Naujienos

Gaminame grenadierius: 3 paprasti triukai, kad bet kurią žuvį pamėgtų net vaikai

2023-05-04 14:00:16

Kad žuvį reikėtų kuo dažniau įtraukti į racioną, suaugusiems nėra naujiena, tačiau paprastai vaikai nebūna entuziastingi žuvies gerbėjai. Visgi keli paprasti patarimai padės pasirūpinti, kad žuvies tekstūra, skonis ir kvapas būtų kuo malonesni net ir išrankiems valgytojams.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako pastebinti, kad žuvį pirkėjai mėgsta vis labiau – o ieškodami naujų skonių mielai bando rečiau pažįstamus produktus ir jų gaminimo būdus.

Grenadieriai – sultinga ir skani žuvis

„Pirkėjai apskritai yra linkę domėtis naujovėmis ar įmantresniais skoniais, tad ne išimtis yra ir žuvies skyrius. Matome pirkėjų norą praturtinti savo racioną leidžiantis į naujas kulinarines keliones, todėl kiekvieną mėnesį pristatome vis naują mėnesio žuvį, kuri jau pirmosiomis pardavimų dienomis sulaukia dėmesio“, – teigia V. Budrienė.

Gegužės mėnesio laimikis – grenadieriai, kurie yra nesunkiai paruošiamos ir organizmui naudingos žuvys, sako prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė:

„Šioje žuvyje – daug baltymų, vitamino D3, nepakeičiamųjų omega-3 riebalų rūgščių, o balta mėsa sultinga. Didelis pliusas yra ir tai, kad grenadierių skonis yra malonus ir pats savaime pakankamai išraiškingas – tad nebūtina naudoti daug ir įvairių prieskonių. Be to, ši žuvis pasižymi ne tokiu stipriu „žuvišku“ kvapu, tad sulaukia nemažai gerbėjų“, – pasakoja maisto žinovė.

Grenadierių mėsoje yra mažai riebalų, todėl ji labiausiai tinka kepti arba skrudinti, tačiau taip pat puikiai tiks kepti ant grotelių arba grilyje.

V. Juodkazienė dalijasi 3 patarimais, kurie padės paruošti tiek grenadierius, tiek kitas žuvis taip, kad patiktų visai šeimai.

Nepasūdykite per anksti

Žuvies mėsa – švelni ir minkšta, todėl ją nesunku perkepti. Jei taip nutiks, filė suirs, žuvis bus sausa ir mažiau patraukli valgyti, o kartu su skoniu ji praras ir dalį maistinių savybių.

„Svarbu ne tik kepimo laikas, bet ir kaip ją kepate. Stenkitės gabalėlių keptuvėje per dažnai nejudinti – pasirinkite tinkamą temperatūrą ir apsiribokite vienu žuvies apvertimu“, – pataria V. Juodkazienė.

Dažna klaida, kuri gali lemti žuvies subyrėjimą, – ir netinkamas sūdymas. Pasak maisto žinovės, kad ir kokį gaminimo būdą pasirinksite, žuvį pagardinkite druska tik prieš pat dėdami ją į keptuvę, orkaitę ar ant grotelių. Druska turi savybę iš žuvies ištraukti vandenį, todėl laiku sūdydami pasirūpinsite mėsos sultingumu.

Šiai taisyklei galioja išimtis: sūdyti galite anksčiau, jeigu tai darote vandenyje. Žuvies gaminimo profesionalams gerai žinomas triukas apsaugoti žuvį nuo subyrėjimo – pusvalandį pamirkyti ją druskos ir vandens mišinyje. Rekomenduojama tą daryti ir su grenadierių filė, mat joje mažai riebalų ir daug vandens, tad mirkymas mėsai suteiks tvirtumo.

Išmėginkite 1 produkto marinatus

Norint, kad žuvis būtų malonesnio skonio ir kvapo, tereikės paprasčiausių ingredientų ir vos keliolikos minučių. Marinatas gali praturtinti žuvį naujais poskoniais, suteikti drėgmės ir sumažinti „žuvišką“ kvapą.

