Naujienos

Daržovių blyneliai – puikus būdas sunaudoti likučius ir pagaminti vakarienę

2023-02-01 18:21:29

Dažnai šaldytuvo stalčiuose užsilieka kelios morkos, pusė paprikos, cukinijos ar baklažano, kurių neturime kur panaudoti. Tam gali puikiai pasitarnauti įvairių daržovių blyneliai

Paprastas, gardus ir pigus patiekalas tikrai patiks visiems šeimos nariams. Be to, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad ne tik vasarą, bet ir žiemą mūsų maistas turėtų būti įvairiaspalvis, o ryškių spalvų jam visada suteikia paprikos. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, kad ši daržovė itin universali, todėl tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras, o taip pat – kaip sriubų, salotų, troškinių, padažų, blynelių ar apkepų komponentas.

Ragina valgyti daugiau daržovių žiemą

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad ir šaltuoju metų laiku, kai neturime tokio didelio pasirinkimo,turėtume valgyti pakankamai daržovių: „Trečdalis dienos daržovių kiekio galėtų būti šviežios: kopūstinės daržovės, įvairūs šakniavaisiai. Paprikas dažnai vartojame salotoms, daugiausia naudos gauname valgydami jas termiškai neapdorotas, bet skaidulos ir mineralinės medžiagos išlieka net jas kaitinant. Be to, paprikų skonio savybės išlieka ir kitaip atsiskleidžia jas kepant ar troškinant.“

Kulinarijoje plačiai naudojama daržovė yra puikus vitaminų C, A, E, mineralų, antioksidantų ir skirtingų karotinoidų šaltinis. Būtent jie lemia paprikų odelės bei minkštimo spalvą.

„Oranžinės spalvos paprikose yra daugiau betakarotinoidų, kitose – karotinoido zeaksantino. Iš tiesų, nėra itin didelio skirtumo, kokios spalvos paprikas valgome, reikėtų tik stengtis, kad maistas būtų įvairus ir spalvingas, o tam paprikos labai tinka. Žinoma, verta atsižvelgti į individualias organizmo savybes, nes jautresnį virškinamąjį traktą turintiems žmonėms paprikos gali sukelti diskomfortą. Tokiu atveju jas reikėtų valgyti nulupus odelę arba sublanširavus“, – pataria gydytoja dietologė dr. E. Gavelienė.

Kaip išsirinkti kokybiškiausias

Norint protingai apsipirkti ir tinkamai pasirinkti daržoves prekybos vietose, „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė pataria atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. „Paprikos turėtų būti tvirtos, stangrios, ryškaus atspalvio ir blizgaus paviršiaus. Svarbu, kad jų odelė nebūtų raukšlėta, suglebusi ar suvytusi. Be to, ant jų paviršiaus neturėtų būti minkštų dėmių bei įpjovimų, o stiebo dalyje – pelėsio ženklų. Namuose jas geriausia laikyti šaldytuve, specialiame daržovių stalčiuje, bet be plėvelės, nes ji leis greičiau susidaryti kondensatui, kuris gali paspartinti paprikų puvimą“, – sako ekspertė, primindama, kad paprikas geriausia suvartoti per 2–3 dienas.

Pasak L. Barčaitės, patiekalų su paprikomis – gausybė: jas galime valgyti įdarytas, keptas, marinuotas. Prekybos centruose parduodamos keturių spalvų: geltonos, oranžinės, žalios ir raudonos saldžiosios paprikos, iš kurių dažniausiai pirkėjai renkasi pastarąsias. „Visų paprikų skonio savybės gana panašios, tik žaliosios paprikos yra kiek kartesnės. Pastebime, kad populiarėja fasuotos ilgosios saldžiosios paprikos – jos itin tinka salotoms, nes turi nedaug sėklyčių, taip pat mėgstami mažųjų paprikų rinkiniai, pažymėti privačia etikete – „Rimi“ pavadinimas ant pakuotės užtikrina aukštą produktų kokybę ir žemesnę kainą. Tad norint efektyviai apsipirkti, reikėtų prieš einant į prekybos centrą peržvelgti elektroninėje svetainėje www.rimi.lt skelbiamas tos savaitės akcijas bei pasinaudoti ypatingomis nuolaidomis – jų yra kiekvienoje maisto produktų kategorijoje, tad mėgstamas prekes įsigysite pigiau“, – pataria ekspertė.

