Naujienos

Velykiniai pusryčiai kitaip – išmėginkite šiuos tris kiaušinių receptus

2022-04-15 12:02:03

Raštais ir spalvomis stebinantys margučiai – būtini ant Velykų pusryčių stalo. Be jų tikriausiai neapsieina nė viena šeima. Tačiau kiaušiniai puikiai tinka ir kitiems šventės patiekalams.

Maisto gamybos ekspertė siūlo išmėginti kelis receptus.

„Pastebime, kad prieš Velykas itin išauga kiaušinių paklausa – ir tai nenuostabu, kadangi kiaušiniai yra pagrindinis Velykų šventės akcentas ant kiekvienos šeimos stalo. Pastebimai padidėja ir baltų kiaušinių pardavimai – dažniausiai būtent juos žmones renkasi margučių dažymui. Stengiamės užtikrinti, kad pirkėjai, besiruošdami šventėms, parduotuvėse savo šeimos stalui rastų itin platų pasirinkimą, dėl to asortimente galima rasti ne tik įprastų, tačiau ir putpelių kiaušinių, kurie net nedažyti puikiai papuoš kiekvieno velykinį stalą“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Būdų paruošti kiaušinius – daugybė

„Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė sako, kad nors Velykų sekmadienį esame įpratę valgyti kietai virtus ir iš vakaro margintus kiaušinius, tačiau tradicijų paįvairinimas ir eksperimentavimas virtuvėje šventę pavers dar labiau įsimintinesne.

„Savo Velykų pusryčiams suteikite naujų spalvų ir išmėginkite neįprastus kiaušinių paruošimo receptus. Tokiu būdu nustebinsite net ir išrankiausius šventės svečius, o kartu suteiksite jai naujų skonių, kurie ilgainiui galės tapti dar viena jūsų šventinio stalo tradicija. Kiaušiniai yra puikus produktas ir tiems, kurie virtuvėje nemėgsta praleisti daug laiko, kadangi juos paruošti būdų yra begalės – galima tiek virti, tiek kepti pačiais įvairiausiais metodais tam, kad gautume skirtingus skonius bei tekstūras“, – pastebi B. Baratinksaitė ir dalinasi 3 receptais, kurie jūsų velykinius pusryčius perkels į kitą lygį.

Pyragėliai su paprika ir kiaušiniais

Reikės: 2 raudonųjų paprikų, 2 raudonųjų svogūnų, šviežių čiobrelių šakelių, 1 v. š. kmynų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, saujos smulkintų petražolių ir kalendrų, 500 g sluoksniuotos tešlos, 50 g grietinės, 5 kiaušinių, šiek tiek druskos ir pipirų

Į didelį indą sudėkite plonomis juostelėmis pjaustytą papriką ir skiltelėmis pjaustytą svogūną, čiobrelius, kmynus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite pipirais bei druska, viską gerai išmaišykite. Daržoves pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Išėmus iš orkaites daržoves pabarstykite puse turimų petražolių ir kalendros.

Tešlą iškočiokite, kad išeitų plonas lakštas ir supjaustykite į 4 kvadratus. Kiekviename kvadrate buku peiliu išpjaukite apvalų rėmelį (tik neperpjaukite tešlos iki galo) ir jo vidurį subadykite šakute.

Vieną kiaušinį išplakite ir juo aptepkite tešlą, o grietinę paskirstykite ant šakute subadytos tešlos. Ant grietinės dėkite iškepusias daržoves (kvadrato kraštus palikite tuščius). Šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 10 minučių, kol tešla pradės kilti.

Išimkite iš orkaitės ir ant kiekvieno pyragėlio vidurio išmuškite po kiaušinį. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 10 minučių. Išėmus pagardinkite druska, pipirais ir likusiomis šviežiomis žolelėmis.

Įdarytos bulvės

Reikės: 2 didelių bulvių, 2 v. š. sviesto, 3 v. š. riebios grietinėlės, 4 šoninės juostelių, 4 kiaušinių, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų laiškinių svogūnų, šiek tiek druskos ir pipirų

Bulves gerai nuplaukite su kempine ir kartu su lupena šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40-50 minučių. Išėmus leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti. Perpjaukite jas išilgai per pusę ir minkštąją dalį išgremžkite šaukštu.

Bulvių minkštąją dalį dubenyje sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir grietinėle, kol masė taps tolygi, pagardinkite druska ir pipirais. Masę paskirstykite į išskaptuotas bulves ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite po vieną juostelę šoninės ir išmuškite po vieną kiaušinį.