„Jeigu norite pašalinti nepageidaujamus skonius ir kvapus bei suminkštinti žuvies mėsą – pamirkykite ją bent 10–15 minučių piene. Jeigu ruošiatės kepti storą filė ar žuvies kepsnius, galite be baimės padvigubinti mirkymo laiką“, – sako V. Juodkazienė.

Išbandyti galima ir mirkymą pasukose, kurios dar geriau slopina mažiau malonius žuvies skonius ir kvapus. Tuo tarpu jeigu norite suteikti papildomų poskonių – pamirkykite ją juodos arbatos nuovire.

Svarbu atminti, kad ir kurį ingredientą mirkymui pasirinksite, iš jo ištrauktą žuvį reikia gerai nusausinti prieš kepimą.

Kad namuose nebeliktų keptos žuvies kvapo

Paprasčiausias būdas tuo pasirūpinti – įjungti gartraukį ir padaryti nedidelį skersvėjį namuose praveriant langus. Jeigu to padaryti nėra galimybės arba nepakanka, yra kelios išeitys.

„Į puodą įpilkite vandens ir kelis šaukštus acto. Pridėkite kvapnių prieskonių, pavyzdžiui, žvaigždinio anyžiaus, cinamono lazdelę, gvazdikėlių, kardamonų, ir virkite 15 minučių. Kad poveikis būtų dar geresnis, galite įdėti kelias apelsino ar citrinos skilteles. Actas sugers nemalonius kvapus, o prieskoniai ir citrusiniai vaisiai pripildys virtuvę maloniu aromatu“, – patarimu dalijasi „Iki“ atstovė.

Tuo tarpu jeigu žuvį ruošėte be pirštinių, ir paprastas muilas nepadeda pašalinti jos kvapo, rankas galite patrinti kavos tirščiais arba jas plaunant panaudoti šiek tiek dantų pastos.

Grenadieriai su garstyčių marinatu

Reikės: Grenadierių filė, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto Dižono garstyčių, 1 šaukšto acto, druskos, pipirų, paprikos miltelių

Gaminame: Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite marinato ingredientus ir mišiniu gausiai aptepkite filė. Palikite 20 min. pastovėti šaldytuve. Kepkite orkaitėje 12–18 min., kol žuvis paruduos ir lengvai irs patikrinus šakute. Patiekite su mėgstamomis salotomis.

Komentuojame šią naujieną:

Jūsų komentaras

Jūsų vardas:


Jūsų kontaktai:


Fotorebuso atsakymas:


rebusas
Jūsų komentaro tekstas:



Maistas: kitos panašios naujienos
       2023-06-07 15:44:40

5 klaidos grilinant, kurios gali pakenkti sveikatai

Gegužės 7-oji – Pasaulinė maisto saugos diena. Kasdien per 1,5 mln. žmonių pasaulyje suserga dėl to, kad suvalgo nesaugaus maisto. Šis klausimas tampa itin aktualiu Lietuvoje vasarą, kai šylant orams lengva pamiršti tinkamai pasirūpinti greitai gendančiais produktais.
       2023-06-06 17:14:18

Prasidėjo sausmedžio uogų sezonas: supermaistas, puikiai tinkantis virtuvėje

Prasidėjo šviežių lietuviškų uogų – ne tik populiariųjų braškių, šilauogių ir aviečių, bet ir lietuviams dar gana neįprastų sausmedžio uogų – sezonas. Didelė dalis tautiečių vis dar nėra ragavę šių uogų ir nė nenumano, kad jos auginamos Lietuvoje.
       2023-06-05 12:49:37

Vasaros topas – ant žarijų kepti kiaulienos kepsniai: patiks visai šeimai

Kiauliena, kaip ir vištiena, išlieka mėgstamiausios lietuvių mėsos rūšys, o atėjus grilinimo sezonui, gardžius kiaulienos nugarinės kepsnelius pasiruoš ir išsikeps net virtuvės naujokai.
       2023-05-29 16:48:43

Alpių virtuvės paslaptys: užkandžiai ir kruopščiai saugomas desertas

Nors Alpės labiau įsivaizduojamos kaip žiemos atostogų kurortas, net ir vasarą šis kraštas turi, ką pasiūlyti: žaliuojančius slėnius, atgaivinančius ežerus ir, žinoma, įspūdingas kalnų panoramas.
       2023-05-18 11:56:35

Kodėl smidrus naudinga valgyti ne tik sportuojantiems ir gurmanams?

