Naujienos

Eksperimentai su krevetėmis virtuvėje: takai, ypatingas troškinys

2022-01-06 17:20:44

Nors šventinis laikotarpis baigėsi, tai nereiškia, kad turite baigti eksperimentus virtuvėje. Juk pasilepinti skaniu maistu nebūtina laukti progos, tai galima daryti ir kasdien.

Ypatingiems patiekalams sukurti puikiai tinka ne tik mėsa, žuvis, bet ir jūros gėrybės, tokios kaip krevetės. Jos yra ne tik maistingos, bet ir greitai pagaminamos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad net ir pasibaigus šventėms jūros gėrybės dažnai atsiduria pirkėjų krepšeliuose.

Skirtingos rūšys – skirtingos savybės

„Nors šventiniu laikotarpiu pirkėjai paprastai linkę pasimėgauti įmantresniais ingredientais, susidomėjimas gurmaniškais produktas išlieka ir po švenčių, ypač artėjant savaitgaliui. Pirkėjų krepšeliuose atsiduria ir įdomesni sūriai, vytinti mėsos gaminiai, ir, žinoma, jūros gėrybės, tokios kaip karališkos baltakojės blyškiosios krevetės“, – teigia V. Budrienė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad krevetės – dėkingas ingredientas tiems, kurie maisto gaminimui daug laiko neturi, tačiau mėgsta skaniai ir sveikai pavalgyti.

„Krevetės puikiai tinka pagardinti salotas, makaronus ar įvairiausių kruopų patiekalus. Be to, šis produktas pravers ir ruošiant šildantį, žiemišką maistą: įvairiausias sriubas bei troškinius ar apkepus, pavyzdžiui, iš Amerikos kilusį mėsos ir krevečių troškinį „Gumbo“. Jeigu norite įmantresnių patiekalų su krevetėmis – jas galite naudoti meksikietiškų takų gamyboje. Krevetės taip pat puikiai tinka ir į įvairiausias azijietiškas sriubas, ryžių patiekalus, o jeigu norite paprastesnės vakarienės – galite pasigaminti paprasčiausią krevečių iešmelį arba jas tiesiog pakepti svieste“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Nors pasaulyje egzistuoja daugiau kaip 300 rūšių krevečių, išskiriamos kelios populiariausios. Pavyzdžiui, rudosios krevetės yra smulkesnės, jų mėsa yra gan tvirta. Be to, jos pasižymi ryškiu skoniu. Baltosios krevetės kiek švelnesnės ir minkštesnės. Dar viena populiari krevečių rūšis – tigrinės krevetės. Jos pasižymi įspūdingu dydžiu ir ryškiu skoniu. Sakoma, kad krevečių spalva priklauso nuo to, kur jos gyvena. Kai kurios krevečių rūšys netgi sugeba keisti spalvą, kad prisitaikytų prie aplinkos.

Krevetės – visame pasaulyje mėgstamas ingredientas. Per metus šios jūros gėrybės suvalgoma daugiau nei 2 milijardai kilogramų. Kai kuriose šalyse krevetės netgi laikomos nacionaliniu patiekalu. Pavyzdžiui, Peru tokiu laikomas krevečių sevičė –žalių krevečių patiekalas, pagardintas raudonaisiais svogūnais ir žaliųjų citrinų sultimis. Tradicinis ispaniškas patiekalas paelija taip pat neįsivaizduojamas be krevečių. Japonijoje krevetės dažnai valgomos žalios. Juos dedamos į jų virtuvės pasididžiavimą – sušius arba sašimius. Kartais krevetėmis gardinami ir tradiciniai japoniški koldūnai – gyoza.

Patarimai, kaip ruošti

Kaip teigia maisto ekspertė, nors krevetes galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais: nuo paprasčiausio kepimo svieste iki ruošimo grilyje, kelias jų pagaminimo taisykles žinoti pravartu.

Krevetėms paruošti užtenka vos kelių minučių, o kad jos paruoštos, pamatysite, kai jos įgaus rausvesnės spalvos.

