Naujienos

Kad neatsibostų vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu

2022-06-01 09:14:28

Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais.

Kokie bus jūsų mėgstamiausi šaltibarščiai šią vasarą?

Pasak Ernestos Dapkienės, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės, šaltibarščių ingredientų ir jau paruoštų šaltibarščių pardavimų augimas kasmet gana taikliai atspindi šiltojo laikotarpio pradžią Lietuvoje.

„Šiais metais šaltibarščių sezonas prasidėjo balandžio pradžioje, nors lyginant su praeitais metais – porą savaičių vėliau. Mėgstantiems gaminti, asortimente turime visko, ko reikia ne tik tradiciniam patiekalui, bet ir įvairiausioms jo variacijoms – įvairaus riebumo pieno produktų, augalinio pieno veganams, šviežio derliaus daržovių bei žalumynų. Na, o skubantiems visada galime pasiūlyti „Maximos“ meistrų ką tik paruoštų tradicinių šaltibarščių“, – teigia E. Dapkienė.

Šaltibarščių interpretacijos

Šaltibarščiams galima rinktis tiek žalius, tiek įsigyti jau išvirtus arba konservuotus burokėlius, ilgavaisius ar trumpavaisius šviežio derliaus agurkus bei krapus, kefyrą galima keisti pasukomis ar jogurtu, vietoje vištų kiaušinių išmėginti putpelių kiaušinius, o daržovių puokštę paįvairinti traškiais ridikėliais. Pasak Brigitos Baratinskaitės, prekybos tinklo „Maxima“ Maisto departamento gamybos direktorės, yra daugybė būdų, kaip paįvairinti šį tradicinį patiekalą.

„Šaltibarščius labai lengva modifikuoti ne vien siekiant įvairesnių skonių, bet reguliuojant kalorijų kiekį. Vertinama, kad patys šaltibarščiai paprastai yra gana dietiškas patiekalas – 100-te jo gramų yra apie 50–70 kilokalorijų ir šį parametrą galima lengvai keisti renkantis naudojamų pieno produktų riebumą. Kaloringu patiekalu šaltibarščiai tampa tuomet, kai su jais valgoma daug bulvių, ypač keptų aliejuje. Tad skaičiuojantiems kalorijas paprasčiausiai patariama riboti bulvių garnyro kiekį, bulves virti, o ne kepti. Taip pat galite išbandyti saldžiąsias bulves, jos turi itin daug sveikatai naudingų medžiagų. Jas galima kepti orkaitėje su trupučiu alyvuogių aliejaus arba paskrudinti ant grilio“, – kalba maisto ekspertė ir kviečia išbandyti tris receptus tradiciniam ir naujam šaltibarščių skoniui.

Šaltibarščiai su burbuliukais

Dažnas turbūt yra patyręs nusivylimą, kai kokioje nors kavinėje gauna labai skystus, vandeningus šaltibarščius arba atvirkščiai – tirštą sriubą su milžinišku šaukštu grietinės. Tobulos konsistencijos šaltibarščius pasigaminti padės šis tradicinio skonio receptas, kurio slaptasis ingredientas – pasukos. Pastarosios priskiriamos itin vertingiems mažesnio riebumo pieno produktams, jos vertinamos dėl gausaus lecitino kiekio. O lecitinas padeda lėtinti senėjimo procesus, apsaugoti nervines ląsteles, stiprinti odos bei plaukų struktūrą, reguliuoti cholesterolio kiekį.

Tiesa, jeigu pasirinksite riebų kefyrą, vietoje pasukų galite naudoti mineralinį vandenį. Geriausiai būtų rinktis sūrų, tada papildomai galėsite nenaudoti druskos.

Reikės: 1 l kefyro, 0,5 l pasukų arba 0,5l sūraus mineralinio vandens, 0,5 kg agurkų, stiklainio marinuotų arba raugintų burokėlių, ryšulio svogūnų laiškų ir krapų, druskos pagal skonį. Taip pat, žinoma, virtų kiaušinių ir bulvių.

Kefyrą, pasukas (arba mineralinį vandenį) ir burokėlius su visu jų skysčiu sumaišykite. Agurkus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kartu su smulkiai supjaustytais žalumynais sudėkite į šaltsriubę. Pagardinkite druska ir leiskite pastovėti šiek tiek laiko, kad susimaišytų skoniai. Kiaušinius kietai išvirkite (7 min.), taip pat ir bulves – patariama su lupenomis (apie 15-20 min.), svarbu nepervirti. Kiaušiniais, smulkintais pagal skonį, papuoškite sriubą dubenėlyje.