Artėjanti vasara skatina grįžti prie sau duotų naujametinių pažadų daugiau sportuoti ir sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daržovių asortimentą vis gausiau papildo pirkėjų jau pamėgti smidrai, tačiau ne visi žino, kodėl ir kaip juos valgyti.
       2023-05-16 10:40:13

Lietuvių mėgstamos bulvės: tinkamai vartojant, jos gali būti naudingos

Pavasario pabaigoje prekybos centruose atsiranda pirmos lietuviškos šviežios bulvės. Tinkamai vartojamos, šios daržovės gali būti puikus kalcio, kalio, fosforo, geležies ir kitų sveikatai palankių medžiagų šaltinis.
       2023-05-12 13:06:55

Virtuvės šefas apie įsibėgėjantį kepsninių sezoną: „naujų vėjų“ daug

Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje „po atviru dangumi“ kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
       2023-05-10 11:00:58

Briuselio kopūstai, Frankfurto dešrelės, Kyjivo kotletas: sąsaja su miestais?

Europos dieną, kuri kasmet švenčiama gegužės 9–ąją, džiaugiamasi vienybe Europoje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pažymi, kad žemyną vienija ne tik bendros vertybės, bet ir maistas – vieni iš kitų mielai perimame patiekalus, dažnai net nesusimąstydami apie tikrąją jų kilmę.
       2023-05-10 10:45:55

Kepkit ant žarijų ir neišlaidaukit – kiek mėsos reikia griliaus vakarėliui

Neblėstantį kepimo ant žarijų populiarumą lemia proceso paprastumas – tai daugiau malonumas nei ruoša. Tačiau rengiantis grilio vakarėliui su svečiais, kartais sunku apskaičiuoti, kiek ir kokios mėsos reikės – kad ir svečiai neliktų alkani, ir nešvaistytumėte pinigų išmesdami nesuvalgytą maistą.
       2023-05-05 18:23:02

Dietai – ne! 3 nepadoriai gardūs, bet nebrangūs desertai

Šeštadienį pasaulyje bus minima Tarptautinė diena be dietų. Tai puiki proga paneigti mitą, kad desertų gamyba yra brangus ir ekstravagantiškas užsiėmimas.
       2023-05-04 10:57:48

Tradicinis grilintojo portretas: šašlykinė, kepimui - kiauliena ir vištiena

Šiltėjant orams, vis dažniau į kasdienį maisto racioną patenka ir įvairūs lauke, ant ugnies ruošiami patiekalai. Didžioji dalis Lietuvos gyventojų karts nuo karto gamina maistą lauke, o dažniausiai renkasi tradicinį būdą – šašlykinę.
       2023-05-04 10:49:19

Šventiniai pusryčiai mamai: 3 receptai, prie kurių ruošimo prisidės ir mažieji

Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai.
       2023-05-03 14:27:46

Gegužės sezono hitai: dabar – pats metas mėgautis šiomis 5 daržovėmis

Derliaus pike esančios šviežios daržovės – puiki naudingų vitaminų, ryškių skonių ir patrauklios kainos puokštė. Gegužės mėnesį jau įsisiūbuoja sveikatai itin naudingų daržo gėrybių sezonas, tad verta įsidėmėti, kuriomis džiaugtis dabar – pats tinkamiausias laikas.
       2023-05-02 13:01:46

Lietuvos parduotuvėse atsirado „supermaistu“ vadinamų lokvų. Kaip valgyti?

Šalia bananų, mangų ir ananasų parduotuvių lentynose jau sodria geltona spalva vilioja lokvos. Ar esate girdėję, kokie tai vaisiai?
       2023-04-28 17:30:45

Piknikų sezonas prasidėjo: 5 patarimai, kaip paprastai pasiruošti iškylai

Kartu su šiltuoju sezonu prasideda ir iškylų lauke metas. Saulėtas oras – tai galimybė su artimaisiais susitikti gamtoje ir ragauti šviežias gėrybes.
       2023-04-21 12:54:29