Vienas sveikiausių ir paprasčiausių krevečių paruošimo būdų – virimas. Kaip teigia V. Juodkazienė, geriausiai tai daryti lauro lapais, druska, pipirais pagardintame vandenyje. Krevetes reiktų virti apie 2–3 minutes, o jas ištraukus iš karšto vandens – netrukus panardinti į dubenį su lediniu vandeniu. Taip sustabdomas krevečių virimo procesas.

„Jeigu krevetes gaminate kepsninėje, geriausias būdas jas paruošti yra kepti ant iešmo arba suvyniojus į foliją. Jeigu krevetes prieš dėdami ant grotelių planuojate pamarinuoti, būtinai jas išlukštenkite. Kepant išlukštentas krevetes kepsninėje jos dar ir įgaus dūminio skonio. Visgi, jeigu krevečių marinuoti nežadate – jas galite kepti ir su kiautu, šitaip ruoštos krevetės – visuomet išliks sultingos“, – teigia ekspertė.

Anot V. Juodkazienės, krevetes ant grotelių geriausia kepti vartant apie 3–5 minutes arba tol, kol jos įgaus rausvo atspalvio.

„Jeigu krevetes kepate keptuvėje, geriausiai tai daryti svieste. Norint papildyti svieste keptų krevečių skonį į keptuvę galima įspausti česnako, citrinos sulčių. O baigus kepti – pabarstyti petražolėmis. Priklausomai nuo dydžio – krevetes keptuvėje iškepti užtenka vos 2–5 minučių“, – sako ekspertė ir dalijasi keliais receptais su šiuo nepaprasto skonio ingredientu.

Takai su krevetėmis ir mangų salsa padažu

Jums reikės:

• 400 g krevečių be kiauto
• 3 skiltelių česnako
• 50 ml alyvuogių aliejaus
• ½ a. š. druskos
• 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
• 3 v. š. žaliosios citrinos sulčių
• 4 pilno grūdo tortilijų
• 300 g smulkinto raudonojo gūžinio kopūsto

Salsa padažui:

• 300 g mangų
• 100 g raudonųjų paprikų
• 50 g žaliųjų paprikų
• 50 g raudonojo svogūno
• 1 Chalapos aitriosios paprikos
• 5 v. š. šviežių kalendrų
• 3 v. š. žaliosios citrinos sulčių

Jogurto padažui:

• 200 ml jogurto
• 1 skiltelės česnako
• žiupsnelio druskos

Pagaminimas:

Krevetes sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus bei žaliosios citrinos

sultimis, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 30 minučių. Grilio keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite marinuotas krevetes ir kepkite keletą minučių. Tuomet į keptuvę suberkite susmulkintą arba išspaustą česnaką, įberkite šiek tiek druskos bei pipirų, pamaišykite ir kepkite dar 5–7 minutes.

Kol krevetės kepa, paruoškite padažus. Į dubenį suberkite salsa padažo ingredientus: kubeliais supjaustytus mangą bei paprikas, susmulkintus svogūną, aitriąją papriką ir kalendras. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenėlį supilkite jogurtą, įspauskite česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir taip pat išmaišykite. Raudonąjį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis ir gausiai jomis padenkite tortilijas. Ant kopūstų tolygiai paskirstykite salsa padažą ir krevetes. Tortilijas sulenkite pusiau ir patiekite su jogurto padažu.

Krevečių troškinys „Gumbo“

Jums reikės:

• 30 ml aliejaus
• 2 v. š. sviesto
• 50 g miltų
• 100 g svogūnų
• 1 raudonosios paprikos
• 1 žaliosios paprikos
• 4 skiltelių česnako
• 150 g salierų stiebų
• 100 g žirnių
• 200 g okros (valgomosios ybiškės)
• 200 g slyvinių pomidorų be odelės
• 4 aštrių dešrelių
• 500 g iš anksto išvirtos ar iškeptos pasirinktos mėsos
• 2 v. š. maltų Kajeno paprikų
• 1 l mėsos sultinio
• 500 g lukštentų krevečių
• ½ a. š. druskos
• 200 g ryžių
• 3 v. š. smulkintų šviežių petražolių

