daugiau prakaituojame. O tai reiškia, kad būtent vasarą prarandame žymiai daugiau skysčių nei kitais metų laikais.
       2022-08-11 14:37:45

Gydytojos pataria, kas galima ir kas nerekomenduojama nėštumo metu

Nėštumas – ypatinga moters būsena, kurios metu jos kūne vyksta daugybė pokyčių. Ką reikia žinoti, norint užtikrinti puikią savijautą ir sklandžią nėštumo eigą, pataria medicinos centro „Northway“ Klaipėdoje gydytoja akušerė ginekologė Sigita Neverauskienė ir šeimos gydytoja Vida Uzelienė.
       2022-08-11 14:19:54

„Gmail“ pašto dėžutė: programėlė naršyklėje nuo šiol atrodys kitaip

Nemaža dalis žmonių visame pasaulyje šią savaitę pastebėjo, jog „Gmail“ jų naršyklės ekrane atrodo šiek tiek kitaip. Taip nutiko todėl, jog šią elektroninio pašto paslaugą valdanti „Google“ išsiuntė automatinį atnaujinimą, kuris pridėjo papildomą navigacijos juostą bei taip palengvino prieigą prie „Chat“, „Spaces“ ir „Meet“ programėlių.
       2022-08-11 09:11:28

Vairuotojams liko vos keli mėnesiai apsirūpinti pirmosios pagalbos vaistinėlėmis

2023 m. sausio 1 d. įsigalios kelis kartus atidėliotas reikalavimas šalies vairuotojams turėti automobiliuose naujos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinius.
       2022-08-10 16:50:49

Savarankiškas remontas gali kainuoti daugiau nei planavote

Įsibėgėjusi infliacija Lietuvoje lemia naujas madas ir statybų, ir draudimo rinkoje. Vis daugiau žmonių, matydami, kaip pabrango statybos ir remonto darbai, nutaria patys griebti statybinius įrankius.
       2022-08-10 16:46:41

Gairės UAB „Perlas energija“ vartotojams dėl sutarčių. Ką daryti?

Vartotojas, gavęs informaciją apie UAB „Perlas energija“ ketinimą pakeisti sutarties sąlygas, turi teisę per 30 dienų raštu ar elektroniniu paštu atsakyti tiekėjui, t. y.:
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.