„Chlodnik“ – kaimynų lenkų šaltibarščių versija

Ar žinojote, kad mūsų kaimynai lenkai turi labai panašų į šaltibarščius savo nacionalinį patiekalą? Taigi kodėl nepabandžius kaimynų versijos?

Reikės: 4–5 švieži burokėliai, geriausia dar su viršūnėmis, 2 nulupti ir sutarkuoti agurkai , 6 sutarkuoti, 3 šaukštai šviežių susmulkintų krapų, 2 pundeliai svogūnų susmulkintų laiškų – gali būti su galvutėmis, 4 stiklinės natūralaus jogurto, 4 stiklinės kefyro arba pasukų, 1 stiklinė grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį, 3 kietai virti, ketvirčiais supjaustyti kiaušiniai.

Nuimkite burokėlių lapus, o stiebelius susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą. Burokėlius nulupkite, sutarkuokite ir suberkite į keptuvę. Įpilkite šalto vandens tiek, kad apsemtų burokėlius, ir pasūdę patroškinkite (apie 15 min.). Į puodą sudėkite smulkintus agurkus, ridikėlius, krapus, svogūnus, jogurtą, kefyrą, grietinę ir troškintus burokėlius, kai šie atvės. Pagardinkite druska ir pipirais, papuoškite kiaušiniu.

Veganiški šaltibarščiai su batatais

Pieno produktus galima pakeisti augaliniu pienu ir sutirštinti jį augaliniu jogurtu, o kad būtų dar įdomiau – garnyrui pasirinkti saldžiąsias bulves.

Reikės: 0,5 kg arba 5 vidutinio dydžio virti burokėliai, 1 l nesaldinto sojų pupelių pieno, 400 g nesaldinto sojų jogurto, 3 šaukštai šviežių susmulkintų krapų, 2 nulupti ir susmulkinti agurkai, 6 susmulkinti ridikėliai, vienos citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 didelė ar kelios mažesnės saldžiosios bulvės. Saldžiosioms bulvėms pagardinti: 2 skiltelės česnako, po žiupsnelį kmynų, rozmarino, saldžiosios paprikos miltelių ir druskos, 2 valg. šaukštai aliejaus.

Virtus burokėlius sutarkuokite ir šiek tiek pakepinkite keptuvėje, įpylę aliejaus. Į puodą pilkite pieną, įspauskite citrinos sulčių, gerai išmaišykite. Palaukite maždaug 5 min., kol pienas ims tirštėti. Dėkite jogurtą ir paruoštus burokėlius. Pagardinkite jūros druska ir trupučiu juodųjų pipirų.

Saldžiąsias bulves galima ruošti įvairiai, tačiau siūlome išbandyti orkaitėje keptas lazdeles: saldžiąsias bulves nulupkite, supjaustykite stambesniais šiaudeliais, apibarstykite prieskoniais ir smulkintais česnakais, apšlakstykite aliejumi, išmaišykite ir dėkite į skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–25 minutes.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 11:05:23

Karštai dienai – salotos su arbūzais: išbandykite 3 vegetariškus receptus

Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų.
       2022-06-04 19:08:37

Ir pelėsinis sūris gali supelyti: ar sūrį dar galima vartoti, su kuo jį derinti?

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
       2022-06-03 09:01:55

Burokėlių paradoksas: dažniau valgome šaknis, o naudos daugiau – lapuose

Saldūs ir ryškūs burokėliai šaltuoju sezonu virsta barščiais, o vasarą užkariauja virtuves su patiekalu, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiais. Tačiau burokėlis mūsų meniu gali pasiūlyti ne tik savo šakninę dalį.
       2022-06-01 09:47:43

Receptai su pomidorais: džiovinkite, virkite sriubas, įdarykite pievagrybius

Švieži ir kvapnūs pomidorai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojami vasariški patiekalai. Pomidorai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Juose gausu vitaminų, be to, valgydami pomidorus save saugote ir nuo ultravioletinių saulės spindulių.
       2022-05-27 16:37:29

Saldumu išsiskiriantys plokštieji persikai: skanauti šviežius ar kepti?