Gaminame:

Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite paprikas, salierus, svogūnus, okras bei česnakus. Didelėje ir gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite miltų ir maišydami kaitinkite, kol miltai įgaus auksinę spalvą bei paskleis riešutinį aromatą. Tuomet suberkite susmulkintas daržoves, išmaišykite ir kepkite kelias minutes. Kai daržovės suminkštės, suberkite griežinėliais supjaustytas dešreles, iš anksto išvirtą arba iškeptą mėsą, slyvinius pomidorus, žirnius bei prieskonius. Viską kepkite apie 10 minučių, o tada supilkite į keptuvę sultinį. Kai skystis užvirs, sumažinkite kaitrą ir troškinkite keptuvės turinį apie 20 minučių. Tuomet suberkite krevetes ir troškinkite dar 10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar šiek tiek druskos. Patiekalą papuoškite petražolėmis ir patiekite su virtais ryžiais.

Česnakinės krevetės su kukurūzų burbuolėmis

Jums reikės:

• 500 g mažų saldžiųjų bulvių
• 2 kukurūzų burbuolių
• 200 g krevečių
• 2 v. š. ištirpinto sviesto
• 6 vyšninių pomidorų
• 1 a. š. čili pipirų
• 1 a. š. česnakų miltelių
• žiupsnelio druskos
• alyvuogių aliejaus

Pagaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kol ji kais, supjaustykite saldžiąsias bulves, kukurūzų burbuoles ir vyšninius pomidorus. Krevetes ir daržoves sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apliekite tirpintu sviestu bei apibarstykite prieskoniais: čili pipirais, česnakų milteliais bei druska. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Šis receptas toks paprastas, kad būtų nuodėmė jo neišbandyti! Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 11:05:23

Karštai dienai – salotos su arbūzais: išbandykite 3 vegetariškus receptus

Švieži ir gaivūs arbūzai – vienas iš didžiausių vasaros malonumų. Arbūzai ne tik karštą dieną aprūpina organizmą skysčiais, bet ir yra gausūs antioksidantų bei vitaminų.
       2022-06-04 19:08:37

Ir pelėsinis sūris gali supelyti: ar sūrį dar galima vartoti, su kuo jį derinti?

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
       2022-06-03 09:01:55

Burokėlių paradoksas: dažniau valgome šaknis, o naudos daugiau – lapuose

Saldūs ir ryškūs burokėliai šaltuoju sezonu virsta barščiais, o vasarą užkariauja virtuves su patiekalu, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiais. Tačiau burokėlis mūsų meniu gali pasiūlyti ne tik savo šakninę dalį.
       2022-06-01 09:47:43

Receptai su pomidorais: džiovinkite, virkite sriubas, įdarykite pievagrybius

Švieži ir kvapnūs pomidorai – viena tų daržovių, be kurios neįsivaizduojami vasariški patiekalai. Pomidorai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Juose gausu vitaminų, be to, valgydami pomidorus save saugote ir nuo ultravioletinių saulės spindulių.
       2022-06-01 09:14:28

Kad neatsibostų vasarą: šaltibarščiai su burbuliukais, pasukomis ar sojų jogurtu

Šaltibarščiai yra tikras lietuvių vasaros simbolis. Kiekviena šeima turi savo receptus, kaip išgauti neprilygstamą šio tradicinio patiekalo konsistenciją bei skonį, o kartu nenuilstamai kuriami nauji šaltibarščių receptai – veganiški, su gazuotu mineraliniu vandeniu, batatų garnyru ar putpelių kiaušiniais.
       2022-05-27 16:37:29

Saldumu išsiskiriantys plokštieji persikai: skanauti šviežius ar kepti?

Šiltuoju metų laikotarpiu parduotuvių lentynose galima rasti daug šviežių ir sezoninių vaisių, tarp jų ir plokščiųjų persikų. Šiuose vaisiuose gausu vitaminų ir antioksidantų, jie suteikia energijos bei organizmą papildo vandeniu.
       2022-05-27 16:24:05

Mėgstamiausias vasaros desertas: kaip dažnai galime skanauti ledus?