Sunaudokime daržovių likučius patiekalams

Jeigu daržovių stalčiuje radote įvairių likučių, vakarienei verta išsikepti daržovių blynelių su mažiau miltų. „Galima blynelius kepti vien iš šaldytų daržovių, maišyti jas su šviežiomis arba kepti tik šviežių daržovių patiekalą. Jei šaldytos daržovės vandeningos (cukinijos, baklažanai, špinatai), atšildžius jas dar reikėtų šiek tiek apkepti, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Blyneliams ir apkepams tinka įvairios paprikos, savo ryškiomis spalvomis jos pagyvina patiekalų išvaizdą. Daržovių apkepai ir blyneliai geri tuo, kad jiems galima sunaudoti įvairius daržovių likučius – nieko neišmetant. Be to, kas kartą verta rinktis vis kitas daržoves: patiekalų skonis bus skirtingas.“

Blyneliams galima panaudoti įvairias daržoves: kopūstus, žiedinius kopūstus, brokolius, morkas, baklažanus, cukinijas, moliūgus, špinatus – svarbu jas smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. „Galite į blynelių masę įmaišyti tarkuoto kietuojo sūrio, grybų, įvairių prieskonių. Tik jei bersite jų daugiau, o prieskonių sudėtyje yra druskos, sumažinkite į blynelių masę dedamos druskos kiekį“, – pataria kulinarijos technologė.

„Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė siūlo išsikepti daržovių blynelių, o prie jų pasiruošti padažą su česnakais: jam tereikės į keletą šaukštų grietinės ar natūralaus jogurto įspausti česnako skilteles ir įberti džiovintų žolelių.

Daržovių blyneliai

RECEPTAS

Blyneliams* reikės:

Pakuotės mažųjų paprikų – mažosios paprikos „Rimi“ 1,69 eur/150 g;

Šaldytų daržovių mišinio – greitai užšaldytas trijų daržovių mišinys „Rimi“ (morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai) 1,69 eur/400 g;

Svogūnų laiškų – fasuoti svogūnų laiškai 0,59 eur/50 g;

1/2 puodelio norimų miltų;

2 didelių kiaušinių;

1 šaukštelio druskos;

aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

- Leiskite šaldytoms daržovėms atšilti arba naudokite mikrobangų krosnelės atšildymo funkciją. Atšilusias pasmulkinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir paprikas.
- Sudėkite visas daržoves į didelį dubenį. Suberkite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir kepkite jame blynelius, iškart paspaudami, kad būtų plokštesni. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol blyneliai taps auksinės spalvos. Iškeptus blynelius perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir trumpam palikite, kad susigertų riebalų perteklius.
- Blynelius patiekite su česnakų ir žolelių padažu.

*Šios produktų kainos užfiksuotos sausio 26 d. e.parduotuvėje „Rimi.lt“.

Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2023-03-28 09:03:24

Kaip nesudėtingai ir nebrangiai paruošti skirtingų rūšių mėsą

Artėjant ryškiausiai pavasario šventei, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ inicijuota apklausa atskleidė, kad beveik pusė gyventojų patiekalus savo velykiniam stalui ketina gamintis patys, o kas antras planuoja paruošti bent dalį vaišių.
       2023-03-07 16:54:05

Ką reikia žinoti apie daiginimą: kaip pasirinkti sėklas ir išauginti daigus

Prasidėjus pavasariui, jau laikas pagalvoti apie vasaros derlių ir pradėti daiginti sėklas. Žinoma, galima ruošti ne tik daigus, bet ir papuošti palanges prieskoninėmis žolelėmis ar svogūnų laiškais. Jie suteiks namams žalumos ir praturtins pavasarinius patiekalus.
       2023-03-03 17:00:15

Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią

Tam, kad namo parsineštume tikrai kokybiškos žuvies – pravartu žinoti, į ką atkreipti dėmesį. Paruošėme kelis patarimus, kaip išsirinkti šviežią žuvį, į kokius užrašus jų vitrinose atkreipti dėmesį ir kaip tinkamai paruošti.
       2023-02-14 15:11:36