Tobulo skonio garnyras prie šašlykų: kitaip bulvių neberuošite

Ruošiant patiekalus ant grilio, ne ką mažiau svarbu pasigaminti prie jų derantį skanų garnyrą. Juo gali tapti ir paprasčiausios bulvės, juk jas ruošti galima įvairiais būdais. Derinti skirtingus prieskonius, žoleles, o kad taptų dar skanesnės – pasigaminti naminio padažo.
       2023-04-15 10:16:27

Sveikesnė kebabų versija nepaliks abejingų: mėsą gerins slaptas ingredientas

Nors gamta dar nesužaliavo, pirmoji šio sezono TV3 laida „Lidl grilio talentai“ padvelks tikru pavasariu. Užkūrus grilius istorinėje Lietuvos vietoje – netoli Verkių rūmų – laidos vedėjas Vytaras Radzevičius ir du pergalės link pasiruošę eiti dalyviai sužavės tautiečius savo puikiais patiekalais ir dar neragautais skoniais.
       2023-03-28 09:03:24

Kaip nesudėtingai ir nebrangiai paruošti skirtingų rūšių mėsą

Artėjant ryškiausiai pavasario šventei, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ inicijuota apklausa atskleidė, kad beveik pusė gyventojų patiekalus savo velykiniam stalui ketina gamintis patys, o kas antras planuoja paruošti bent dalį vaišių.
       2023-03-07 16:54:05

Ką reikia žinoti apie daiginimą: kaip pasirinkti sėklas ir išauginti daigus

Prasidėjus pavasariui, jau laikas pagalvoti apie vasaros derlių ir pradėti daiginti sėklas. Žinoma, galima ruošti ne tik daigus, bet ir papuošti palanges prieskoninėmis žolelėmis ar svogūnų laiškais. Jie suteiks namams žalumos ir praturtins pavasarinius patiekalus.
       2023-03-03 17:00:15

Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią

Tam, kad namo parsineštume tikrai kokybiškos žuvies – pravartu žinoti, į ką atkreipti dėmesį. Paruošėme kelis patarimus, kaip išsirinkti šviežią žuvį, į kokius užrašus jų vitrinose atkreipti dėmesį ir kaip tinkamai paruošti.
       2023-02-14 15:11:36

Valentino dienos pusryčiai, nukelsiantys į meilės miestą: 3 nesudėtingi receptai

Romantišką įsimylėjėlių dieną neretas sieja su meilės sostine – Paryžiumi. Tačiau nebūtina vykti į Prancūziją, kad pajustumėte šio miesto dvasią. Pakanka nesudėtingų ir tradicinių prancūziškų pusryčių, kurie savo skoniu nukels į meilės miestą.
       2023-02-01 18:21:29

Daržovių blyneliai – puikus būdas sunaudoti likučius ir pagaminti vakarienę

Dažnai šaldytuvo stalčiuose užsilieka kelios morkos, pusė paprikos, cukinijos ar baklažano, kurių neturime kur panaudoti. Tam gali puikiai pasitarnauti įvairių daržovių blyneliai
       2023-01-31 18:44:27

Gardi vakarienė šeimai iki 5 eurų: nustebinkite apkepėle su kopūstais

Kopūstai – daugelyje sodų bei daržų randama maistinga daržovė, kurią žiemos metu mėgstama rauginti. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, kopūstai yra pigi daržovė, tinkanti tiek salotų, tiek įvairių troškinių bei sriubų gaminimui.
       2023-01-29 15:07:02

Minint tarptautinę kruasanų dieną – keli lengvi receptai

Sausio 30-ąją minima tarptautinė kruasano diena neaplenkia ir Lietuvos – visame pasaulyje mėgstami sviestiniai rageliai yra vieni iš dažniausiai šalies gyventojų perkamų kepinių.
       2023-01-26 18:54:53

Šviežios sultys pigiau: receptai ir patarimai, kaip jas spausti namuose

Žiemai jau gerokai įpusėjus, daugelis jaučia vitaminų ir saulės trūkumą. Vienas iš natūralių būdų pastiprinti imunitetą – gerti šviežiai spaustas vaisių arba daržovių sultis. Tačiau tokio gėrimo stiklinė kavinėje gali kainuoti 3 ir daugiau eurų.
Daugiau naujų naujienų
       2023-06-08 17:07:36

Krūtų implantai netrukdo nei sportuoti, nei žindyti krūtimi?