Grąžinkite bulves į orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 minučių. Išėmus pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!

Velykiniai keksiukai

Reikės: 150 g kalakutienos kumpio, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 12 kiaušinių, druskos, pipirų, saujos šviežių petražolių

Kiekvieną keksiukų kepimo indo dalį išklokite kumpiu, ant viršaus berkite tarkuotą sūrį ir įmuškite po vieną kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo kietesnis bus kiaušinio trynys, tad jeigu mėgstate jį skystą, traukite iš orkaitės vos tik sūris išsilydys.

Kad gražiai išimtumėte keksiukus iš kepimo formos, naudokite didelį šaukštą. Prieš pateikiant, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Skanaus!

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2023-05-18 11:56:35

Kodėl smidrus naudinga valgyti ne tik sportuojantiems ir gurmanams?

Artėjanti vasara skatina grįžti prie sau duotų naujametinių pažadų daugiau sportuoti ir sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daržovių asortimentą vis gausiau papildo pirkėjų jau pamėgti smidrai, tačiau ne visi žino, kodėl ir kaip juos valgyti.
       2023-05-16 10:40:13

Lietuvių mėgstamos bulvės: tinkamai vartojant, jos gali būti naudingos

Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis.
       2023-05-12 13:06:55

Virtuvės šefas apie įsibėgėjantį kepsninių sezoną: „naujų vėjų“ daug

Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
       2023-05-10 11:00:58

Briuselio kopūstai, Frankfurto dešrelės, Kyjivo kotletas: sąsaja su miestais?

Europos dieną, kuri kasmet švenčiama gegužės 9–ąją, džiaugiamasi vienybe Europoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pažymi, kad žemyną vienija ne tik bendros vertybės, bet ir maistas – vieni iš kitų mielai perimame patiekalus, dažnai net nesusimąstydami apie tikrąją jų kilmę.
       2023-05-10 10:45:55

Kepkit ant žarijų ir neišlaidaukit – kiek mėsos reikia griliaus vakarėliui

Neblėstantį kepimo ant žarijų populiarumą lemia proceso paprastumas – tai daugiau malonumas nei ruoša. Tačiau rengiantis grilio vakarėliui su svečiais, kartais sunku apskaičiuoti, kiek ir kokios mėsos reikės – kad ir svečiai neliktų alkani, ir nešvaistytumėte pinigų išmesdami nesuvalgytą maistą.
       2023-05-05 18:23:02

Dietai – ne! 3 nepadoriai gardūs, bet nebrangūs desertai

Šeštadienį pasaulyje bus minima Tarptautinė diena be dietų. Tai puiki proga paneigti mitą, kad desertų gamyba yra brangus ir ekstravagantiškas užsiėmimas.
       2023-05-04 14:00:16

Gaminame grenadierius: 3 paprasti triukai, kad bet kurią žuvį pamėgtų net vaikai

Kad žuvį reikėtų kuo dažniau įtraukti į racioną, suaugusiems nėra naujiena, tačiau paprastai vaikai nebūna entuziastingi žuvies gerbėjai. Visgi keli paprasti patarimai padės pasirūpinti, kad žuvies tekstūra, skonis ir kvapas būtų kuo malonesni net ir išrankiems valgytojams.
       2023-05-04 10:57:48

Tradicinis grilintojo portretas: šašlykinė, kepimui - kiauliena ir vištiena

Šiltėjant orams, vis dažniau į kasdienį maisto racioną patenka ir įvairūs lauke, ant ugnies ruošiami patiekalai. Didžioji dalis Lietuvos gyventojų karts nuo karto gamina maistą lauke, o dažniausiai renkasi tradicinį būdą – šašlykinę.
       2023-05-04 10:49:19

Šventiniai pusryčiai mamai: 3 receptai, prie kurių ruošimo prisidės ir mažieji

Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai.
       2023-05-03 14:27:46

Gegužės sezono hitai: dabar – pats metas mėgautis šiomis 5 daržovėmis

Derliaus pike esančios šviežios daržovės – puiki naudingų vitaminų, ryškių skonių ir patrauklios kainos puokštė. Gegužės mėnesį jau įsisiūbuoja sveikatai itin naudingų daržo gėrybių sezonas, tad verta įsidėmėti, kuriomis džiaugtis dabar – pats tinkamiausias laikas.
       2023-05-02 13:01:46

Lietuvos parduotuvėse atsirado „supermaistu“ vadinamų lokvų. Kaip valgyti?

