Naujienos

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

2022-06-22 12:28:22

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.

Nors sakoma, kad bet koks maistas gamtoje skanesnis, elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ kartu su projekto „Wild Chef“ kūrėjais dalinasi idėjomis, ką itin gardaus pasigaminti ant laužo ir ką derėtų žinoti sklandžiam stovyklavimui.

Kodėl gamtoje – skaniau?

Projekto „Wild Chef“ kūrėjų, gamtoje gaminančių viską – nuo sriubų ir kepsnių iki šakočių, paklausus, ar tiktai maistas gamtoje skanesnis, Jonas Cimerman ir Tomas Larionovas nedvejodami atsako: taip.

„Tai lemia kelios priežastys. Pirma, važiuodami į gamtą, nusiteikiame atsipalaiduoti. Taip pat gaminame kitaip nei namuose, mus veikia ir dūmų, kylančių nuo laužo, ir miško kvapai, žadinantys apetitą. O ir pati paprasčiausia priežastis: kol gamtoje įsikuriame, pasigaminame ir sėdame valgyti, praeina nemažai laiko, tad būname tiesiog išalkę ir jaučiamės užsidirbę maisto“, – teigia Jonas Cimerman.

Gaminti gamtoje gali kiekvienas, tačiau norint pasiekti gomurį tikrai džiuginančių rezultatų, reikia dėmesingumo, atidumo ir gebėjimo valdyti ugnį.

„Namuose viskas paprasta – paspaudžiame orkaitės mygtuką ir tiek. O štai ugnį reikia mokėti valdyti – kol vienas dirba su maistu, kitas turi kontroliuoti laužą. Kitaip, jei įsiplieks per didelė ugnis, kepama mėsa greitai apskrus, o viduje neiškeps. Žinoma, jei ant ugnies kepamos dešrelės, bėdos gal ir nebus, tačiau rimtesniems patiekalams reikia kiek daugiau praktikos – įgūdžiai ateina su laiku“, – sako Tomas Larionovas.

Tikrieji skoniai ir tinkamai parinkti prieskoniai

Renkantis, ką kepti gamtoje, lengva pasirinkti iš įvairių prieinamų variantų – marinuotų, brandintų mėsos gaminių, jau paruoštos žuvies ir šviežių daržovių garnyrui. „Wild Chef“ siūlo rinktis geros kokybės gaminius ir su prieskoniais nepersistengti – leisti atsiskleisti tikriesiems skoniams, o derinius su prieskoniais – apgalvoti.

„Nepakeičiami prieskoniai, žinoma, yra druska ir pipirai. Jei kepate vištieną, negardinkite jos rozmarinu – jis labiau tinka jautienai. Vištiena kur kas geriau dera su čiobreliu, raudonąja paprika. Kuo mažiau prieskonių, tuo labiau atsiskleidžia mėsos skonis. Su žuvimi dar paprasčiau – užteks druskos, pipirų ir apšlakstyti citrinos sultimis, o jei žuvis ką tik pagauta – apsiribokite tik pipirais ir pajuskite tikrą žuvies skonį“, – pataria J. Cimerman.

Genialumas – paprastume

Prie ant laužo keptos mėsos ar žuvies „Wild Chef“ kviečia derinti sezonines daržoves – jas valgyti šviežias arba pakepintas. Anot J. Cimerman, daržovėms pagardinti reikės šlakelio alyvuogių aliejaus ir prieskoninių žolelių, o svarbiausia taisyklė – neperkepti daržovių

„Pastebime, kad stovyklautojai kepa daržoves ant laužo, kol jos tampa ištęžusios. Nepersistenkite – kur kas skaniau yra traškios paprikos, cukinijos ir kitos daržovės.“

„Wild Chef“ kūrėjai pabrėžia, kad gaminant gamtoje pasitvirtina taisyklė – genialumas paprastume.

„Ko gero, įspūdingiausias ir visus pavergiantis mūsų patiekalas – paprasčiausios keptos bulvės. Beveik negirdėti, kad gamtoje kas nors keptų bulves – o juk tai taip skanu!“ – nusistebi T. Larionovas.