Svajojate padidinti ar padailinti krūtinę implantais, bet vis nesiryžtate? Gali būti, kad to priežastis – interneto platybėse sklandantys mitai. Tiesa, nebūtinai pagrįsti.
       2023-06-08 16:56:27

Vasarą – basomis? Gydytoja perspėja apie negydomo pėdų grybelio pasekmes

Pėdų grybelis – viena iš labiausiai paplitusių grybelinių infekcijų, kadangi dėl drėgnos ir vėsios pėdos aplinkos, ypač tarpupirščiuose, sukuriama optimali terpė grybeliams daugintis.
       2023-06-08 13:27:08

Savivaldybėse paspirtukams gali būti draudžiama važiuoti šaligatviu

Ketvirtadienį Seimas pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams, kuriais numatomi nauji reikalavimai paspirtukams, tarp kurių galimas draudimas važiuoti šaligatviu.
       2023-06-07 15:44:40

5 klaidos grilinant, kurios gali pakenkti sveikatai

Gegužės 7-oji – Pasaulinė maisto saugos diena. Kasdien per 1,5 mln. žmonių pasaulyje suserga dėl to, kad suvalgo nesaugaus maisto. Šis klausimas tampa itin aktualiu Lietuvoje vasarą, kai šylant orams lengva pamiršti tinkamai pasirūpinti greitai gendančiais produktais.
       2023-06-07 11:28:49

Laivus projektuojanti inžinierė: profesijos pasirinkimą lemia gebėjimai

Nors XXI amžius dažnai vadinamas lygių galimybių amžiumi, tačiau vyrų ir moterų galimybėms vienodėjant, požiūris į profesijas kaip vyriškas arba moteriškas beveik nesikeičia.
       2023-06-06 17:14:18

Prasidėjo sausmedžio uogų sezonas: supermaistas, puikiai tinkantis virtuvėje

Prasidėjo šviežių lietuviškų uogų – ne tik populiariųjų braškių, šilauogių ir aviečių, bet ir lietuviams dar gana neįprastų sausmedžio uogų – sezonas. Didelė dalis tautiečių vis dar nėra ragavę šių uogų ir nė nenumano, kad jos auginamos Lietuvoje.
       2023-06-06 17:05:42

Kaip apsaugoti senjorus nuo sukčių internete: vien pokalbio neužtenka

Vyresni nei 60 m. nuo kibernetinių atakų nukentėję žmonės per metus patyrė 966 mln. dolerių nuostolių, kai tuo tarpu nukentėjusieji iki 20 m. – 71 mln., skelbta 2020 m. JAV Federalinio tyrimų biuro internetinių nusikaltimų ataskaitoje.
       2023-06-05 12:49:37

Vasaros topas – ant žarijų kepti kiaulienos kepsniai: patiks visai šeimai

Kiauliena, kaip ir vištiena, išlieka mėgstamiausios lietuvių mėsos rūšys, o atėjus grilinimo sezonui, gardžius kiaulienos nugarinės kepsnelius pasiruoš ir išsikeps net virtuvės naujokai.
       2023-06-05 12:36:18

Ką daryti atėjus laikui atsinaujinti „Mobile-ID“: patarimas – geriau nedelsti

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2” savo klientus apie besibaigiančius „Mobile-ID“ sertifikatus informuoja SMS žinute. Taip vartotojai žino, kad netrukus šią paslaugą reiks atnaujinti.
       2023-06-04 10:42:31

Išvykų sezonas atidarytas: išmanūs aksesuarai, be kurių kelionėse neišsiversite

Dabar susikurti komfortišką aplinką gamtoje paprasta – gerą nuotaiką užtikrinti padeda muzika, sklindanti iš kolonėlių, telefonus galima įkrauti su išorinėmis baterijomis, o su nešiojamaisiais modemais internetas veiks net tolimiausiuose kampeliuose.
       2023-05-30 16:06:53

Kelionė su augintiniu – kaip užtikrinti jo saugumą ir komfortą?