Valentino dienos pusryčiai, nukelsiantys į meilės miestą: 3 nesudėtingi receptai

Romantišką įsimylėjėlių dieną neretas sieja su meilės sostine – Paryžiumi. Tačiau nebūtina vykti į Prancūziją, kad pajustumėte šio miesto dvasią. Pakanka nesudėtingų ir tradicinių prancūziškų pusryčių, kurie savo skoniu nukels į meilės miestą.
       2023-01-31 18:44:27

Gardi vakarienė šeimai iki 5 eurų: nustebinkite apkepėle su kopūstais

Kopūstai – daugelyje sodų bei daržų randama maistinga daržovė, kurią žiemos metu mėgstama rauginti. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, kopūstai yra pigi daržovė, tinkanti tiek salotų, tiek įvairių troškinių bei sriubų gaminimui.
       2023-01-29 15:07:02

Minint tarptautinę kruasanų dieną – keli lengvi receptai

Sausio 30-ąją minima tarptautinė kruasano diena neaplenkia ir Lietuvos – visame pasaulyje mėgstami sviestiniai rageliai yra vieni iš dažniausiai šalies gyventojų perkamų kepinių.
       2023-01-26 18:54:53

Šviežios sultys pigiau: receptai ir patarimai, kaip jas spausti namuose

Žiemai jau gerokai įpusėjus, daugelis jaučia vitaminų ir saulės trūkumą. Vienas iš natūralių būdų pastiprinti imunitetą – gerti šviežiai spaustas vaisių arba daržovių sultis. Tačiau tokio gėrimo stiklinė kavinėje gali kainuoti 3 ir daugiau eurų.
       2023-01-23 12:36:06

Naujiena, kurią jau gali išbandyti lietuviai: ašarų nesukeliantys svogūnai

Prekybos tinklo „Iki“ lentynas pasiekė dar nematyta naujiena – nuo šiol parduotuvėse galima įsigyti svogūnų, kuriuos pjaustant – nebėga ašaros.
       2023-01-21 15:54:31

3 receptai pyragų dienos proga: išleisite vos iki 5 eurų

Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus.
       2023-01-18 18:33:48

Kodėl naudinga valgyti bananus – puikus užkandis ne tik sportuojantiems

Saldus banano skonis, patraukli geltona spalva ir kreminis minkštimas – ne veltui šis atogrąžų vaisius randamas beveik kiekvieno žmogaus virtuvėje. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, bananai – vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių.
       2023-01-16 15:04:25

Graikijos virtuvės pažiba – feta: kuo šis sūris išsiskiria iš kitų?

Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos skoniui.
       2023-01-11 16:21:53

2023-ųjų desertų tendencijos: kokie skoniai bus madingiausi šiemet?

Maisto kultūra ir valgymo įpročiai nuolat kinta, o tai atsispindi ir naujausiose desertų ruošimo tendencijose. Konditeriai spėja, kad saldėsių populiarumui šiemet nemažai įtakos turės globalizacijos ir klimato kaitos faktoriai, taip pat tvarumo, sveikatingumo tendencijos.
       2023-01-11 11:57:24

Pietūs už kelis eurus: paprasti būdai, kaip kruasanus paversti rimtu patiekalu

Ieškote pigių ir paprastai pagaminamų pietų idėjų? Išbandykite įvairiausiais būdais ruoštus kruasanus. Jie puikiai dera su daržovėmis, maistingomis paukštienos salotomis, mėsos kukuliais, o jeigu norisi įmantriau – krevetėmis.
       2023-01-10 18:14:08

Mėsos kepimas ant griliaus: technologas išskyrė svarbiausias taisykles

Tamsiomis žiemos dienomis pasiilgstame saulės ir smagių išvykų su bičiuliais gamtoje. Nors lauke dar nosį žnaibo šaltukas, taip pat galime mėgautis ant žarijų kepamos mėsos aromatais, tereikia tinkamai tam pasiruošti.
       2023-01-06 17:40:37