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje tarp populiariausių desertų vasarą karaliauja ledai. Anot prekybos tinklo „Rimi“ ledų kategorijos vadovės Lilijos Eidukaitienės, lietuviai šiuo desertu ypač mėgsta atsigaivinti saulėtomis dienomis, tačiau savo populiarumo ledai nepraranda net žiemą.
       2022-05-27 16:18:48

Rabarbarų sezonas – puikus metas pasimėgauti kvapniu jų pyragu

Rabarbarai daugeliui primena vaikystę, kuomet nusiskynę jų darže mirkydavome kotus į cukrų, medų ar sirupą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rabarbarai gali aprūpinti organizmą labai naudingais nutrientais.
       2022-05-25 12:56:15

Dar neragavote baltųjų smidrų? Ūkininkas pasidalijo patarimais ir receptais

Pavasarį visi būname pasiilgę Lietuvoje užaugintų šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šiltėjant orams, lengvėja ir patiekalai lėkštėse. Daržoves dietologai rekomenduoja valgyti visą dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Daugiau naujų naujienų
       2022-06-30 12:56:13

Visi duomenys turės būti apmokestinami vienodu tarifu

Siekdami užtikrinti atvirą ir nediskriminacinę prieigą prie interneto, ES ryšio operatoriai vartotojams negali taikyti skirtingų duomenų perdavimo kainų pagal jų panaudojimo pobūdį.
       2022-06-29 15:28:52

Žuvies patiekalai tiesiai iš jūros: tartaras, sevičė ir pokės dubuo

Vasara tradiciškai yra grilio metas – ant grotelių ir iešmų keliauja mėsa, žuvis, daržovės ir net sūris. Visgi vasara yra ir laikas, kai norisi valgyti lengviau, gaiviau, o tai padaryti padeda vis gausėjantis šviežio derliaus pasirinkimas.
       2022-06-29 15:21:28

Reanimatologas paaiškino, kodėl įvyksta smegenų mirtis

Smegenų mirtis – plonytė linija, kurią peržengus nebėra kelio atgal. Mirus smegenims, miršta ir žmogus, tačiau dar kurį laiką medicininės įrangos dėka jo širdis gali plakti, savo funkcijas gali atlikti ir kiti organai.
       2022-06-29 15:11:28

Nedžiugina darbas? Patarimai, kaip atrasti mėgstamą

Darbas nebedžiugina? O gal planuojate jį keisti? Ne vienas žmogus darbe yra jautęsis ne savo vietoje, tačiau pakeitus darbą jis ir vėl gali nepatikti. Ką daryti, kad mylimo darbo paieškos pagaliau būtų vaisingos?
       2022-06-29 15:07:13

Pirmosios voveraitės: grybautojas patarė kaip pasiruošti išvykai į mišką

Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse.
       2022-06-29 15:00:59

Dalį elektros kainos ir toliau reguliuos valstybė, tai įtakos galutinei kainai

Ne retas gyventojas galvoja, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją, sutartyje sutarta galutinė elektros kaina negali keistis, tačiau net ir nepriklausomo tiekėjo klientams elektros energijos kaina susideda iš dviejų dalių:
       2022-06-29 14:56:02

Prezidentas NATO viršūnių susitikime: penki žingsniai Rusijai sustabdyti

„Rusija išliks ilgalaike karine grėsme NATO, todėl Aljansas privalo imtis būtinų priemonių ženkliai stiprinti savo saugumą, ypač Baltijos regione“, – šiandien Madride prasidėjusiame NATO viršūnių susitikime sakė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.
       2022-06-28 13:06:05

Koks vanduo geriausiai gaivina per karščius ir kiek jo turime išgerti?