Šalia bananų, mangų ir ananasų parduotuvių lentynose jau sodria geltona spalva vilioja lokvos. Ar esate girdėję, kokie tai vaisiai?
       2023-04-28 17:30:45

Piknikų sezonas prasidėjo: 5 patarimai, kaip paprastai pasiruošti iškylai

Kartu su šiltuoju sezonu prasideda ir iškylų lauke metas. Saulėtas oras – tai galimybė su artimaisiais susitikti gamtoje ir ragauti šviežias gėrybes.
       2023-04-21 12:54:29

Tobulo skonio garnyras prie šašlykų: kitaip bulvių neberuošite

Ruošiant patiekalus ant grilio, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais. Derinti skirtingus prieskonius, žoleles, o kad taptų dar skanesnės – pasigaminti naminio padažo.
       2023-04-15 10:16:27

Sveikesnė kebabų versija nepaliks abejingų: mėsą gerins slaptas ingredientas

Nors gamta dar nesužaliavo, pirmoji šio sezono TV3 laida „Lidl grilio talentai“ padvelks tikru pavasariu. Užkūrus grilius istorinėje Lietuvos vietoje – netoli Verkių rūmų – laidos vedėjas Vytaras Radzevičius ir du pergalės link pasiruošę eiti dalyviai sužavės tautiečius savo puikiais patiekalais ir dar neragautais skoniais.
       2023-03-28 09:03:24

Kaip nesudėtingai ir nebrangiai paruošti skirtingų rūšių mėsą

Artėjant ryškiausiai pavasario šventei, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ inicijuota apklausa atskleidė, kad beveik pusė gyventojų patiekalus savo velykiniam stalui ketina gamintis patys, o kas antras planuoja paruošti bent dalį vaišių.
       2023-03-07 16:54:05

Ką reikia žinoti apie daiginimą: kaip pasirinkti sėklas ir išauginti daigus

Prasidėjus pavasariui, jau laikas pagalvoti apie vasaros derlių ir pradėti daiginti sėklas. Žinoma, galima ruošti ne tik daigus, bet ir papuošti palanges prieskoninėmis žolelėmis ar svogūnų laiškais. Jie suteiks namams žalumos ir praturtins pavasarinius patiekalus.
       2023-03-03 17:00:15

Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią

Tam, kad namo parsineštume tikrai kokybiškos žuvies – pravartu žinoti, į ką atkreipti dėmesį. Paruošėme kelis patarimus, kaip išsirinkti šviežią žuvį, į kokius užrašus jų vitrinose atkreipti dėmesį ir kaip tinkamai paruošti.
       2023-02-14 15:11:36

Valentino dienos pusryčiai, nukelsiantys į meilės miestą: 3 nesudėtingi receptai

Romantišką įsimylėjėlių dieną neretas sieja su meilės sostine – Paryžiumi. Tačiau nebūtina vykti į Prancūziją, kad pajustumėte šio miesto dvasią. Pakanka nesudėtingų ir tradicinių prancūziškų pusryčių, kurie savo skoniu nukels į meilės miestą.
       2023-02-01 18:21:29

Daržovių blyneliai – puikus būdas sunaudoti likučius ir pagaminti vakarienę

Dažnai šaldytuvo stalčiuose užsilieka kelios morkos, pusė paprikos, cukinijos ar baklažano, kurių neturime kur panaudoti. Tam gali puikiai pasitarnauti įvairių daržovių blyneliai
       2023-01-31 18:44:27

Gardi vakarienė šeimai iki 5 eurų: nustebinkite apkepėle su kopūstais

Kopūstai – daugelyje sodų bei daržų randama maistinga daržovė, kurią žiemos metu mėgstama rauginti. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, kopūstai yra pigi daržovė, tinkanti tiek salotų, tiek įvairių troškinių bei sriubų gaminimui.
       2023-01-29 15:07:02

Minint tarptautinę kruasanų dieną – keli lengvi receptai

Sausio 30-ąją minima tarptautinė kruasano diena neaplenkia ir Lietuvos – visame pasaulyje mėgstami sviestiniai rageliai yra vieni iš dažniausiai šalies gyventojų perkamų kepinių.
       2023-01-26 18:54:53