Bulves, anot „Wild Chef“, tereikia supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir kepti ant keptuvės su gerai įkaitintu aliejumi. Gardaus skonio suteiks tokie prieskoniai kaip ciberžolė, kuminas, saldžioji paprika, pabarstyti švieži svogūnų laiškai, o šalia – šviežias arba šviežiai raugtas agurkas.

Ant laužo – pusryčiai, pietūs ir net desertas

Joninėms gyventojai ruošiasi ir planuodami savo pirkinius. Kaip rodo „Barboros“ duomenys, prieš šią vasaros šventę į pirkinių krepšelius keliauja daugiau šviežių daržovių, vaisių ir uogų, lašišos bei šašlykams populiarios mėsos – kiaulienos sprandinės.

„Lygindami pernai metų pirkėjų Joninių krepšelį su įprastu krepšeliu birželį, pastebėjome įdomų dalyką – Joninės bene vienintelė proga metuose, kai pirkėjų krepšeliuose populiariausius bananus aplenkia lietuviški trumpavaisiai agurkai. Tad panašu, kad lietuviai pagal „Wild Chef“ patarimus prie lauke gaminto maisto dažniausiai renkasi sezonines daržoves. Štai kad ir lauže taip skaniai iškepančių bulvių prieš pat Jonines nuperkama dukart daugiau“, - dalinasi Jurgita Gižaitė-Tulabienė, „Barboros“ komunikacijos vadovė.

O tam, kad Joninių šventės meniu susiplanuoti būtų paprasčiau, „Wild Chef“ kūrėjai siūlo išbandyti paprastus, bet gamtoje kur kas skanesnius pusryčius, pietus ar vakarienę ir desertą, gamintus ant laužo.

Pusryčiai. Laužo keptuvėje išsikepkite kiaušinienę, pagardinę ją šonine ir žalumynais. Tai paprastas, bet skanus patiekalas, o jei norisi ko nors įmantresnio ir sotesnio, išbandykite keptą sumuštinį. Tarp dviejų duonos riekelių galite sudėlioti norimus ingredientus, o patį sumuštinį dosniai apvynioti šonine ir kelias minutes pakepti, kol sūris išsilydys, o šoninė apskrus.

Pietūs / vakarienė. Išbandykite keptą anties krūtinėlę. Į šaltą keptuvę dėkite krūtinėlę odele žemyn – prieš tai keliose vietose įpjovę odelę (tik neįpjaukite raumens). Kepkite, luktelėję ne per didelės, maždaug vidutinės kaitros, apie 13 minučių. Apverskite, pabarstykite druska, pipirais, česnaku ir čiobreliu bei pašlakstykite išsiskyrusiais anties riebalais. Dar keletas minučių ant ugnies ir krūtinėlę galėsite patiekti su šviežiomis daržovėmis.

Desertas. Ant iešmelio užmovę saldžių zefyrų, trumpai pakaitinkite juos ant laužo kaitros ir dėkite tarp paprastų sausainių. Jei norisi gaivumo, į tokį saldų sumuštinį įdėkite norimų šviežių uogų. Šis sumuštinis patiks ir vaikams, ir suaugusiems.

Patarimai, kuriuos verta prisiminti

Šiltos dienos ir noras pasigaminti gardžių patiekalų gamtoje gena į terasas, kiemus ar stovyklavietes prie vandens telkinių. Anot „Wild Chef“, labai svarbu ieškoti specialiai laužo kūrenimui skirtų vietų ir nekenkti gamtai. O jei stovyklaujama dažnai, verta pagalvoti ir apie specialią įrangą, kilnojamas laužavietes, kurios suteikia laisvę saugiai gaminti maistą ten, kur norisi.

„Wild Chef“ kūrėjai pataria rinktis kokybišką įrangą maisto gaminimui, kuri pravers ir gamtoje, ir namuose, bei kviečia vengti daromų klaidų atvykus į stovyklavietę.