Įsivyravus karščiams itin svarbu organizme palaikyti skysčių balansą. Karštomis dienomis taip ir traukia ledinis vanduo, nes norisi ne tik numalšinti troškulį, bet ir atsivėsinti.
       2022-06-22 12:28:22

Ant laužo – ne tik bulvės, bet ir šakotis: dalijasi Joninių idėjomis

Artėjančios Joninės – dažno laukiama proga iš miesto pabėgti į gamtos prieglobstį. Neatsiejama to dalis – maisto gaminimas lauke ir jaukios akimirkos, susibūrus aplink laužą.
       2022-06-22 08:58:15

Vaistininkė apie gydomąją arbatų galią ir suderinamumą su vaistais

Visi žinome, kad peršalus reikia gerti ramunėlių ar liepžiedžių arbatą, o kosint – čiobrelių, tačiau neretai žinios apie vaistažoles tuo ir pasibaigia. Kokių vaistažolių arbatas vartoti kuriais atvejais ir kaip jas tinkamai paruošti – pataria vaistininkė.
       2022-06-21 15:56:49

Važiuoti su žieminėmis padangomis vasarą – brangu ir nesaugu

„Žieminės padangos jau beveik atgyveno, per vasarą jas visiškai užbaigsiu ir rudenį pirksiu naujas“. Tai yra gana dažnai sutinkama vairuotojų, ypač taupesnių, idėja.
       2022-06-20 21:46:39

Kas gali nutikti, jeigu trumpam sutrinka elektros skaitiklio veikimas?

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir UAB „Perlas Energija“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl elektros energijos suvartojimo duomenų nesutapimo, elektros energijos pirkimo–pardavimo ir persiuntimo paslaugos teikimo sutarties nutraukimo ir mokesčių už elektros energiją perskaičiavimo.
       2022-06-20 20:54:40

Borrellis dėl Kaliningrado: kaltinimas Lietuvai – melas, gryna propaganda

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė, kad Lietuva laikosi ES sankcijų blokuodama tam tikrų prekių gabenimą geležinkeliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą.
       2022-06-20 20:40:37

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų šis mokslas Lietuvoje turėjo ir nuosmukio laikotarpių, ir pasaulyje pripažintų specialistų, ženkliai prisidėjusių prie mokslo raidos.
       2022-06-19 21:54:43

Prezidentei – Pasaulio ekonomikos apdovanojimas

Sekmadienis, birželio 19 d. (Kylis). Prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, Kylyje, įteiktas prestižinis Pasaulio ekonomikos apdovanojimas (Global Economy Prize 2022).
       2022-06-18 15:20:01

Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinko beveik 80 proc. antrojo etapo gyventojų

Šiandien, baigiantis antrajam nepriklausomo elektros energijos tiekėjo pasirinkimo etapui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis 79,2 proc. arba 586 tūkst. šio etapo vartotojų priėmė sprendimą ir pasirašė sutartį su savo nauju ir nepriklausomu energijos tiekėju.
       2022-06-18 15:17:04

Azijietiška virtuvė vasarą: aštrūs patiekalai atsigaivins per karščius?

Azijiečių virtuvėje naudojami metodai ir ingredientai jau seniai pamėgti sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių žmonių. Tokiuose patiekaluose nėra sočiųjų riebalų pertekliaus, beveik nevartojama pieno produktų, maistas dažnai virtas arba troškintas garuose, prioritetą skiriant produktų šviežumui ir sezoniškumui.
       2022-06-18 15:14:05

Nepasirinkusiems elektros tiekėjo – dar savaitė galutiniam apsisprendimui

Antrojo liberalizavimo etapo buitiniai vartotojai, nesuspėję pasirinkti nepriklausomo elektros tiekėjo, tai galės padaryti dar savaitę. Jiems sudaroma galimybė nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkti iki sekmadienio, birželio 26 d. imtinai.
       2022-06-18 15:11:24

Specialistai: Norint mažinti skendimų skaičių reikia liautis drausti

Kas penktas lietuvis nemoka plaukti, o 3 iš 10 gyventojų yra bent kartą skendę, rodo skolinimosi internetu platformos „Vivus Finance“ užsakymu atliktas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas.
       2022-06-17 20:13:14