Šviežios sultys pigiau: receptai ir patarimai, kaip jas spausti namuose

Žiemai jau gerokai įpusėjus, daugelis jaučia vitaminų ir saulės trūkumą. Vienas iš natūralių būdų pastiprinti imunitetą – gerti šviežiai spaustas vaisių arba daržovių sultis. Tačiau tokio gėrimo stiklinė kavinėje gali kainuoti 3 ir daugiau eurų.
       2023-01-23 12:36:06

Naujiena, kurią jau gali išbandyti lietuviai: ašarų nesukeliantys svogūnai

Prekybos tinklo „Iki“ lentynas pasiekė dar nematyta naujiena – nuo šiol parduotuvėse galima įsigyti svogūnų, kuriuos pjaustant – nebėga ašaros.
       2023-01-21 15:54:31

3 receptai pyragų dienos proga: išleisite vos iki 5 eurų

Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus.
       2023-01-18 18:33:48

Kodėl naudinga valgyti bananus – puikus užkandis ne tik sportuojantiems

Saldus banano skonis, patraukli geltona spalva ir kreminis minkštimas – ne veltui šis atogrąžų vaisius randamas beveik kiekvieno žmogaus virtuvėje. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, bananai – vienas mėgstamiausių lietuvių vaisių.
       2023-01-16 15:04:25

Graikijos virtuvės pažiba – feta: kuo šis sūris išsiskiria iš kitų?

Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos skoniui.
Daugiau naujų naujienų
       2023-05-27 12:30:47

Saugią kaimynystę užtikrina ne tik namų spyna: kaip apsisaugoti išmaniai

Dabar saugumą namuose ir kaimynystėje gali padėti užtikrinti išmanios priemonės – specialios aplikacijos gali padėti suburti kaimynų bendruomenę, o namų kameros užtikrina jūsų ramybę net ir tada, kai nesate namuose.
       2023-05-25 16:39:44

Specialistų rekomendacijos: kaip išsirinkti tinkamiausią dviratį?

Artėjant vasarai, keliones automobiliu verta pakeisti į važiavimą dviračiu. Taip galima ne tik pagerinti fizinę formą, bet ir atsipalaiduoti, pasigrožėti gamta.
       2023-05-25 16:37:32

„Nokia“ viceprezidentė M. Mentula: 5G monetizavimo galimybes mato mūsų šalyje

Nors Lietuvoje 5G ryšys, lyginant su kitomis Europos valstybėmis, pradėtas diegti kiek vėliau, šalyje jau matomi pirmieji šios technologijos privalumai. Pradedant nuo lengvesnės individualių vartotojų kasdienybės iki įmonių modernizavimo.
       2023-05-19 16:08:18

Hipertenzija: beveik pusė gyventojų nežino turintys kraujospūdžio problemų

Hipertenzija, arba aukštas kraujospūdis, ekspertų laikoma paslėpta sveikatos krize, su kuria susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje.
       2023-05-19 15:53:34

Eurolyga Kaune: galingiausias Wi-Fi ir visą parą budintys „Telia“ inžinieriai

Nuo penktadienio iki sekmadienio Kaune vyksiančiame Eurolygos finalo ketverto turnyre greičiu žavės ne tik žaidėjų atakos, bet ir internetas – „Telia“ viso renginio metu užtikrins 1 Gb/s spartos Wi-Fi ryšį.
       2023-05-19 12:14:09

Darbuotojų įvairovė – kokią naudą tai neša įmonėms?

Integracinė kultūra organizacijoje, kai skirtingos patirtys bei idėjos, kaip ir individualūs darbuotojų gebėjimai, yra priimami ir vertinami, yra raktas į verslo sėkmę,  sako didžiausią automatinių degalinių tinklą šalyje valdančios įmonės „Neste Lietuva“ vadovė Julija Matisonė.
       2023-05-19 12:11:34

Jūsų smegenys yra galingas kompiuteris: kas padeda joms geriau veikti

Žmogaus smegenys informaciją apdoroja daugiau nei 3000 GHz greičiu, kuris prilyginamas galingiausiam kompiuteriui, rodo „Winstono“ medicinos centro duomenys. Smegenims reikalingos nuolatinės žinios – tokiu būdu jos išlieka aktyvios ir greičiau priima sprendimus.
       2023-05-19 11:15:17