Ličiai: žiemą paįvairina ne tik desertus, bet ir paukštienos patiekalus

Už lango vėl žiema, tačiau norint pasimėgauti egzotiškais skoniais ir organizmą palepinti vitaminais, visai nebūtina laukti vasaros. Į savo racioną galima įtraukti žiemos vaisiais tituluojamų ličių – kaip tik dabar yra jų sezonas.
       2023-01-06 17:35:28

Dienos produktų krepšelis šeimai už 15 eurų – sutaupyti galima išsaugant skonį

Praėjusios šventės sumažino daugelio šeimų santaupas, tad metų pradžioje kiekvienas ieško būtų, kaip galėtų išleisti mažiau. Kadangi kasdien maistui skiriame nemenkas sumas, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi keletu patarimų:
       2023-01-05 14:46:02

(Ne)auksiniai varškėčiai: lengvas, sotus, nebrangus Vytaro Radzevičiaus receptas

Varškėčiai – vaikystėje daugeliui įprastas patiekalas šiais laikais dažnam tapo kone prabangos preke. Pasilepinti jais per vėlyvus pusryčius mieste yra nemenkas iššūkis pinigine.
       2023-01-05 14:46:02

Vištiena kitaip: nuo Karibų jūros iki Azijos regiono – 5 marinatų receptai

Kepta, troškinta, virta, plėšyta – vištiena gali lengvai įgauti skirtingus pavidalus ir tapti daugybe patiekalų, nuo sriubos iki kepsnelių. Dėl tokio universalumo ji yra viena populiariausių mėsų pasaulyje, o jos vartojimas kasmet tik auga.
       2023-01-03 10:42:39

Komfortiški patiekalai iš kiaulienos mentės: pigu, sotu ir lengvai pagaminama

Kiauliena – viena populiariausių mėsos rūšių, neretai tampanti kasdieniu pirkėjų pasirinkimu. Jos populiarumą lemia ne tik mėsos universalumas, bet ir kaina, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
       2022-12-29 21:13:44

Trys V. Radzevičiaus austrių receptai, tiksiantys Naujųjų metų vakarėliui

Tarpušventis – puikus metas planuoti Naujųjų metų vakarėlį. Pasiruošti reikia ne tik kostiumą, tačiau ir maistą, kuris galėtų pradžiuginti svečius. Tam puikiai tiks įvairių jūros gėrybių užkandžiai, o vienas geriausių variantų – austrės, kurių paruošimas nereikalaus daug jūsų laiko.
       2022-12-23 14:44:50

Kalėdų stalui – šonkauliukai: pasidalijo skirtingų pasaulio šalių receptais

Jau nuo seno Kalėdų stalas pasižymėjo patiekalų įvairove, o pagrindiniais akcentais tapdavo ne tik kepta višta ar antis, bet ir kiaulienos patiekalai. Norint nenutolti nuo tradicijų, bet ir išbandyti kažką įdomesnio, šiemet puikiu pasirinkimu gali tapti gardžiai paruošti šonkauliukai.
       2022-12-16 19:53:18

Kaip išsirinkti silkę? Naudingi patarimai

Sūdyta, marinuota, su aliejumi ar be, su majonezu ar grybais, riešutais, razinomis. Gausybė silkių parduotuvių lentynose, kokią rinktis, kad būtų skanu ir maistinga? „Sveikatai palankus“ įkūrėja, sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė dalinasi patarimais, kaip išsirinkti kokybišką silkę, o po to gaminant – jos nesugadinti.
       2022-12-14 18:51:26

Kalėdų stalo favoritė – antis: kepimo būdai, įdarai ir garnyrai

Sultinga, aromatinga ir švelniai apskrudusi kalėdinė antis beveik visada greitai dingsta nuo stalo, ypač patiekta su gardžiais pagardais. Tai vienas riebesnių paukščių, tad sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena mėgautis ja saikingai ir ruošti be papildomų riebalų.
       2022-12-06 17:04:22

Gardžios rankų darbo dovanos Kalėdoms: 3 receptai, lengvai pagaminami namuose

Šventiniu laikotarpiu renkant dovanas artimiesiems, norisi juos nustebinti unikalumu ir sukurti kažką savo rankomis. Tam neabejotinai tinka su meile pagamintos valgomos dovanos – įvairiausios uogienės, džemai, marmeladai ar čatniai.
       2022-11-29 21:30:34