„Žmonės į gamtą atsiveža per daug maisto produktų – dažnai jie lieka nesuvalgyti ir išmetami arba dar blogiau – jei tai gendantis maistas, nesunku juo apsinuodyti. Be to, greitai prisivalgius įvairių užkandžių, mažėja pasimėgavimas pagrindiniais, ant ugnies pagamintais patiekalais.“

Vengti maisto švaistymo pataria ir e. parduotuvė „Barbora“, rekomenduojanti į pirkinių krepšelį dėti tiek ir tokių produktų, kuriuos planuojama suvalgyti artimiausiomis dienomis.

„Vykdami švęsti Joninių ar tiesiog pasimėgauti maistu gamtoje, apgalvokite, ką norėsite gaminti, kokių užkandžių reikės, susidėkite į krepšelį tuos produktus, o atsiimti juos galėsite kad ir pakeliui į šventės vietą „Drive-in“ stotelėje – sutaupysite ir laiko, ir maisto“, - sako Jurgita Gižaitė-Tulabienė, „Barboros“ komunikacijos vadovė.

Ši naujiena peržiūrėta 5757 kartus. Komentuojame:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 11:05:23

Karštai dienai – salotos su arbūzais: išbandykite 3 vegetariškus receptus

Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų.
       2022-06-04 19:08:37

Ir pelėsinis sūris gali supelyti: ar sūrį dar galima vartoti, su kuo jį derinti?

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
       2022-06-03 09:01:55

Burokėlių paradoksas: dažniau valgome šaknis, o naudos daugiau – lapuose

Saldūs ir ryškūs burokėliai šaltuoju sezonu virsta barščiais, o vasarą užkariauja virtuves su patiekalu, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiais. Tačiau burokėlis mūsų meniu gali pasiūlyti ne tik savo šakninę dalį.
       2022-06-01 09:47:43

Receptai su pomidorais: džiovinkite, virkite sriubas, įdarykite pievagrybius

Švieži ir kvapnūs pomidorai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojami vasariški patiekalai. Pomidorai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Juose gausu vitaminų, be to, valgydami pomidorus save saugote ir nuo ultravioletinių saulės spindulių.
       2022-06-01 09:14:28

Kad neatsibostų vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu

Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais.
       2022-05-27 16:37:29

Saldumu išsiskiriantys plokštieji persikai: skanauti šviežius ar kepti?

Šiltuoju metų laikotarpiu parduotuvių lentynose galima rasti daug šviežių ir sezoninių vaisių, tarp jų ir plokščiųjų persikų. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų ir antioksidantų, jie suteikia energijos bei organizmą papildo vandeniu.
       2022-05-27 16:24:05

Mėgstamiausias vasaros desertas: kaip dažnai galime skanauti ledus?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tarp populiariausių desertų vasarą karaliauja ledai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ledų kategorijos vadovės Lilijos Eidukaitienės, lietuviai šiuo desertu ypač mėgsta atsigaivinti saulėtomis dienomis, tačiau savo populiarumo ledai nepraranda net žiemą.
       2022-05-27 16:18:48

Rabarbarų sezonas – puikus metas pasimėgauti kvapniu jų pyragu

Rabarbarai daugeliui primena vaikystę, kuomet nusiskynę jų darže mirkydavome kotus į cukrų, medų ar sirupą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rabarbarai gali aprūpinti organizmą labai naudingais nutrientais.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Daugiau naujų naujienų
       2022-06-30 12:56:13

Visi duomenys turės būti apmokestinami vienodu tarifu

Siekdami užtikrinti atvirą ir nediskriminacinę prieigą prie interneto, ES ryšio operatoriai vartotojams negali taikyti skirtingų duomenų perdavimo kainų pagal jų panaudojimo pobūdį.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-29 15:21:28

Reanimatologas paaiškino, kodėl įvyksta smegenų mirtis

Smegenų mirtis – plonytė linija, kurią peržengus nebėra kelio atgal. Mirus smegenims, miršta ir žmogus, tačiau dar kurį laiką medicininės įrangos dėka jo širdis gali plakti, savo funkcijas gali atlikti ir kiti organai.
       2022-06-29 15:11:28