Prasidėjus šiltajam sezonui, augintinius turintys žmonės leidžiasi į savaitgalio ar atostogų keliones su keturkojais draugais. Kad ši patirtis būtų maloni ir džiuginanti, tokią kelionę reikia kruopščiai suplanuoti – gyvūnas turi jaustis komfortiškai ir būti saugus.
       2023-05-29 16:48:43

Alpių virtuvės paslaptys: užkandžiai ir kruopščiai saugomas desertas

Nors Alpės labiau įsivaizduojamos kaip žiemos atostogų kurortas, net ir vasarą šis kraštas turi, ką pasiūlyti: žaliuojančius slėnius, atgaivinančius ežerus ir, žinoma, įspūdingas kalnų panoramas.
       2023-05-29 16:42:28

Kodėl nusilpsta santykis su tėvu ir kaip jį atkurti suaugus?

Psichologiniuose tyrimuose vis dažniau pabrėžiama tėvo ir vaiko santykio svarba skirtingoms gyvenimo sritims. Deja, ne visiems pasiseka tą santykį sukurti, užauginti ir išlaikyti vaikui jau suaugus.
       2023-05-29 16:37:47

Ko Lietuvos vaikus gali išmokyti unguriai?

Viena gegužės diena mažiesiems Žaslių miestelio gyventojams buvo itin įsimintina. Vaikai iš vietos pagrindinės mokyklos ir lopšelio-darželio „Žaliasis klevelis“ auklėtiniai gavo progą su Žuvininkystės tarnybos specialistais į Neries upę išleisti tūkstančius europinių ungurių jauniklių.
       2023-05-29 16:29:11

Sugalvojau įsigyti oro kondicionierių: ar nepavėlavau ir ar kas jį sumontuos?

Lietuviški sezonai keičiasi gana greitai: atrodytų, dar vakar buvo šalnos, o jau šiandien saulė kaitina taip, kad namie – tikra pirtis. Specialistai pastebi, kad daugelis apie namų vėsinimą susimąsto tik tada, kai ima kamuoti kaitra, bet tokiu atveju dažnai jau būna per vėlu.
       2023-05-27 12:30:47

Saugią kaimynystę užtikrina ne tik namų spyna: kaip apsisaugoti išmaniai

Dabar saugumą namuose ir kaimynystėje gali padėti užtikrinti išmanios priemonės – specialios aplikacijos gali padėti suburti kaimynų bendruomenę, o namų kameros užtikrina jūsų ramybę net ir tada, kai nesate namuose.
       2023-05-25 16:39:44

Specialistų rekomendacijos: kaip išsirinkti tinkamiausią dviratį?

Artėjant vasarai, keliones automobiliu verta pakeisti į važiavimą dviračiu. Taip galima ne tik pagerinti fizinę formą, bet ir atsipalaiduoti, pasigrožėti gamta.
       2023-05-25 16:37:32

„Nokia“ viceprezidentė M. Mentula: 5G monetizavimo galimybes mato mūsų šalyje

Nors Lietuvoje 5G ryšys, lyginant su kitomis Europos valstybėmis, pradėtas diegti kiek vėliau, šalyje jau matomi pirmieji šios technologijos privalumai. Pradedant nuo lengvesnės individualių vartotojų kasdienybės iki įmonių modernizavimo.
       2023-05-19 16:08:18

Hipertenzija: beveik pusė gyventojų nežino turintys kraujospūdžio problemų

Hipertenzija, arba aukštas kraujospūdis, ekspertų laikoma paslėpta sveikatos krize, su kuria susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje.
       2023-05-19 15:53:34

Eurolyga Kaune: galingiausias Wi-Fi ir visą parą budintys „Telia“ inžinieriai

Nuo penktadienio iki sekmadienio Kaune vyksiančiame Eurolygos finalo ketverto turnyre greičiu žavės ne tik žaidėjų atakos, bet ir internetas – „Telia“ viso renginio metu užtikrins 1 Gb/s spartos Wi-Fi ryšį.
       2023-05-19 12:14:09

Darbuotojų įvairovė – kokią naudą tai neša įmonėms?