Advento pradžiai – 3 pasninko patiekalų idėjos: gaminkite sveikai, bet sočiai

Iki didžiųjų metų švenčių liko mažiau nei mėnuo. Ir nors švenčių laukimas asocijuojasi su nuolatiniu skubėjimu, reikėtų nepamiršti ir tikrosios advento reikšmės, kuri simbolizuoja rimtį ir susikaupimą. Ne išimtis pasninkavimas.
Daugiau naujų naujienų
       2023-03-31 12:05:30

Kai ilgai ruoštas rašto darbas netikėtai dingsta: kaip išsaugoti kelias kopijas

Netikėtai prarastas rašto darbas gali sukelti labai daug streso visiems šiuo metu mokslus baigiantiems studentams. Svarbiausią savo metų ar netgi ketverių darbą galite prarasti nuspaudę neteisingas mygtukų kombinacijas, nepersikėlę į saugią vietą arba netyčia ištrynę.
       2023-03-30 17:21:30

Per trejus metus elektromobilių padaugėjo 5 kartus

Vis daugiau lietuvių persėda į elektromobilius. Pagal VĮ „Regitra“ duomenis, per pastaruosius trejus metus įkraunamų hibridinių automobilių ir elektromobilių Lietuvoje padaugėjo beveik 5 kartus.
       2023-03-29 14:58:36

Kodėl Lietuvoje galime matyti ir girdėti kitose šalyse transliuojamas laidas?

Gyvendami Lietuvoje, ypač pasienio regionuose, dažnai galime matyti kaimyninių šalių transliuojamas televizijos programas ir klausytis radijo laidų.
       2023-03-29 14:54:57

Pigios elektros laikai baigėsi, ko reikia saulės energetikos proveržiui

Saulės energetika Lietuvoje didina tempus. Pernai fiksuota rekordinė saulės energetikos plėtra – Aplinkos bendros galios elektrines.
       2023-03-29 13:04:30

Dirbtinio intelekto asistentės „Siri“ galimybės, apie kurias gal dar nežinote

Esamiems „Apple“ įrenginių naudotojams nereikia ilgos įžangos apie tai, kas yra „Siri“ ir pasakoti apie šios išmanios asistentės privalumus ar trūkumus. Tačiau net ir ilgamečiai vartotojai neišnaudoja visų galimybių, o kai kurios komandos nustebina „iPhone“ ar kitų „iOS“ įrenginių gerbėjus.
       2023-03-28 13:20:23

Televizorių gamintojai žengia į ryškumo karus ir vaizdus be laidų

Šių dienų televizoriai, rodos, pasiekė lygį, kai tobulėti nebėra kur. Beveik visi jie ploni it skustuvas ir mūsų akis jau kurį laiką glosto 4K ar dar didesnės raiškos vaizdai.
       2023-03-28 12:53:43

Kauno marių regioninio parko atstovas: kai kurie vaikai nėra buvę miške

Gamtos mokyklos labai populiarios Norvegijoje, Švedijoje ir Suomijoje. Net mažiausi Norvegijos vaikai itin daug laiko praleidžia gamtoje, nepriklausomai nuo oro sąlygų.
       2023-03-28 12:21:18

Sausas ar šlapias maistas: patarimai, kaip išsirinkti tinkamą augintinių pašarą

Lentynose išvydus pašaro augintiniams asortimentą, gali kilti nemažai klausimų – sausas ėdalas, konservai, šlapias maistas maišeliuose? O gal viskas kartu?
       2023-03-28 09:03:24

Kaip nesudėtingai ir nebrangiai paruošti skirtingų rūšių mėsą

Artėjant ryškiausiai pavasario šventei, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ inicijuota apklausa atskleidė, kad beveik pusė gyventojų patiekalus savo velykiniam stalui ketina gamintis patys, o kas antras planuoja paruošti bent dalį vaišių.
       2023-03-26 21:09:29

Meniu „Auksiniais scenos kryžiais“ pagerbti geriausi 2022 metų scenos menininkai

Kovo 26 d. įteiktos Kultūros ministerijos Profesionaliojo scenos meno premijos ir atminimo ženklai – „Auksiniai scenos kryžiai“, „Boriso Dauguviečio auskaras“ bei Padėkos premija.
       2023-03-24 10:19:57

RRT argumentai „už“ ir „prieš“ išankstinio mokėjimo kortelių registraciją

Seime ruošiamasi svarstyti įstatymo pataisą, numatančią, kad Lietuvoje nebeliktų „anoniminių“ SIM kortelių. Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) išnagrinėjo tokį sprendimą ir pateikė savo įžvalgas dėl galimų pasekmių.
       2023-03-23 11:44:51

Šviesolaidis ir 5G ryšys: konkurentai ar kaip kirvis su kotu?