Ruošiatės vasarą dirbti iš šiltų kraštų? Galite netekti svarbių duomenų

Atšilus orams ir prasidedant atostogų sezonui, atsiranda vis daugiau pagundų pasiėmus kompiuterį pabėgti iš miesto. Nors darbas ne biure, o namuose, bet kurioje Lietuvos vietoje ar net užsienyje jau seniai tapo įprasta praktika, nuotolinis darbas, kartu su visais privalumais, turi ir nemažai rizikų.
       2023-05-19 10:20:52

Lietuvos oro uostai tapo dar draugiškesni augintiniams: kaip pasiruošti

Kelionė su savo augintiniu – gerokai smagesnė, kai oro uoste pasirūpinta, kad ir nedideliais, tačiau svarbiais jiems skirtais patogumais.
       2023-05-19 08:53:04

Gydytoja apie grožio injekcijas: svarbus ne tik saikas, bet ir atlikimo technika

Besidžiaugiantys jaunatviška ir spindinčia oda, greičiausiai dėkoja arba genetikai, arba gydytojui. Hialurono rūgšties užpildų injekcijos – efektyvus, greitas ir ilgalaikis būdas lyginti raukšles, atkurti įdubusius paakius ir dėl amžiaus ar kitų aplinkybių prarastas veido formas.
       2023-05-18 16:08:10

Išmani apsauga: ekspertas pataria, kaip užtikrinti namų prietaisų saugumą

Statistikos bendrovės „Statista“ atliktas tyrimas rodo, kad išmaniųjų namų populiarumas nuolat auga. Jei šiuo metu pasaulyje tokių namų ūkių yra 360 mln., tai prognozuojama, kad iki 2027-ųjų šis skaičius kone padvigubės ir pasieks 672 mln.
       2023-05-18 11:56:35

Kodėl smidrus naudinga valgyti ne tik sportuojantiems ir gurmanams?

Artėjanti vasara skatina grįžti prie sau duotų naujametinių pažadų daugiau sportuoti ir sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daržovių asortimentą vis gausiau papildo pirkėjų jau pamėgti smidrai, tačiau ne visi žino, kodėl ir kaip juos valgyti.
       2023-05-17 19:41:10

Kodėl Lietuvoje vis dar keistai žiūrima į apsinuoginusias moteris scenoje?

Toma Vaškevičiūtė: „Kodėl Lietuvoje vis dar keistai žiūrima į apsinuoginusias moteris scenoje?“ „Nebūdama manekenės figūros scenoje įkvepiu daugybę žmonių. Kabaretas moko mane ne tik priimti gyvenimą su visomis jo spalvomis, išlaisvinti savo moteriškumą, bet ir įkvepia tuo dalintis su kitomis Lietuvos moterimis.
       2023-05-17 19:04:02

RRT pirmininkė: dalis mūsų visuomenės tebegyvena skaitmeniniame skurde

Gegužės 17-ąją visame pasaulyje minima Informacinės visuomenės diena. Tačiau dalis Lietuvos visuomenės narių tebegyvena skaitmeniniame skurde: neturi ryšio, įgūdžių, jaučiasi nesaugūs, nepasitiki el. ryšių paslaugomis, sako Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) pirmininkė Jūratė Šovienė.
       2023-05-17 19:01:56

4 technologijos, kurios mūsų kasdienybę pakeis jau artimiausiais metais

Kasmet gegužės 17 d. švenčiama Tarptautinė telekomunikacijų diena yra gera proga susimąstyti, kaip smarkiai pažengė mūsų pasaulis.
       2023-05-16 13:20:02

Sunkumai siaurose gatvėse – kas kaltas, kai nepavyksta prasilenkti

Pagreitį įgavęs gatvių siaurinimas ir renovavimas kartais sulaukia vis daugiau vairuotojų pasipiktinimo – dėl projektuotojų priimtų sprendimų ir mažiau gatvėse automobilių parkavimui paliktos vietos neretai sunku net prasilenkti.
       2023-05-16 10:40:13

Lietuvių mėgstamos bulvės: tinkamai vartojant, jos gali būti naudingos

Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis.
       2023-05-16 09:19:52

Rekordiškai auga SMS siuntimas, bet ne tarp žmonių

Asmeninį susirašinėjimą perėmusios bendravimo programėles išstūmė tradicines SMS žinutes iš mūsų kasdienybės. Tačiau, skirtingai nei taksofonai, jos niekur nedingo - jau trečią dešimtį skaičiuojančią technologiją vis labiau atranda verslas.
       2023-05-15 20:45:34

Taujėnų dvare varžėsi gražiausi Europos samojedai

Tradicija organizuoti Europos samojedų čempionatus gimė keturiems samojedų veisėjams (Tuula Pratt, Yana Fulierova, Ota Janko bei Renata Fossati) pasiūlius kasmet išrinkti gražiausius kontinento „baltapūkius“.
       2023-05-15 16:50:53

Dirbtinis intelektas pranašas ar demonas – kodėl problemų ieškome ne ten?