Nedžiugina darbas? Patarimai, kaip atrasti mėgstamą

Darbas nebedžiugina? O gal planuojate jį keisti? Ne vienas žmogus darbe yra jautęsis ne savo vietoje, tačiau pakeitus darbą jis ir vėl gali nepatikti. Ką daryti, kad mylimo darbo paieškos pagaliau būtų vaisingos?
       2022-06-29 15:07:13

Pirmosios voveraitės: grybautojas patarė kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse.
       2022-06-29 15:00:59

Dalį elektros kainos ir toliau reguliuos valstybė, tai įtakos galutinei kainai

Ne retas gyventojas galvoja, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją, sutartyje sutarta galutinė elektros kaina negali keistis, tačiau net ir nepriklausomo tiekėjo klientams elektros energijos kaina susideda iš dviejų dalių:
       2022-06-29 14:56:02

Prezidentas NATO viršūnių susitikime: penki žingsniai Rusijai sustabdyti

„Rusija išliks ilgalaike karine grėsme NATO, todėl Aljansas privalo imtis būtinų priemonių ženkliai stiprinti savo saugumą, ypač Baltijos regione“, – šiandien Madride prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
       2022-06-28 13:06:05

Koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti?

Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti.
       2022-06-22 08:58:15

Vaistininkė apie gydomąją arbatų galią ir suderinamumą su vaistais

Visi žinome, kad peršalus reikia gerti ramunėlių ar liepžiedžių arbatą, o kosint – čiobrelių, tačiau neretai žinios apie vaistažoles tuo ir pasibaigia. Kokių vaistažolių arbatas vartoti kuriais atvejais ir kaip jas tinkamai paruošti – pataria vaistininkė.
       2022-06-21 15:56:49

Važiuoti su žieminėmis padangomis vasarą – brangu ir nesaugu

„Žieminės padangos jau beveik atgyveno, per vasarą jas visiškai užbaigsiu ir rudenį pirksiu naujas“. Tai yra gana dažnai sutinkama vairuotojų, ypač taupesnių, idėja.
       2022-06-20 21:46:39

Kas gali nutikti, jeigu trumpam sutrinka elektros skaitiklio veikimas?

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir UAB „Perlas Energija“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl elektros energijos suvartojimo duomenų nesutapimo, elektros energijos pirkimo–pardavimo ir persiuntimo paslaugos teikimo sutarties nutraukimo ir mokesčių už elektros energiją perskaičiavimo.
       2022-06-20 20:54:40

Borrellis dėl Kaliningrado: kaltinimas Lietuvai – melas, gryna propaganda

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad Lietuva laikosi ES sankcijų blokuodama tam tikrų prekių gabenimą geležinkeliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą.
       2022-06-20 20:40:37

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų šis mokslas Lietuvoje turėjo ir nuosmukio laikotarpių, ir pasaulyje pripažintų specialistų, ženkliai prisidėjusių prie mokslo raidos.
       2022-06-19 21:54:43

Prezidentei – Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

Sekmadienis, birželio 19 d. (Kylis). Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, Kylyje, įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas (Global Economy Prize 2022).
       2022-06-18 15:20:01

Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko beveik 80 proc. antrojo etapo gyventojų

Šiandien, baigiantis antrajam nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimo etapui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis 79,2 proc. arba 586 tūkst. šio etapo vartotojų priėmė sprendimą ir pasirašė sutartį su savo nauju ir nepriklausomu energijos tiekėju.
       2022-06-18 15:17:04

Azijietiška virtuvė vasarą: aštrūs patiekalai atsigaivins per karščius?