Nors šviesolaidinis internetas Lietuvoje skaičiuoja jau trečią dešimtmetį, o komercinis 5G įjungtas tik pernai, tačiau naujos kartos mobilusis ryšys techninėmis savybėmis meta iššūkį stiklo skaiduloms.
       2023-03-23 11:39:33

F kodo baimė: pirmas žingsnis lemtingas

„Egzistuoja toks juokas – diagnozės neturi tas, kuris nebuvo pas psichiatrą. Neva, jei neturi diagnozės, jau ir sveikas“, – sako klinikinis psichologas Antanas Mockus. Anot jo, klaidinga manyti, jog visuomenėje yra arba tik sveiki, arba nesveiki.
       2023-03-23 11:35:25

Elektroniniam parašui reikės naujo pavyzdžio asmens tapatybės kortelės

Asmens dokumentų išrašymo centras prie Vidaus reikalų ministerijos (toliau – ADIC) praneša, kad kvalifikuotam elektroniniam parašui sukurti bus reikalingos naujo pavyzdžio asmens tapatybės kortelės.
       2023-03-22 11:20:00

Daržininkystė pradedantiesiems: kaip užsiauginti derlių patiems?

Šviežio derliaus gėrybės ne vieną įkvepia įsirengti savo nuosavą daržą. O ir įsibėgėjantis pavasaris praneša apie artėjančius sodininkystės darbus. Be to, savų produktų auginimas gali tapti ne tik mėgstama laisvalaikio veikla, bet ir dovanoti sveikesnių – ekologiškų daržovių.
       2023-03-22 11:17:00

Nemiga dar ne nuosprendis: ką apie jūsų miegą gali pasakyti išmanieji įrenginiai

Apie tai, kaip ramiai ir kiek ilgai miegate, nebūtinai turite spręsti patys – apie savo poilsio kokybę galite sužinoti ir iš išmanaus laikrodžio arba specialių įrenginių. Šie įrenginiai kiekvieną naktį analizuoja jūsų miego įpročius.
       2023-03-22 10:10:39

Erkių sezonas jau prasidėjo – kaip tinkamai apsaugoti savo keturkojus?

Atėjus pavasariui skubame mėgautis bundančia gamta. Deja, ilgėjant pasivaikščiojimams su augintiniais, ne vienam jo šeimininkui galvos skausmu tampa gamtoje tūnantys parazitai ir jų platinamos ligos.
       2023-03-21 12:58:24

Ekspertai: ką butų gyventojams reikia žinoti apie nutolusias saulės elektrines

Brangstant elektrai, vis daugiau žmonių svarsto apie nuosavos saulės elektrinės įsirengimą. Ir nors ilgą laiką manyta, kad investuoti į saulės energiją gali tik namų savininkai, tačiau ši galimybė prieinama ir daugiabučių gyventojams.
       2023-03-21 12:39:42

Kaip teisingai laistyti orchidėjas namuose jums gali pasakyti programėlės

Galite nebesukti galvos dėl to, kokiu būdu laistyti orchidėjas, tinkamai prižiūrėti kaktusus ar tręšti daržovių ūkį savo sode – visa galite sužinoti ir iš išmaniųjų aplikacijų.
       2023-03-21 12:39:42

Tyrimas atskleidė – 1 iš 4 naudotų automobilių į Lietuvą įvežamas iš Vokietijos

Daugybė automobilių pradeda savo gyvenimą vienoje šalyje, kol galiausiai kažkuriuo metu atsiduria kitoje. Tai ypač tinka kalbant apie Vakarų Europos transporto priemones, kurios sudaro didelę dalį naudotų automobilių rinkos Rytų Europoje.
       2023-03-20 15:05:50