Pastarieji metai – dirbtinio intelekto proveržio laikas. Vis daugiau girdime apie įvairias sistemas, galinčias generuoti atsakymus į bet kokius klausimus. Kai kada šie atsakymai taip pribloškia, kad gali nebesuprasti – bendrauji su robotu, ar tikru žmogumi.
       2023-05-12 13:06:55

Virtuvės šefas apie įsibėgėjantį kepsninių sezoną: „naujų vėjų“ daug

Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
       2023-05-12 11:24:28

Patarė, ką daryti, jei vaistinėje nerandate antibiotikų

Trūkstant antibiotikų, gyventojai neretai ieško vaistų per pažįstamus, dalijasi naujomis ar senomis jų pakuotėmis su giminėmis, kaimynais ar draugais. Vaistininkė patarė, kaip iš tikrųjų reikėtų elgtis nerandant sau būtinų vaistų.
       2023-05-11 13:10:41

Svečiavimasis vestuvėse: kaip sutaupyti lydint jaunavedžius prie altoriaus?

Prasidėjus vestuvių sezonui, daugybė žmonių sulaukia kvietimo kartu su jaunaisiais švęsti jų meilės sąjungą. Tačiau ne vienam tai sukelia ne tik daug džiaugsmo, bet ir nerimo, mat vestuvių šventę lydi nemenkos išlaidos.
       2023-05-11 13:05:59

Fotogeniškiausios Peloponeso vietos – atraskite ir įsiamžinkite

Viduržemio jūros skalaujamas Peloponeso pusiasalis Graikijoje rikiuojasi populiariausių šalies regionų sąrašo viršuje. Ir ne veltui – ši kryptis siūlo tūkstantmečių senumo istoriją, baltus paplūdimius, laukinę gamtą, jaukius miestelius.
       2023-05-10 20:06:11

Priimtas sprendimas užblokuoti 3 interneto svetainių kopijas

2023 m. gegužės 10 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimus dėl trijų interneto svetainių kopijų blokavimo, kuriose neteisėtai viešai skelbiamas autorių teisių saugomas turinys.
       2023-05-10 14:37:35

Ryšių reguliavimo tarnyba dereguliavo transliacijų rinkas

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) nusprendė dereguliuoti transliacijų – Transliacijų perdavimo paslaugų ir Transliacijų perdavimo priemonių paslaugų – rinkas ir panaikinti Lietuvos radijo ir televizijos centrui ir „Telia Lietuva“ taikomus įpareigojimus.
       2023-05-10 14:15:23

Naujos transporto rūšys – viešajam transportui populiarinti

Lietuvos keleivių vežimo asociacija parengė Kelių transporto kodekso pataisas, kurių tikslas – pripažinti funikulierius ir kabamųjų lynų kelių keltuvus keleivinėmis transporto priemonėmis, kuriomis keleiviai galėtų būti vežami reguliariais reisais.
       2023-05-10 11:19:52

Energiškai efektyvūs pastatai – teorija ir realybė

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) novatoriai vykdė Lietuvos mokslo tarybos finansuojamą projektą: „Projektinių ir faktinių pastato gyvavimo ciklo energijos poreikių tyrimai įvertinant vartotojų elgsenos įtaką“.
       2023-05-10 11:00:58

Briuselio kopūstai, Frankfurto dešrelės, Kyjivo kotletas: sąsaja su miestais?

Europos dieną, kuri kasmet švenčiama gegužės 9–ąją, džiaugiamasi vienybe Europoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pažymi, kad žemyną vienija ne tik bendros vertybės, bet ir maistas – vieni iš kitų mielai perimame patiekalus, dažnai net nesusimąstydami apie tikrąją jų kilmę.
       2023-05-10 10:50:02

„Telia“: „Bitė“ nebūtų pajėgi užtikrinti NATO renginiui Vilniuje reikalavimų

„Telia Lietuvos“ infrastruktūros pajėgumai ir kompetencijos užtikrinti Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo IT ir ryšio paslaugų saugumą yra objektyviai daug didesni nei „Bitės“.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.