Azijiečių virtuvėje naudojami metodai ir ingredientai jau seniai pamėgti sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių. Tokiuose patiekaluose nėra sočiųjų riebalų pertekliaus, beveik nevartojama pieno produktų, maistas dažnai virtas arba troškintas garuose, prioritetą skiriant produktų šviežumui ir sezoniškumui.
       2022-06-18 15:14:05

Nepasirinkusiems elektros tiekėjo – dar savaitė galutiniam apsisprendimui

Antrojo liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nesuspėję pasirinkti nepriklausomo elektros tiekėjo, tai galės padaryti dar savaitę. Jiems sudaroma galimybė nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti iki sekmadienio, birželio 26 d. imtinai.
       2022-06-18 15:11:24

Specialistai: Norint mažinti skendimų skaičių reikia liautis drausti

Kas penktas lietuvis nemoka plaukti, o 3 iš 10 gyventojų yra bent kartą skendę, rodo skolinimosi internetu platformos „Vivus Finance“ užsakymu atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas.
       2022-06-17 20:13:14

Laisvalaikis miške ar prie ežero - ne bet kur ir ne bet kaip

Vasarą daugelis žmonių renkasi aktyvias pramogas gamtoje. Vieni skuba prie vandens telkinių, kiti mėgaujasi miško gėrybėmis ir gaiva. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai primena, kad mišką ar kitą gamtos kampelį reikia tausoti, tinkamai jame elgtis bei dalijasi patarimais, kaip poilsiauti atsakingai.
       2022-06-17 08:56:49

Mitai apie autonominį vairavimą

Ar savivaldžiai automobiliai taps realybe? Ir kaip turės pasikeisti žmonių požiūris, kad autonominius automobilius priimtų plačioji visuomenė? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėja &Audi tyrimas „SocAlty“, parengtas bendradarbiaujant su 19 šios srities ekspertų.
       2022-06-17 08:51:16

Didysis bijūnų žydėjimas: nuo senųjų veislių iki modernių spalvų ir formų

Nors ir vėluodamas, bet su maksimalia galia ir grožiu, kurio sukaupė per lietumi dosnias savaites, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, didįjį žydėjimą pradėjo turtingiausias Lietuvos bijūnynas: šiemet iš viso maždaug 30 arų plote žydi per 600 bijūnų kolekcinių vienetų.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-15 08:50:09

Neapsisprendžiantiems: kaip išsirinkti sau tinkamą IT specialybę?

Pastaraisiais metais darbo rinkoje būtų sunku surasti populiaresnę ir perspektyvesnę sritį, nei IT – šie specialistai nuolat viliojami patrauklia alga, o atvirų darbo vietų kasdien daugėja.
       2022-06-15 08:44:11

Vilniuje pristatytas rekordą pasiekęs 3D gatvės piešinys: įvykiai Ukrainoje

Vilniuje birželio 14 dieną pristatytas didžiausias Baltijos šalyse ir dydžio rekordą Lietuvoje pasiekęs trimatis gatvės piešinys. Visai greta sostinės spaudos rūmų kūrinį pavadinimu „Meilė ir baimė“ nutapė pasaulinio garso menininkas Edgaras Muelleris.
       2022-06-15 08:35:38

„PILETILEVI GROUP“ ir „TIKETOS“ sandoris apribojo konkurenciją

Šiandien Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją Estijos bendrovei „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 19:46:34

Vištų augintojams – nuostolių kompensacijos

Nuostolių dėl Rusijos karo Ukrainoje patiriantys broilerių ir vištų dedeklių augintojai jau gavo pirmąsias kompensacijas. 35 broilerių ir vištų dedeklių laikytojams, pateikusiems paraiškas, pervesta 1,84 mln. Eurų.
       2022-06-10 18:51:26

„Eutelsat“ pašalins draudžiamus rusiškus kanalus

„Eutelsat“ yra pasirengusi sustabdyti Rusijos kanalų „RTR Planeta“ ir „Rossija 24“ retransliavimą savo palydovais birželio 25 d.
       2022-06-10 15:33:57

Keičiasi prekybos internetu taisyklės: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Šių metų birželio 1 d. įsigaliojo naujos taisyklės, taikomos santykiams tarp gamintojų, didmenininkų ir mažmenininkų. Naujose taisyklėse ypatingas dėmesys skirtas įmonių veiklai elektroninėje erdvėje.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.