Integracinė kultūra organizacijoje, kai skirtingos patirtys bei idėjos, kaip ir individualūs darbuotojų gebėjimai, yra priimami ir vertinami, yra raktas į verslo sėkmę,  sako didžiausią automatinių degalinių tinklą šalyje valdančios įmonės „Neste Lietuva“ vadovė Julija Matisonė.
       2023-05-19 12:11:34

Jūsų smegenys yra galingas kompiuteris: kas padeda joms geriau veikti

Žmogaus smegenys informaciją apdoroja daugiau nei 3000 GHz greičiu, kuris prilyginamas galingiausiam kompiuteriui, rodo „Winstono“ medicinos centro duomenys. Smegenims reikalingos nuolatinės žinios – tokiu būdu jos išlieka aktyvios ir greičiau priima sprendimus.
       2023-05-19 11:15:17

Ruošiatės vasarą dirbti iš šiltų kraštų? Galite netekti svarbių duomenų

Atšilus orams ir prasidedant atostogų sezonui, atsiranda vis daugiau pagundų pasiėmus kompiuterį pabėgti iš miesto. Nors darbas ne biure, o namuose, bet kurioje Lietuvos vietoje ar net užsienyje jau seniai tapo įprasta praktika, nuotolinis darbas, kartu su visais privalumais, turi ir nemažai rizikų.
       2023-05-19 10:20:52

Lietuvos oro uostai tapo dar draugiškesni augintiniams: kaip pasiruošti

Kelionė su savo augintiniu – gerokai smagesnė, kai oro uoste pasirūpinta, kad ir nedideliais, tačiau svarbiais jiems skirtais patogumais.
       2023-05-19 08:53:04

Gydytoja apie grožio injekcijas: svarbus ne tik saikas, bet ir atlikimo technika

Besidžiaugiantys jaunatviška ir spindinčia oda, greičiausiai dėkoja arba genetikai, arba gydytojui. Hialurono rūgšties užpildų injekcijos – efektyvus, greitas ir ilgalaikis būdas lyginti raukšles, atkurti įdubusius paakius ir dėl amžiaus ar kitų aplinkybių prarastas veido formas.
       2023-05-18 16:08:10

Išmani apsauga: ekspertas pataria, kaip užtikrinti namų prietaisų saugumą

Statistikos bendrovės „Statista“ atliktas tyrimas rodo, kad išmaniųjų namų populiarumas nuolat auga. Jei šiuo metu pasaulyje tokių namų ūkių yra 360 mln., tai prognozuojama, kad iki 2027-ųjų šis skaičius kone padvigubės ir pasieks 672 mln.
       2023-05-18 11:56:35

Kodėl smidrus naudinga valgyti ne tik sportuojantiems ir gurmanams?

Artėjanti vasara skatina grįžti prie sau duotų naujametinių pažadų daugiau sportuoti ir sveikiau maitintis. Parduotuvių lentynose daržovių asortimentą vis gausiau papildo pirkėjų jau pamėgti smidrai, tačiau ne visi žino, kodėl ir kaip juos valgyti.
       2023-05-17 19:41:10

Kodėl Lietuvoje vis dar keistai žiūrima į apsinuoginusias moteris scenoje?

Toma Vaškevičiūtė: „Kodėl Lietuvoje vis dar keistai žiūrima į apsinuoginusias moteris scenoje?“ „Nebūdama manekenės figūros scenoje įkvepiu daugybę žmonių. Kabaretas moko mane ne tik priimti gyvenimą su visomis jo spalvomis, išlaisvinti savo moteriškumą, bet ir įkvepia tuo dalintis su kitomis Lietuvos moterimis.
       2023-05-17 19:04:02

RRT pirmininkė: dalis mūsų visuomenės tebegyvena skaitmeniniame skurde

Gegužės 17-ąją visame pasaulyje minima Informacinės visuomenės diena. Tačiau dalis Lietuvos visuomenės narių tebegyvena skaitmeniniame skurde: neturi ryšio, įgūdžių, jaučiasi nesaugūs, nepasitiki el. ryšių paslaugomis, sako Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) pirmininkė Jūratė Šovienė.
       2023-05-17 19:01:56

4 technologijos, kurios mūsų kasdienybę pakeis jau artimiausiais metais

Kasmet gegužės 17 d. švenčiama Tarptautinė telekomunikacijų diena yra gera proga susimąstyti, kaip smarkiai pažengė mūsų pasaulis.
* Skelbiamos įvairių šaltinių naujienos, todėl už jas neatsakome. Kai kurie teiginiai gali nesutapti su www.tvnaujienos.lt nuomone. Neatsakome už vartotojų komentarus.