Laisvalaikis miške ar prie ežero - ne bet kur ir ne bet kaip

Vasarą daugelis žmonių renkasi aktyvias pramogas gamtoje. Vieni skuba prie vandens telkinių, kiti mėgaujasi miško gėrybėmis ir gaiva. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai primena, kad mišką ar kitą gamtos kampelį reikia tausoti, tinkamai jame elgtis bei dalijasi patarimais, kaip poilsiauti atsakingai.
       2022-06-17 08:56:49

Mitai apie autonominį vairavimą

Ar savivaldžiai automobiliai taps realybe? Ir kaip turės pasikeisti žmonių požiūris, kad autonominius automobilius priimtų plačioji visuomenė? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėja &Audi tyrimas „SocAlty“, parengtas bendradarbiaujant su 19 šios srities ekspertų.
       2022-06-17 08:51:16

Didysis bijūnų žydėjimas: nuo senųjų veislių iki modernių spalvų ir formų

Nors ir vėluodamas, bet su maksimalia galia ir grožiu, kurio sukaupė per lietumi dosnias savaites, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode, didįjį žydėjimą pradėjo turtingiausias Lietuvos bijūnynas: šiemet iš viso maždaug 30 arų plote žydi per 600 bijūnų kolekcinių vienetų.
       2022-06-16 20:43:13

Vitaminų šaltinis – agrastai: naudokite juos ne tik uogienėms

Šviežio derliaus agrastai – jau pasirodė parduotuvių lentynose. Šios gėrybės – nuo seno lietuvių vertinamos, tačiau pastaruoju metu kiek primirštos. O veltui. Šios sodo gėrybės ne tik skanios, bet ir ypatingai vertingos sveikatai.
       2022-06-15 08:50:09

Neapsisprendžiantiems: kaip išsirinkti sau tinkamą IT specialybę?

Pastaraisiais metais darbo rinkoje būtų sunku surasti populiaresnę ir perspektyvesnę sritį, nei IT – šie specialistai nuolat viliojami patrauklia alga, o atvirų darbo vietų kasdien daugėja.
       2022-06-15 08:44:11

Vilniuje pristatytas rekordą pasiekęs 3D gatvės piešinys: įvykiai Ukrainoje

Vilniuje birželio 14 dieną pristatytas didžiausias Baltijos šalyse ir dydžio rekordą Lietuvoje pasiekęs trimatis gatvės piešinys. Visai greta sostinės spaudos rūmų kūrinį pavadinimu „Meilė ir baimė“ nutapė pasaulinio garso menininkas Edgaras Muelleris.
       2022-06-15 08:35:38

„PILETILEVI GROUP“ ir „TIKETOS“ sandoris apribojo konkurenciją

Šiandien Konkurencijos taryba atsisakė duoti leidimą vykdyti koncentraciją Estijos bendrovei „Piletilevi Group“ įsigijus 100 proc. „Tiketos“ akcijų.
       2022-06-11 13:08:16

Tarptautinę falafelių dieną kulinarijos technologė pataria, kaip pasigaminti

Tarptautinė falafelių diena minima birželio 12 d. Falafeliai – tai tipiškas Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, kurie yra augalinių baltymų šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį.
       2022-06-10 19:46:34

Vištų augintojams – nuostolių kompensacijos

Nuostolių dėl Rusijos karo Ukrainoje patiriantys broilerių ir vištų dedeklių augintojai jau gavo pirmąsias kompensacijas. 35 broilerių ir vištų dedeklių laikytojams, pateikusiems paraiškas, pervesta 1,84 mln. Eurų.
       2022-06-10 18:51:26

„Eutelsat“ pašalins draudžiamus rusiškus kanalus

„Eutelsat“ yra pasirengusi sustabdyti Rusijos kanalų „RTR Planeta“ ir „Rossija 24“ retransliavimą savo palydovais birželio 25 d.
       2022-06-10 15:33:57

Keičiasi prekybos internetu taisyklės: į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Šių metų birželio 1 d. įsigaliojo naujos taisyklės, taikomos santykiams tarp gamintojų, didmenininkų ir mažmenininkų. Naujose taisyklėse ypatingas dėmesys skirtas įmonių veiklai elektroninėje erdvėje.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.