Laimės dienos proga: pataria, kaip išlikti laimingam technologijų pasaulyje

Internetas ir socialiniai tinklai labai greitai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Dabar ieškodami ramybės skubame slėpti mobiliuosius ir bėgti nuo socialinių tinklų, tačiau, psichologo teigimu, toks nusiteikimas tik apriboja mūsų laimę.
       2023-03-20 15:03:09

„Bolt“ paspirtukų sezonas: nauji miestai ir mažiau tolerancijos nusižengimams

Į Lietuvos miestų gatves šią savaitę sugrįžta žalieji el. paspirtukai – susisiekimo paslaugų platforma „Bolt“ pradeda penktąjį sezoną mūsų šalyje.
       2023-03-19 08:02:04

Saulės moduliai: kuo juos nuplauti pavasarį?

Po tamsios ir niūrios žiemos saulės modulių savininkai ruošiasi pradėti „gaudyti“ pavasario saulę. Tačiau kartu su prasidedančiu intensyviu saulės gamybos sezonu patariama nepersistengti valant, plaunant ar kitaip bandant nušveisti saulės modulius.
       2023-03-16 14:40:26

Kur dingsta jūsų internetas: kurios aplikacijos „suvalgo“ daugiausiai duomenų?

Jeigu nusprendėte atsisiųsti kelių valandų trukmės filmą naudodami mobiliuosius duomenis, jums prireiks apie 6 GB. Maždaug tiek pat duomenų sunaudotumėte naršydami internete visą savaitę arba kiekvieną dieną kalbėdami vaizdo skambučiais.
       2023-03-15 14:38:41

Kibernetinės grėsmės: ko išmokome per metus?

Ukrainoje jau daugiau nei metus tęsiantis Rusijos invazijai, karas paraleliai vyksta ir virtualioje erdvėje. Apie šį, kibernetinį, karą girdime mažiau nei apie karinius veiksmus ant žemės.
       2023-03-15 14:14:21

RRT sprendimas leis pagerinti televizijos transliavimo kokybę regionuose

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) leido padidinti devynių skaitmeninės antžeminės televizijos stočių siųstuvų galias. Toks sprendimas susijęs su geresne televizijos transliavimo kokybe.
       2023-03-15 14:07:27

Gaminantiems vartotojams: kompensavimo tvarka už elektrinių sukauptą perteklių

Pernai daugiau nei 10 tūkst. „Ignitis“ klientų, įsigijusių elektrines saulės parkuose ar įsirengusių jas ant stogo, pagamino daugiau elektros energijos nei reikia jų individualiems poreikiams. Už sukauptą energijos perteklių, gyventojai gali gauti kompensaciją.
       2023-03-15 14:02:19

Elektros rinkoje – kova dėl vartotojų: vis daugiau gyventojų keičia tiekėją

Antrą mėnesį mažinamos elektros kainos nepriklausomų elektros tiekėjų klientų skaičius kreipia skirtingomis kryptimis – vieni sulaukia daugiau naujų klientų, kiti skaičiuoja praradimus.
       2023-03-15 13:58:16

„Bolt“ reikalaus iš užsieniečių vairuotojų bazinių anglų kalbos žinių

Susisiekimo paslaugų platforma „Bolt” kovo mėnesį pradeda iniciatyvą, skirtą sustiprinti pavežėjimo paslaugas teikiančių asmenų bendravimo įgūdžius. Užsienio šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą registracijai pateikiantys vairuotojai nuo šiol privalo turėti ir bazinių anglų kalbos žinių sertifikatą.
       2023-03-15 13:58:16

„iPhone“ ir „iPad“ netrukus atsiras nauja saugumo funkcija: kaip ji apsaugos?

„Apple“ skelbia apie visiškai naują saugumo funkciją (angl. „Advanced Data Protection“), kuri jau netrukus atsiras jūsų išmaniajame „iPhone“ ir „iPad“. Ši funkcija papildomai apsaugos telefono duomenis taip, kad jų niekaip negalės pasiekti įsilaužėlis ar netgi valstybinės institucijos darbuotojas.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.