Šiltuoju metų laikotarpiu parduotuvių lentynose galima rasti daug šviežių ir sezoninių vaisių, tarp jų ir plokščiųjų persikų. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų ir antioksidantų, jie suteikia energijos bei organizmą papildo vandeniu.
       2022-05-27 16:24:05

Mėgstamiausias vasaros desertas: kaip dažnai galime skanauti ledus?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tarp populiariausių desertų vasarą karaliauja ledai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ledų kategorijos vadovės Lilijos Eidukaitienės, lietuviai šiuo desertu ypač mėgsta atsigaivinti saulėtomis dienomis, tačiau savo populiarumo ledai nepraranda net žiemą.
       2022-05-27 16:18:48

Rabarbarų sezonas – puikus metas pasimėgauti kvapniu jų pyragu

Rabarbarai daugeliui primena vaikystę, kuomet nusiskynę jų darže mirkydavome kotus į cukrų, medų ar sirupą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rabarbarai gali aprūpinti organizmą labai naudingais nutrientais.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Daugiau naujų naujienų
       2022-06-30 12:56:13

Visi duomenys turės būti apmokestinami vienodu tarifu

Siekdami užtikrinti atvirą ir nediskriminacinę prieigą prie interneto, ES ryšio operatoriai vartotojams negali taikyti skirtingų duomenų perdavimo kainų pagal jų panaudojimo pobūdį.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-29 15:21:28

Reanimatologas paaiškino, kodėl įvyksta smegenų mirtis

Smegenų mirtis – plonytė linija, kurią peržengus nebėra kelio atgal. Mirus smegenims, miršta ir žmogus, tačiau dar kurį laiką medicininės įrangos dėka jo širdis gali plakti, savo funkcijas gali atlikti ir kiti organai.
       2022-06-29 15:11:28

Nedžiugina darbas? Patarimai, kaip atrasti mėgstamą

Darbas nebedžiugina? O gal planuojate jį keisti? Ne vienas žmogus darbe yra jautęsis ne savo vietoje, tačiau pakeitus darbą jis ir vėl gali nepatikti. Ką daryti, kad mylimo darbo paieškos pagaliau būtų vaisingos?
       2022-06-29 15:07:13

Pirmosios voveraitės: grybautojas patarė kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse.
       2022-06-29 15:00:59

Dalį elektros kainos ir toliau reguliuos valstybė, tai įtakos galutinei kainai

Ne retas gyventojas galvoja, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją, sutartyje sutarta galutinė elektros kaina negali keistis, tačiau net ir nepriklausomo tiekėjo klientams elektros energijos kaina susideda iš dviejų dalių:
       2022-06-29 14:56:02

Prezidentas NATO viršūnių susitikime: penki žingsniai Rusijai sustabdyti

„Rusija išliks ilgalaike karine grėsme NATO, todėl Aljansas privalo imtis būtinų priemonių ženkliai stiprinti savo saugumą, ypač Baltijos regione“, – šiandien Madride prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
       2022-06-28 13:06:05

Koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti?

Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-22 08:58:15

Vaistininkė apie gydomąją arbatų galią ir suderinamumą su vaistais

Visi žinome, kad peršalus reikia gerti ramunėlių ar liepžiedžių arbatą, o kosint – čiobrelių, tačiau neretai žinios apie vaistažoles tuo ir pasibaigia. Kokių vaistažolių arbatas vartoti kuriais atvejais ir kaip jas tinkamai paruošti – pataria vaistininkė.
       2022-06-21 15:56:49

Važiuoti su žieminėmis padangomis vasarą – brangu ir nesaugu

„Žieminės padangos jau beveik atgyveno, per vasarą jas visiškai užbaigsiu ir rudenį pirksiu naujas“. Tai yra gana dažnai sutinkama vairuotojų, ypač taupesnių, idėja.
       2022-06-20 21:46:39

Kas gali nutikti, jeigu trumpam sutrinka elektros skaitiklio veikimas?

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir UAB „Perlas Energija“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl elektros energijos suvartojimo duomenų nesutapimo, elektros energijos pirkimo–pardavimo ir persiuntimo paslaugos teikimo sutarties nutraukimo ir mokesčių už elektros energiją perskaičiavimo.
       2022-06-20 20:54:40

Borrellis dėl Kaliningrado: kaltinimas Lietuvai – melas, gryna propaganda

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad Lietuva laikosi ES sankcijų blokuodama tam tikrų prekių gabenimą geležinkeliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą.
       2022-06-20 20:40:37

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų šis mokslas Lietuvoje turėjo ir nuosmukio laikotarpių, ir pasaulyje pripažintų specialistų, ženkliai prisidėjusių prie mokslo raidos.
       2022-06-19 21:54:43

Prezidentei – Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

Sekmadienis, birželio 19 d. (Kylis). Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, Kylyje, įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas (Global Economy Prize 2022).
       2022-06-18 15:20:01

Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko beveik 80 proc. antrojo etapo gyventojų

Šiandien, baigiantis antrajam nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimo etapui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis 79,2 proc. arba 586 tūkst. šio etapo vartotojų priėmė sprendimą ir pasirašė sutartį su savo nauju ir nepriklausomu energijos tiekėju.
       2022-06-18 15:17:04

Azijietiška virtuvė vasarą: aštrūs patiekalai atsigaivins per karščius?

Azijiečių virtuvėje naudojami metodai ir ingredientai jau seniai pamėgti sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių. Tokiuose patiekaluose nėra sočiųjų riebalų pertekliaus, beveik nevartojama pieno produktų, maistas dažnai virtas arba troškintas garuose, prioritetą skiriant produktų šviežumui ir sezoniškumui.
       2022-06-18 15:14:05

Nepasirinkusiems elektros tiekėjo – dar savaitė galutiniam apsisprendimui

Antrojo liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nesuspėję pasirinkti nepriklausomo elektros tiekėjo, tai galės padaryti dar savaitę. Jiems sudaroma galimybė nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti iki sekmadienio, birželio 26 d. imtinai.
       2022-06-18 15:11:24

Specialistai: Norint mažinti skendimų skaičių reikia liautis drausti

Kas penktas lietuvis nemoka plaukti, o 3 iš 10 gyventojų yra bent kartą skendę, rodo skolinimosi internetu platformos „Vivus Finance“ užsakymu atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas.
       2022-06-17 20:13:14

Laisvalaikis miške ar prie ežero - ne bet kur ir ne bet kaip

Vasarą daugelis žmonių renkasi aktyvias pramogas gamtoje. Vieni skuba prie vandens telkinių, kiti mėgaujasi miško gėrybėmis ir gaiva. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai primena, kad mišką ar kitą gamtos kampelį reikia tausoti, tinkamai jame elgtis bei dalijasi patarimais, kaip poilsiauti atsakingai.
       2022-06-17 08:56:49

Mitai apie autonominį vairavimą

Ar savivaldžiai automobiliai taps realybe? Ir kaip turės pasikeisti žmonių požiūris, kad autonominius automobilius priimtų plačioji visuomenė? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėja &Audi tyrimas „SocAlty“, parengtas bendradarbiaujant su 19 šios srities ekspertų.
       2022-06-17 08:51:16

Didysis bijūnų žydėjimas: nuo senųjų veislių iki modernių spalvų ir formų

Nors ir vėluodamas, bet su maksimalia galia ir grožiu, kurio sukaupė per lietumi dosnias savaites, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, didįjį žydėjimą pradėjo turtingiausias Lietuvos bijūnynas: šiemet iš viso maždaug 30 arų plote žydi per 600 bijūnų kolekcinių vienetų.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-15 08:50:09

Neapsisprendžiantiems: kaip išsirinkti sau tinkamą IT specialybę?

Pastaraisiais metais darbo rinkoje būtų sunku surasti populiaresnę ir perspektyvesnę sritį, nei IT – šie specialistai nuolat viliojami patrauklia alga, o atvirų darbo vietų kasdien daugėja.
       2022-06-15 08:44:11

Vilniuje pristatytas rekordą pasiekęs 3D gatvės piešinys: įvykiai Ukrainoje

Vilniuje birželio 14 dieną pristatytas didžiausias Baltijos šalyse ir dydžio rekordą Lietuvoje pasiekęs trimatis gatvės piešinys. Visai greta sostinės spaudos rūmų kūrinį pavadinimu „Meilė ir baimė“ nutapė pasaulinio garso menininkas Edgaras Muelleris.
       2022-06-15 08:35:38

„PILETILEVI GROUP“ ir „TIKETOS“ sandoris apribojo konkurenciją

Šiandien Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją Estijos bendrovei „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 19:46:34

Vištų augintojams – nuostolių kompensacijos

Nuostolių dėl Rusijos karo Ukrainoje patiriantys broilerių ir vištų dedeklių augintojai jau gavo pirmąsias kompensacijas. 35 broilerių ir vištų dedeklių laikytojams, pateikusiems paraiškas, pervesta 1,84 mln. Eurų.
       2022-06-10 18:51:26

„Eutelsat“ pašalins draudžiamus rusiškus kanalus

„Eutelsat“ yra pasirengusi sustabdyti Rusijos kanalų „RTR Planeta“ ir „Rossija 24“ retransliavimą savo palydovais birželio 25 d.
       2022-06-10 15:33:57

Keičiasi prekybos internetu taisyklės: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Šių metų birželio 1 d. įsigaliojo naujos taisyklės, taikomos santykiams tarp gamintojų, didmenininkų ir mažmenininkų. Naujose taisyklėse ypatingas dėmesys skirtas įmonių veiklai elektroninėje erdvėje.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.